Η πρώτη φρεγάτα Type 23 της Χιλής ολοκληρώνει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο υπουργός Άμυνας της Χιλής Alberto Espina επισκέφθηκε πρόσφατα την φρεγάτα Type 23 «Almirante Cochrane», η οποία ολοκληρώνει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στα ναυπηγεία ASMAR.

Η φρεγάτα έφθασε στα ναυπηγεία στις 10 Μαρτίου 2018, όπου μεταξύ άλλων απέκτησε το σύστημα διαχείρισης μάχης CMS 330 της Lockheed Martin Canada, ικανότητα αξιοποίησης του Α/Α πυραύλου CAMM της MBDA και το ραντάρ AESA TRS-4D της Hensoldt.

Η Χιλή διαθέτει τρεις φρεγάτες Type 23, τις οποίες αγόρασε μεταχειρισμένες το χρονικό διάστημα 2006-2008 από τη Βρετανία. Ο εκσυγχρονισμός των πλοίων αποφασίστηκε το 2017 και οι εργασίες σε καθένα από αυτά διαρκούν 18 μήνες. Σύμφωνα με το «Infodefensa», τον Ιούνιο ξεκίνησε ο εκσυγχρονισμός της δεύτερης Type 23, «Almirante Lynch», ενώ η «Almirante Cochrane» πραγματοποιεί θαλάσσιες δοκιμές για να διαπιστωθεί η εύρυθμη λειτουργία των νέων συστημάτων.

Η Χιλή εκπαιδεύει προσωπικό στα συστήματα των αναβαθμισμένων Type 23


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
MisCo
Member
Famed Member
MisCo

Οποιεσδηποτε συγκρισεις με τα δικα μας αντιστοιχα πεπραγμενα…. sad

Spirit
Guest
Spirit

Οι Καναδοί φαίνονται αρκετά ευέλικτοι στο “κούμπωμα” πάνω στο CMS οπλων και αισθητήρων.
Είναι μια λύση για τις ΜΕΚΟ, ίσως μεταχειρισμένα πλοία που θα ενδιαφερθούμε στο μέλλον όπως type-23, Hallifax, F-123…. με μια διαμόρφωση, CMS 330, AESA TRS-4D, ESSM bl.2 για AAW.

Νείλος
Guest
Νείλος

Εκεί στο ΚΥΣΕΑ που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, τι νέα, όλα καλά…;