Πρώτη πτήση Gripen E

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

H Saab ανακοίνωσε την πρώτη πτήση του πρωτοτύπου JAS-39E Gripen E. Να θυμίσουμε ότι το αεροπλάνο («39-08) είχε παρουσιαστεί τον Μάιο του 2016 με πρόθεση να πετούσε πριν το τέλος της χρονιάς πέρυσι αλλά αργότερα η σουηδική εταιρία ανασκεύασε τα σχέδιά της προκειμένου να εξελίξει περαιτέρω το λογισμικό που υποστηρίζει το μαχητικό και ανακοίνωσε εξάμηνη αναβολή.

Η Saab ολοκληρώνει την κατασκευή του δεύτερου πρωτοτύπου «39-10» που θα πετάξει νωρίς το 2018. Οι παραγγελίες του τύπου ανέρχονται σε 60 JAS-39E για την Σουηδική Αεροπορία (συν 10 σε προαίρεση) και 28 single JAS-39E με 8 διθέσια JAS-39F για την Βραζιλία.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Chris07
Guest
Chris07

Δυστυχώς η SAAB δυσκολεύεται να το πουλήσει και να το προώθησή όσο θα ήθελε.
ιδανικό αεροσκάφος για την Ελλάδα.

chikichiki
Member
chikichiki

Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς. Υπολείπεται σε εμβέλεια, τα κόστη του μάλλον δεν είναι τόσο χαμηλά όσο λένε εδώ κι εκεί, και το οπλικό του φορτίο υστερεί λίγο, ακριβώς επειδή είναι μικρό. Ίσως αναβαθμισμένα F-16 να δίνουν ίδιες και καλύτερες δυνατότητες.

Spyros
Member
Spyros

Αν δεν είχαμε ήδη επενδύσει σε F-16, ναι θα ήταν. Αλλά η αγορά του σε ικανούς αριθμούς θα κόστιζε περισσότερο απο την αναβάθμιση των F-16 σε V, για να δώσει ένα αεροσκάφος με παραπλήσιες ικανότητες με το F-16 αλλά λιγότερο φορτίο.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου δεν είχαμε F-16 και είχαμε λεφτά για ΝΜΑ, ένας συνδυασμός Gripen και Super Hornet θα είχε ενδιαφέρον…