8.1 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΑΠΟΨΕΙΣΟι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πέτυχαν την πρώτη νίκη. Ο τουρκικός ελιγμός απέτυχε,...

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πέτυχαν την πρώτη νίκη. Ο τουρκικός ελιγμός απέτυχε, οι γείτονες εκτέθηκαν, οι Έλληνες ενώθηκαν

- Advertisement -

Παρατηρούμε με ιδιαίτερη προσοχή τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών. Άλλωστε, αυτή είναι η δουλειά μας, και πρέπει να την κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρατηρούμε λοιπόν όλα όσα συμβαίνουν εντός και εκτός χώρας, και φυσικά την εξέλιξη της επιχείρησης ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών προς την χώρα μας.
Μέσα σε πραγματικά χρόνο μηδέν, ελάχιστη ώρα μετά την απειλή του τούρκο σουλτάνο Ερντογάν πως πρόκειται να απελευθερώσει το προσφυγικό κύμα προς τα ευρωπαϊκά σύνορα, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν. Για την ακρίβεια, όπως αποκάλυψε σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η Ελλάδα είναι έτοιμη από τον περασμένο Δεκέμβρη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Οι δυνάμεις προφυλακής ενισχύθηκαν σημαντικά, από το καλοκαίρι επισκευάστηκε ο περίφημος “φράκτης”, ενώ έγιναν διάφορα επιτελικά σχέδια, που περιελάμβαναν τα πάντα, από τα υλικά που θα μεταφέρονταν σε περίπτωση κρίσης, μέχρι και τον τρόπο που θα γινόταν αυτή η μεταφορά. Λεπτομερείς σχεδιασμός, που θα ζήλευαν ακόμη και οι επιτελείς επιμελητείας του US Army.
Τώρα, θέλουμε να λέμε πως οι Τούρκοι είναι ετοιμοπόλεμοι, καθώς πολεμούν εδώ και χρόνια σε διάφορους περιφερειακούς πολέμους. Δεν είναι λίγες οι φορές που εγχώρια μέσα παρουσιάζουν τον -αποδεκατισμένο από τις συνεχείς διώξεις του Ερντογάν- σαν μια εμπειροπόλεμη δύναμη, που μπορεί, αν μη τι άλλο, να αντέξει την πίεση της μάχης.
Οι πρόσφατες όμως εμπειρίες των Τούρκων, δείχνουν πως τα καταφέρνουν μια χαρά μόνο με πλήρη αεροπορική υπεροχή, αεροπορική υποστήριξη, και “άφθονο” πυροβολικό. Όταν δεν πετάει τουρκικό πετούμενο, όταν το πυροβολικό δεν ξέρει που να ρίξει, μάλλον τότε θα βλέπουμε πολλές εικόνες με τρομαγμένους Τούρκους, που, πριν βρεθούν σε αυτή τη θέση, πίστευαν πως πάνε κάπου για έναν καλό τουρκικό καφέ…
Οι πρόσφατες εξελίξεις δεν αφορούν φυσικά την απειλή από τις τουρκικές ορδές των τεθωρακισμένων στον Έβρο. Οι Τούρκοι έκαναν το απολύτως απάνθρωπο, “οπλοποίησαν” μάζες κατατρεγμένων και μη ανθρώπων, που απλά ήθελαν ένα καλύτερο αύριο. Όταν μιλάμε για ασύμμετρο πόλεμο, δεν μιλάμε για απλές “ιδέες”. Για παράδειγμα, αν έριχναν χημικά ή βιολογικά όπλα στον Έβρο, προκειμένου να καταβάλουν την ελληνική άμυνα, οι επιπτώσεις θα ήταν ανάλογες. Το ότι οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τους κατατρεγμένους, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε απειλή κατά της Εθνικής Ασφάλειας.
Αν λοιπόν, το πρωί του Σαββάτου, οι Τούρκοι εξαπέλυαν ένα μπαράζ πυροβολικού στον Έβρο, και καθήλωναν τις μονάδες προκάλυψης, και αντιδρούσαμε, δεν θα ήταν μια πολεμική επιχείρηση; τώρα, που αντί για οβίδες ρίχνουν βασανισμένους ανθρώπους, η αντίδραση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι ανάλογη. Δεν ρίχνουν πυρά, αλλά προασπίζονται το ελληνικό έδαφος.
Ξέρουμε πως κάποιοι θα μας χαρακτηρίσουν από ακροδεξιούς μέχρι φασίστες, απλά θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Τυχόν διάσπαση των ελληνικών συνόρων, της άμυνας της χώρας, και εισβολής εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών, θα σήμαινε την κατάρρευση του Κράτους, καθώς δεν θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε υψηλές ροές σε μικρό χρονικό διάστημα. Η διαφορά μεταξύ του State και του Failed State δεν είναι μεγάλη.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν όπλα και εξοπλισμό για αντιμετωπίσουν άλλες Ένοπλες Δυνάμεις, με αντίστοιχο οπλισμό. Αν τώρα, εμφανιστεί κάποιος άλλος κίνδυνος, ασύμμετρος (που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε “συμμετρικά”, δηλαδή με αντίστοιχα όπλα), τότε οι ΕΔ δοκιμάζονται διπλά. Και αυτή είναι μια δοκιμασία, μια σκληρή δοκιμασία για τις ΕΔ και τα Σώματα Ασφαλείας.
Αλλά και τα Επιτελεία, άλλο να μαθαίνεις μια ζωή πως θα κάνεις αντεπίθεση στο Έβρο, χτυπώντας τους Τούρκους στα “πλευρά”, κι άλλο να σταματάς άοπλους ανθρώπους, που παρακινημένοι από ένα καθεστώς, υποχρεωμένοι ίσως, κάνουν “ντου” και απειλούν την Πατρίδα σου.
Εκεί όλοι βαθμολογούνται πάνω από τη βάση, πραγματικά όλοι απέδωσαν περίφημα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα ΜΑΤ, η Αστυνομία, έκαναν ότι έπρεπε, και για πρώτη φορά, οι Έλληνες αισθανθήκαμε πως “το Κράτος λειτουργεί”. Σταματήσαμε να είμαστε οι κλαψιάρηδες της Ευρώπης, σταματήσαμε την όποια μεμψιμοιρία, όλα αυτά χάρη στις Ένοπλες Δυνάμεις. Θεωρούν κάποιοι πως όλα αυτά ήταν εύκολα; ΚΑΘΟΛΟΥ.
Ακόμη και το να βγάλεις δεκάδες πλοία έξω, για ατελείωτες μέρες, θέλει μια δουλειά “βάσης”, από την διανομή καυσίμων και λιπαντικών, μέχρι την μεταφορά προσωπικού στα πιο απίθανα μέρη της Επικράτειας.
Ο Έβρος Αντέχει, τα Νησιά Αντέχουν. Οι Ένοπλες Δυνάμεις Αντέχουν, και για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, μπορούμε να πούμε πως πετύχαμε μια Νίκη. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η συνέχεια, τι θα γίνει στα Νησιά, όταν από πολλά σημεία, ξεκινήσει μια Προσφυγική-Λαθρομεταναστευτική D-Day. Αλλά όλοι οι Έλληνες, αισθανόμαστε λίγο “ψηλότεροι” αυτές τις μέρες. Οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, νικούν.
Παρά τις αρχικές αντιδράσεις μιας μερίδας την Αντιπολίτευσης, οι Έλληνες στηρίζουν όλοι τις κινήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Ευτυχώς, ακόμη και ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στήριξε τα όσα έχουν γίνει (και ευτυχώς σταμάτησαν οι επιθέσεις εναντίον μας στα σχόλια), συνεπώς, υπάρχει ένα αραγές εσωτερικό μέτωπο. Οι Έλληνες είμαστε Ενωμένοι.
Τέλος, οι ΕΔ κινήθηκαν με τέτοιο επαγγελματικό τρόπο, μαζεύοντας στοιχεία για την εμπλοκή του τουρκικού κράτους και παρακράτους, για την απειλή εναντίον του ελληνικού εδάφους, και της ευρωπαϊκής επικράτειας. Έτσι, οι Ευρωπαίοι εταίροι, και ο κόσμος όλος, στέκονται στο πλευρό της Ελλάδος, πλην μια μικρής μειοψηφίας ΜΜΕ του εξωτερικού, που πιθανότατα σιτίζονται επαρκώς από τουρκικά λόμπι.
Εκ κατακλείδι, η Ελλάδα κέρδισε τον πρώτο γύρο, κέρδισε την ευρωπαϊκή στήριξη, οι Έλληνες είναι ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε μετά το Euro 2004, και ετοιμαζόμαστε, με αισιοδοξία, για τον δεύτερο γύρο. Και όσους γύρους χρειαστούν ακόμη.
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

HΠΑ για EastMed = Προδοσία, Γαλλία για EastMed (τα ίδια)= Μέρα Δευτέρα, τα δυο μέτρα και σταθμά και οι ΨΕΠ στην Ελλάδα

ΨΕΠ: Ψυχολογικές ΕπιχειρήσειςΠριν λίγες μέρες είχαμε αναγκαστεί να κάνουμε ένα άρθρο που προσπαθούσε να εξηγήσει τις όποιες αμερικανικές δηλώσεις για τον EastMed. Μάλιστα, είχε...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

HF2.jpg

ΕΞΕΛΙΞΗ: Οι Αμερικανοί επιστρέφουν, προσφέρουν εκσυγχρονισμό MEKO200HN, LCS και νέες HF2

165
 Η σελίδα μας, όπως έχουμε ήδη γράψει από τον περασμένο Δεκέμβριο, έχει στη διάθεσή της στοιχεία από την αμερικανική πρόταση για πολεμικά πλοία στα...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2022

Αγορά 4.49
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 5/18 Ιανουαρίου 1913: Η μεγάλη ναυμαχία της Λήμνου,...

0
Τρείς μήνες μετά την έναρξη του Πρώτου Βαλκανικού πολέμου και μόλις ένα μήνα από την ταπεινωτική ήττα του στη ναυμαχία της "Έλλης", ο Τούρκος...
- Advertisement -
Card image

December_019 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

November_018 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49

Related News

HΠΑ για EastMed = Προδοσία, Γαλλία για EastMed (τα ίδια)= Μέρα Δευτέρα, τα δυο μέτρα και σταθμά και οι ΨΕΠ στην Ελλάδα

ΨΕΠ: Ψυχολογικές ΕπιχειρήσειςΠριν λίγες μέρες είχαμε αναγκαστεί να κάνουμε ένα άρθρο που προσπαθούσε να εξηγήσει τις όποιες αμερικανικές δηλώσεις για τον EastMed. Μάλιστα, είχε...

Γερμανίδα υπ. Εξωτερικών: Η Γερμανία έτοιμη να υπερασπιστεί θεμελιώδεις αξίες για την Ουκρανία

Η Γερμανία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί θεμελιώδεις αξίες στη σύγκρουση με τη Ρωσία για την Ουκρανία ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πληρώσει...

Έκκληση Σολτς-Στόλτενμπεργκ στη Ρωσία για αποκλιμάκωση και επιστροφή στον διάλογο

Ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ απηύθυναν πριν από λίγο έκκληση προς τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την ένταση...