Τελετή παράδοσης του πρώτου εγχώριου υποβρυχίου της Νότιας Κορέας

2
1089
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Ναυτικό της Νότιας Κορέας σε μία λαμπρή τελετή παρέλαβε το νέο της υποβρύχιο Dosan Ahn Changho (SS-083) της ομώνυμης κλάσης.

Η τελετή διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας εταιρείας Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) στα ναυπηγεία Όκπο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση της κρατικής υπηρεσίας αμυντικών προμηθειών (DAPA) το εν λόγω υποβρύχιο είναι το πρώτο το οποίο έχει σχεδιαστεί και ναυπηγηθεί εγχωρίως.

Χάρη στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Νότια Κορέα από τα ναυπηγικά προγράμματα των υποβρυχίων κλάσης Type 209 και πλέον και Type 214 έχει προχωρήσει στο επόμενο στάδιο και πλέον μπορεί να παράγει (σχεδόν) μόνη της τα δικά της σκάφη.

 

Σημειώνεται μάλιστα ότι ειδικά για τα υποβρύχια κλάσης Type 209 είχε αποκτήσει άδεια αυτόνομης ναυπήγησης και πώλησής τους στην διεθνή αγορά, όπως κι έχει ήδη κάνει όπως στην περίπτωση της Ινδονησίας όπου είχε ανταγωνιστή την ίδια την TMKS!

Ένα καινούριο υποβρύχιο κλάσης Nagapasa (Type 209) για την Ινδονησία

Το νέο αυτό υποβρύχιο έχει μήκος 83,3 μέτρα, πλάτος 9,6, μέγιστο εκτόπισμα στον βυθό 3.800 τόνους, πλήρωμα 50 ατόμων ενώ φυσικά διαθέτει σύστημα πρόωσης ανεξάρτητο του αέρα (ΑΙΡ).

Μεταξύ άλλων θα διαθέτει και σύστημα κάθετης εκτόξευσης αυξάνοντας έτσι ουσιαστικά τον αριθμό και τον τύπο των όπλων που μπορεί να μεταφέρει, μεταξύ των οποίων και τους εγχώριους πυραύλους πλεύσης Chonryong.

Το Dosan Ahn Changho (SS-083) προβλέπεται τώρα να κηρυχθεί επιχειρησιακό το 2020 ή 2021 ανάλογα με την πορεία του προγράμματος αξιολόγησης καθώς πρόκειται για το πρώτο υποβρύχιο νέας κλάσης.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
GiannisKr
Guest
Γιαννης Μ.

Στο 1:20 του βίντεο, φαίνεται ότι οι θεατές όρθιοι κοιτάζουν προς τα πίσω σε σχέση με τον ομιλητή. Είναι κάποιο μέρος του πρωτοκόλλου της τελετής με συγκεκριμένη ερμηνεία;

Spirit
Guest
Spirit

Προβλέπεται απόσυρση των παλαιότερων 209 της Ν. Κορέας, έχεις ακουστεί κάτι; Παλαιότερα υπήρχε μια τέτοια φημολογία…