Παράδοση του πρώτου επιχειρησιακού F-35A στην Ολλανδία – ένας μικρός άθλος

2
The Netherlands first operational F-35 on display during a ceremony at Lockheed Martin’s F-35 production facility in Fort Worth, Texas.
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το πρώτο επιχειρησιακό μαχητικό αεροσκάφος F-35A της βασιλικής ολλανδικής Αεροπορίας παραδόθηκε επίσημα στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.

The Netherlands first operational F-35 on display during a ceremony at Lockheed Martin’s F-35 production facility in Fort Worth, Texas.

Στην τελετή ως είθισται παραβρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη της Αεροπορίας της χώρας αλλά και της κατασκευάστριας εταιρείας. Τώρα κατά την πάγια πρακτική, το αεροσκάφος θα παραμείνει σε αμερικανικό έδαφος για την εκπαίδευση ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού.

Η συγκεκριμένη παράδοση είναι ιστορικής σημασίας, όχι τόσο επειδή ένα ακόμα F-35 παραδόθηκε στον πελάτη του, αλλά διότι μέχρι πριν τρία χρόνια το ίδιο το πρόγραμμα προμήθειας από την Ολλανδία είχε γίνει αντικείμενο σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης με αποτέλεσμα κάθε εξέλιξη στο πρόγραμμα παραγωγής των ολλανδικών αεροσκαφών, να κρύβεται επιμελώς αντί να διαφημίζεται, για την αποφυγή αρνητικής δημοσιότητας.

Για του λόγου το αληθές, οι Ολλανδοί θέλησαν να το γιορτάσουν προσθέτοντας μία φαντασμαγορική πινελιά στην τελετή με ντι-τζέι, υπόκρουση ηλεκτρονικής μουσικής και φωτορυθμικά ντισκοτέκ.

Το αεροσκάφος είναι το πρώτο επιχειρησιακό F-35Α και το τρίτο συνολικά αεροσκάφος που έχει παραδοθεί μέχρι σήμερα Τα δύο πρώτα ολλανδικά F-35 είχαν παραδοθεί το 2013 και βρίσκονται στο αεροπορική βάση Έντουαρντς της Καλιφόρνια συμμετέχοντας σε πρόγραμμα επιχειρησιακών δοκιμών.

Για σύγκριση, για την παράδοση εκείνων των αεροσκαφών τότε, δεν είχε καν διεξαχθεί τελετή παράδοσης όπως συνήθως στο Φορτ Ουόρθ, πράγμα που εξηγεί την γιορτινή τωρινή διάθεση των Ολλανδών.

Η Ολλανδία σχεδιάζει να προμηθευθεί τουλάχιστον 37 F-35A.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kgeorge
Member
Kgeorge

Όσοι έχουν πάρει F35 τα πρώτα μένουν Αμερική για επιχειρησιακές δοκιμές, πότε θα τα πάρουν στις χώρες τους; Δεν νομίζω να μείνουν για πάντα εκεί…

Mirage
Member
Mirage

Dj φωτορυθμικα ντισκοτέκ…..????? smile