Σε συνέχεια της παλαιότερης ανάρτησής μας για τις εξελίξεις στο πρόγραμμα του τουρκικού UAS Anka, το αεροσκάφος πραγματοποίησε χθες την πρώτη του πτήση με τον τουρκικής κατασκευής κινητήρα .

Ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη του κινητήρα PD170 για το ANKA

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Με την ευκαιρία, δεν υπάρχει στην Κρήτη (νομίζω) μία εταιρεία ελληνικών συμφερόντων που αναπτύσσει έναν αντίστοιχο αεροπορικό και πρωτοποριακό κινητήρα, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης?
  Κάπου το διάβασα πριν από καιρό και έτριβα τα μάτια μου… Είναι όντως έτσι???

 2. οσο εμεις αγοραζουμε ινδιανικα σαραβαλα που χρειαζονται εμπειρο προσωπικο για να πεταξουν αυτοι φτιαχνουν uav που θα μπορει να πεταξει και ενα 15 χρονο.

  • Το ινδιάνικο σαράβαλο που λές είναι ενα αναβαθμισμένο Bell 206 με πάνω απο 7.000 κομμάτια παραγωγή στον κόσμο. 36 πελάτες χώρες στον κόσμο που το χρησιμοποιούν θα το γυρίσουν σε uav ώστε να τα πετούν 15 χρονα…

   • Η απάντηση σου σε τίποτα δεν αλλάζει το γεγονός ότι εμείς αξιοποιούμε πόρους που δανειζόμαστε, για να αποκτήσουμε (και συντηρούμε για απροσδιόριστο αριθμό ετών) πολυδάπανα μέσα τεχνολογικά παρωχημένα ,(που ήδη οι αρχικοί χρήστες αντικαθιστούν με uav) , ενώ αυτοί χρησιμοποιούν τους (πολλαπλάσιους) δικούς τους πόρους για να αναπτυξουν οι ίδιοι μέσα που θα εκτελούν αντίστοιχο έργο με κλάσμα του κόστους μας. Σε βάθος χρόνου ποιός λές να βγει χαμένος? Ποιός κάνει έξυπνη χρήση των πόρων? Ποιός δεν θα μπορέσει μοιραία να «αντέξει» στον ανταγωνισμό ? (στρατιωτικο-οικονομικο) . Σε λιγότερο από 10 χρόνια θα μιλάμε για την αναγκη αντικατάστασης τους με αλλα….ή απλούστερα όπως συνηθίζεται στις Ε.Δ. θα παρατάσσουμε και κανένα ακόμα «Τάγμα Α/Σ ΕΑΒ»

    • Ονόμασε μου μια χώρα που το πολεμικό της ναυτικό η αεροπορία χρησιμοποιεί μόνο UAV, γιατι εσυ θες να πάμε στο άλλο άκρο, μην ξεχνάς πως η λύση των uav θέλει χρόνο και χρήμα για να αποδώσει, ενώ η αντικατάσταση αρχαίου εξοπλισμού, βλέπε χιουι είναι συμφέρουσα από όλες τις απόψεις

     • Το ερώτημα σου είναι ρητορικό. Προφανώς και δεν υπάρχει καμμια χώρα που να χρησιμοποιεί μόνο UAV. Στην περίπτωση αυτή (όπως και γενικότερα για την χώρα μας) είναι προφανές ότι δεν επαρκεί να κάνουμε βήματα ακόμα και αν μας φαίνονται καταρχήν σωστά.Δυστυχώς είμαστε τόσο πίσω που αυτό που περιγράφεις είναι ο πλέον σίγουρος δρόμος προς το κενό. Πιθανό (ίσως) να σωθούμε μόνο με άλματα. π.χ. Δεν αντικαθιστάς τα χιουι στην λογική 1:1 με μεταχειρισμένα, διότι τελικά θα αυξησεις απλά το κόστος της ήττας. Αντικαθιστάς όσο γίνεται λιγότερα (ναι τα υπόλοιπα τα πετάς-πουλάς) και κάνεις όσο γίνεται περισσότερα με UAV (που ναι μπορεί να τα νοικιάζεις κιόλας) . Θα κοστίσει σίγουρα λιγότερο…για αυτό εξαλλου το κάνουν όλοι οι υπόλοιποι (και οι γείτονες). Εχεις διαβάσει για την αναχαίτιση ΑΝΚΑ από F16 στο Αιγαίο πριν λίγους μηνες?. Η μεταξύ τους σχέση κόστους/αποτελέσματος σου λέει κάτι? (BTW Ακόμα θα γελάνε απέναντι.. o που διέταξε την απογείωση ειχε την επιλογη να καταπιεί καρφιτσες ή ξυραφάκια..). Ε αυτή ειναι η μορφή των πραγμάτων που θα έρθουν…αν ακολουθήσουμε την «πεπατημένη»…ΑΛΜΑΤΑ ΟΧΙ ΒΗΜΑΤΑ….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here