Πρώτη πτήση M-345 παραγωγής

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Πραγματοποιήθηκε στο Venegono Superiore η πρώτη πτήση του M-345 μοντέλου στο πρότυπο παραγωγής με χειριστές τους δοκιμαστές Quirino Bucci και Giacomo Iannelli

Το M-345 είναι η επιλογή της ιταλικής αεροπορίας για την αντικατάσταση των MB339 σε ρόλο βασικής και προκεχωρημένης εκπαίδευσης που θα συμπληρώσουν τα M-346 Master, τα οποία έχουν ρόλο προκεχωρημένης-αρχικής προεπιχειρησιακής εκπαίδευσης. Αν και η ιταλική επιλογή φαίνεται να πάρει κόντρα στην διεθνή τάση, σύμφωνα με την Leonardo το M-345 προσφέρει στους εκπαιδευόμενους την εμπειρία τζετ σε όλη την διάρκεια της εκπαίδευσή τους με τον κόστος ενός turboprop υψηλών επιδόσεων.

Η ιταλική αεροπορία έχει δυνητικές ανάγκες για 45 T-345A και προοπτική να αντικαταστήσουν και τα αεροπλάνα των Frecce Tricolori, αν και μέχρι στιγμής έχει παραγγείλει πέντε (παραδοτέα από το 2020) στο πλαίσιο σταδιακών αγορών.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Alex2324
Member
Alex2324

Χρονιά πολλά! Μπορειτε να ειστε λιγο πιο ξεκαθαροι στις διαφορες με το Μ-346? Το Μ-345 είναι για να εχει το ρόλο που έχουν τα Τ-6 στην Π.Α? Αν ειναι ετσι τοτε τζετ ειχαν πάντα οι Ιταλοί με το MB339?

alexmark
Member
alexmark

Η βασική εκπάιδευση μέχρι τώρα παρέχεται από τα Siai Marchetti SF-260

Κώστας
Guest
Κώστας

Αν καυαλαβα σωστα το 345 κανει την δουλεια του Τ6 και το 346 την δουλεια του Τ2 σε αντιστοιχια…..

antonis
Guest
antonis

Το 345 στην πραγματικότητα είναι ανώτερο απο τουρμποπροπ και κάνει τη δουλειά του Τ2 αλλά υποτίθεται ότι έχει κόστος χρήσης ενός Τ6 ή τουλάχιστον όχι πολύ μεγαλύτερο από ένα Τ6 ή PC21 (που είναι πολύ πιο εξελιγμένο και άρα ακριβότερο). Αντίθετα το 346 ξεφεύγει και κάνει μέρος της εκπαίδευσης που εδώ θα γινόταν σε F16.