23.5 C
Athens
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Όταν η Ελλάδα εκσυγχρόνισε ΜΟΝΗ ΤΗΣ τα Mirage 2000EGM/BGM... και πούλησε...

Όταν η Ελλάδα εκσυγχρόνισε ΜΟΝΗ ΤΗΣ τα Mirage 2000EGM/BGM… και πούλησε την ιδέα και σε χώρες στο εξωτερικό!

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Υπάρχει η εντύπωση πως η Ελλάδα έχει μια μικρή, αν όχι αναιμική εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Ή έστω, μια βιομηχανία, που μπορεί να φτιάξει κάτι περισσότερο από… βίδες για ένα οπλικό σύστημα. Δεν γνωρίζουμε πως εδραιώθηκε αυτή η παντελώς λανθασμένη άποψη, αλλά, είναι ακριβώς αυτό που γράφουμε, ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ.

Η Ελλάδα έχει να δείξει σημαντικά αμυντικά “επιτεύγματα”, και δεν μιλάμε για ιστορίες σπατάλης όπως το ΑΡΤΕΜΙΣ 30, αλλά για ιστορίες πραγματικής επιτυχίας, που για πολλούς πέρασαν στα “ψιλά”. Μιλάμε για κατασκευή καίριων ανταλλακτικών για αεροσκάφη όπως τα HU-16B κάποτε και τα CL-215, που δεν υπήρχαν πουθενά στην υφήλιο, αλλά μέχρι και την κατασκευή από την ΕΑΒ μεγάλων κομματιών της ατράκτου για C-130J (που ΔΕΝ έχουμε αγοράσει) και F-16C/D.

To σώμα της αρχικής, εργοστασιακής τοποθέτησης οθόνης CRT στα ελληνικά Mirage 2000EGM/BGM. Γίνεται αντιληπτή η εντελώς ξεπερασμένη τεχνολογία

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας, και αφορά μια ιστορία εκσυγχρονισμού (ναι καλά διαβάσατε, εκσυγχρονισμού) των Mirage 2000EGM/BGM. Τα τελευταία ήταν από την αρχή αρκετά “προβληματικά”. Το πρόβλημα του ραντάρ ανάγκασε στην αρχή της καριέρας του τύπου την ΠΑ να αναστείλει τις παραδόσεις των αεροσκαφών, μέχρι να βρεθεί λύση. Η λύση βρέθηκε, και το radar RDM αποδείχτηκε ικανό να κατευθύνει πυραύλους Super Matra 530D, καθώς και να δίνει στοιχεία βολής στους ΑΜ-39.

Έτσι, το “μονοδιάστατο” μαχητικό που κάποτε πετούσε με 2 ή 4 Magic II εξελίχθηκε σε “πολυεργαλείο” πολύ πριν η ΠΑ αποφασίσει να αγοράσει και την έκδοση Mirage 2000-5Mk2. Ένα πολυεργαλείο που όμως συνέχιζε να είχε ένα μεγάλο μειονέκτημα, στο ραντάρ του. Μα καλά, δεν είπαμε πως λύθηκε το πρόβλημα με το RDM. Σωστά, λύθηκε, δεν λύθηκε όμως με την απεικόνιση των στοιχείων του ραντάρ!

H οθόνη TFT της MILTECH που τοποθετήθηκε στα Mirage 2000EGM/BGM

Το αρχικό Mirage 2000E/C διέθετε μια οθόνη CRT, η οποία λίγα χρόνια μετά την παραλαβή των αεροσκαφών ήταν ήδη παρωχημένη. Όχι μόνο λόγω χαμηλής ανάλυσης, αλλά και γιατί η οθόνη δημιουργούσε προβλήματα λειτουργικότητας. Έτσι, πάνω από κάποιο ύψος η οθόνη σταματούσε να λειτουργεί (!), ενώ ο ήλιος, όταν έμπαινε στο κόκπιτ από πολλές και διαφορετικές γωνίες, την έκανε … αόρατη.

Φυσικά, όλα αυτά ίσχυαν όταν η οθόνη δούλευε, και δεν ήταν “χαλασμένη”. Γενικά, η συγκεκριμένη οθόνη ήταν η αχίλλειος πτέρνα ενός ικανότατου κατά τα λοιπά μαχητικού. Η ΠΑ φυσικά και ζήτησε από την κατασκευάστρια αλλαγή, και πράγματι η Dassault είχε εξαιρετικές λύσεις σε οθόνες. Απλά, ο πελάτης έπρεπε να αγοράσει και όλη την αναβάθμιση σε Mirage 2000-5Mk1/2/3. Η οθόνη δεν ερχόταν μόνη, ήταν “πακέτο” με τον υπόλοιπο εξοπλισμό!

Η παλιά και η νέα οθόνη δίπλα δίπλα

Τότε η ΠΑ πήρε μια απόφαση υψηλού ρίσκου, που όμως απέδωσε. Αποφάσισε να εμπιστευτεί μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα, προκειμένου να τοποθετήσει μια οθόνη TFT στο Mirage 2000EGM/BGM. Έτσι τεχνικοί της MILTECH, χωρίς να υπάρχει ούτε μια σελίδα βιβλιογραφίας για το θέμα, έκατσαν και μελέτησαν τη μετατροπή ενός συστήματος από αναλογικό σε ψηφιακό. Ακούγεται “απλό” αλλά δεν είναι.

 

Ο υπολογιστής δίνει χιλιάδες διαφορετικά “σήματα” στην οθόνη, και οι Έλληνες μηχανικοί έπρεπε να αποκωδικοποιήσουν όλα αυτά ένα προς ένα. Πήρε αρκετό καιρό και χιλιάδες εργατοώρες, αλλά το πέτυχαν. Τα ελληνικά Mirage 2000EGM/BGM έχουν πλέον ψηφιακές οθόνες για την απεικόνιση των στοιχείων, που μπορούν και συνεχίζουν να δουλεύουν σε κάθε παράμετρο του φακέλου πτήσης.

Η οθόνη Head Down Display των Mirage 2000EGM/BGM της ΠΑ

Η ΠΑ έμεινε πολύ ευχαριστημένη, καθώς για πρώτη φορά είχε την απόλυτη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του RDM, ενώ αυξήθηκε κατακόρυφα η επιχειρησιακή ικανότητα των αεροσκαφών όπως και οι διαθεσιμότητες. Φαίνεται μικρό, αλλά δεν ήταν, ήταν ένα πρώτο βήμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών Mirage 2000EGM/BGM.

Φυσικά, ούτε οι ίδιοι οι Γάλλοι περίμεναν τους Έλληνες να τα καταφέρουν, αλλά το έκαναν. Η “πατέντα” εξάχθηκε, και έτσι κάποιες χώρες, μια εκ των οποίων η Αίγυπτος, υιοθέτησαν τον μίνι “εκσυγχρονισμό” της MILTECH στα Mirage 2000E.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
- Advertisement -

66 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
66 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mikros-hroas

Δυνατότητες υπάρχουν οι από πάνω της σταματούν για της μίζες!

Evanos

Εάν ειναι να μένει η χώρα ΧΑΝΤΑΚΩΜΕΝΗ ειναι προφανώς επιτακτικό να σταματήσουν να γεμίζουν μιζες οι τσέπες των ιθυνόντων..

Η έστω για να είμαστε ρεαλιστές να γεμίζουν ΛΙΓΟΤΕΡΟ κανοντας εσωτερικά deals δίνοντας ψωμί και ανάπτυξη στις Ελληνικές εταιρίες..

Οπως κάνουν και οι Τούρκοι που προφανώς
-έστω και αν κάποιοι κουμπάρο γαμπροί κονομάνε –
και εγχώριο εξαγώγιμο προϊόν παράγεται και το χρήμα μένει στην χώρα
και know how, με στρατηγική ανεξαρτησία δημιουργείται.
δηλ win win για όλους (εκτός των ξένων που χάνουν παραγγελίες)

Animades

Το έχουμε , μπορούμε, πρέπει όμως να συντονιστούμε…
MILTECH ,
Theon Sensors,
ΕΑΒ,
INTRACOM Defense Electronics,
Intermat Group SA,
IS,
ELMON SA …..

phormio

Τετοια να μας λετε! Δεν γνωριζα αυτη την ιστορια και χαρη στο αρθρο σας εμαθα κατι παρανω, που αν μη τι αλλο ειναι ελπιδοφορο.

x-m

Παλιότερα στο περιοδικό είχε γραφτεί ένα εξαιρετικό άρθρο για μετατροπή του Boeing 720 νομίζω (αν κάνω λάθος διορθώστε με !!) απο τους μηχανικούς της Ο.Α.
Μετατροπή που παρότι πήρε έγκριση, δεν πήρε όμως άδεια για εξαγωγή καθότι φθηνότερη απο της “μαμάς”.
Έχουν υπάρξει αναλαμπές αλλά όχι συνέχεια.
Το εισαγόμενο είναι απλό , άμεσο, δεν θέλει συνειδητή προσπάθεια χρόνων και δεν ξεπερνάει συνήθως τον πολιτικό κύκλο, οπότε (όταν μιλάμε για κρατικά κονδύλια) είναι προτιμότερο γιατί “πρέπει” και κάποιες τσέπες να γεμίσουν $$$$$$.

Dakota

Tο “έχουμε καλύτερη οθόνη αλλά πάει πακέτο με όλη την αναβάθμιση” ακούγεται σαν vule vu coucher avec moi. Καταπληκτικό αεροπλάνο, τραγικό after sales.

Konstantinos_Zikidis

Θα σας συνιστούσα να μην γενικεύετε. Το “after sales” των Mirage ήταν εξαιρετικό, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται από την παλαιότερη σύμβαση υποστήριξης (FOS 1/90), η οποία επέτρεψε ικανοποιητικές διαθεσιμότητες των Mirage F1CG και Μ2000 για 20 χρόνια, από το 1990 έως το 2010. Για το τι κάναμε από το 2010 και μετά, σας παραπέμπω στο ακόλουθο διαφωτιστικό άρθρο: https://belisarius21.wordpress.com/2020/02/15/από-τον-αρχαίο-έλληνα-οπλίτη-στην-πολε/ Όσον αφορά τις προταθείσες λύσεις των Γάλλων για το θέμα των HDD, μπορείτε να δείτε συναφές σχόλιό μου στην παρούσα ανάρτηση.

VAGGELAS

Συγχαρητήρια για την ανάδειξη ενός αγνώστου για πολλούς φωτεινού παραδείγματα. Πολλά μπράβο στα στελέχη της Εταιρείας και της ΠΑ. Όσο και να θέλει όμως κάποιος να χαρεί, να αντλήσει αισιοδοξία για τη Χώρα του, γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι τέτοιες προσπάθειες συνιστούν απλώς την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Θα ήθελα για παράδειγμα να αναφερθώ στο πεδίο του ιματισμού – εξάρτυση μάχης του Έλληνα στρατιώτη, ταπεινοτερο τεχνολογικά των οθονών μαχητικών αεροσκαφών, μάλλον μηδενικού τεχνολογικού ρίσκου. Δεκάδες Ελληνικές βιομηχανίες και βιοτεχνίες θα μπορούσαν εδώ και πολλά χρόνια να εμπλακούν στην ανάπτυξη κι παραγωγή σύγχρονων και συνεχώς βελτιωμενων υλικών, από τα αρβύλα μέχρι το… Read more »

Genesis

Κατά την άποψή μου φταίει όλο το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία της οικονομίας και κάνει δύσκολη την ζωή σε κάθε προσπάθεια υψηλής τεχνολογίας/καινοτομίας και κατασκευαστικής/βιομηχανικής δραστηριότητας. Αντίθετα ευνοείται το απλό εμπόριο και οι δραστηριότητες χαμηλής ευθύνης και χαμηλής προστιθέμενης αξίας. Επίσης, η προβληματική απονομή δικαιοσύνης που σχεδόν “χαϊδεύει” και έχει ανάγει ως πρότυπο στην συνείδηση του νεο-Έλληνα, λαμόγια και μέτριους τυχοδιώκτες.
Δεδομένου ότι τα παραπάνω συμβαίνουν επί δεκαετίες έχουν ως αποτέλεσμα την σταδιακή περιθωριοποίηση κάθε τίμιου, ευσυνείδητου, οραματιστή και ικανού επιχειρηματία που απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει στην Ελλάδα… για να μην γράψω πως τον χαρακτηρίζουμε στην καθομιλουμένη…

ACHERON

Θα παραθέσω φίλε  VAGGELAS και μία προσωπική μαρτυρία περί ιματισμού στον ΕΣ (που ακόμη και σήμερα θεωρώ ότι ανήκω,και όχι μόνο συναισθηματικά). Θα αρχίσω όμως με ένα περιστατικό στην Σοβιετική Ένωση επί Μ.Γκορμπατσώφ,όταν ὁ τελευταίος επισκέφθηκε το υποδηματοποιείο ενός «Κομπινάτ»,και παρατήρησε ότι όλα τα υποδήματα ήταν μεγέθους σαράνταέξη (46). Εντυπωσιασμένος,ρώτησε ἂν το υποδηματοποιείο ειδεκευόταν στα μεγάλα μεγέθη,αλλά πήρε την απάντηση «όχι σύντροφε γενικέ γραμματέα,απλώς με τα μεγάλα μεγέθη βγαίνουν ευκολώτερα τα πλάνα». Λοιπόν,από προσωπικη γνώση,αλλά και πολλές μαρτυρίες,από τα τέλη δεκαετίας του ΄70,έως και μέσα δεκαετίας του ΄80,οἱ φαιοπράσινες στολές μάχης των εξαμηνιαίων και δεκαοκταμηνιαίων χορηγήσεων,(στον ΕΣ,όχι στον Ερυρό Στρατό),δηλαδή… Read more »

VAGGELAS

Τιμητική η αναφορά σου φίλε ACHERON, στο σχόλιο μου και προφανώς συμφωνώ απόλυτα στο τελευταίο ρητορικό σου ερώτημα. Εξαιρετικά εύστοχα τα παραδείγματα σου, φλερταροντας με τα όρια του ανεκδότου, τόσο για την ΕΣΣΔ, όσο και για τον ΕΣ. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να θίξω και το ζήτημα της εγκληματικής (με δεδομένα τραγικά αποτελέσματα σε περίπτωση συρραξης), απουσίας εκπαίδευσης στην παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματία. Σχεδόν μηδενικό το κόστος, τεράστια τα οφέλη. Θα ήθελα επίσης να πω και εγώ μια δική μου εμπειρία από την περίοδο που ήμουν στρατιώτης και πως αυτός αντιμετωπιζεται υποσυνείδητα από την Ελληνική κοινωνία. Έτος 1997,… Read more »

nigozs

Ας ελπίσουμε, ευχόμενοι για το καλύτερο !

Manolis

H νεα oθονη HDD της Μιλτεκ τελικα λειτουργει ως εγχρωμη ή “ασπρομαυρη” ?

npo

Η οθόνη είναι έγχρωμη, αλλά η κάρτα απεικόνισης του αεροσκάφους είναι της μάνας του και στέλνει μονόχρωμο σήμα.

Manolis

Η αρχικη κάρτα απεικόνισης του αεροσκάφους (μαλλον λεγεται συμβολογεννητρια) δεν στέλνει μονόχρωμο σήμα , αλλα τριων χρωματων, δες και παρακατω σχολιο μου. H δε νεα οθονη (το “κρυσταλλο”) φορεθηκε και σε εκσυγχρονισμενα F-15 της USAF.

NikolasTz

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, η οθόνη απεικονίζει σε πράσινο και κίτρινο χρώμα είτε της Miltech είτε της “μαμάς”

Manolis

Πραγματι, η παλια οθονη του Διλιτρου δεν ηταν απλη μονοχρωμη (πρασινη). Ηταν τριχρωμη και τα χρωματα που εβγαζε ηταν πρασινο, κοκκινο και πορτοκαλοκιτρινο, ομως δεν ημουν σιγουρος εαν εστω αυτα τα χρωματα περασαν στη νεα οθονη.

chikichiki

Να υποθέσω πως αυτό ΔΕΝ έγινε με την άδεια της Dassault/του υποκατασκευαστή της αρχικής οθόνης, σωστά; Όχι τίποτε άλλο, αλλά με αυτό το δεδομένο αναρωτιέται κανείς γιατί δεν εφαρμόστηκαν ποτέ αντίστοιχες πρακτικές και σε άλλα συστήματα, πχ για ανταλλακτικά, πιστοποιήσεις όπλων, κλπ…

Stratilatis

Ακόμα ένα άρθρο που την τρίχα την κάνει τριχιά προς τέρψην των ιθαγενών. Εντάξει καταφέραμε να φτιάξουμε μία οθόνη TFT, δηλαδή τεχνολογία του 1990 και να αντικαταστήσουμε την αντίστοιχη καθοδικού σωλήνα. Δεν είναι κακό αυτό που έγινε και είναι αυτονόητο οταν το υλικό σου υστερεί απευθύνεσαι στην εγχώρια κατασκευή αλλά αυτό δεν αποτελεί και τεχνολογικό άλμα. Αντίθετα η αντικατάσταση του HUD με transparent visual dome OLED θα ήταν όντως τεχνολογική πρόοδος μιας και μιλάμε για τεχνολογία 2020 και πάνω. Από την άλλη, εφόσον η εταιρία έχει ικανοποιητική τεχνολογία αιχμής με τέτοιες πρωτοποριακές δυνατότητες, γιατί δεν εντάχθηκε στον εκσυγχρονισμό του cockpit… Read more »

Stratilatis

Από τότε που αγόρασε τρείς πατέντες μου ναι.

randomname

Ώπα.
Δηλαδή;

Greg

Kάποτε τέτοια ζητήματα λύνονταν μέ μονομαχία τών αντίζηλων 😉

npo

Δεν έφτιαξαν καμιά οθόνη TFT. Δεν έχουμε βιομηχανία ημιαγωγών στην Ελλάδα. Η οθόνη (σκέτο οθόνη) παραγγέλθηκε απ έξω. Η αναβάθμιση των οθονών ήταν πράγματι πολύ πετυχημένο έργο, με δυσκολίες γιατί πρέπει να πετύχεις στρατιωτικές προδιαγραφές αντοχής σε κραδασμούς κλπ κλπ. Αλλά αυτά που λέει η ΠΤΗΣΗ περι δυσκολίας να μετατρέψεις το αναλογικό σήμα εισόδου μιας CRT σε ψηφιακό σήμα εισόδου TFT εν έτη 2005, κι ότι “Ο υπολογιστής δίνει χιλιάδες διαφορετικά “σήματα” στην οθόνη, και οι Έλληνες μηχανικοί έπρεπε να αποκωδικοποιήσουν όλα αυτά ένα προς ένα” δείχνει οτι η ΠΤΗΣΗ απλά δεν ξέρει γιατί πράγμα μιλάει. Όπως δεν ξέρει γιατί… Read more »

Manolis

Γιατι δεν αλλαξε τις οθονες των T-6A Texan II θα ηταν ενα πιο καιριο ερωτημα.

Tazos

και συνεχιζω την αφήγηση… “μετα την επιτυχία του εγχειρηματος με την MFD, η Π.Α. ανέθεσε την πιστοποιηση του Lightning pod και βομβών laser στα Μ2Κ-Ε. Μετά από δοκιμές και συνεργασία με Ισραηλινή εταιρία που έχει κάνει αντίστοιχες μετατροπές στα Ινδικά Μ2Κ παραδόθηκε απο την ΕΑΒ ενα μαχητικό με τις απαραίτητες διασυνδέσεις και την προσθήκη ενος μικρου joystick στο πιλοτήριο. Το σύστημα απέδωσε άριστα λόγω και της υψηλής ανάλυσης νέας οθόνης και οι μετατροπές επεκτάθηκαν στον υπόλοιπο στόλο. Παράλληλα οι Ισραηλινοί πέτυχαν την πιστοποίηση και της βομβας Spice στον στόλο των Μ2Κ σαν αντισταθμιστικά της αγοράς μεγάλης ποσότητας του όπλου. Η… Read more »

F-5er

Can the RDM-3 guide a 530 missile (I am not making a mistake, not an EXOCET) against a frigate size target? If so how hard would it be to defeat it by CIWS being supersonic and all?

chikichiki

Theoretically it might, but not at tactically useful ranges, and may fail rather frequently. CIWS would have increased difficulty killing a small supersonic target.

Manolis

The possible damage if a 530 missile was hitting a frigate with no particular targeting, would be ruther small due to the relatively small warhead. But actually , there was an idea to convert the SARH guided 530 missile into a naval radar radiation seeker and use it against a frigate’s radars! The destruction of a ship’s radars, is almost leaving it unprotected to following attacks!

zap

Αναρωτιέμαι γιατί δεν εμπιστεύθηκε το κράτος μια εταιρία με τέτοιο εταιρικό ήθος (επιτυχίες, μικρές αλλά επιτυχίες) να κάνει μια μελέτη στο αν μπορεί να αναπτύξει μια αναβάθμιση των Μ2000 ίσως με μια ξένη εταιρία για το ραντάρ. Νομίζω πως θα τα καταφέρει και ίσως πιστοποιήσει και αλλά όπλα στο αεροσκάφος.
Δεν έχει τίποτα να χάσει η ΠΑ. Το ίδιο επίσης με την μια παροπλισμένη S.

Spyros_Kapa

Θα μπορούσε να γίνει ούτως ή άλλως το κόστος πού χρειάζονται για αναβάθμιση από τους Γάλλους είναι απαγορευτικό επίσης θα μπορούσαν να λειτουργήσουν όπως και τα 30αρια ως φορείς ηλεκτρονικών αντίμετρων για καταστολή αεράμυνας ως προπομπός των ποιο σύγχρονων ας το βλέπαμε και αυτό.

Konstantinos_Zikidis

Κατ’ αρχάς, σας ευχαριστώ πολύ που τηρήσατε την υπόσχεσή σας σε πρόσφατο σχόλιό μου: https://www.ptisidiastima.com/dassault-rafale-made-in-greece/#comment-215831 Κατά δεύτερο λόγο, επιτρέψτε μου να συμπληρώσω την ανάρτηση, δίνοντας μία άλλη θεώρηση του θέματος, από διαφορετική οπτική γωνία. Κατά την δεκαετία του ‘70 που αναπτύχθηκε το Μ2000 (όπως και το F-16 λίγο πριν), δεν υπήρχε η τεχνολογία οθονών LCD, παρά μόνον οι οθόνες CRT (Cathode Ray Tube, για τους νεώτερους), με απαίτηση για τροφοδοτικά υψηλής τάσεως, με χαμηλή αξιοπιστία και κυρίως μειωμένη ευκρίνεια. Από την αρχή της δεκαετίας του ΄90 είχαν εμφανισθεί οι οθόνες LCD, με πολλά προτερήματα, όπως μειωμένο βάρος, καλύτερη ευκρίνεια και… Read more »

Lefteris

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!

STRATOS

Ευχαριστούμε και πάλι για τις ιστορικές πληροφορίες του προγράμματος. Έχω γνωρίσει μηχανικό που δούλευε τότε στην Miltech και είχε εμπλακεί στο πρόγραμμα αντικατάστασης της οθόνης των M2000, και η όλη προσπάθεια απέδειξε τι μπορεί να καταφέρει η ΠΑ σε συνεργασία με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Πιστεύω αν υπήρχε πρόθεση, και σε συνεργασία με τον κατασκευαστή, ΠΑ και την Εγχώρια αμυντική βιομηχανία….αναβαθμίζαμε άνετα (και με χαμηλό κόστος 4-5 εκατομμύριών ευρώ ανά αεροσκάφος) τα 20 x Ελληνικά M2000EGM/BGM, με τοποθέτηση καλωδιώσεων για τους Mica IR/EM, καινούριο σύστημα ελέγχου πυρός για συνεργασία με το υπάρχον Radar RDM3(που ίσως να μπορεί να δεχτεί μικρές… Read more »

MPAMPIS

Οι ισραιλινοι προσφέρουν πακέτα για python 4-5 και Derby με σκοπευτικά επι κάσκας , υπολογιστές αποστολής, βολής και βελτιώσεις σε ραντάρ (έως και αντικατάσταση με δικα τους AESA)…..οχι σε ληστρικές τιμές οπως οι Γάλλοι…

Konstantinos_Zikidis

Φίλε Μπάμπη, έχετε να μας υποδείξετε τις συγκεκριμένες αναβαθμίσεις επί Μ2000, με συγκεκριμένες τιμές; Τα περί “ληστρικών τιμών των Γάλλων” τα έχω ακούσει επανειλημμένως, παλαιότερα τα πίστευα, αλλά πλέον η ηλικία μου δεν μου επιτρέπει να τρώω σανό ανόθευτο. Προσπαθώ να τον αποφεύγω, για λόγους (ψυχικής) υγείας. Επί τούτου, μπορείτε εάν θέλετε να γκουγκλάρετε τη φράση “μύθος ακριβών”, να διαβάσετε προσεκτικά το πρώτο που θα σας βγάλει (εάν δεν το έχετε ήδη υπόψη σας) και μετά ελάτε να το ξανασυζητήσουμε. Να σας υπενθυμίσω ότι οι Ινδοί αναβάθμισαν τα Μ2000 τους με τους Γάλλους, και όχι με τους Ισραηλινούς, παρά τις… Read more »

MPAMPIS

Κε Ζεκιδη διάβασα οτι τα 51 ινδικά m2000 mk2 κόστισαν 2,1δις$ (για Γάλλους) + 900εκ$ στην HAL δηλαδή 58εκ$ ανα αεροσκάφος……. Για 36 Rafale η Ινδία θα πληρώσει 8,7δις$……. Σίγουρα οι προτάσεις περιλαμβάνουν FOS, κάποια όπλα, γραμμή συντήρησης, μεταφορά τεχνολογίας…. Ομως το ληστρικό για εμενα ειναι ακριβώς αυτο που σχολιάζετε εσείς πιο κάτω.Οτι μια μικρής έκτασης αναβάθμιση (και οχι σε επίπεδο mk2) θα ήταν θεμιτή (και οικονομική ) αλλα αυτή δεν προσφέρεται…….απο τους Γάλλους!!!……μηπως απο τους Ισραηλινούς; ……δηλαδή μιλάμε για εκβιασμό……. Σε καποια άρθρα σε sites του χώρου αν θυμάμαι καλα είχα διαβάσει για μια τιμή περί τα 45εκ$ για… Read more »

MPAMPIS

Διορθώνω, Κε Ζηκίδη…

Konstantinos_Zikidis

Νομίζω ότι οι τιμές που αναφέρετε είναι υπερβολικές. Αντιγράφω ένα από τα πρώτα μου σχόλια εδώ στην Πτήση, σχεδόν 3 χρόνια πριν, όταν πρωτοανέλαβα τον άχαρο ρόλο του “δικηγόρου του διαβόλου”, δηλ. των Γάλλων 😉 εν μέσω ακραιφνών φιλοαμερικανικών σχολίων: “Η αναβάθμιση 51 Μ2000 ΕΗ/ΤΗ σε Μ2000 Ι/ΤΙ κόστισε 1,47 δισ. € για τις γαλλικές εταιρείες (περίπου 1 δισ. € για την Thales και τα υπόλοιπα για την Dassault) και περίπου 291 εκ. € για την HAL (ανάλογη της ΕΑΒ ΑΕ), πράγμα το οποίο σημαίνει λίγο λιγότερο από 35 εκ. € ανά Α/Φ. Επιπρόσθετα, οι Ινδοί υπέγραψαν σύμβαση ύψους 959… Read more »

MPAMPIS

Σίγουρα ενα μεγάλο μέρος της απόκλισης οφείλεται στην συναλλαγματική ισοτιμία €/$ το 2011 ήταν στο 1,45 και το 2014 1,35…..
Αν σκεφτούμε οτι το δολάριο σαν αποθεματικό νόμισμα καθορίζει την τιμή των ηλεκτρονικών,μετάλλων, κόστος τεχνολογικής εξέλιξης, κτλπ εκείνη ήταν για εμάς που εχουμε ευρώ η κατάλληλη εποχή για αναβάθμιση ενός ευρωπαϊκού μαχητικού…….
Σημερα ενα πακέτο εκσυχρονισμου 15 mirage με καποια όπλα (συμπεριλαμβανομένων scalp) θα κόστιζε 1δις$……όσο μια μπελαρα…..
Μηπως μια χρήση τομή 15mirage + 1 μπελαρα να ήταν η προσφορότερη λύση για διαφοροποίηση εξοπλισμού και ικανοποίηση των Γάλλων φίλων μας;

STRATOS

Έχει γραφτεί και παλιά, δεν μπορεί να γίνει εκσυγχρονισμός των M2000EGM/BGM από τους Ισραηλινούς λόγω του ότι το M2000 έχει fly by wire (σύστημα ελέγχου πτήσης) και δεν έχουν πρόσβαση εκεί οι Ισραηλινοί. Σίγουρα θα μπορούσαν να αναβαθμήσουν τα Mirage F-1 που αποσύραμε.

Konstantinos_Zikidis

Ούτε οι Γάλλοι πείραξαν ποτέ το FBW. Ήταν τόσο καλό που παρέμεινε ως είχε από την αρχή, με αναλογικά ηλεκτρονικά. Σημειωτέον ότι τα πρώτα Block των F-16 είχαν αναλογικό FBW, ενώ από τα Block 30 (και μετά από μερικά ατυχήματα, αν δεν κάνω λάθος) αναβαθμίστηκε σε ψηφιακό.

Konstantinos_Zikidis

Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε εύκολα να αναβαθμίσουμε (έστω και μερικώς) τα Μ2000. Η ανάπτυξη του HDD ήταν κάτι εντός των δυνατοτήτων μας. Η αναβάθμιση ενός μείζονος οπλικού συστήματος όπως το Μ2000 είναι ένα θέμα άλλης τάξης μεγέθους, ακόμα και σε συνεργασία με τον κατασκευαστή. Θα πρέπει να ξέρουμε που μας παίρνει το άθλημα και να επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας εκεί, και όχι σε ανεμόμυλους. Με άλλα λόγια, άλλο η ενσωμάτωση οθόνης LCD σε ένα προϋπάρχον σχέδιο HDD, άλλο η ανάπτυξη ενός τυφεκίου μάχης (στο οποίο αναφέρεται κοντινό άρθρο της Πτήσης) και άλλο το εθνικό πλοίο. Το πρώτο το καταφέραμε,… Read more »

Tazos

Πόσο ρεαλιστικό ή δύσκολο είναι άραγε να ενσωματωθεί ο Mica-IR σταο Μ2Κ-Ε, να μπεί το ατρακτίδιο Lightning απο τα F4, να πιστοποιηθούν βόμβες Laser και νεα κατευθυνόμενα πυρομαχικά ωστε να αποκτήσουν ρόλο Δ/Β παράλληλα με τους Exocet; Να θυμίσω πως οι Ινδοί ενσωμάτωσαν σοβιετικους R-73 για να μην μείνουν χωρίς πυράυλους καθώς και Ισραηλινά βλήματα μακράς εμβέλειας. Και εμείς δεν μπορούμε ουτε τον γαλλικο Mica να βάλουμε.

Konstantinos_Zikidis

Το αεροπλάνο είναι έτοιμο να πάρει βόμβες γενικής χρήσεως, δεν απαιτείται πιστοποίηση. Απαιτούνται μόνον οι κατάλληλοι φορείς. Η ιδέα αξιοποίησης των παλαιών Μ2000 ως κλασσικών βομβαρδιστικών εκτιμώ ότι είναι πολύ σοβαρή και αποδοτική, καθώς δεν απαιτείται ιδιαίτερη επένδυση, ενώ το αεροπλάνο έχει εξαιρετικά καλή συμπεριφορά και σε χαμηλά ύψη, καθώς και μεγάλη ταχύτητα. Όσον αφορά βόμβες laser, εκεί θα πρέπει να δούμε τι pod διαθέτουν οι Γάλλοι (δεν γνωρίζω). Θεωρώ όμως ότι, εάν επιτέλους υπογραφούν οι εκτελεστικές συμβάσεις υποστήριξης (αυτό που έχει υπογραφεί είναι συμφωνία-πλαίσιο, όχι σύμβαση) και μετά από 10 χρόνια αποκτήσουμε συμβατικές σχέσεις με τις γαλλικές εταιρείες, τότε… Read more »

STRATOS

Είχε παλιά ένα άρθρο η ΠΤΗΣΗ με πολλές πληροφορίες για το πως αξιοποιούν οι Γάλλοι τα δικά του Μ2000C/B (μετά την μη επαναπιστοποίηση των Super Matra 530D). Μεταφέρουν βόμβες λέιζερ και αναλαμβάνουν μάχιμες αποστολές στην Αφρική!! Έχουν ενεργοποιήσει τον κεντρικό πυλώνα (για την κοιλιακή εξωτερική δεξαμενή καυσίμου) και μπορεί να φέρει 4 βόμβες καθοδήγησης λείζερ σε ειδικό αναρτήρα.. Σε κάποια άλλα έχουν ενεργοποιηθεί οι 2 κοιλιακοί μπροστά πυλώνες (σαν αυτούς που έχουν τα M2000-5) για την μεταφορά 2 βομβών λέιζερ ή 1 βόμβας λέιζερ και του ατρακτιδίου Damocles. Τα αεροσκάφη που έχουν το ατρακτίδιο κάνουν κατάδειξη και για τα άλλα… Read more »

Manolis

Σε μια ασκηση Καμπερος προ λιγων ετων, τα Μ2000EGM δοκιμαστηκαν με επιτυχια σε βολες πυροβολων εναντιον στοχων εδαφους.

Konstantinos_Zikidis

https://www.youtube.com/watch?v=RG201S6RnJo&feature=youtu.be
Από 3:45 έως και 3:50, όπως και στην πάνω αριστερά εικόνα στο τέλος… Ήταν από την άσκηση Καμπέρος 2014.

My_name_is_Nobody

comment image

Manolis

Εαν τα EGM μπορουσαν να φερουν τα ASTAC, ενα ατρακτιδιο εναεριου ανεφοδιασμου σαν το D-704 που ειχαμε με τα Α-7 και χρησιμοποιουταν απο τους γαλλους, ενα ατρακτιδιο καταδειξης λειζερ, και να κανουν την βελτιστη δυνατη χρηση MICA IR, δεν θα χρειαζοταν τιποτε παραπανω κατ’εμε. Και αυτο θα ηταν μικρος, αλλα πραγματικος εκσυγχρονισμος.

NikolasTz

Ευχαριστούμε όπως πάντα πάρα πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες!

George

Ήταν ένα θετικό βήμα αλλά λίγο υπερβολικός ο χαρακτηρισμός “εκσυγχρονισμός των Mirage”
Η ιστορία πάντως είναι διδακτική για κάποια πράγματα.
Τι τεστ γίνανε στο Μ-2000 πριν ο Αντρέας υπογράψει την “αγορά του αιώνα” τρομάρα του?
Τα προβλήματα με τις “πολιτικές” αποφάσεις…….
Κανονικά θα έπρεπε να είχε διαπιστωθεί και να γίνει προϋπόθεση του συμβολαίου η διόρθωσή του όπως και τα θέματα του RDM. Ρήτρες?
Τι νόημα έχει να αγοράζεις οπλικά συστήματα από χώρες με νοοτροπία πωλητή αποικιοκράτη του 19ου αιώνα?
Ιδίως όταν βρίσκεται σε παρακμιακό στάδιο? Με το διεθνές ειδικό του βάρος να βυθίζεται σαν πέτρα?

Evanos

Ευχής έργο θα ήταν τέτοια επιμέρους επιτεύγματα αλλά και η εμπιστοσύνη στις Ελληνικές εταιρίες να μην ειναι η εξαίρεση του κανόνα αλλά ο ίδιος ο κανόνας στους εξοπλισμόυς μας. Οπως ακριβώς εχει γίνει με τους απέναντι των οποίων τα δεκάδες πλέον αμυντικά προϊόντα οσο και να τα ειρωνευόμαστε γίνονται συνεχώς όλο και πιο ικανά αλλά και στον τομέα των UAVs μήπως και πρωτοπόρα. Πρώτα όμως χρειάζεται μεγάλη αλλαγή ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ -οπως εγινε και στους Τούρκους- με αποσύνδεση απο τα μυαλά των ιθυνόντων του αξιώματος της μεγίστης δυνατής μίζας στους εξοπλισμούς (που λογικα και στάνταρ προσφέρουν οι εδραιωμένες μεγάλες ξένες εταιρίες) και… Read more »

Mikros-hroas

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος φίλε μου σε αυτά που γράφεις οι ξύνπιοι Τούρκοι πήραν και μεγαλύτερη μίζα από τους δικούς μας και ανταλλάγματα για την παραγωγή στην Τουρκία -συμπαραγωγή. Εμείς πήραμε λιγότερες μίζες και κανένα όφελος για βιομηχανική παραγωγή. Το θέμα είναι να εξηγήσουμε πως τα κατάφεραν αυτό οι Τούρκοι! Ξεκινούσαν διεθνούς διαγωνισμούς όχι σαν τους δικούς μας που έκαναν απευθείας αναθέσεις. Οι Τούρκοι επαναλάμβαναν τον διαγωνισμό άλλες δυο τρεις φορές ακόμα βγάζοντας κάποιες εταιρίες απέξω ή αν δεν τους ικανοποιούσαν τα ανταλλάγματα. Αυτοί τα κατάφεραν εμείς όχι για αυτό πρέπει να τους δικάσουν όλους αυτούς από πάνω γιατί οι… Read more »

Lesalaut

Εγχώρια βόμβα λέιζερ, εγχώρια σχεδιασμένος ατομικός οπλισμός, RPG και όλμος των 120mm μετά από μελέτη ξένων συστημάτων, αξιοποίηση αποσυρθέντων Bullpup, HOBOS και Sparrow, εγχώρια σχεδιασμένη και υλοποιημένη αναβάθμιση των Redeye, μετατροπή των Νίκη-Ηρακλής σε βαλιστικους, μετεξέλιξη των Στάγιερ σε πολλές εργοστασιακές εξειδικευμένες εκδόσεις, σχεδίαση εθνικού φορτηγού Δ/Μ με στοιχεία αυστριακά και αμερικανικά, MRAP από μετατροπή φορτηγών Μ σειράς με δανεισμένα στοιχεία των Μ-8 και των Marmon Herrington, εκδόσεις ειδικών επιχειρήσεων των Μερσεντές, ενιαίο εθνικό ΣΕΠ για πυροβόλα, ρουκετοβολα και όλμους, εγχώρια σχεδιασμένος και υλοποιημένος εκσυγχρονισμός των Μ-113, εκσυγχρονισμός με κοινά απάρτια για Λεωνίδας και ΒΜΡ, μετατροπή αριθμού πηγμάτων Μ-110 σε… Read more »

Mikros-hroas

Για το τι έκαναν οι από πάνω δικοί μας ξύπνιοι οι καλοί μας άνθρωποι διαβάστε εδώ:
https://national-pride.org/2017/10/03/η-καταστροφή-μιας-μικρής-πολεμικής-βι/
Η καταστροφή μιας μικρής πολεμικής βιομηχανίας.

Να ξέρετε πως έχω πολλούς κρυμμένους άσσους στο μανίκι μου και τα χαρτιά μου δεν τα έχω ανοίξει όλα. Ακόμα υπάρχει η συνέχεια γιατί έγινε αυτό χρονικά, πότε έγινε και τι έγινε μετά από το κλείσιμο της εταιρίας.

netagra

Έχει την πλάκα του να μάθετε τι έγινε όταν οι μηχανικοί της ΠΑ δοκίμασαν βασικό εξάρτημα του ραντάρ από προμηθευτή εκτός dassault που αποδείχθηκε ότι αυξάνει την εμβέλεια και την ορατότητα των χειριστών με υποπολλαπλάσιο κόστος….

zap

Οπως λενε και στο χωριο μου , link or it didn’t happen!

netagra

Απόρρητο οπότε didn’t happen

Manolis

Toυ ρανταρ των -EGM ή των -5Μκ2?

netagra

EGM φίλε μου

ppppp

«Φυσικά, όλα αυτά ίσχυαν όταν η οθόνη δούλευε, και δεν ήταν “χαλασμένη”. Γενικά, η συγκεκριμένη οθόνη ήταν η αχίλλειος πτέρνα ενός ικανότατου κατά τα λοιπά μαχητικού.» Συγνώμη αλλά όλα αυτά διαβάζονται ως παραμυθάκι για παιδιά δημοτικού. Αν τα ικανότατα μαχητικά που γενικώς κατά καιρους παραγγείλαμε και μας ρουφήξαν κυριολεκτικά τους αμυντικούς προυπολογισμούς είχαν τέτοια αστεία αλλά καίρια προβλήματα λειτουργίας (Αχίλλειος πτέρνα?!) τότε κάτι άλλο φταίει,και αντί να εκθειάζετε τις όποιες δυνατότητες της πολεμικής μας βιομηχανίας,θα έπρεπε έστω και δημοσιογραφικά να αναζητήσετε το παράταιρο του πράγματος. Παράλογες περικοπές συγκράτησης κόστους από κάποιους ΑΣΧΕΤΟΥΣ,που ήταν μέλη επιτροπών?Αυτοί έγιναν και επιτελάρχες? Πολιτικοί που… Read more »

ShadowMan

Αυτό με την οθόνη ηταν περισσότερο περιορισμός της τότε τεχνολογίας παρά αποτυχία του μαχητικού.

ACHERON

Στον κόσμο της αεροπορίας,υπάρχουν άπειρα «παθάκια» που ανακύπτουν είτε λόγω κατασκευαστικών και σχεδιαστικών προβλημάτων/αβλεψιών,είτε λόγω φθοράς ἢ ανεπαρκούς συντηρήσεως. Εδώ,κάποιες μαρτυρίες τεχνικών για το πολυθρύλητο στην εποχή του ραντάρ APG-59/AWG-10/10A,των F-4J/S,και τα «παθάκια» του: https://www.secretprojects.co.uk/threads/awg-10-wcs-and-apg-59-radar.26563/ Ειδικά σε ότι αφορά το F-4S,είχα ακούσει περί το 1986,ότι είχαν εξεταστεί «κατ΄αρχήν» για μεταβίβαση από ΗΠΑ,ὡς εναλλακτική για τα μή διαθέσιμα τότε ακόμη F-4E. Είναι επιβεβαιωμένο,και από την «Π&Δ» της εποχής,ότι οἱ Αμερικανοί είχαν αντιπροτείνει F-4C/D (69 αεροσκάφη),τα οποία δέν ικανοποίησαν την ελληνική πλευρά. Πιθανώς,τα F-4S ήταν ἡ εναλλακτική στην εναλλακτική σε κάποια φάση,ἢ απλώς αναφέρθηκε ὡς τέτοια,αλλά απ΄ότι κατάλαβα,στην ΠΑ τα θεωρούσαν ανώτερα… Read more »

Spyros_Kapa

Έχω μια απορία σχετικά με τα αεροσκάφοι που αποσύρονται άλλα έως την τελευταία στιγμή παραμένουν λειτουργικά τι γίνονται αποθήκευση κάπου για να χρησημοποιηθούν ίσως κάποτε ( σε ώρα ανάγκης) πωλούνται ως σκράπ?

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιτορπιλικά 8.000 τόνων, κορβέτες 1.000 τόνων, ή [email protected]/MMSC των 4.000 τόνων για το ΠΝ; Κι όμως το δίλημμα είναι ίδιο με το F-16 vs...

 Η παρουσίαση της ελαφριάς κορβέτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από την ΟΝΕΧ (ή καλύτερη, η συμφωνία για την με άδεια κατασκευή της στην Ελλάδα), και τα άρθρα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τι έγινε στη Λιβύη; Ποιοι βομβάρδισαν τους τουρκικούς MIM-23 HAWK, τι...

42
 Την περασμένη Κυριακή, η μέρα ξεκίνησε το πρωί με μια "περίεργη" είδηση. Τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη έγιναν στόχος αεροπορικής (!) επιδρομής, στην αεροπορική βάση...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 July 2016 #362

Αγορά 1.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 July 2015 #350

Αγορά $

Related News

Τι έγινε στη Λιβύη; Ποιοι βομβάρδισαν τους τουρκικούς MIM-23 HAWK, τι ζημιές έγιναν, τι όπλα χρησιμοποιήθηκαν;

 Την περασμένη Κυριακή, η μέρα ξεκίνησε το πρωί με μια "περίεργη" είδηση. Τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη έγιναν στόχος αεροπορικής (!) επιδρομής, στην αεροπορική βάση...

Πόσο θα κοστίσουν στη Λιθουανία εξι ελικόπτερα Black Hawk;

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει δώσει το «πράσινο φώς» για την πιθανή πώληση έξι ελικοπτέρων γενικής χρήσης UH-60M Black Hawk στη Λιθουανία, με...

Η Βραζιλία ξεκίνησε την εγχώρια παραγωγή του Gripen

Η Βραζιλία έχει αρχίσει την κατασκευή τμημάτων για το σουηδικό μαχητικό Gripen σε ένα εργοστάσιο που βρίσκεται κοντά στο Σάο Πάολο, σύμφωνα με ανακοίνωση...

Το Γαλλικό Ναυτικό ζητά E-2D Advanced Hawkeye, «έλεγχος τιμών»

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει εγκρίνει την πιθανή πώληση τριών Αερομεταφερόμενων Συστημάτων Έγκαιρης Προειδοποίησης & Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) E-2D Advanced Hawkeye στη Γαλλία, με...

Πράσινο φως για την πώληση αεροσκαφών Osprey στην Ινδονησία, «έλεγχος τιμών»

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει εγκρίνει την πιθανή πώληση οκτώ αεροσκαφών κλίνοντος στροφείου MV-22 Block C Osprey στην Ινδονησία, με δυνητικό κόστος $2...
- Advertisement -