«Παραλειπόμενα» από τη Βαστίλη: Ρομποτικά οχήματα, εξωσκελετοί και συστήματα αντιμετώπισης drone

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μπορεί κάθε φορά να κλέβουν την παράσταση σε μια στρατιωτική παρέλαση τα μαχητικά αεροσκάφη και τα άρματα μάχης, υπάρχουν όμως και άλλα μικρότερα συστήματα που αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής. Στην περίπτωση της στρατιωτικής παρέλασης στις 14 Ιουλίου στο Παρίσι, αυτά ήταν ρομποτικά συστήματα, εξωσκελετοί και συστήματα αντιμετώπισης drones.

Όπως παρουσιάζει σε ειδικό αφιέρωμα το «Army Recognition», ο Γαλλικός Στρατός και η DGA παρουσίασαν διάφορα ρομποτικά συστήματα τη συγκεκριμένη ημέρα, όπως το Stamina (με ρόλο τον ορισμό σημείων μιας διαδρομής άνευ χρήσης GPS), το Colossus (που βοηθά στην κατάσβεση πυρκαγιών, τη μεταφορά υλικών και την απομάκρυνση τραυματιών), τα Nerva-XX (που χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνώρισης) και το Barakuda (μετά από ρίψη από αέρος μεταφέρει φορτία ή απομακρύνει τραυματίες).

Στην παρέλαση ακόμη εμφανίστηκε εξοπλισμός για τις Ειδικές Δυνάμεις, σαν το σύστημα εξωσκελετού UPRISE (που μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμών κατά τη μετακίνηση φορτίου) και αντίστοιχο σύστημα που αναπτύσσεται από τη SAGEM, mini drones Black Hornet και NX70, το χαρακτηριστικό Flyboard του Franky Zapata και ειδικά στρατιωτικά οχήματα Polaris Quad MV850 μεταφορικής ικανότητας τεσσάρων ατόμων. Ειδικά συστήματα καμερών έφεραν, τέλος, στρατιωτικοί σκύλοι.

Le 14 Juillet: Εντυπωσιακή διέλευση Flyboard κατά την διάρκεια επιδείξεων στην Εθνική γιορτή της Γαλλίας

Στη Βαστίλη ακόμη παρουσιάστηκαν το συστήματα αντιμετώπισης drones NERO F5, που μπορεί να παρεμβάλει drones σε μέγιστη απόσταση 2,5km και το DroneGun Tactical, με εμβέλεια 1-2km.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •