Πρώτη πτήση Anka με PD170

8
1880
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 4
  •  
  •  

Σε συνέχεια της παλαιότερης ανάρτησής μας για τις εξελίξεις στο πρόγραμμα του τουρκικού UAS Anka, το αεροσκάφος πραγματοποίησε χθες την πρώτη του πτήση με τον τουρκικής κατασκευής κινητήρα .

Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη του κινητήρα PD170 για το ANKA


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 4
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Genesis
Guest
Genesis

Με την ευκαιρία, δεν υπάρχει στην Κρήτη (νομίζω) μία εταιρεία ελληνικών συμφερόντων που αναπτύσσει έναν αντίστοιχο αεροπορικό και πρωτοποριακό κινητήρα, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης?
Κάπου το διάβασα πριν από καιρό και έτριβα τα μάτια μου… Είναι όντως έτσι???

Makis
Guest
Makis

οσο εμεις αγοραζουμε ινδιανικα σαραβαλα που χρειαζονται εμπειρο προσωπικο για να πεταξουν αυτοι φτιαχνουν uav που θα μπορει να πεταξει και ενα 15 χρονο.

Αλέξανδρος
Guest
Αλέξανδρος

Το ινδιάνικο σαράβαλο που λές είναι ενα αναβαθμισμένο Bell 206 με πάνω απο 7.000 κομμάτια παραγωγή στον κόσμο. 36 πελάτες χώρες στον κόσμο που το χρησιμοποιούν θα το γυρίσουν σε uav ώστε να τα πετούν 15 χρονα…

pavlosX
Guest
pavlosX

Η απάντηση σου σε τίποτα δεν αλλάζει το γεγονός ότι εμείς αξιοποιούμε πόρους που δανειζόμαστε, για να αποκτήσουμε (και συντηρούμε για απροσδιόριστο αριθμό ετών) πολυδάπανα μέσα τεχνολογικά παρωχημένα ,(που ήδη οι αρχικοί χρήστες αντικαθιστούν με uav) , ενώ αυτοί χρησιμοποιούν τους (πολλαπλάσιους) δικούς τους πόρους για να αναπτυξουν οι ίδιοι μέσα που θα εκτελούν αντίστοιχο έργο με κλάσμα του κόστους μας. Σε βάθος χρόνου ποιός λές να βγει χαμένος? Ποιός κάνει έξυπνη χρήση των πόρων? Ποιός δεν θα μπορέσει μοιραία να “αντέξει” στον ανταγωνισμό ? (στρατιωτικο-οικονομικο) . Σε λιγότερο από 10 χρόνια θα μιλάμε για την αναγκη αντικατάστασης τους με… Read more »

Αλέξανδρος
Guest
Αλέξανδρος

Ονόμασε μου μια χώρα που το πολεμικό της ναυτικό η αεροπορία χρησιμοποιεί μόνο UAV, γιατι εσυ θες να πάμε στο άλλο άκρο, μην ξεχνάς πως η λύση των uav θέλει χρόνο και χρήμα για να αποδώσει, ενώ η αντικατάσταση αρχαίου εξοπλισμού, βλέπε χιουι είναι συμφέρουσα από όλες τις απόψεις

pavlosX
Guest
pavlosX

Το ερώτημα σου είναι ρητορικό. Προφανώς και δεν υπάρχει καμμια χώρα που να χρησιμοποιεί μόνο UAV. Στην περίπτωση αυτή (όπως και γενικότερα για την χώρα μας) είναι προφανές ότι δεν επαρκεί να κάνουμε βήματα ακόμα και αν μας φαίνονται καταρχήν σωστά.Δυστυχώς είμαστε τόσο πίσω που αυτό που περιγράφεις είναι ο πλέον σίγουρος δρόμος προς το κενό. Πιθανό (ίσως) να σωθούμε μόνο με άλματα. π.χ. Δεν αντικαθιστάς τα χιουι στην λογική 1:1 με μεταχειρισμένα, διότι τελικά θα αυξησεις απλά το κόστος της ήττας. Αντικαθιστάς όσο γίνεται λιγότερα (ναι τα υπόλοιπα τα πετάς-πουλάς) και κάνεις όσο γίνεται περισσότερα με UAV (που ναι… Read more »

Yavuz Sultan Selim
Guest
Yavuz Sultan Selim

Another bad news for the Greeks…

Aslan
Guest
Aslan

αλλά τα καλά νέα για την Τουρκία