29.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Η Γαλλία υιοθετεί το πρότυπο Foreign Military Sales (FMS) για τη διευκόλυνση...

Η Γαλλία υιοθετεί το πρότυπο Foreign Military Sales (FMS) για τη διευκόλυνση εξαγωγής όπλων

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Γαλλία πρόκειται να τροποποιήσει επιτέλους το μοντέλο εξαγωγής οπλικών συστημάτων υιοθετώντας πρότυπο παρόμοιο με το αμερικανικό Foreign Military Sales (FMS), αναφέρει η «La Tribune». Το νέο μοντέλο αναμένεται να βοηθήσει στις πωλήσεις όπλων στο εξωτερικό.

Η κίνηση επρόκειτο να ισχύσει από πολύ παλαιότερα, αλλά πάντα έβρισκε τη σφοδρή αντίδραση του οικονομικού επιτελείου που δεν δεχόταν να εγγυηθεί τις διακρατικές συμφωνίες. Τώρα όμως η γαλλική πλευρά θα μπορεί να υπογράφει διακρατικές συμφωνίες με άλλες χώρες, όπως θα συμβεί με το Βέλγιο στο πλαίσιο της πώλησης 60 στρατιωτικών οχημάτων Jaguar και 417 στρατιωτικών οχημάτων Griffon.

Η αλλαγή θα οδηγήσει στην εξάλειψη «κωμικοτραγικών» καταστάσεων σαν την προσπάθεια πώλησης του μαχητικού Rafale στο Μαρόκο, όπου η κατασκευάστρια εταιρεία και η γαλλική κυβέρνηση έδωσαν δύο διαφορετικές τιμές!

Τώρα το γαλλικό δημόσιο θα υπογράφει το συμβόλαιο με την χώρα αποδέκτη και θα μεσολαβεί μεταξύ αυτού και της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας. Θα αγοράζει το στρατιωτικό υλικό από τη βιομηχανία και θα το μεταβιβάζει στον πελάτη. Μία χαρακτηριστική περίπτωση υλοποίησης του νέου προτύπου ήταν η σύμβαση ODAS, που όριζε την παράδοση πακέτου όπλων αξίας €3 δις στον Λίβανο με σαουδαραβική χρηματοδότηση. Να τονίσουμε, ωστόσο, ο Λίβανος δεν παρέλαβε το μεγαλύτερο τμήμα του πακέτου λόγω απόσυρσης της χορηγίας του Ριάντ.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
- Advertisement -

31 ΣΧΟΛΙΑ

31 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Antonis_Loukas

Και ζήσαμε εμείς καλά(Bellhara) και αυτοί καλύτερα(…)

dimitrov

Κι όχι μόνο μπελαραδες αγαπητέ. Είναι και η ενδιάμεση λύση αλλά και άλλα πιθανά καλουδια.

dimitrov

Πραγματικά επιτέλους. Και να πάει η γαλλική κυβέρνηση να συμμαζέψει γενικώς τους αρπαχτακηδες της αμυντικής της βιομηχανίας.

Giorgos Tsagkaris

O Θεος της Ελλαδας ακομη μια φορα…..LOL..

Konstantinos_Zikidis

Αρχικά είπα κι εγώ μέσα μου “επιτέλους”, όταν το διάβασα σε γαλλικές πηγές. Είναι όμως έτσι; Η εμπλοκή της USAF στις συμβάσεις FMS (δηλαδή στην πλειονότητα των προγραμμάτων της ΠΑ) έχει αποδειχθεί πολύτιμη, ενώ οι συμβάσεις FMS ήταν πολύ πιο εύκολες στην παρακολούθηση και υλοποίησή τους, καθώς ουσιαστικά τις “έτρεχε” η USAF. Πέραν της υλοποίησης των αντίστοιχων προγραμμάτων, η USAF έχει βοηθήσει ως ενδιάμεσος, ως αρωγός και ως “δάσκαλος” στα θέματα που προκύπτουν. Αν και δεν μπορώ να επικαλεστώ εμπειρία από ανάλογα προγράμματα, καθώς έχω υπηρετήσει κυρίως στα Mirage, θεωρώ ότι η συνεργασία ΠΑ – USAF ήταν σε μεγάλο βαθμό… Read more »

spirit

Απόλυτο δίκιο έχετε, το χρηματοδοτικό κόστος πάντα περνάει στα ψιλά, όπως και οι όροι που δανείζεται ένα κράτος, μετά αναρωτιόμαστε γιατί ένα κράτος με αξιόχρεο ΑΑΑ ή ΑΑ, αγοράζει φθηνότερα από εμάς.
Γενικώς αυτά στην χώρα τον χαβαλέδων… αναρωτιόμαστε τι φταίει και πάει στραβά, καμιά Μέρκελ, κανενας Σόιμπλε, η σχολή του Σικάγο, ο νεοφιλελευθερισμός κλπ

dimitrov

Ναι μεν αλλά υπό 2 προϋποθέσεις. Η 1 είναι πως έχουμε χρήματα. Και πρόσβαση σε φτηνό(και μακροχρόνιο – βλέπε άφθονες δόσεις) δανεισμό. Δεν έχουμε τπτ από τα 2 οπότε κλαίμε στα FMS. Τόσο απλό τόσο αληθινό. Η άλλη προϋπόθεση είναι η αρπαχτη … Ακης, Μακης, Τακης, Σούλα κλπ. Κι ακόμα χειροτερα υπάρχει η ….. διπλωματια. Όταν ο πρωθυπουργός της χώρας μας(ο Βούδας της Ραφήνας πχ) ακούει 6 φρεγατες αεράμυνας περιοχής και μεταφράζει σε 6 γαλλικές φρεγατες τι να πούμε; Αλλαλα τα χείλη των ασεβών. Και τι κάνουν εδώ οι ναυαρχαρες και οι λοιποί συγγενείς για να προστατεύσουν τη διαδικασία; Αγώνες… Read more »

ivychris

 Konstantinos Zikidis Τα FMS έχουν χρησιμοποιηθεί, από την εφαρμογή του Νόμου και εντεύθεν, για ευνόητους λόγους. Αφορούν μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα στη κυριότητα του Αμερικανικού κράτους και η προμήθεια επιτυγχάνεται μόνο G2G. Για καινούργια συστήματα δεν υπάρχουν χρήματα. Η διαμεσολάβηση USAF ή USArmy προϋποθέτει θεσμοθετημένη προμήθεια που κυμαίνεται έως 5%, πολλές φορές με έκπτωση, σε συγκεκριμένο Act.  dimitrov πολλά μπορεί ο καθένας να προσάψει στο Καραμανλή, όσο δε μάλλον στο Καμμένο. Όταν έχω πρδ, ανάγκη τη Γαλλία να με υποστηρίξει στο Βουκουρέστι, θα έπρεπε να είμαι πολύ αφελής, για να πιστεύω ότι αυτό επιτεύχθηκε λόγω του σλογκαν “Ελλάδα-Γαλλία-συμμαχία” και όχι από… Read more »

Bob Batons

Τέτοιες υποσχέσεις έδινε και στη Μέρκελ γιατί ήθελε την υποστήριξη της για να βγει η χώρα από την εποπτεία το 2006 (με τα γνωστά εκ των υστέρων αποτελέσματα) με αντάλλαγμα αγορά 60 Eurofighter, και μετά όταν δεν μπορούσε φυσικά να τις τηρήσει έχανε κάθε κύρος και κατέληγε να απομονώνεται στα διεθνή συνέδρια και να μην τον παίρνει κανείς στα σοβαρά. Αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής βέβαια, ήταν η συμφωνία για τα -εντελώς αχρείαστα- BMP3. Για τα οποία σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία ήταν αντίθετη στην απόκτηση τους αλλά είχες τον Μαρκεζίνη να αποκαλεί όποιον τα έλεγε αυτά, εμπορικό αντιπρόσωπο αμερικανικών συμφερόντων βλ.… Read more »

dimitrov

Συμφωνώ. Όσον αφορά το κλείσιμο όμως καλύτερα να παίρναμε αυτό που ήθελε η ΠΑ και όχι αυτό που αρέσει σε εμάς τους αναγνώστες.

Bob Batons

Δεν το γραψα σωστά. Ήθελα να πω καλύτερα να παίρναμε μόνο Mirage ή μόνο F-16, από το να σπάσουμε την προμήθεια στα δύο.

Antonis_Loukas

Το θέμα είναι, πως η ΠΑ ήθελε f-18, όχι f-16. Για διάφορους λόγους, αυτό κρίθηκε μη συμφέρον ως μοναδική επιλογή, λόγο εξάρτησης από τα αμερικανα. Το αντίστοιχο θα συνέβαινε με μόνο f-16. Τα ζωαδια τι έκαναν λοιπόν; Αντί να παραγγείλουν 120 mirage 2000 rdi και να πάρουμε τα μέγιστα οφέλη με ένα αεροσκάφος ικανότερο από block 30, σπάσαμε τη παραγγελία στα 2, με μηδενικά οφέλη και με αεροσκάφος που οι απέναντι, είχαν εξασφαλίσει γραμμή συναρμολόγησης. Πιο χαζός, πεθαίνεις…

Nikolaos

Πού τον θυμηθήκατε το Μαρκεζίνη … και τι έχουμε ζήσει ως χώρα τα τελευταία οκτώ χρόνια … Εμφανίζεται από το πουθενά ένας (παγκοσμίου φήμης στο αστικό, ιδιωτικό διεθνές και συγκριτικό δίκαιο, ο απόλυτος γκουρού παγκοσμίως στα θέματα διεπαφής, αλληλεπίδρασης και συγκριτικής του αγγλοσαξωνικού και του ηπειρωτικού/γερμανικού δικαιϊκού κύκλου) καθηγητής της Οξφόρδης, χωρίς καμιά ως τώρα ενασχόληση με τα κοινά και ευρισκόμενος εγγύτερα στο βρετανικό κατεστημένο από κάθε άλλο Έλληνα, και αναλαμβάνει σταυροφορία στροφής της Ελλάδος προς τη Ρωσία (Νέμεσι της Βρετανίας ιστορικά!), με χειμαρρώδεις ομιλίες, που ξεκινούν από τον θαυμασμό για την “ιδιοφυϊα” του Τσαβούσογλου και τη νοσταλγία για έναν… Read more »

Nikolaos

Ζητώ συγγνώμη για το λάθος, οι αναφορές στον Τσαβούσογλου προφανώς αφορούσαν τον Νταβούτογλου, μεγάλο τότε “αστέρα” της γεωπολιτικής και ΥΠΕΞ του Ερντογάν …

ivychris

“Τέτοιες υποσχέσεις έδινε και στη Μέρκελ γιατί ήθελε την υποστήριξη της για να βγει η χώρα από την εποπτεία το 2006 (με τα γνωστά εκ των υστέρων αποτελέσματα) με αντάλλαγμα αγορά 60 Eurofighter…” Κοίταξε η ιστορία είναι πολύ πρόσφατη για να παραποιείται. Για το θέμα των Eurofighters πρέπει να ανατρέξεις στον προηγούμενο πρωθυπουργό και τις αντίστοιχες υποσχέσεις που είχε αναλάβει, τις οποίες φυσικά δεν τήρησε ο Καραμανλής. Για το θέμα των BMP-3 έχεις δίκιο. Για το θέμα των 4+2 FREMM & FREMM-ER κοινώς FREDA είναι καταγεγραμμένα σε Γαλλικά έντυπα & ηλεκτρονικό τύπο ότι οι διαμορφώσεις ήταν διαφορετικές από του Γαλλικού… Read more »

dimitrov

Ο φίλος Βοb Batons παρακάτω με κάλυψε. Αυτονόητο είναι να λειτουργεί το κράτος μας σαν σύγχρονο κράτος δυτικού τύπου. Κράτος που βρίσκεται στον πυρήνα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Τα υπόλοιπα δείχνουν πως είμαστε στην υποσαχάρια Αφρική και γι’αυτό κατακτήσαμε εδώ.

dimitrov

ivychris ivychris
Ο φίλος Βοb Batons με κάλυψε. Αυτονόητο είναι να λειτουργεί το κράτος μας σαν σύγχρονο κράτος δυτικού τύπου. Κράτος που βρίσκεται στον πυρήνα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Τα υπόλοιπα δείχνουν πως είμαστε στην υποσαχάρια Αφρική και γι’αυτό κατακτήσαμε εδώ.

dimitrov

@Αντώνης Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Το θέμα δεν είναι τι αρέσει στον φίλαθλο αλλά τι αρέσει στην ΠΑ. Ειδικά για τα Μ2000 θυμάμαι πως η ΠΑ δεν ήθελε γαλλικά. Λόγω εμπειρίας με τα εφ1. Δλδ με την υποστήριξη από πλευράς Γάλλων. Με το α/φος ήταν ευχαριστημένη. Αντίστοιχα το εφ16 κατασκευαζόταν σε 5 χώρες ήδη και η GD έδινε την παραγωγή σε όποιον παράγγελνε πάνω από 100. Επίσης η ΠΑ αεροπορία δεν είπε ποτέ πως δεν θέλει εφ16. Αλλά πως 1η επιλογή της ήταν το εφ18. Το ζητούμενο είναι μια πλήρης διαγωνιστική διαδικασία όπου θα μάθουμε την σειρά κατάταξης της… Read more »

Antonis_Loukas

Να πω την αλήθεια, δεν κατάλαβα τη διαφωνία σου… Γράφεις, πως η ΠΑ, ενώ δεν είχε θέμα με τα F-1(που είχε λόγο ραντάρ αλλά και δικής της αμερικανοτσολιάδικης εμμονής να φορέσει τους κατώτερους AIM-9 με πατέντες, αντί των magic), είχε θέμα με την υποστήριξη… Πολύ ωραία! Γιατί δεν διευθετήθηκε αυτό το ζήτημα στη κατάρτιση της σύμβασης πχ των mirage 2000; Όταν τη πατήσεις μια φορά, δεν διορθώνεις το λάθος σου την επόμενη; Γιαυτό δεν γίνονται οι συμβάσεις; Γιατί δέχτηκε να παραλάβει mirage με RDM, που αποδείχτηκαν τυφλά(και επειδή πλέον δεν τίθεται θέμα απόρρητου, καταπόνησαν τα α/φη για χρόνια σε δοκιμαστικές… Read more »

dimitrov

Αυτό ακριβώς λέω κι εγω. Πως την ΠΑ οι κυβερνήσεις την έχουν γραμμένη. Και τους άλλους κλάδους δλδ. Είτε για λόγους αρπαχτης είτε για λόγους “διπλωματίας των εξοπλισμών”. Όσο για τις αντιστάσεις των πτεραρχεων και των ναυαρχεων δείτε ποιοι από αυτούς έγιναν βολευτες. Δεν θα αναλύσω κάποιες από τις λεπτομέρειες που γράφετε. Όπως πχ το θέμα των μ2000 με το ραντάρ. Η ΠΑ ήταν που αρνήθηκε να παραλάβει τα τελευταία 12αφη. Επίσης πχ η γαλλική πλευρά ήταν που επέβαλε πωλήσεις οπλοσυστηματων κι όχι η ΠΑ. Η διαφωνία μας εγκειται στο οτι οι ΕΔ της χώρας πρέπει να αποφασίζουν και οι… Read more »

Antonis_Loukas

Εγώ δεν βγάζω άχρηστους αυτούς που χειρίζονται τα όπλα(και έχω την ύψιστη τιμή να έχω γνωρίσει ιπταμένους και να έχω συνεργαστεί κιόλας μαζί τους). Βγάζω όμως τουλάχιστον ανεπαρκείς(μου έρχονται πολύ χειρότερα, αλλά θα συγκρατηθώ) αυτούς που βρίσκονται στη κορυφή της πυραμίδας και φυσικά τους ‘επιτελείς’ των περιβόητων επιτροπών(αυτοί οι τιτανοτεράστιοι εισηγήθηκαν τις πατέντες με τους AIM-9…) . Το κατανοώ κάποιοι πχ να προέρχονται από αμερικανικής κατασκευής α/φη ή τεθωρακισμένα, η εμπάθειες όμως προς οτιδήποτε διαφορετικό καθώς και οι εμμονές ή η συστηματική απαξίωση στρατιωτικού υλικού που έχει πληρωθεί με αίμα(ΑΜΧ-30/ΑΜΧ-10P/BMP-1), σηκώνει πολλά περισσότερα από ένα στρατοδικείο… Φυσικά, η περίπτωση που… Read more »

dimitrov

Μα αυτό ακριβώς κάνετε. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τα πετούν ( τα αεροσκάφη ας πούμε ως σμηναγοί) και στη συνέχεια γίνονται σμήναρχοι,ταξίαρχοι, πτέραρχοι κοκ. Το θέμα είναι τι γίνεται σε αυτές τις “πολιτικές” θέσεις. Κατά πόσο επηρρεάζονται ή και διαβρώνονται από τους πολιτικούς και από τις κομματικές σειρήνες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα τους αντικαταστήσουμε με εμάς. Ούτε έχουμε και κανένα καημό να διώξουμε τα αμερικανικά όπλα από τις ΕΕΔ. Επίσης δεν έχουμε κανένα καημό να πιάσουμε κουμπάρες τους Γάλλους ή τους Ρώσους. Άλλωστε ειδικά οι Γάλλοι πάντα έχουν την τιμητική τους και καλοτρώνε κι αυτοί εις βάρος… Read more »

Antonis_Loukas

Αν και στις επιτελικές θέσεις, δεν είναι όλοι ιπτάμενοι(πόσο μάλλον από μαχητικά), συμφωνώ. Το θέμα είναι ότι ενώ θα έπρεπε να είναι οι καλύτεροι των καλύτερων, αυτό στη πράξη δεν ισχύει. Προσωπικά, όσους πιλότους γνώριζα από το 2008(και κάποιους σε ανώτερες θέσεις μέχρι και αντιπτέραρχο που συχνά είχαν μια πολύ ωραία θητεία σε A-7/F-1 και μαράζωναν σε γραφεία), δεν έγινε κανένας από δαύτους κάτι παραπάνω. ούτε επηρέασε τις εξελίξεις σε αυτά που αναφέρουμε Στατιστικά να το πάρεις, θα έπρεπε κάποιοι από αυτούς, να καταλήξουν σε θέσεις κλειδιά. Μιλάω για πολύ αξιόλογους αξιωματικούς(κοινώς παραδεκτό) και ακόμη πιο αξιόλογους ανθρώπους. Κομματόσκυλα όμως,… Read more »

Nikolaos

Για γαλλικά FMS ξεκινήσαμε, στην αγορά του αιώνα καταλήξαμε και πάλι. Δηλαδή, η ΠΑ θα έκλεινε την πόρτα στο πλέον ευέλικτο, πολυσχιδές, λειτουργικό, προσιτό μαχητικό όλων των εποχών (πέντε Collier Trophy θα άξιζε μια τέτοια ιδιοφυής σχεδίαση), αυτό που μπροστά του Mirage III, MiG-21, F-5, Phantom απλώς ωχριούν, και ας μην έχει τις πολεμικές δάφνες τους, όντας γέννημα μια άλλης εποχής, για να εγκλωβιστεί είτε σε έναν τύπο πολύ πίσω τεχνολογικά (ως σκάφος απολύτως εφάμιλλο του F-16) και ήδη προ πολλού εκτός παραγωγής, ή σε ένα αξιολογότατο μαχητικό πολλαπλών ρόλων, με λειτουργικό όμως κόστος δικινητήριου (και επίσης λιγότερο εξελίξιμο). Φοβούμαι… Read more »

Antonis_Loukas

Αν έπαιρνε 2 τύπους, τα κουκιά απλά δεν έβγαιναν για 100-120 μαχητικά. Το ότι το mirage έχει σταματήσει να παράγεται, δεν λέει κάτι… Θα πηγαίναμε σε rafale ήδη από την αγορά των 30 F-16(για να μη πω νωρίτερα και μου τη πέσετε όλοι…). Το ότι πριμοδοτήσαμε τη LM με συνολικά 170 F-16 δεν έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του; Να θυμίσω, πως πέραν των ισραηλινών α/φων, τα περισσότερα νέας εσοδείας F-16, στηρίζονται δομικά, στη πρόταση της LM για τα 52+… Αλήθεια, σε περίπτωση αγοράς τουλάχιστον 180 (120+40+20 αντί phantom και μετέπειτα αγορές rafale )-290 mirage 2000/-5/-9 κλπ(επιλογή ενός τύπου σε όλες… Read more »

Nikolaos

Δεν είναι η Ελλάδα ο ομφαλός της Γης, ούτε είναι τίποτε 170 α/φ σε 4500 παραγγελίες, ούτε η ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία η Μεγάλη Ιδέα του Έθνους, ανώτερη από την εθνική άμυνα. Αγοράζουμε για να ανταποκριθούμε απέναντι στην Τουρκία. Όχι για να στηρίξουμε βιομηχανίες. Και για ποια ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία μιλάμε που ήταν και άξια στήριξης; Για το Jaguar, που στην Ινδία το υπονόμευαν με δωροδοκίες οι συμπαραγωγοί του Γάλλοι για χάρη του F1; Για το ανεκδιήγητο Typhoon, που είναι άοπλο άλογο κούρσας (hangar queen, στην πραγματικότητα) και παίρνει ΤΩΡΑ τους Storm Shadow που είναι σε επιχειρησιακή χρήση με τη RAF… Read more »

dimitrov

Αν και πάντα διαφωνώ με την άποψη 2 μαχητικών στην αγορά του αιώνα δεν μπορώ να μην συμφωνήσω στα υπόλοιπα. Και τεσπά όταν στηρίζεις ένα λάθος μπορεί τελικά να δικαιωθείς. Ή μήπως δεν θα μπορούσε η κυβέρνηση Παπανδρέου να αγοράσει +20 30αρια ενεργοποιώντας την σχετική οψιόν; Ενώ η παραγγελία των μπλοκ 50 να ήταν μ2000 εκμεταλλευόμενος την μη παραλαβή των 12 από την ΠΑ; Ιδού 140 αφη κι ας αποσυραμε εφ5 μια ώρα αρχιτερα.

dimitrov

Ή για να το πάω παραπέρα η ενεργοποίηση προαίρεσης των 20 30ριών θα μπορούσε να είναι για 40 πάνω στη διαπραγμάτευση. Οπότε 80+80 σύνολο. Θα μου πείτε βέβαια … ε καλά θα μας τρελάνεις? Επανέρχομαι στην στήριξη της λάθος επιλογής. Έχω 160 μαχητικά 3ης γενιάς με αυτό το σενάριο? Βέβαια δεν κατασκευάζω τπτ και βάζω 2 τύπους. Ναι αλλά δεν αποσύρω εφ104, εφ4, και εφ1? Ενδεικτικά. Εν ολίγοις αποσύρω άλλους τύπους 1ης και 2ης γενιάς. Ή μήπως δεν κρατάω μόνο τα 110 Α7 μαζί με τα 160 μαχητικά 3ης γενιάς? Ένα σενάριο. Να λοιπόν τα λεφτά – ένας σκασμός –… Read more »

Antonis_Loukas

170 α/φη σε 4500 παραγγελίες προφανώς και δεν είναι κάτι σπουδαίο!130 έως 230+όμως σε ένα α/φος που τερμάτισε τη παραγωγή του στα 600 κομμάτια, νομίζω δεν χρειάζονται ανώτερα μαθηματικά για να αντιληφθεί κανείς την επίδραση μιας αποκλειστικής επιλογής από μέρους Ελλάδας. Για να μη πω, πως μπορεί να το επέλεγαν και επιπλέον χώρες.

Konstantinos_Zikidis

Παρακάμπτοντας την (τεράστια) συζήτηση για την “αγορά του αιώνα” και επαναφέροντας το θέμα της δυνατότητας χρήσης μηχανισμού ανάλογου με το FMS για την προμήθεια γαλλικών οπλικών συστημάτων και το συνεπακόλουθο ρητορικό ερώτημα “FMS ή Direct Commercial Sale”, θα ήθελα να σημειώσω τα ακόλουθα: @ dimitrov 07-07-18 Βεβαίως οι δόσεις είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμες. Δεν είναι όμως άτοκες. Ο μακροχρόνιος δανεισμός επιβαρύνει σημαντικά το συνολικό κόστος μίας προμήθειας. Νομίζω ότι αυτό απεδείχθη με το πρόγραμμα της αναβάθμισης των F-16 και τη συναφή διαπραγμάτευση για τις χρηματοδοτικές ροές, όπου, με σκοπό τον περιορισμό του συνολικού κόστους, αποδεχτήκαμε ένα πιο οδυνηρό (βλ. εμπροσθοβαρές)… Read more »

dimitrov

Εκ των πραγμάτων εκείνος που έχει τα φράγκα είναι “κύριος” με τον παρά του και με την μαγκιά του. Οι αποδέλοιποι και ειδικώς οι μπατίρηδες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν διάφορα τα οποία είναι πάντα επιζήμια σε σχέση με την κατάσταση του έχοντος και κατέχοντος. Ζητάμε εδώ το “βολικό” για την περίσταση. Όσον αφορά το θέμα της “αρπαχτής” νομίζω πως δεν υπάρχει κανένα πλέον στέλεχος – μετά την εμπειρία Άκη και την κληρονομιά που άφησε στην άμυνα – που θα έβαζε το χέρι του να υπογράψει οτιδήποτε άλλο πέρα από συμφωνίες όπου εμπλέκεται το δημόσιο της εταιρείας του πωλητή. Τουλάχιστον στις… Read more »

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιτορπιλικά 8.000 τόνων, κορβέτες 1.000 τόνων, ή [email protected]/MMSC των 4.000 τόνων για το ΠΝ; Κι όμως το δίλημμα είναι ίδιο με το F-16 vs...

 Η παρουσίαση της ελαφριάς κορβέτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από την ΟΝΕΧ (ή καλύτερη, η συμφωνία για την με άδεια κατασκευή της στην Ελλάδα), και τα άρθρα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Μετατροπή παλιών αρμάτων σε ΤΟΜΠ για τον Ελληνικό Στρατό; Ναί και...

22
Επί 20 περίπου χρόνια, η πρόταση αξιοποίησης παλιών αρμάτων για την αντικατάσταση κάποιων οχημάτων μεταφοράς πεζικού είναι στην ατζέντα των περιοδικών, ομάδων συζήτησης και...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 April #371

Αγορά 1.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 February 2015 #345

Αγορά $

Related News

Πολωνία: Μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας –και στο βάθος η Ρωσία

Το τελευταίο που θα ήθελε η Πολωνία είναι να βρεθεί μεταξύ του σημαντικότερου συμμάχου της, των Ηνωμένων Πολιτειών, και της Γερμανίας, του ισχυρού γείτονά...

Το Ιράν παραδέχεται σοβαρές ζημιές σε πυρηνική εγκατάσταση (που μπορεί να έγιναν από το Ισραήλ)

Μια έκρηξη βόμβας στην πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ, μπορεί να καθυστερήσει για αρκετούς μήνες το ομώνυμο πρόγραμμα του Ιράν.Σύμφωνα με τους «New York Times»,...

Νέο βήμα εμπρός για τον Ευρωπαϊκό πύραυλο ΜΜΡ-μεταξύ των κατασκευαστών 3 κυπριακές εταιρείες!

Η MBDA, κατασκευάστρια του αντιαρματικού πυραύλου MMP, συμμαχεί με άλλους 13 Ευρωπαίους κατασκευαστές και υποκατασκευαστές από 5 χώρες σε ένα προγραμμα ανάπτυξης βασισμένο στον...

Οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ ανησυχούν το Ισραήλ

του Ahmad Melhem (*)Στις 24 Ιουνίου, η ισραηλινή αστυνομία και μια ομάδα από τον δήμο της Ιερουσαλήμ κατέστρεψαν μια πέτρινη πλάκα με την τουρκική...

Μέχρι το 2025 τα τρία πρώτα MEA ‘TRITON’ στην Αυστραλία

Το πρώτο αυστραλιανό Μη-Επανδρωμένο Αεροσκάφος Μεγάλου-Υψομέτρου-Μακράς Ακτίνας Δράσης (HALE) τύπου Northrop Grumman MQ-4C 'Triton' θα παραδοθεί εντός του 2023 και το δεύτερο και τρίτο...
- Advertisement -