Η διαφορά Τουρκίας και Αυστραλίας: άφιξη στην χώρα των πρώτων F-35

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα πρώτα δυο μαχητικά αεροσκάφη F-35A της βασιλικής Αυστραλιανής Αεροπορίας έφτασαν στην Αυστραλία πριν λίγες ώρες σηματοδοτώντας έτσι μία ιστορική στιγμή για την χώρα αυτή.

Τα αεροσκάφη είχαν προηγουμένως παραδοθεί επί αμερικανικού εδάφους όπου βρίσκεται σε εξέλιξη διαρκές πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων πιλότων στον τύπο. Το επόμενο διάστημα σταδιακά θα φτάσουν στην χώρα περισσότερα αεροσκάφη, που συνολικά θα φτάσουν τα πενήντα

Η Αυστραλία είναι μία από τις χώρες συνέταιρους που συμμετέχουν εξ αρχής στο πρόγραμμα ανάπτυξης του F-35. Η συμμετοχής της υπήρξε μία πραγματική οδύσσεια με την προμήθεια να βρίσκεται μόνιμα μεταξύ σφύρας και άκμονος, αφού ήταν αντικείμενο πολιτικής διαμάχης.

Τελικά τα όποια προβλήματα που υπήρχαν ξεπεράστηκαν σε βαθμό που να είναι εφικτή η συνέχιση της προμήθειας και τελικά η άφιξη των πρώτων αεροσκαφών στην χώρα.

Έτσι η Αεροπορία της χώρας μπαίνει σε μία νέα περίοδο όπου θα βασίζεται πλέον σε ένα κορμό αεροσκαφών F-35A με συμπληρωματική δύναμη από αεροσκάφη F-18E/F Super Hornet, EF-18G Growler καθώς και αεροσκάφη υποστήριξης Boeing 737 ΑΣΕΠΕ και εναέριου ανεφοδιασμού Α330 MRTT.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της Αεροπορίας πτέραρχος Λέο Ντέιβις, «…η Αεροπορία σήμερα μπαίνει στην εποχή της πέμπτης γενιάς, οπότε τουλάχιστον για σήμερα τα πνεύματα αντιλογίας (“nay sayers”) μπορούν να κάτσουν κάτω.»

 

https://twitter.com/ausairforce/status/1071931915253428225


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •