Άγονος ο διαγωνισμός για νέα πλοία υποστήριξης του βασιλικού Ναυτικού

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

O διαγωνισμός για τη ναυπήγηση ενός νέου στόλου πλοίων υποστήριξης για το βασιλικό Ναυτικό αξίας 1,5 δισεκατομμυρίου λιρών έχει ακυρωθεί επειδή κανένας από τους υποψήφιους δεν μπορούσε να καλύψει τον προϋπολογισμό.

Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Ουόλας έχει σταματήσει την ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής προσφορών ακολουθώντας τη συμβουλή των ανώτατων αξιωματικών του Ναυτικού, διότι όλα τα υποψήφια ναυπηγεία δεν μπόρεσαν να υποβάλουν προτάσεις σύμφωνες με τους εμπορικούς όρους του διαγωνισμού και δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις για προστιθέμενη αξία.

Η διαδικασία για την κατασκευή τριών πλοίων γενικής υποστήριξης μεγάλου εκτοπίσματος “Fleet Solid Support” (FSS), τα οποία θα αναπλήρωναν εν πλω καύσιμα, πυρομαχικά και προμήθειες για τα πλοία του Ναυτικού έχει εξελιχθεί σε ποδόσφαιρο πολιτικής.

Αναμενόμενα, τα σωματεία των εργατών όλων των ναυπηγείων απαιτούν η ναυπήγηση των πλοίων να γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να στηριχθεί τη βρετανική βιομηχανία.

Θεωρείται ότι για να διαφυλαχθεί το μέλλον της βρετανικής ναυπηγικής βιομηχανίας, όλα τα πολεμικά πλοία θα πρέπει να ναυπηγηθούν εγχωρίως για να εξασφαλιστεί μια σταθερή ροή κύκλου εργασιών.

Έτσι θα αποτρεπόταν το φαινόμενο της απότομης ανόδου και πτώσης του κύκλου εργασιών αλλά και της απώλειας τεχνογνωσίας με το πέρας των προηγουμένων συμβάσεων ναυπήγησης.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kimon
Member
Famed Member
Kimon

“Θεωρείται ότι για να διαφυλαχθεί το μέλλον της βρετανικής ναυπηγικής βιομηχανίας, όλα τα πολεμικά πλοία θα πρέπει να ναυπηγηθούν εγχωρίως για να εξασφαλιστεί μια σταθερή ροή κύκλου εργασιών.”
Όταν σε νοιάζει το μέλλον της χώρας σου..

Tango.Alpha
Member
Tango.Alpha

Και έχεις μια αξιόπιστη ναυπηγική βάση κι όχι ναυπηγεία για οποιονδήποτε άλλο εκτός από τους πελάτες τους. Πόσο χρόνο δίνεται ανάμεσα στην ανάθεση ενός νέου προγράμματος ναυπήγησης π.χ. μιας νέας φρεγατοκορβέτας το χρόνο και την ανακοίνωση ότι τα συνδικάτα ζητούν προσλήψεις και αυξήσεις μισθών λόγω φόρτου εργασίας.

Spyros_Kapa
Member
Spyros_Kapa

Κύριοι της Πτήσης θα μπορούσαμε να δούμε ένα άρθρο σχετικό με αυτό https://www.naftikachronika.gr/2016/09/04/28244/ τη δυνατότητες θα μας έδινε ως χώρα και τι θα στοίχιζε?