Για πρώτη φορά από την άφιξή τους, τα F-35B Lightning II της RAF έκαναν χρήση της νέας πίστας κάθετης προσγείωσης στην αεροπορική βάση Marham. Η πίστα VLP (Vertical Landing Pad) έχει 67 μ μήκος και 67 μ πλάτος ενώ οι διαστάσεις του κεντρικού τμήματος για προσγειώσεις είναι 30,5 μ x 30,5 μ.

Επειδή το σύνηθες σκυρόδεμα δεν ήταν κατάλληλο, οι σχεδιαστές χρειάσθηκε να φέρουν ειδικά υλικά από την Γερμανία για την παρασκευή τσιμέντου που να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες των καυσαερίων από το ακροφύσιο των αεροσκαφών. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που τέτοια υλικά χρησιμοποιήθηκαν εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, απαιτώντας ενδελεχείς δοκιμές προκειμένου να διασφαλισθεί ότι οι VLPs θα είναι κατάλληλες για τον σκοπό που προορίζονται.

Η χρησιμοποίηση της πρώτης πίστας που ολοκληρώθηκε στο Marham φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα για τα επαναστατικά μαχητικά 5ης γενεάς της RAF η οποία αναμένεται στα τέλη του έτους. Στην βάση θα κατασκευασθούν τρείς VLPs για την υποστήριξη των δυνατοτήτων STOVL του νέου μαχητικού στο πλαίσιο της εκπαίδευσης χειριστών για επιχειρήσεις από τα αεροπλανοφόρα κλάσης Queen Elizabeth.

Οι αρχικές δοκιμές από το κατάστρωμα του HMS Queen Elizabeth για το 2018 είναι εντός χρονοδιαγράμματος, αναφέρουν επίσημες πηγές. Ο ρυθμός τους θα αυξηθεί ώστε τα αεροσκάφη να μπορούν να χρησιμοποιηθούν επιχειρησιακά (carrier strike capability) από το 2020.

Αλέξανδρος Θεολόγου

Για την άφιξη των πρώτων F-35 σε βρετανικό έδαφος και την επόμενη μέρα της 617 Μοίρας έχουμε πλήρη αναφορά στο τρέχον τεύχος μας (ΙΟΥΛΙΟΥ)