Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πέτυχαν την πρώτη νίκη. Ο τουρκικός ελιγμός απέτυχε, οι γείτονες εκτέθηκαν, οι Έλληνες ενώθηκαν

65
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Παρατηρούμε με ιδιαίτερη προσοχή τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών. Άλλωστε, αυτή είναι η δουλειά μας, και πρέπει να την κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρατηρούμε λοιπόν όλα όσα συμβαίνουν εντός και εκτός χώρας, και φυσικά την εξέλιξη της επιχείρησης ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών προς την χώρα μας.

Μέσα σε πραγματικά χρόνο μηδέν, ελάχιστη ώρα μετά την απειλή του τούρκο σουλτάνο Ερντογάν πως πρόκειται να απελευθερώσει το προσφυγικό κύμα προς τα ευρωπαϊκά σύνορα, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν. Για την ακρίβεια, όπως αποκάλυψε σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η Ελλάδα είναι έτοιμη από τον περασμένο Δεκέμβρη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι δυνάμεις προφυλακής ενισχύθηκαν σημαντικά, από το καλοκαίρι επισκευάστηκε ο περίφημος “φράκτης”, ενώ έγιναν διάφορα επιτελικά σχέδια, που περιελάμβαναν τα πάντα, από τα υλικά που θα μεταφέρονταν σε περίπτωση κρίσης, μέχρι και τον τρόπο που θα γινόταν αυτή η μεταφορά. Λεπτομερείς σχεδιασμός, που θα ζήλευαν ακόμη και οι επιτελείς επιμελητείας του US Army.

Τώρα, θέλουμε να λέμε πως οι Τούρκοι είναι ετοιμοπόλεμοι, καθώς πολεμούν εδώ και χρόνια σε διάφορους περιφερειακούς πολέμους. Δεν είναι λίγες οι φορές που εγχώρια μέσα παρουσιάζουν τον -αποδεκατισμένο από τις συνεχείς διώξεις του Ερντογάν- σαν μια εμπειροπόλεμη δύναμη, που μπορεί, αν μη τι άλλο, να αντέξει την πίεση της μάχης.

Οι πρόσφατες όμως εμπειρίες των Τούρκων, δείχνουν πως τα καταφέρνουν μια χαρά μόνο με πλήρη αεροπορική υπεροχή, αεροπορική υποστήριξη, και “άφθονο” πυροβολικό. Όταν δεν πετάει τουρκικό πετούμενο, όταν το πυροβολικό δεν ξέρει που να ρίξει, μάλλον τότε θα βλέπουμε πολλές εικόνες με τρομαγμένους Τούρκους, που, πριν βρεθούν σε αυτή τη θέση, πίστευαν πως πάνε κάπου για έναν καλό τουρκικό καφέ…

Οι πρόσφατες εξελίξεις δεν αφορούν φυσικά την απειλή από τις τουρκικές ορδές των τεθωρακισμένων στον Έβρο. Οι Τούρκοι έκαναν το απολύτως απάνθρωπο, “οπλοποίησαν” μάζες κατατρεγμένων και μη ανθρώπων, που απλά ήθελαν ένα καλύτερο αύριο. Όταν μιλάμε για ασύμμετρο πόλεμο, δεν μιλάμε για απλές “ιδέες”. Για παράδειγμα, αν έριχναν χημικά ή βιολογικά όπλα στον Έβρο, προκειμένου να καταβάλουν την ελληνική άμυνα, οι επιπτώσεις θα ήταν ανάλογες. Το ότι οι Τούρκοι χρησιμοποιούν τους κατατρεγμένους, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε απειλή κατά της Εθνικής Ασφάλειας.

Αν λοιπόν, το πρωί του Σαββάτου, οι Τούρκοι εξαπέλυαν ένα μπαράζ πυροβολικού στον Έβρο, και καθήλωναν τις μονάδες προκάλυψης, και αντιδρούσαμε, δεν θα ήταν μια πολεμική επιχείρηση; τώρα, που αντί για οβίδες ρίχνουν βασανισμένους ανθρώπους, η αντίδραση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι ανάλογη. Δεν ρίχνουν πυρά, αλλά προασπίζονται το ελληνικό έδαφος.

Ξέρουμε πως κάποιοι θα μας χαρακτηρίσουν από ακροδεξιούς μέχρι φασίστες, απλά θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Τυχόν διάσπαση των ελληνικών συνόρων, της άμυνας της χώρας, και εισβολής εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών, θα σήμαινε την κατάρρευση του Κράτους, καθώς δεν θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε υψηλές ροές σε μικρό χρονικό διάστημα. Η διαφορά μεταξύ του State και του Failed State δεν είναι μεγάλη.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν όπλα και εξοπλισμό για αντιμετωπίσουν άλλες Ένοπλες Δυνάμεις, με αντίστοιχο οπλισμό. Αν τώρα, εμφανιστεί κάποιος άλλος κίνδυνος, ασύμμετρος (που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε “συμμετρικά”, δηλαδή με αντίστοιχα όπλα), τότε οι ΕΔ δοκιμάζονται διπλά. Και αυτή είναι μια δοκιμασία, μια σκληρή δοκιμασία για τις ΕΔ και τα Σώματα Ασφαλείας.

Αλλά και τα Επιτελεία, άλλο να μαθαίνεις μια ζωή πως θα κάνεις αντεπίθεση στο Έβρο, χτυπώντας τους Τούρκους στα “πλευρά”, κι άλλο να σταματάς άοπλους ανθρώπους, που παρακινημένοι από ένα καθεστώς, υποχρεωμένοι ίσως, κάνουν “ντου” και απειλούν την Πατρίδα σου.

Εκεί όλοι βαθμολογούνται πάνω από τη βάση, πραγματικά όλοι απέδωσαν περίφημα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα ΜΑΤ, η Αστυνομία, έκαναν ότι έπρεπε, και για πρώτη φορά, οι Έλληνες αισθανθήκαμε πως “το Κράτος λειτουργεί”. Σταματήσαμε να είμαστε οι κλαψιάρηδες της Ευρώπης, σταματήσαμε την όποια μεμψιμοιρία, όλα αυτά χάρη στις Ένοπλες Δυνάμεις. Θεωρούν κάποιοι πως όλα αυτά ήταν εύκολα; ΚΑΘΟΛΟΥ.

Ακόμη και το να βγάλεις δεκάδες πλοία έξω, για ατελείωτες μέρες, θέλει μια δουλειά “βάσης”, από την διανομή καυσίμων και λιπαντικών, μέχρι την μεταφορά προσωπικού στα πιο απίθανα μέρη της Επικράτειας.

Ο Έβρος Αντέχει, τα Νησιά Αντέχουν. Οι Ένοπλες Δυνάμεις Αντέχουν, και για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, μπορούμε να πούμε πως πετύχαμε μια Νίκη. Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η συνέχεια, τι θα γίνει στα Νησιά, όταν από πολλά σημεία, ξεκινήσει μια Προσφυγική-Λαθρομεταναστευτική D-Day. Αλλά όλοι οι Έλληνες, αισθανόμαστε λίγο “ψηλότεροι” αυτές τις μέρες. Οι άντρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, νικούν.

Παρά τις αρχικές αντιδράσεις μιας μερίδας την Αντιπολίτευσης, οι Έλληνες στηρίζουν όλοι τις κινήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Ευτυχώς, ακόμη και ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στήριξε τα όσα έχουν γίνει (και ευτυχώς σταμάτησαν οι επιθέσεις εναντίον μας στα σχόλια), συνεπώς, υπάρχει ένα αραγές εσωτερικό μέτωπο. Οι Έλληνες είμαστε Ενωμένοι.

Τέλος, οι ΕΔ κινήθηκαν με τέτοιο επαγγελματικό τρόπο, μαζεύοντας στοιχεία για την εμπλοκή του τουρκικού κράτους και παρακράτους, για την απειλή εναντίον του ελληνικού εδάφους, και της ευρωπαϊκής επικράτειας. Έτσι, οι Ευρωπαίοι εταίροι, και ο κόσμος όλος, στέκονται στο πλευρό της Ελλάδος, πλην μια μικρής μειοψηφίας ΜΜΕ του εξωτερικού, που πιθανότατα σιτίζονται επαρκώς από τουρκικά λόμπι.

Εκ κατακλείδι, η Ελλάδα κέρδισε τον πρώτο γύρο, κέρδισε την ευρωπαϊκή στήριξη, οι Έλληνες είναι ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε μετά το Euro 2004, και ετοιμαζόμαστε, με αισιοδοξία, για τον δεύτερο γύρο. Και όσους γύρους χρειαστούν ακόμη.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

65
Leave a Reply

Please Login to comment
32 Comment threads
33 Thread replies
3 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
39 Comment authors
evo_iiIomarSousouradaghallasJolly_Roger Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
d.b
Member
Noble Member
d.b

Θετική έκπληξη από τους φρουρούς και ας έκανα μερικά αρνητικά σχόλια στο παρελθόν. Προσοχή σε προβοκάτσια.
Οι εσωτερικοί φωστήρες γελειοποιηθηκαν αλλά οι πολίτες επιτέλους ενώθηκαν.
Για ακόμη μια φορά, μιλάμε για εισβολείς πλέον…..

stergios21
Member
Trusted Member
stergios21

καθε λογικος ανθρωπος,ειτε αριστερος ειτε δεξιος επιθυμει την φυλαξη των συνορων του απο εισβολεις…το μεγαλο προβλημα ομως ειναι οτι το παιχνιδι παιζεται με ψυχες ανθρωπων…και αντι το προβλημα να γινει ευρωπαικο οι…εταιροι μας,πετανε ευρω σε μας και (πολλαπλασια) στην τουρκια για να παραμεινει δικο μας…πιστευω οτι ειδαμε ενα μονο επεισοδιο απτο “σηριαλ” αυτο…ελπιζω και ευχομαι να ειναι η απαρχη της λυσης του προβληματος που εκτος απο απανθρωπο,ειναι και επικινδυνο για την ιδια την πατριδα

viper3000ad
Member
Noble Member
viper3000ad

Συμφωνώ οτι η Τουρκία δεν θα πετύχει τίποτα όταν τα παλικάρια μας είναι στον Έβρο και τα νησιά, όχι μόνο αυτό, θα δείτε που οι κάτοικοι της Αδριανούπολης θα δεινοπαθήσουν εαν κάνουμε καλά την δουλειά μας. Νομίζω ότι το μετά είναι το θέμα, μάταια έψαχνα να βρω τις προάλλες μια δήλωση για αυτό το μετά. Από τους κύριους και τις κύριες που έκαναν μια ευχάριστη βόλτα με το ελικόπτερο δεν ακούστηκε ούτε λέξη για τροποποίηση του Ευρωπαϊκού ασύλου, δεν θέλω να πιστέψω ότι θα γίνουμε από θεματοφύλακες του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, αποθήκη ψυχών για λίγα ψίχουλα. beg

Mich
Member
Trusted Member
Mich

Προσοχή και επαγρύπνηση στα φαινόμενα “εθελοντικων” ομάδων πολιτών που αυθαίρετα παίρνουν στα χέρια τους τα καθήκοντα των ΕΔ και της αστυνομίας. Ιδίως αν έχουν αριβαρει γοτθικης προέλευσης φυντάνια, όπως είδαμε να γράφεται σήμερα…

Weasel
Member
Active Member
Weasel

Μπράβο στους άνδρες και στις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεών μας και των δυνάμεων τάξης.Μπράβο στους ακρίτες μας καθώς και σε όλους όσους στηρίζουν τον αγώνα που δίνουν όλοι τους στα σύνορά μας. Συγχαρητήρια για ό,τι έχετε πετύχει (που δεν είναι λίγο).Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε ολοι εμείς που παρακολουθούμε απο τη ζεστασιά του σπιτιού μας είναι πως ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που μάχεστε μέσα σε αυτές όλες τις αντιξοότητες για την υπεράσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και τη διαφύλαξη των ιδανικών μας.

stepa
Member
Noble Member
stepa

Ευρωπαιοι εταιροι….μαλιστα ….που στεκονται στο πλευρο της Ελλαδας, χρηματοδοτωντας τον νταη…..170 εκ εχθες , 500 εκ σημερα επιπλεον, ενισχυση του …Τουρκικου λιμενικου απο την Γερμανια με καπου 35 εκ, περαν των 85 εκ. για κατασκευη τεθωρακισμενων επιτηρησης συνορων, αραγε τι φοβουνται μηπως περασουν οι “δικοι” μας “μεταναστες” τα συνορα και ζητησουν ασυλο στην Τουρκια ?……κρατηστε μικρο καλαθι κυριοι, η καρδια τους ειναι με την Ελλαδα αλλα τα συμφεροντα τους ,τα κοντοφθαλμα, με την Τουρκια του Ερντογαν.Κατα τα αλλα συμφωνω απολυτα και οταν βλεπω τον σμηναγο της 115ΠΜ να κρατα το επαθλο του πρωτου των πρωτων στην TLP αυτο μου αρκει.

CSO
Member
Member
CSO

Η Ελλάδα ολομόναχη δεν εξευτέλισε απλά τον ταγιπ, εξευτέλισε και έδειξε στην ΕΕ την ανεπάρκεια της, εξευτέλισε και κατέδειξε και την κυρια μερκελ που καθημερινά επαναλαμβανει ότι δεν υπάρχει τρόπος φυλαξης των συνόρων απέναντι στην (λάθρο)μετανάστευση!!! Ετσι, η Ελλάδα μας απο μόνη της, «ξύπνησε» και τους πολίτες όλης αυτής της κοιμισμένες επικράτειας που είναι γνωστή σαν ΕΕ. Πιστέψτε στις δυνάμεις σας και στις δυνάμεις της (πρώην) κοιμισμένης Χώρας μας… όταν το Δικαιο είναι με το μέρος σου και με ελάχιστα μπορείς να κερδίσεις τα πάντα, με Αγώνα και Πίστη. Αυτός είναι και ο πρώτος λόγος που τα ελληνικά φτερά τόσες… Read more »

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλησπέρα,

Νομίζω πως όλοι μαζί θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους άπλυτους αναρχοαυτόνομους για την δωρεάν εκπαίδευση που παρείχαν τόσα χρόνια στα ΜΑΤ. Τώρα φαίνεται η χρησιμότητά της.

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Τελικά η γραμμή που έπρεπε να περάσει ο σουλτανίσκος, για να μας κάνει να ξυπνήσουμε, δεν ήταν κόκκινη.
comment image

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Ο Ερντογάν θα κλιμακώσει είναι το μόνο σίγουρο. Ελπίζω η αντίδρασή μας να είναι σοκ και δέος και όταν λέω σοκ και δέος μιλάω για βύθιση του τουρκικού ΠΝ μέσα στα λιμάνια και καταστροφή της ΤΠΑ στα αεροδρόμια… Μετά αφήστε τον να σκουζει. Όλοι αυτό θέλουν απλά κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να το κάνει. Ήδη και ίδιοι οι Τούρκοι έχουν αρχίσει και φοβουνται, στο Κοινοβούλιο έπαιξαν μπουνιές. Τις τελευταίες μέρες η χώρα με έχει εκπλήξει ευχάριστα. Και ο κόσμος συσπειρώθηκε και δείχνει να ξυπνάει από την εθνομηδενιστική ρητορική και τον διεθνιστικό λήθαργο στον οποίο τον είχαν ρίξει διάφοροι “κάποιοι”… Read more »

nikos01
Member
Active Member
nikos01

Να γίνει αυτό που πρέπει, αν υπάρχουν ενδείξεις ότι ετοιμάζεται να κλιμακώσει, προληπτικό χτύπημα σε στρατιωτικές και στρατηγικές υποδομές πχ.Φράγμα Ατατούρκ ανακήρυξη ΑΟΖ, επέκταση χωρικών στα 12 μίλια ..Να τελειώνουμε μια και καλή…Βέβαια θα πρέπει και η πέμπτη φάλαγγα να εξουδετερωθεί…και η Ελληνική κοινωνία να ετοιμαστεί για τυχόν απώλειες.

kK19641970
Member
Famed Member
kK19641970

Ποσο απολαυστικο ειναι μετα απο 10 χρονια σκληρης οικονομικης κρισης να κανουμε τα μεμετια και τους κολητους τους Ουνους να τριβουν τα ματια τους και να τραβανε τα ζιζια τους με την αποτροπη και την ετοιμοτητα μας. Οι δε φλωροκεντροευροπαιοι ισως να εκαναν τσισακια στα βρακακια τους μονο με την ιδεα τι θα παθαιναν αν συνεβαινε αυτη η ΕΙΣΒΟΛΗ σε αυτους. Αγαπητε φιλε Mageira δεν κρυβω οτι την περιμενα τετοια αντιδραση απο τον Κυραικο διοτι εχει αποδειξει οτι δουλευει με συστημα, και αυτο που λεει το ενοει. Για την αντιδραση σοκ και δεος μαζι σου 1000% οχι γιατι ειμαι πολεμοχαρης… Read more »

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Αγαπητέ kK19641970kK19641970 ούτε εγώ είμαι πολεμοχαρής αλλά επειδή δεν τους υποτιμώ υποστηρίζω την λογική ΣΟΚ και δέος. Γιατί θέλω να νικήσουμε. Σε ένα πόλεμο που θα διαρκέσει καιρό και θα μετατραπεί σε φθοράς μπαίνουμε με πολλά μειονεκτήματα.

SpaceMan
Member
Noble Member
SpaceMan

Θέλω να ελπίζω ότι θέμα κάποιας από τις συναντήσεις που θα κάνουν οι επιτελείς με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους θα είναι και το τι δυσκολίες αντιμετώπισαν αυτές τις μέρες όπου ο μηχανισμός δοκιμάστηκε σε πίεση. Να βγουν κάποια συμπεράσματα στο πως αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν νομοτεχνικά και υλικά αντίστοιχα.

kiriakos
Member
Active Member
kiriakos

Ρε μήπως το μεγαλύτερο δώρο που μας έκανε ο Ερντογάν είναι αυτό;

https://www.ethnos.gr/ellada/92273_sygkinitiki-prosfora-ston-elliniko-strato-apo-toys-moysoylmanoys-toy-ebroy

evo_ii
Member
Noble Member
evo_ii

Ισχύει απόλυτα αυτό, μάλιστα πέρασε απαρατήρητη πρόσφατη δήλωση πλήρους υποστήριξης των ελληνικών ενεργειών εναντίον των τουρκικών μεθοδεύσεων από έναν εκ των μουφτήδων της Θράκης.

Jolly_Roger
Member
Famed Member
Jolly_Roger

@ evo_ii,

Μην γελιέσαι! Τον εαυτό τους προφυλάσσουν!!! Είναι σαν τις δηλώσεις συμπαράστασης (προς τον Ερντογάν) που έκανε ο Πατριάρχης. Όταν ζει κανείς μέσα στο στόμα του λύκου, ελίσσεται αναλόγως προκειμένου να επιβιώσει.

evo_ii
Member
Noble Member
evo_ii

Μπορεί, ακούγεται άλλωστε λογικό αυτό που λέτε.

Αλλά, παράλληλα, η δική μου ανάγνωση είναι ότι, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις, ξεσκαρτάρεται η κατάσταση στο Ελληνικό μουσουλμανικό στοιχείο της Θράκης, ξεχωρίζουν τα “βόδια” από τα “ρόδια” και οι νόμιμα διορισμένοι από το Ελληνικό κράτος μουφτήδες εκμεταλλεύονται τη δυναμική για να κατισχύσουν επί των ψευτομουφτήδων-πιονιών του Ερντογάν. Το μέλλον θα δείξει…

Nks
Member
Active Member
Nks

Μπράβο ΠΔ.! πραγματικά πολύ ωραίο άρθρο με πολύ όμορφα λόγια!! που επιβεβαιώνουν ότι οι ΕΔ δίνουν το 100% και ότι προετοιμάζονται σωστά και αθόρυβα χωρίς να λένε και πολλά πολλά.Επίσης όλες οι κινήσεις που οι γείτονες κάνουν, μας γρασαρουν σαν ΕΔ και σαν Έλληνες.!! Και όταν τελειώσουμε με το καλό, όλα αυτά να κοιτάξουμε τους εξοπλισμούς μας που οι ημέρες αυτές δείχνουν πόσο αναγκαίο είναι να γίνονται στη ώρα τους .

Mitsos_Mantzos
Member
Noble Member
Mitsos_Mantzos

Πολύ ωραίο κείμενο, έτσι ακριβώς έχουν τα πράματα. Συγχαρητήριά στις γυναίκες και τους άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Τώρα φαίνεται Σε τι έμφυληα κατάσταση μας είχε φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση, τώρα ξεκαθαρίζει το τοπίο από την σήψη που είχαμε περιέλθει τα τελευταία χρόνια, ήταν σε τόσο προχωρημένο στάδιο η γάγγραινα στο κορμί της πατρίδας μας, που μέχρι και εμείς που ασχολούμαστε λίγο-πολύ με στρατιωτικά θέματα τα βάζαμε με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Τις προάλλες Διάβαζα ότι κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις μέρες Το μόνο που έχουν να πούνε ήταν κάτι για το gay Parade, και… Read more »

Nks
Member
Active Member
Nks

Επίσης εχθές και σήμερα παρατηρούσα απο διάφορα μέσα που έκαναν ανταποκρίσεις ότι αυτοί έριχνα χημικά και δακρυγόνα και ο αέρα τα παίρνε πάλι πίσω στην τούρκικη πλευρά

Alexandros
Member
Noble Member
Alexandros

Που είναι τώρα τα M1117 που τα χρειαζόμαστε!

Daidalos
Member
Noble Member
Daidalos

Πράγματι. Τώρα πλέον είναι ολοφάνερη η χρησιμότητα των M1117 Guardian, εφόσον κατασκευάστηκαν για αποστολές τέτοιου τύπου, εξασφαλίζοντας το “σφράγισμα” περιοχών όπου ανακύπτουν παρόμοια ζητήματα ασφάλειας. Εκτός αυτού, το συγκεκριμένο όχημα ενσωματώνει πρωτόγνωρη -για τα ελληνικά δεδομένα- ισχύ πυρός και θωράκιση/προστασία.

simos
Member
Noble Member
simos

Πραγματι οι ΕΔ και τα ΣΑ απεδειξαν περιτρανα οτι αποτελουν τους στηλοβατες του κρατους,πολιτικη βουληση για την υπερασπιση των συνορων υπαρχει-σε αντιθεση με το παρελθον-ενω στα “θετικα”της υποθεσης συγκαταλεγεται η δυνατοτητα που δινεται στην ηγεσια των ΕΔ και των ΣΑ να διαπιστωσουν την ικανοτητα αντιδρασης σε συνθηκες κρισης,να εντοπιστουν και να αντιμετωπιστουν τυχον αδυναμιες..Δεν θα πρεπει να εφυσηχαζουμε,η κριση ειναι σε εξελιξη,εαν χρειαζομαστε καποιον επιπλεον εξοπλισμο θα πρεπει να τον ζητησουμε απο τους εταιρους μας,ο Ερντογαν στελνει 1000 στελεχη των ειδικων δυναμεων στην περιοχη,θα πρεπει να δειξουμε προσοχη..προσωπικα πιστευω οτι σχετικα συντομα θα βρεθει μια διπλωματικη λυση,ο Ερντογαν πιεζει για… Read more »

ghallas
Member
Member
ghallas

Εγώ προσωπικά δε νιώθω καθόλου περήφανος, ούτε πολύ περισσότερο ενωμένος με οπλισμένες ομάδες ατάκτων που αλωνίζουν ανεξέλεγκτες. Αυτή είναι η εικόνα οργανωμένου ευρωπαϊκού κράτους; (Ναι, της Γερμανίας του ’20-’30) Η προπαγάνδα ότι βρέθηκαν περούκες για όνομα του θεού και δεν είναι γυναικόπαιδα όλοι αυτοί (στα παιδά τι έβαλαν; ξυλοπόδαρα;) είναι κατάντια. Πρέπει να προστατευτούν τα σύνορα; Ναι, πρέπει. Δυστυχώς αυτή η κατάσταση ξεφεύγει από τις δικές μας δυνατότητες και την επιρροή. Αλλά ας βγουν με ειλικρίνεια να εξηγήσουν την κατάσταση και τις επιλογές τους/μας. Ο εξευτελισμός κάθε έννοιας ενημέρωσης και σεβασμού των πολιτών είναι τραγική, και τη βρίσκουμε ήδη μπροστά… Read more »

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλημέρα, 1. Καταρχήν οι “οπλισμένες ομάδες ατάκτων” έδειξαν ξεκάθαρα την ωριμότητά τους και την πρόθεσή τους να συνδράμουν τις προσπάθειες και τίποτα άλλο. Αν έχετε εσείς κάποιο άλλο τρόπο να ενισχύσετε τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, είμαστε όλο αυτιά. 2. Ακόμη και αν είναι προπαγάνδα τα περί περουκών, καλώς μεταδίδονται. Οι απέναντι εξαπέλυσαν ένα τεράστιου μεγέθους πληροφοριακό πόλεμο, οπότε και εμείς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα. Περιμένετε ότι η πολιτική ορθότητα θα μας βοηθήσει; 3. Δεν καταλαβαίνω καθόλου την θλίψη σας. Δεχθήκαμε μια απρόκλητη επίθεση που χρησιμοποιεί ως πολεμοφόδια ανθρώπους. Και αποδείξαμε ότι μπορούμε να την… Read more »

ghallas
Member
Member
ghallas

Έδειραν ξένους δημοσιογράφους. Εξαιρετική ωριμότητα και εξαιρετικός χειρισμός μας απέναντι στον πληροφοριακό πόλεμο των απέναντι. Έχω δει τουλάχιστον πολλά μεγάλα μέσα του εξωτερικού να κριτικάρουν ως απάνθρωπη την στάση της Ελλάδας (telegraph, foreign policy, NY times, ..). Εγώ θα το έλεγα έπεσες στην παγίδα. Ότι έχετε ενθουσιαστεί όλοι που το πιο βαριά θωρακισμένο σημείο της χώρας άντεξε στην επίθεση κάποιων χιλιάδων άοπλων, παιδιών και περουκοφόρων, μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας. Οι προσδοκίες μου θα ήταν να σταματήσουν στα σύνορα, όπως σταμάτησαν, χωρίς να κυκλοφορούν ρεπορτάζ με γυμνούς και δαρμένους ανθρώπους που τους… Read more »

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

ghallas ο κατά κόσμον Δημήτριος Νενέκος.
Διαφορά προσδοκιών, καταλαβαίνω!

ghallas
Member
Member
ghallas

My_name_is_Nobody ο κατά κόσμόν Παλαιών Πατρών Γερμανός. Είναι επίπεδο αυτό τώρα; σας παρακαλώ

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Ευχαριστώ για την τιμή να με με προσφωνήσεις με το όνομα ενός από τους πρωταγωνιστές ιεράρχες της Ελληνικής Επανάστασης αλλά δεν θα την αποδεχθώ γιατί δεν φθάνω ούτε το μικρό του δάχτυλάκι.

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλησπέρα, 1. Αυτοί στους οποίους επιτέθηκαν ήταν μέλη ΜΚΟ που περίμεναν να δέσει πλοίο με παράνομους σε νησί, στη Λέσβο αν δεν κάνω λάθος. Δείχνει ξεκάθαρα την απελπισία των ανθρώπων στα νησιά που βουλιάζουν κυριολεκτικά από παράνομους. 2. Απάνθρωπη στάση έναντι ποιων; Των παράνομων που σπρώχνει ο γιαλαντζί σουλτάνος επάνω στο φράκτη; Μήπως προτιμάτε να τους ανοίξουμε να μπουν όλοι μέσα; 3. Το “πιο βαριά θωρακισμένο μέρος της χώρας”, όπως το ονομάζετε, πριν τρεις μήνες ήταν ξέφραγο αμπέλι, στην κυριολεξία. Ο φράκτης είχε πέσει λόγω των βροχών (νομίζω θυμόμαστε την φαιδρή του Σύριζα που πανηγύριζε), είχαν αφαιρέσει τις κάμερες, και… Read more »

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Αδερφέ μην προσπαθείς να πείσεις ανθρώπους που όχι απλά πιστεύουν την προπαγάνδα των Τούρκων αλλά την έχουν ενστερνιστεί. Δεν θα κάτσω να του αναλύσω τα όμορφα ψέματα που λέει η τέχνη της φωτογραφίας από τη μέρα που ανακαλύφθηκε γιατί θα χάσω τον πολύτιμο χρόνο μου, ούτε την αξιοπιστία που έχουν τα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων. Ένα θα πω μόνο, πάντα θα υπάρχουν Νενέκοι και Εφιάλτες, ας μην τους αφήσουμε να μολύνουν την σκέψη και την βούληση μας να υπερασπιστούμε αυτόν τον τόπο. Αυτή τη ώρα προέχει η ενότητα και η πεποίθηση πως αυτό που κάνουμε είναι το σωστό. ΥΓ Τα Ορκ,… Read more »

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλημέρα,

Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκαιο.

ghallas
Member
Member
ghallas

ενδιαφέρουσα απάντηση, ευχαριστώ. Κάποια σχόλια 1. Κάποιοι ήταν μέλη ΜΚΟ, κάποιοι δεν ήταν. Δεν ξέρουμε, γιατί τους ανέλαβε ο όχλος. Και αν ήταν; Οι ΜΚΟ προστατεύονται από τον ελληνικό νόμο. Αν δεν τις θέλουμε, να τις διώξουμε. Δεν δικαιολογεί αυτό τις επιθέσεις. Στον Έβρο πότε πρόλαβαν και απελπίστηκαν; https://www.cnn.gr/news/ellada/story/209781/evros-o-dimosiografos-toy-cnn-greece-kostas-pliakos-perigrafei-tin-epithesi-poy-dexthike Θέλουμε να είμαστε ευρωπαϊκή χώρα εν τέλει, ή μεσανατολίτικη μπανανία με αχραιοελληνικό φερετζέ; 2. Ξεσπάμε πάνω στα θύματα του γιαλαντζί σουλτάνου; (πιο πάνω κάνατε μία αναφορά σε απελπισία) Ας τα βάλουμε με αυτόν, όχι με τους ξυπόλιτους. Αλλά το Barbaros το έφερε ο αέρας… Αυτοί που πέρασαν να συλληφθούν και να… Read more »

Jolly_Roger
Member
Famed Member
Jolly_Roger

@ ghallas, 1) Ελπίζω να βλέπεις πως ΔΕΝ σ’ έχει φορτώσει κανείς με downvote, παρά το εκρηκτικό περιεχόμενο του γραπτού σου. Μην το μεταφράσεις ως αδυναμία, δεν είναι. Θεώρησέ το ως «σου δίνω το δικαίωμα να εκφραστείς ελεύθερα αλλά μην το παρακάνεις και μην φλερτάρεις με την Τύχη σου». 2) Εάν ψάχνεις «ξυλοδαρμούς και κλοπές» που υπέστησαν λαθρομετανάστες που επιχείρησαν να διέλθουν τα σύνορα, είναι λάθος να αποδίδεις τέτοιες κατηγορίες σε Έλληνες πολίτες / στρατιώτες / αστυνομικούς. Ατύχησες! Ίσως είσαι συνηθισμένος στο τι συμβαίνει στην απέναντι πλευρά, οπότε κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. 3) Οι αρκετές χιλιάδες λαθρομετανάστες δεν είναι… Read more »

ghallas
Member
Member
ghallas

Είναι ενδιαφέρον ότι είναι “εκρηκτικά” αυτά που γράφω εγώ, αλλά πχ η βύθιση του τουρκικού ναυτικού και all out war ως απάντηση στην κατάσταση είναι to πιο upvoted post εδώ πέρα. Για να είμαι ειλικρινής, με δελεάζει η ιδέα να γίνω σαρκαστικός, αλλά δεν θα είναι ιδιαίτερα εποικοδομητικό. Αρκεστείτε, αν θέλετε, να υποστείτε την ύπαρξη μίας σωκρατικής αλογόμυγας, αλλιώς κεράστε downvotes κωνείου, τι να σου πω. Έβρο δεν έχω κάνει παρεμπιπτόντως, αλλά έχω υπηρετήσει ως έφεδρος αξιωματικός στη Σαμοθράκη. Δεν είχε ωδικά πτηνά, δεν τα σήκωνε το κλίμα, σίγουρα δεν είναι και Έβρος… Από την άλλη, εκεί είδα υπερενθουσιώδη τουρκοφάγο… Read more »

Sousourada
Member
Noble Member
Sousourada

Μην επικαλείσαι το Σωκράτη. Πέθανε αποδεχόμενος την ανωτερότητα του νόμου, και ισχυριζόμενος κατ’ επέκταση ότι όλοι είναι ίσοι απέναντί του, εφ’ όσον δεν δέχτηκε το επιχείρημα των φίλων του ότι ο ίδιος ήταν σημαντικότερος άλλων για την πολιτεία.
Ο νόμος λοιπόν στον οποίο υποκλίθηκε σεμνά το ίνδαλμά σου λέει ότι όταν κάποιος παραβιάζει τα σύνορα της χώρας σου, τον μπουζουριάζεις, δεν τον κερνάς ανθρωπισμό.
Εκτός αν πιστεύεις ότι κακώς αντιστεκόμασταν επί αιώνες στους εισβολείς. Το συζητάμε αν θες, μπορεί και να έχεις δίκιο.

Sousourada
Member
Noble Member
Sousourada

Εγώ του το έριξα το αρνητικό.
Προφανώς πιστεύει ότι οι κατακαημένοι από απέναντι ρίχνουν ροδοπέταλα στους Έλληνες αστυνομικούς αντί για πέτρες, και το “Αλλαχού ακμπάρ” σημαίνει “σας αγαπάμε και είμαστε αδέρφια σας”.

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

1. Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι ήταν όλοι μέλη ΜΚΟ. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης εναντίον τους, ξεκίνησαν να φεύγουν τα μέλη των ΜΚΟ από όλα τα νησιά. Όσο αφορά στο “γιατί τους ανέλαβε ο όχλος”, εσείς μπορεί να μην ξέρετε, όλοι οι υπόλοιποι όμως ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Γιατί κατάντησαν διακινητές οι ίδιοι, και όχι θεραπευτές του προβλήματος. Συν το ότι δεν έδειξαν τον παραμικρό σεβασμό στους νησιώτες, οι οποίοι εν μία νυκτί θεωρήθηκαν υπόχρεοι να υφίστανται τεράστιες μάζες ανθρώπων που δεν είχαν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν, παρόλα αυτά ανταποκρίθηκαν στον ρόλο, πολύ πέραν των δυνατοτήτων τους. Σε σχέση… Read more »

ghallas
Member
Member
ghallas

Με όλο το σεβασμό, οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι δεν ήταν, και επιμένω ότι και για αυτούς που ήταν, δε δικαιολογείται κάτι. Πηγές για τα νέα μου: https://www.telegraph.co.uk/news/2020/03/06/greek-police-accused-stripping-brutally-beating-migrants-near/ https://www.nytimes.com/2020/03/07/world/europe/greece-turkey-migrants.html https://www.middleeasteye.net/news/they-showed-us-no-mercy-greek-security-forces-accused-stripping-beating-refugees https://www.hrw.org/news/2020/03/04/greece/eu-respect-rights-ease-suffering-borders https://edition.cnn.com/2020/03/07/europe/turkey-greece-migrants-clash-intl/index.html Επίσης, από παλαιότερα (ναι, δεν είμαστε οι άσπροι ιππότες): https://www.wsws.org/en/articles/2019/12/30/gree-d30.html http://www.statewatch.org/news/2019/dec/gr-tu-mobile-info-team-pushbacks-report-11-19.pdf asylumineurope.org/reports/country/greece/asylum-procedure/access-procedure-and-registration/access-territory-and-push Για την ανακοίνωση του ΔΣ Άγκυρας τι να πω; Μου φαίνεται προφανές ότι ισχύουν τα όσα καταγγέλουν. Σε τι αντικρούει αυτό την άποψή μου; Το βίντεο με το Σύρο το έχω δει, δεν υπάρχει λόγος να το ψάξετε. Και δε με εξέπληξε, ξέρω τι γίνεται απέναντι. Επίσης θα με ενδιέφερε να μου υποδείξετε τα λεγόμενά… Read more »

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

1. Λυπάμαι αλλά οι πηγές σας δεν έδωσαν ούτε μία απόδειξη των ισχυρισμών τους. Διάβασα προσεκτικά τα άρθρα, είδα τις φωτογραφίες και τα βίντεο, αλλά καμία πραγματική, απτή, solid όπως λένε και οι φιλέλληνες Εγγλέζοι φίλοι μας απόδειξη δεν παρέθεσαν. Το χειρότερο όλων είναι σε σχέση με τον ισχυρισμό για νεκρό από πλαστική σφαίρα. Αυτό που είδα ήταν ένα ξαπλωμένο που φαινόταν να αιμορραγεί από τη μύτη, και κάμποσους από πάνω να χαλαρώνουν τα ρούχα του. Αυτό δεν είναι απόδειξη, ούτε καν ένδειξη που να οδηγεί σε επιβεβαίωση του ισχυρισμού. 2. Μήπως μπερδεύετε κάπως τα πράγματα; Στο πρώτο σημείο που… Read more »

ghallas
Member
Member
ghallas

Εντάξει, ένα τελευταίο και όντως σταματάω:
hearsay οι NY Times και το CNN, αλλά επικαλείστε τον @akrokentrwos

Δεν είναι τυχαίο ότι ο δημόσιος διάλογος έχει καταρρεύσει και ο καθένας ταμπουρώνεται πίσω από τις πεποιθήσεις του. Από τα πιο τραγικά σημεία των καιρών μας

Καλό σας βράδυ επίσης

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλημέρα,

Αν δηλαδή σας έδειχνα μόνο την φωτογραφία θα το συμφωνούσατε;

Ο μόνος λόγος για τον οποίο σας παρέπεμψα εκεί είναι ότι δεν έχω τρόπο να ανεβάσω εγώ την φωτογραφία, κανένας άλλος.

Tango.Alpha
Member
Noble Member
Tango.Alpha

Εχω πει κι άλλη φορά ότι χρειαζόμαστε ένα εξαιρετικό νομικό γραφείο και μια εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων για να αποκτήσουμε άνεση κινήσεων – μια παλιομοδίτικη προσέγγιση να έχουμε τους δικούς μας embedded δημοσιογράφους που “καταλαβαίνουν τις θέσεις μας” που υποστηρίζει με νομικά κείμενα το νομικό γραφείο. Κανονικά θα έπρεπε να είχαμε προσάγει τους δημοσιογράφους με μια αστεία αλλά αληθοφανή δικαιολογία ώστε να ελέγξουμε την εικόνα. Η αποτροπή σε μια στρατιωτική εισβολή και σε μια εισβολή λαθρομεταναστών είναι εντελώς διαφορετικά ζητήματα. Τα σχέδια ήταν για την αντιμετώπιση εισβολής ενός στρατιωτικού σώματος ενώ τώρα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σε επίπεδο πρακτικά σύρραξης… Read more »

George_K
Member
Famed Member
George_K

Δεν αισθανόμαστε ψηλότεροι, ήμασταν, είμαστε, και θα είμαστε ψηλοί.., πολύ ψηλότεροι από όλους τους αγαπημένους γείτονες!!
Απλά μάλλον ξεχαστήκαμε εκεί κάτω στα υπόγεια που υποχρεωθήκαμε να κατέβουμε για να τους συναναστραφούμε.. Και το λέω αυτό χωρίς ίχνος υπερβολής ή υπεροψίας, και με πλήρη επίγνωση της κατάστασης.
Η ποιότητα στα ιδεώδη είναι εμφανής !!!

PanPan
Member
Active Member
PanPan

Όχι μόνο ένωσε τους Έλληνες αλλά κοντεύει να ενώσει και τους Ευρωπαίους. Η πραγματική ήττα θα είναι να δει την Ελλάδα όχι μόνο να ανταποκρίνεται πλήρως στη φύλαξη των συνόρων αλλά και να εξοπλίζεται με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Άλλωστε (και) ευρωπαϊκά σύνορα φυλάμε. Τα 700 είναι λίγα, ελπίζω να αξιοποιηθούν καταλλήλως.

Lefteris
Member
Famed Member
Lefteris

Μετά την συμφωνία Πούτιν – Ερντογάν θα σταματήσει και το σκηνικό. Ως τώρα το σφράγισμα των συνόρων και επιστροφή των λέμβων καταδικάζονταν απ όλο το δημοκρατικό τόξο και ήταν ναζιστικό και προφυλακιστέο. Τώρα ξαφνικά έγινε, επειδή ξαφνικά μας έστειλαν πακέτο τόσους χιλιάδες και τόσο οργανωμένα. Κι εφόσον γεμίσαμε εθνική υπερηφάνια, ας γιορτάσουμε τα εγκαίνια του ισλαμικού τεμένους στην Αττική. Χτισμένο από το Κράτος που κατήργησε τον Σταυρό και επέτρεψε την βλασφημία του Χριστού και των θείων. Ας γιορτάσουμε το 2021 ότι έχουμε πάνω από ένα εκατομμύριο ελληνοποιημένους από το 1993 ως σήμερα. Εμποδίσαμε 25-30 χιλιάδες να μπουν στην χώρα μας,… Read more »

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Υπάρχει η ώρα της συσπείρωσης και η ώρα της κριτικής.

epampapas
Member
Noble Member
epampapas

Τα πήγαμε θαυμάσια σε όλα τα επίπεδα. Αναπάντεχα καλά. Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους. Οι Τούρκοι και οι ευρωπαίοι εταίροι εξεπλάγησαν. Εδώ εμείς οι ίδιοι δεν το περιμέναμε. Γιατί είναι γνωστό πως ο μόνος κρατικός θεσμός που λειτουργεί είναι ο στρατός. Ειδικά η ΠΑ, δευτερευόντως το ΠΝ και ο ΣΞ με αρκετά ερωτηματικά, αλλά σε κάθε περίπτωση όλοι, ντόπιοι, ξένοι, δανειστές, θεσμοί ομολογούν με μια φωνή ότι μόνο οι ενοπλες δυνάμεις πραγματικά λειτουργούν σε αυτή τη χώρα. Εδώ όμως είδαμε όλοι οι εμπλεκόμενοι να λειτουργούν καλά. Συνοριοφύλακες, αστυνομία, ΜΑΤ, ΕΥΠ, ακόμα και το πολιτικό προσωπικό έκανε επικοινωνιακά και πολιτικά σωστά… Read more »

kK19641970
Member
Famed Member
kK19641970

Μετα τα τελευταια γεγονοτα στον ΕΒΡΟ κανενας μας δεν πρεπει να αμφιβαλει οτι τα επιτελεια και υπηρεσιες παρακολουθουν τα παντα και προετοιμαζονται.

giannis82
Member
Active Member
giannis82

Μια χαρά τα πάμε νομίζω μέχρι τώρα, υπερβολικά καλά θα έλεγα. Απλά ο άλλος ο μπουνταλάς στέλνει και άλλες μονάδες από όσο λέει.. όποτε πρέπει να παρθούν μετρά για το τι θα γίνει εάν έρθουν σε πολύ στενή επαφή-διαπληκτισμό τα δυο μέρη λόγω και των μικρών αποσταστασεων στον εβρο. Ελπίζω οι απαντήσεις να είναι πάλι ηχηρές και προετοιμασμένες.

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

έτσι ακριβώς, όπως τα λέτε, αλλά σας παρακαλώ τονίστε την ανάγκη να συνεχιστεί η επαγρύπνηση και να ερευνηθεί/αποκαλυφθεί ο σχεδιασμός των απέναντι & για το ερχόμενο διάστημα ώστε να τους προλάβουμε και πάλι.

Σημειώνω ότι οι εξελίξεις καταδεικνύουν την ανάγκη η κυβέρνηση ΑΜΕΣΑ να προχωρήσει σε επικαιροποιημένο ΕΜΠΑΕ ώστε να προμηθευθούν οι ΕΔ σύγχρονα μέσα στα όποια σημεία υπάρχει υστέρηση.

filon26
Member
Famed Member
filon26

Και σε επίπεδο επικοινωνίας , πέρα από τα ΕΜΠΑΕ χρειάζεται προσπάθεια, για να αντιμετωπίζονται εγκαίρως οι ανησυχίες που εκφράζουν τα πάντα πρόθυμα ευαίσθητα και ευήκοα ώτα, όπως αυτά του Mark Stone:

https://news.sky.com/story/they-shot-us-with-rifles-migrants-blame-greek-authorities-for-border-bloodshed-11949747

ή της ανταποκρίτριας της DW, Lara Babalola που κάνει ρεπορτάζ για τους “ακροδεξιούς” κατοίκους της Λέσβου, ή της Julia Hahn, η οποία από 3 χιλιόμετρα απόσταση από τα σύνορα, ανέφερε εχθές στο γερμανικό δίκυο, πως οι “πρόσφυγες” που τελικά περνούν στην Ελλάδα, συλλαμβάνονται, κακοποιούνται άγρια και αφού οι Έλληνες αστυνομικοί τους πάρχουν τα χρήματα, στέλνονται πάλι στην Τουρκία:

https://www.youtube.com/watch?v=3onqqn5H_Vo

kK19641970
Member
Famed Member
kK19641970

Οι ξενδιαντροποι ουνοι αρνηθηκαν να παρουν 5000 ασυνοδευτα παιδια στην ισχυροτερη οικονομια της ΕΥΡΩΠΗΣ , και εχουν μουτρα και μιλανε για ανθρωπισμο? Αν τους λυπαται η κυρια της DW να ασκησει πιεση στην κυβερνηση της να τους μαζεψει. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΑΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Greg
Member
Trusted Member
Greg

Kαλημέρα. Μέχρι τώρα καλά τά πήγαμε. Ομως:
1, Η ρίψη καπνογόνων (μόνο;) απ’ τήν πλευρά τους δέν είναι, έστω μέ μή φονικά όπλα, επιθετική ενέργεια;
2. Πώς πρέπει νά αντιδράσουμε άν σπάσει κάπου ο φράχτης καί ξεχυθούν 10άδες ή 100άδες;
3. Μέ τήν ευκαιρία τί γίνεται μέ εκείνη τήν αντιαρματική τάφρο πού είχε μείνει στή μέση;

flatspin
Member
Noble Member
flatspin

Ο Τουρκικος ελιγμος θα ελεγα εκ του αποτελεσματος πως πέτυχε. Τσιμπησε εκβιαστηκα 500 εκατομμυρια.

Βεβαια η αληθεια ειναι πως ειχε παραπλευρες συνέπειες:
1) να αφυπνισθουν οσοι κοιμοντουσαν στην Ελλάδα
2) Να ενισχυθει η Ελλάδα με 700 μύρια (εκ των οποιων τα μισα θα τα αφιέρωνα στην ενισχυση φυλαξης των συνορων και του λιμενικου) και τα αλλα μισα για την φιλοξενια των προσφυγων (και μονο, οι λαθρο δρομο)
3) οι “συμμαχοι” της κακιας της ώρας να αναγκασθουν να δουνε την πραγματικοτητα
4) να δοκιμασθεί η αντίδραση του μηχανισμου ασφαλειας μας

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Δεν θα έλεγα παράπλευρη συνέπεια την αφύπνιση της κυβέρνησης, και κυρίως της Ελληνικής κοινωνίας, μάλλον θα το χαρακτήριζα στρατηγικό σφάλμα.

KaizerAmstelVonLagerS
Member
Noble Member
KaizerAmstelVonLagerS

Ως περιοδικο του αμυντικου τυπου…θα πρεπει να ειστε λιγο εγκρατεις στις αποψεις και τα μεγαλα λογια περι επιτυχιων. Το εγραψα λαθος…Ως ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ που ΕΘΕΣΕ ΤΑ ΣΤΑΝΤΑΡ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ για αντιστοιχα περιοδικα του χωρου και ηταν παντα πολυ προσεκτικο στις αναλυσεις του. Οποτε ως παλιος μαθητης σας…εκανα αυτο που με μαθανε οι παλιοι συντακτες της ΠΤΗΣΗΣ….Περιμενα λιγα 24ωρα…ωστε να συμπληρωσω καλητερα την εικονα και να δω και τις επομενες κινησεις. Και ηταν αυτες… -500 εκατ. ευρώ για την Τουρκια(και δεν ειναι ουτε θα ειναι τα μονα) -ενισχυση απο την Γερμανια(με ταυτοχρονη αρνηση της να ελαφρωσει την πιεση στην Ελλαδα εστω… Read more »

Miscojones
Member
Noble Member
Miscojones

Σωστότατο το άρθρο. Επειδή ζω εδώ και πολλά χρόνια στη Δ. Ευρώπη έχω να προσθέσω, ότι εδώ έχει τεράστια σημασία η αξιοπρέπεια. Αν αποδείξεις ότι είσαι μειωμένης αξιοπρέπειας, ότι λες ψέμματα για να πετύχεις τους σκοπούς σου, ότι κάνεις τσαμπουκάδες και εκβιασμούς για να προωθηθείς κλπ κλπ τότε είσαι τελειωμένη υπόθεση. Γίνεσαι αόρατος. Μιλάς και δεν σε ακούει κανένας. Εκεί την πάτησαν οι Τούρκοι. Μιλάω με πολύ κόσμο και όταν σε κάποια φάση φτάνει η συζήτηση στην Τουρκία, τους βλέπεις να γυρνούν με σιχασιά το πρόσωπο τους. Από εκεί που πριν κάποια χρόνια υπήρχε στην Ευρώπη μια κάποια ανοχή για… Read more »

barr0que
Member
Member
barr0que

Καλησπέρα και από εμένα .
Αυτό που γράφει γνωστό site (καλύτερα να μην γράψω ποιο)
“Τούρκοι αστυνομικοί σηκώνουν drones, εντοπίζουν που βρίσκονται οι Ελληνικές δυνάμεις και πετούν χημικά” . Σοβαρά δεν θυμίζει λίγο Ουκρανία ; Επίσης πως αντιμετωπίζεται αν είναι πράγματι έτσι ;

IliasSkaltsas
Member
Active Member
IliasSkaltsas

Το σχέδιο του Ερντογάν αποτυγχάνει, παίρνουμε νίκες διεθνοποιούμε το σοβαρό πρόβλημα. Μπράβο σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού, της Αστυνομίας, των Εφέδρων, των Συνοριοφυλάκων. Μπράβο στους Διπλωμάτες και τα εμπλεκόμενα στελέχη των Υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών. Η κινητικότητά τους είναι πρωτόγνωρη. Όσοι μεμψιμοιρούν ας σκεφτούν το πιθανό σκηνικό αθρόας ξαφνικής εισβολής σε βάθος λίγων χιλιομέτρων, και υποχώρησης των δυνάμεών μας γιατί δεν θα μπορούμε να ανοίξουμε πυρ σε αμάχους. Η ιστορία διδάσκει παρόμοια παραδείγματα. Με προτεταμένα βρέφη οι γυναίκες και πίσω οι άοπλοι άντρες να προελαύνουν. Προφανώς θα ερχόταν το μοιραίο. Κατάληψη εδάφους. Ακόμη δεν γνωρίζουμε πως… Read more »

evaggelos
Member
Famed Member
evaggelos

ψυχραιμια δεν χρειαζονται πανηγυρια οχι υπερβολες αυτο που ανεδειχθει ειναι η λειτουργια κ η ετοιμοτητα στρατου και αστυνομιας οταν παιρνουν της σωστες εντολες καθως κ η βουληση συμαντικου μερους της χωρας να υπερασπισθει τα συνορα του κι αυτο πιθανων να ειναι κ το ακομα ποιο συμαντικο,οπως κ για πολλοστη φορα εκτεθηκε η ελληνικη αριστερα. ΥΓ.δεν χρειαζεται παρτυ για το οτι λειτουργουμε στον εβρο παρτυ θα κανουμε οταν αντιμετωπισουμε επισημα τον τουρκικο στρατο. ΥΓ. Ειναι μεγαλη ευκαιρια περαν των οποιων επιτυχιων να ξεκινησουν οι διαδικασιες ενισχυσεως των ενοπλων δυναμεων των σωματων ασφαλειας καθως και να διορθωσουμε οποια λαθη εντοπισαμε κατα την… Read more »

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

συμφωνώ. Το πρόβλημα είναι πάντοτε στην πολιτική ηγεσία. Όταν δώσεις στον ένστολο το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να δράσει με νομιμότητα, πάντοτε το αποτέλεσμα είναι θετικό/επιτυχές.

Yiannis
Member
Active Member
Yiannis

Μήπως βιάζεστε λίγο να πανηγυρίσετε; Από τέσσερα περίπου εκατομμύρια που βρίσκονται στο έδαφός της η Τουρκία μετακίνησε προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα κάποιες χιλιάδες. Ίσα- ίσα για να παιχτεί μια παρτίδα στο παιχνίδι ανάμεσα στον Ερντογάν και την Ευρώπη. Ο ‘σουλτάνος’ δεν έπαιξε το χαρτί των προσφύγων. Απλώς απείλησε ότι θα το κάνει. Και έδειξε μερικές σκηνές από το έργο. Διάλεξε τον Έβρο, που ελέγχεται εύκολα. Αν ήθελε να πνίξει αυτή τη στιγμή την Ελλάδα και την Ευρώπη κατ’ επέκταση, θα είχε κατευθύνει εκατοντάδες χιλιάδες προς τα ελληνικά νησιά. Και ο νοών νοείτω…

evo_ii
Member
Noble Member
evo_ii