31.2 C
Athens
Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021
- Advertisement -

Ισχυροποιείται ο τουρισμός με την επένδυση 440 εκατομυρίων ευρώ της Fraport σε 14 αεροδρόμια

- Advertisement -

Σημαντικό «σήμα εμπιστοσύνης» προς τους ξένους επενδυτές που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, ιδίως στους τομείς του τουρισμού, των ξενοδοχείων και των μεταφορών, εξακολουθεί να στέλνει η επένδυση της Fraport στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της Fraport AG, Στέφαν Σούλτε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος της Fraport στα 14 αεροδρόμια, προϋπολογισμού 440 εκατ. ευρώ, ο δρ Σούλτε διαβεβαίωσε ακόμα ότι «στα επόμενα χρόνια και δεκαετίες», η Fraport θα παραμείνει αφοσιωμένη στο έργο της στα 14 αεροδρόμια και στην Ελλάδα, βοηθώντας τον τουριστικό της τομέα να αναπτυχθεί περαιτέρω. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι τα 14 πρόσφατα αναβαθμισμένα αεροδρόμια, θα θέσουν τον τομέα των μετακινήσεων στην Ελλάδα σε ισχυρή ανταγωνιστική θέση διεθνώς, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα εκατομμύρια ταξιδιωτών που προσελκύουν η φιλοξενία, η ιστορία και ο πολιτισμός της χώρας, «η οποία αποτελεί έναν από τους πιο ξεχωριστούς προορισμούς στον κόσμο».

Ο δρ Σούλτε επισήμανε ακόμα ότι η Fraport πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ, παράγοντας σημαντικά έσοδα για το ελληνικό κράτος και στηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη σε όλη τη χώρα.

Η επένδυση της Fraport για την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ενισχύει τις ταξιδιωτικές υποδομές της χώρας με πέντε νέους, σύγχρονους αεροσταθμούς, ενώ πέντε ακόμα αεροσταθμοί επεκτάθηκαν και σε τέσσερις έγιναν έργα αναδιαμόρφωσης. Παράλληλα, ανακαινίστηκαν 12 διάδρομοι απογείωσης και προσγείωσης, ενώ κατασκευάστηκαν ή ανακαινίστηκαν 12 πυροσβεστικοί σταθμοί.

Οι νέες, εγκαταστάσεις διασφαλίζουν βελτιωμένες υπηρεσίες για όλους τους ταξιδιώτες. Παρέχουν ενισχυμένη ασφάλεια, αυξημένη άνεση και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση, αναβαθμίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τόσο το προφίλ της χώρας όσο και το τουριστικό προϊόν της.

Οι πέντε νέοι αεροσταθμοί, που κατασκευάστηκαν στους αερολιμένες της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Κω και της Μυτιλήνης, προσθέτουν περισσότερα από 86.300 τετραγωνικά μέτρα σε χώρους υπηρεσιών και εξυπηρέτησης ταξιδιωτών, διευρύνοντας ουσιαστικά τις υποδομές που διαθέτει αφενός η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και αφετέρου πέντε μεγάλοι νησιωτικοί προορισμοί. Παράλληλα, η επέκταση των αεροσταθμών σε άλλα πέντε αεροδρόμια έχει ενισχύσει τις αεροδρομιακές εγκαταστάσεις κατά περισσότερα από 20.000 τετραγωνικά μέτρα.

Το μεγαλύτερο καινούργιο terminal δημιουργήθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου το επιπρόσθετο εμβαδόν που αγγίζει τα 34.100 τετραγωνικά μέτρα, τονώνοντας τον γεωστρατηγικό ρόλο της πόλης ως διαμετακομιστικού και εμπορικού κόμβου. Εκτιμάται ότι έως το 2026 ο αναβαθμισμένος αερολιμένας θα μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερους από 10 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, που θα συνιστά αύξηση της τάξης του 48% σε σχέση με το προ πανδημίας 2019.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος σταθμός οικοδομήθηκε στο αεροδρόμιο «Ιπποκράτης» της Κω, όπου προστέθηκαν 24.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η μεγαλύτερη επέκταση έγινε στην Σαντορίνη, όπου ο υφιστάμενος αεροσταθμός απέκτησε επιπλέον 12.900 τμ και ανακαινίστηκε.

Χάρη στα έργα εγκαταστάθηκε και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια σύγχρονο σύστημα ελέγχου και διαχείρισης αποσκευών. Σε πολλές περιπτώσεις αυξήθηκαν σημαντικά οι πύλες αναχωρήσεων, τα γραφεία check-in και οι ιμάντες παραλαβής αποσκευών, ενώ παράλληλα προστέθηκαν σημεία ασφάλειας και ελέγχου, τόσο σε ό,τι αφορά τους εσωτερικούς χώρους όσο και αναφορικά με τα φυλάκια όπου ρυθμίζεται η πρόσβαση στην περιοχή δραστηριότητας αεροσκαφών.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε, επίσης, έργα στα οδοστρώματα των διαδρόμων προσγείωσης και απογείωσης και στον χώρο στάθμευσης αεροπλάνων σε 12 αεροδρόμια. Στη Μύκονο και την Κω έγινε μάλιστα ολική ανακατασκευή των διαδρόμων αποπροσγείωσης.

Αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας και ότι σύντομα η Ελλάδα θα έχει αποκτήσει το πρώτο τείχος ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων των 14 αναβαθμισμένων περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece, η οποία έγινε στην πίστα του αεροδρομίου «Μακεδονία» μπροστά στο νέο υπερσύγχρονο τερματικό σταθμό και με την παρουσία περιορισμένου αριθμού προσκεκλημένων λόγω covid.

«Η Θεσσαλονίκη αποκτά, επιτέλους, το αεροδρόμιο που της αξίζει», είπε ο πρωθυπουργός στη δική του ομιλία, και χαρακτήρισε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια «εθνικές μας γέφυρες για ένα πιο ελεύθερο και αποδοτικό καλοκαίρι».

«Τέτοιες επενδύσεις, εκτός από αναπτυξιακή, έχουν και κοινωνική διάσταση, δημιουργούν δουλειές, τονώνουν τις τοπικές οικονομίες, καταργούν αποστάσεις, σπάνε την απομόνωση των νησιών μας. Εξυπηρετούν την καθημερινότητα των πολιτών κάνοντας πιο εύκολη την επικοινωνία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε «στις τεράστιες προοπτικές που ανοίγει για τη Θεσσαλονίκη το αναβαθμισμένο αεροδρόμιο “Μακεδονία”» και σημείωσε πως «πρόκειται για μία μόνο από τις πιο δυναμικές όψεις ενός προγράμματος αναβάθμισης 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Μια επένδυση ύψους 440 εκατομμυρίων ευρώ, που αλλάζει πλήρως τα δεδομένα σε 11 νησιά μας και σε τρεις ηπειρωτικούς προορισμούς, προσθέτοντας τελικά έσοδα στα δημόσια ταμεία, αλλά και παραπάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Προσφέροντας καλύτερη εξυπηρέτηση για τους επισκέπτες, αλλά και ένα καλύτερο περιβάλλον εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Αλλά και μεγεθύνοντας το άυλο εθνικό κέρδος, που δεν είναι άλλο από την τουριστική φήμη της χώρας μας».

Είπε ότι η εν λόγω επένδυση αποτελεί ένα υπόδειγμα παραγωγικής σύμπραξης κράτους και ιδιωτών και αναφερόμενος στα συνολικότερα οφέλη για την Ελλάδα επισήμανε: «Η επίδραση της συμφωνίας με την Fraport στο ΑΕΠ της χώρας μόνο σε ένα χρόνο ξεπέρασε τα 300.000.000 ευρώ. Διπλασίασε την απασχόληση με χιλιάδες θέσεις και θα αυξήσει πολύ σημαντικά την κίνηση των επισκεπτών σε πάρα πολύ σημαντικούς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Είναι καιρός πια ο καθένας στη χώρα μας να βρει το ρόλο του. Οι επενδυτές να προσφέρουν τα κεφάλαια, το κράτος τις υποδομές προς αξιοποίηση, ώστε οι πρώτοι να αναλαμβάνουν και να ωφελούνται από το επιχειρηματικό ρίσκο, ενώ αυτό να κατανέμεται δίκαια με κοινό κέρδος προς όλους τους πολίτες».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tdmrider

Πάρα πολύ κρίμα που έπρεπε να φτάσουμε στην Fraport για να αναβαθμήσουμε τα αεροδρόμιά μας. Δεν θα ξεχάσω το 2014 που πήγα στην Ρόδο την πρώτη μου εντύπωση από το ΤΣΑΝΤΙΡΙ στο οποίο προσγειωθήκαμε. Αλλά δυστυχώς, είμαστε ανάξιοι να κάνουμε μόνοι μας τα αυτονόητα και πρέπει να φέρουμε άλλους να τα κάνουν. Μετά λέμε γιατί δεν έχουμε ποιοτικό τουρισμό. Πως όμως να έχουμε ποιοτικό τουρισμό όταν το ίδιο το κράτος δεν ενδιαφέρεται για τις υποδομές και το επίπεδο ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχεται ? Ας καμαρώνουμε τώρα τα καινούργια αεροδρόμια της Fraport που έπραξε τα αυτονόητα για να εξασφαλήσει αύξηση της κίνησης και αύξηση των κερδών της, αυτονόητα δηλαδή πράγματα που η μυωπία μας δεν μας άφηνε να δούμε. Τουλάχιστον, έστω κι έτσι κάτι γίνεται …

Stealth

Μπραβο στη Fraport, και μπραβο στις Ελληνικες κυβερνησεις που αποφασισαν επιτελους να παραχωρησουν τη διαχειρηση των αεροδρομιων σε μια ιδιωτικη εταιρια, οπως αλλωστε συμβαινει στις περισσοτερες ανεπτυγμενες χωρες της Ευρωπης, στις ΗΠΑ κτλ.

Το κρατος δεν μπορει να ειναι επιχειρηματιας, ουτε μπορει να ξοδευει τεραστια ποσα για υποδομες. Αντιθετως οι ιδιωτες βελτιωνουν τις υπηρεσιες, κανουν επενδυσεις και αναλαμβανουν επιχειρηματικα και οικονομικα ρισκα. Το αποτελεσμα ομως ειναι συγχρονες υποδομες, καλη εξυπηρετηση ταξιδιωτων και ολα δουλευουν ρολοι. Ας παρουμε για παραδειγμα τη Βρετανια, οπου τα 2 μεγαλυτερα αεροδρομια της χωρας, το Heathrow και το Gatwick τα διαχειριζεται η Ισπανικη Ferrovial.

Στην Ελλαδα επιτελους το κρατος εκανε διαγωνισμο για την παραχωρηση των αεροδρομιων και η Fraport εκανε τεραστιες επενδυσεις στα αεροδρομια.

Στη Θεσσαλονικη το αεροδρομιο Μακεδονια ηταν ενα αισχος πριν μερικα χρονια, οι τουαλετες ηταν σε χειροτερη κατασταση απο το αεροδρομιο Jose Marti στην Αβανα της Κουβας, χειροτερο και απο περιφερειακο αεροδρομιο της Ταυλανδης. Αυτη δυστυχως ηταν η εικονα της χωρας για τους επισκεπτες.

Ομως απο την αναληψη της διοικησης απο την Fraport η ποιοτητα των χωρων και η οργανωση εχει βελτιωθει κατακορυφα. Τα τελευταια 1-2 εχει κατασκευαστει ολοκαινουριος συγχρονος τερματικος σταθμος στο Μακεδονια και εγινε ενα συγχρονο αεροδρομιο κοσμημα που θα συμβαλει στην ανοδο του τουρισμου και της οικονομιας της Βορειας Ελλαδας.

Δυστυχως, ενα μεγαλο ποσοστο των Ελληνων εχουν γαλουχηθει απο τη δεκαετια του 1980 και μετα, με μια κρατικιστικη κουμουνιστο-Σοβιετικη αντιληψη της οικονομιας και των πραγματων.Καποια στιγμη θα πρεπει ο Ελληνας να αποδεχθει οτι ζουμε σε καπιταλιστικη Δυτικο-Ευρωπαικη οικονομια και οχι σε Σοβιετια. Φτασαμε να ψηφισουμε ως πρωθυπουργο καποιον που αποφασισε να γινει κουμουνιστης μετα την πτωση του κουμουνισμου. Ως θεραπεια προτεινω μια επισκεψη στην Κουβα (η την Βορειο Κορεα) ωστε να σας φυγει μια και καλη το μικροβιο του κουμουνισμου.

BluesBand

Εάν δεν βελτιωθούν ραντάρ και αεροβοηθηματα επιτρέψτε μου να θεωρώ ότι τα έργα αυτα αποτελούν κυρίως… lifting, έστω και εκτεταμένο. Αλλά εκεί είναι δυσκολότερη η υπερτιμολογηση – από την οποία ωφελειται κυρίως η υπεύθυνη εταιρεία, όχι οι υποκατασκευαστες. Θυμηθείτε την, επίσης γερμανική, Hochtief στο Ελ. Βενιζέλος (ναι, αυτή που μας έριξε και μισό δις φέσι ΦΠΑ και την άφησαν να φυγει οι Έλληνες πολιτικοί μην στενοχωρεί η Μερκελ).
Άμα έχει ομίχλη, να δω πως θα σε εξυπηρετήσει το μοντέρνο, μεγάλο τέρμιναλ στην Θεσσαλονικη.

ANARIS

Πότε άραγε θα δοθεί ξανά σε λειτουργία ο αεροδιάδρομος στο Μακεδονία που είναι κλειστός από πέρυσι?

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΚΑΛΑ ΝΕΑ: Προχώρησε η αγορά τορπιλών βαρέος τύπου για τα 214ΗΝ, όταν φορείς του ΥΠΕΘΑ μπορούν και διδάσκουν την τέχνη της διαπραγμάτευσης

Πολλές φορές έχουμε γράψει για τον τρόπο με τον οποίο το ΠΝ διαπραγματεύεται, και παίρνει αυτό που θέλει, στην τιμή που θέλει, και...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

O εκσυγχρονισμός των MEKO 200HN: το πρόγραμμα του 2019 με αναγωγή...

Για λόγους σύγκρισης με τη σημερινή κατάσταση, αλλά και κατανόηση των εξελίξεων που μας έφεραν έως και σήμερα, θεωρούμε χρήσιμο να παραθέσουμε την ανάλυση...
- Advertisement -
Card image

July#13 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 March

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 June 2016 #361

Αγορά 2.29

Related News

Το τουρκικό κατεστημένο “δείχνει” Ελλάδα και PKK ως υπεύθυνους για τις πυρκαγιές στην Τουρκία

Η Yeni Safak, πειθήνιο όργανο του καθεστώτος Ερντογάν, φιλοξένησε συνέντευξη του απόστρατου αντιναύαρχου Cihat Yaycı, ο οποίος διατυπώνει ευθέως την πεποίθηση πως οι πυρκαγιές...

Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον με τον απερχόμενο και τον νέο Ακόλουθο Άμυνας της Γαλλίας

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συναντήθηκε στο γραφείο του με τον απερχόμενο Ακόλουθο Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Γαλλίας στην...

Ν. Δένδιας: «Μας ανησυχεί ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της γειτονικής Τουρκίας»

Μας προκαλεί ανησυχία ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της γειτονικής Τουρκίας, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή του με την αντιπρόεδρο της...