Επίσκεψη Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Φ. Φάνον για ενίσχυση της πρωτοβουλίας “3+1”

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στην Αθήνα να βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιος για ενεργειακά θέματα Φράνσις Φάνον, στα πλαίσια περιοδείας του στον Λίβανο, την Ιορδανία και την Ελλάδα από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΑΠΕ-ΜΠΕ», στις συζητήσεις του Αμερικανού αξιωματούχου θα είναι τα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας και ενεργειακής συνεργασίας. Κατά την παρουσία του στην χώρα μας, ο Φάνον θα πάρει μέρος σε συνάντηση ομάδας εργασίας αντιπροσωπειών από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας “3+1”, που αποσκοπεί στην «επέκταση των οικονομικών ευκαιριών στον τομέα της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του φυσικού αερίου και των συναφών εξαγωγών, και να ενθαρρύνει τις συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες μπορούν να αξιοποιήσουν την ενεργειακή συνεργασία για την μεγαλύτερη περιφερειακή σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιοχή».

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, η Ελλάδα παίζει ρόλο κλειδί στην «ενεργειακή ενοποίηση» στην περιοχή. Στόχος του ταξιδιού του Φάνον είναι η ενίσχυση της διαφοροποίησης στην προμήθεια ορυκτών καυσίμων.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Lefteris
Member
Noble Member
Lefteris

Η απαίτηση απόσυρσης των S300 και TOR από το οπλοστάσιο μας για να μιλάμε για F35, μάλλον θα είναι κι αυτό στο πλαίσιο της επωφελούς συνεργασίας μας.

Οτιδήποτε έχει χαρακτηρισμό “συνεργασία” και προτείνεται-εποπτεύεται από τις ΗΠΑ, είναι αποκλειστικά αιτήματα υπακοής και υποχωρήσεων μας.
Από την μία λαγνεία (Ρωσία) στην άλλη (ΗΠΑ, Ισραήλ).
Θα ήθελα να διαβάσω ένα δημοσιογραφικό άρθρο που να γράφει:
οφέλη: 1)… 2)… 3)… και να μην είναι “ισχυροποιούμαστε”, “οφελούμαστε”.
Γιατί από εκεί που θα βυθίζονταν ο τουρκικός στόλος από το Ισραήλ και θα έτρωγε βόμβες από τις ΗΠΑ, παίρνουμε συγχαρητήρια “αυτοσυγκράτησης” λες και κάνουμε διαγωνισμό τάντρα.

Nikodimos
Editor
Noble Member

Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και δεν στηρίζεται ή προκύπτει από πουθενά.

https://www.ptisidiastima.com/s-300-vs-f-35-in-greece-or-maybe-not/