Και η Γαλλία στο κλαμπ των χωρών με πολυηχητικά όπλα;

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μετά τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα είναι η σειρά της Γαλλίας να επιδιώξει την κατασκευή ενός πολυηχητικού όπλου.

 

Στόχος του Παρισιού είναι το πρώτο όπλο του τέτοιας κατηγορίας να μπορεί να πετάξει το 2021. Στην ανακοίνωσή της η υπουργός άμυνας της χώρας Florence Parly ήταν αρκετά αισιόδοξη, λέγοντας ότι η Γαλλία έχει την τεχνολογία για να προχωρήσει στο ζήτημα. Ερωτηματικό μένει ωστόσο αν αυτό είναι δυνατόν να συμβεί σε μόλις τρία χρόνια.

 

Το πρόγραμμα ονομάζεται Project V-Max και σκοπεύει να δημιουργήσει ένα όπλο που θα μπορεί να πετά με μεγαλύτερη ταχύτητα από 3.700 μίλια την ώρα. Σύμφωνα με το “The National Interest”, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει στον μελλοντικό αντικαταστάτη του πυρηνικού πυραύλου ASMP-A, που σήμερα εξοπλίζει το μαχητικό Rafale. Το γαλλικό πολυηχητικό όπλο θα μπορούσε να αναπτυχθεί με τη βοήθεια της ArianeGroup. Το νέο όπλο είναι πιθανό να μοιάζει στον ρωσικό πύραυλο αέρος-επιφανείας Kh-47M2 Khinzal, που πετυχαίνει ταχύτητα 5 έως 10 Mach.

 

Μέσα από το πρόγραμμα, το Παρίσι επιδιώκει να αποκρυπτογραφήσει την ικανότητα ελιγμών σε πολύ υψηλές ταχύτητες και να δημιουργήσει ένα σύστημα που όταν πετύχει υψηλή ταχύτητα, θα ελίσσεται κατά το δοκούν και θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αναχαιτισθεί.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
nikos
Guest
nikos

Ενδιαφέρον για μας αμα δεν αποκτησουμε φρεγάτες τουλάχιστον να κλειδωσουνε ετσι το αιγαιο

Ηλιας
Guest
Ηλιας

Σωστός ο Νίκος! Η Γαλλία είναι η μόνη χώρα που μεν πουλάει ακριβά ή αναβαθμίζει ακριβά (Μιράζ) αλλά είναι η μόνη που μας πουλάει στρατηγικά όπλα.

Βασικά έπρεπε να είχαμε κάνει μίνι-ολικό εμπάργκο σε αμερικανικά όπλα μετά τα Ιμια ή τουλάχιστον από-αμερικανοποίηση (χωρίς βέβαια να στραφούμε σε Ρωσικά αφού πάντα είχε εχθρική στάση στο Ελληνικό έθνος).

Αφού η ευρωπαϊκή και κυριως η Γαλλική βιομηχανια παρέχει τα πάντα και κυριωσ στρατηγικά όπλα!