Πόσα είναι τα Firtina του Κατάρ; Μήπως 20;

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σε εκδήλωση που έγινε στην Άγκυρα στις 5 Φεβρουαρίου 2019 ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας, Ουλουσί Ακάρ, μίλησε για τις εξαγωγικές επιτυχίες που έχει πετύχει η τουρκική πολεμική βιομηχανία και σε αυτές συμπεριέλαβε την πώληση του Α/Κ πυροβόλου T-155 Firtina-II στο Κατάρ. Όμως δεν ανέφερε πόσα είναι αυτά.

 

Ένα μήνα μετά και σύμφωνα με το “Defence Turkey”, είναι πιθανό το συμβόλαιο του Κατάρ να αφορά 20 μονάδες, καθώς το τουρκικό Μέσο εκτιμά ότι οι 20 ουκρανικοί κινητήρες 5TDFMA-1 προορίζονται πιθανόν για την παραγγελία του Κατάρ. Να θυμίσουμε, η Τουρκία επενδύει στην απεξάρτηση των στρατιωτικών οχημάτων από γερμανικούς κινητήρες, καθώς η Γερμανία δεν επιτρέπει την πώληση όπλων σε διάφορες χώρες διεθνώς. Σε μία τέτοια περίπτωση, το Βερολίνο εμπόδισε την πώληση του T-155 Firtina στο Αζερμπαϊτζάν.

 

Τουρκικά πυροβόλα T-155 Firtina για το Κατάρ

Πρόκειται για τη δεύτερη επιτυχία του Firtina-II, μετά την αγορά του από την ίδια την Τουρκία. Ο Τουρκικός Στρατός θα αποκτήσει 140 T-155 Firtina-II, τα πρώτα 30 εκ των οποίων θα παραδοθούν μέσα στο 2019.

 

Η Τουρκία προμηθεύεται ουκρανικό κινητήρα για το Firtina


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Αλεξίκακος
Guest
Αλεξίκακος

“Πρόκειται για τη δεύτερη επιτυχία του Firtina-II, μετά την αγορά του από την ίδια την Τουρκία”

Είναι υπερβολικό να θεωρείται επιτυχία η αγορά ενός τουρκικού συστήματος από την Τουρκία.
(Ούτε κι από το Κατάρ, κατά τη γνώμη μου).

Spyros
Member
Spyros

20 κινητήρες για 20 οχήματα; Ανταλλακτικά μηδέν;