Κοινή πρόταση FREMM από Γαλλία και Ιταλία για τον Καναδά

7
4100
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 65
  •  
  •  

Σε μία ασυνήθιστη κίνηση η Γαλλία και η Ιταλία προσφέρουν κοινή πρόταση της FREMM στο πρόγραμμα της νέας φρεγάτας του Καναδά.

Στην προτεινόμενη έκδοση η FREMM εμφανίζεται να φέρει το νέο ραντάρ Sea Fire. Το πλοίο εξοπλίζεται με κύριο πυροβόλο των 127mm, δύο CIWS RAM και VLS αγνώστου τύπου. Το “Mer & Marine” θεωρεί ό, τι το τελευταίο είναι SYLVER, αλλά πάντα είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για Mk41. Είναι μία επιλογή που περιλαμβάνει την ιταλική πλατφόρμα και γαλλικά CMS και συστήματα μάχης, καταλήγει η “La Tribune”.

Ο Καναδάς σχεδιάζει την αγορά 15 νέων πλοίων μεγέθους φρεγάτας για την αντικατάσταση του συνόλου των αντιτορπιλικών Iroquois και των φρεγατών Halifax. Η κατασκευή του πρώτου σκάφους πρέπει να ξεκινήσει το 2020.

Πηγή εικόνας εξώφυλλου: Naval Analysis


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 65
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
sotbak
Guest
sotbak

είδες ο Καναδάς;;; Πάντως πρέπει να βγαίνουν αρκετά ακριβές οι ΦΡΕΜΜ με όλα αυτά τα καλούδια…

tsimuha2
Guest
tsimuha2

Αν παρεις 2-4 (οπως θελαμε εμεις) ναι, ο Καναδας ομως θελει 15 , ισως αυτο να ριχνει το κοστος ανα μοναδα.

Φαίδων Γ. Καραϊωσηφίδης
Admin
Noble Member

Τον Καναδά, παρά τις κάποιες εξοπλιστικές αστοχίες που έχει κάνει κάποιες φορές τον “έχουμε δει” και άλλες φορές.

NikolakiEfentis
Guest
Νικολάκη Εφέντης

Δεν μπορούσαν να το είχαν προτείνει αυτή την έκδοση σ’ εμάς; smile Mιλάμε ότι είναι αυτή η έκδοση που ζητούσε το ΠΝ! Radar AESA, CIWS RAM κι αν ολοκληρωνόνονταν κι οι SM-2, τότε από επιχειρησιακή άποψη θα ήταν ιδανικό.

Φαίδων Γ. Καραϊωσηφίδης
Admin
Noble Member

Το πρόβλημα ήταν τι θα μας… πρότειναν ή με τι χρήματα θα τις πληρώναμε.

ivychris
Guest
ivychris

οι προτάσεις δεν γίνονται τυχαία επειδή ένα πρωί ξύπνησε κάποιος από την Fincantieri ή από το Naval Group και είπε θα βάλουμε RAM αντί Mistral ή ΜΚ41VLS αντί Sylver… Προφανώς και υπάρχουν insiders. Το δε Sea Fire 500 μάλλον θα αποτελέσει το βασικό ρανταρ στο Ευρωπαϊκό AEGIS και σε διαμόρφωση εδάφους Εξ άλλου μη ξεχνάς ότι μιλάμε για 15 φρεγάτες όχι 4. Τώρα και με την συγχώνευση Fincantieri & Naval Group αποκτούν την αναγκαία ευκαμψία και εν όψει μάλιστα και της εκδηλωμένης πρόθεσης συμμετοχής τους στο διαγωνισμό του US Navy για τις Αμερικανικές φρεγάτες. Ας αναλάβουν οι Καναδοί τα κόστη,… Read more »

Κωστής Μ
Guest
Κωστής Μ

Το Mk41 φέρει περισσότερα βλήματα από τους SYLVER ; Επίσης το Mk41 είναι συμβατό με τους Aster ή παίρνει μόνο Αμερικάνικα (ESSM/SM-2/3 κλπ) ; Το δε Sea Fire έχει σχέση με αυτό που έχουν οι φρεγάτες τύπου Horizon ή είναι ισχυρότερο;