Νέος ευρωπαϊκός πύραυλος εδάφους-εδάφους για τον Πολλαπλό Εκτοξευτή Πυραύλων MLRS

8
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία συνεργάζονται στην ανάπτυξη ενός νέου πυραύλου εδάφους-εδάφους για τον Πολλαπλό Εκτοξευτή Πυραύλων MLRS.

Σύμφωνα με το «Forces Operations», μοντέλο υπό κλίμακα με το συγκεκριμένο όπλο παρουσιάστηκε στην έκθεση οπλικών συστημάτων «NEDS», που έγινε στο Ρότερνταμ στις 28 Νοεμβρίου. Στο μοντέλο υπό κλίμακα διακρίνεται ομοιότητα στην φιλοσοφία με τον αμερικανικό πύραυλο DeepStrike, αφού το ευρωπαϊκό όπλο θα μπορεί να φέρεται ανά δύο στον ίδιο χώρο που καταλαμβάνει το κάνιστρο των έξι ρουκετών ή ο πύραυλος ATACMS.

https://twitter.com/ForcesOperation/status/1200164883331002368

Το όπλο προορίζεται για τις εκδόσεις MLRS που έχουν η Γαλλία (LRU), η Γερμανία (MARS II) και η Ιταλία (MLRS Improved) και στο σχέδιο συμμετέχουν για την ώρα οι εταιρείες KMW, MBDA, Diehl και Roxel. Σκοπός είναι το όπλο να έχει εμβέλεια 150-300km, αν και ελπίζεται τελικά το βεληνεκές να ανέλθει στα 500km. Πέρα από το MLRS, το νέο όπλο θα εξοπλίσει το επόμενο ευρωπαϊκό σύστημα πυροβολικού CIFS, που ελπίζεται να ενταχθεί σε υπηρεσία το 2035.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Ίκαρος
Guest
Ίκαρος

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν συμμετέχουμε εξαρχής σε τέτοιου είδους προγράμματα ανάπτυξης οπλων που αφορούν συστήματα που ήδη έχουμε στο στρατό μας. Είναι ένα όπλο που σαφώς μας αφορά και το οποίο είναι σαφώς εναλλακτική σε περίπτωση που οι Αμερικανοί δεν μας απόδεσμεύσουν τον Deep Strike. Ειλικρινά σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Alexandros
Member
Noble Member
Alexandros

Ποιά κυβέρνηση θα το αφήσει να γίνει αυτό, που όλοι τους είναι Deep stupid

Thras
Member
Famed Member
Thras

Ακριβώς αυτό πρέπει να επιδιωχθεί. Να κατασκευάζονται εγχώρια δημιουργώντας αξία και στη χώρα…

Spirit
Guest
Spirit

Να δούμε και για τι κόστος μιλάμε… σιγουρα όμως ενδιαφέρουσα εναλλακτική…

Scalp_eg
Member
Scalp_eg

Οχι ενδιαφερουσα, μαλλον η μονη εναλλακτικη, γιατι ποιος θα σου αποδεσμευσει
Deepstrike? Αυτός που δεν σου έχει αποδεσμευσει κανένα υποστρατηγικο οπλο που να διαταρασει τις ισορροπιες με τους τούρκους?

dimitrov
Member
dimitrov

Εμείς δεν συγκινούμαστε; Τι όμορφα λέμε για έρευνα και ανάπτυξη και άλλες τέτοιες “μαρουλοσαλάτες”; Ιδού κύριοι … μέσα στην κουβέντα για τις μπελαράδες να μπουν και οι αστέρηδες 30 αλλά και η συμμετοχή μας στο παραπάνω όπλο για παράδειγμα ….. όχι συγκολλητές λαμαρίνων …. τεχνολογία θέλουμε. Να λοιπόν μια ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Εμένα περισσότερο σε πύραυλο cruise μου φέρνει και όχι σε βαλλιστικό. Προσέξατε τις αναπτυσσόμενες πτέρυγες στο επάνω μέρος;

nika6806
Guest
nika6806

Λίγο άσχετο με το topic, αλλά αν γνωρίζει κανένας. Στις 29/11 ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές MLRS και RM70, στο πεδίο βολής Κρήτης. Η Σερβική Yugoimport είχε παραδώσει προς δοκιμή και επιχειρησιακή αξιολόγηση ένα μικρό απόθεμα των 20 ρουκετών G 2000 (τις απλές με εμβέλεια 40 km) οι οποίες ήταν να δοκιμαστούν τώρα στα RM70. Γνωρίζει κανείς αν έγιναν οι δοκιμές κι αν ήταν επιτυχημένες;