Το Γαλλικό Ναυτικό αποσύρει 3 φρεγάτες, παράθυρο ευκαιρίας για το ΠΝ ή άνευ ουσίας για εμάς;

43
12658
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 115
  •  
  •  

Αν και σύμφωνα με τα έγγραφα ο στόχος των 15 φρεγατών πρέπει να επιτευχθεί το 2025, το Γαλλικό Ναυτικό θα τον “πετύχει” τους επόμενους μήνες. Για να συμβεί αυτό, θα αποσύρθουν προσεχώς τρία πολεμικά πλοία, δύο φρεγάτες ανθυποβρυχιακού πολέμου F70 και η μία Cassard.

 

Ύστερα από τις συγκεκριμένες απώλειες, το Γαλλικό Ναυτικό θα επιχειρεί δύο αντιτορπιλικά Horizon (“FS Forbin” – 2010, “FS Chevalier Paul” – 2011), μία φρεγάτα Cassard (“FS Jean Bart” – 1991), δύο ανθυποβρυχιακές φρεγάτες F70 (“FS La Motte-Picquet” – 1988, “FS Latouche-Tréville” – 1990), πέντε φρεγάτες FREMM (“FS Aquitaine” – 2015, “FS Provence” – 2016, “FS Le Languedoc” – 2017, “FS Auvergne” – 2018, “FS Bretagne” – 2019) και πέντε φρεγάτες La Fayette (“FS La Fayette” – 1996, “FS Surcouf” – 1997, “FS Courbet” – 1997, “FS Aconit” – 1999, “FS Guépratte” – 2001).

 

Η Γαλλία αποσύρει την πρώτη φρεγάτα Α/Α άμυνας περιοχής Cassard το 2019

Σύμφωνα με το “Mer et Marine”, η απόφαση των 15 φρεγατών πάρθηκε με γνώμονα την ύπαρξη δύο πληρωμάτων για τις FREMM, κάτι που θα επιτρέψει ο παροπλισμός των τριών πλοίων. Το σύνολο των FREMM θα αξιοποιήσει το νέο σύστημα επάνδρωσης το 2022, όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα παράδοσης των πλοίων και θα αποσυρθούν οι τρεις υπόλοιπες φρεγάτες F70 και Cassard.

 

Θα πρέπει να τονίσουμε πως τα υπό απόσυρση σκάφη είναι αρκετά παλιά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι Γάλλοι ουδέποτε πρότειναν ή πρόσφεραν μεταχειρισμένα πλοία των τύπων αυτών στο Πολεμικό Ναυτικό. Η μόνη αναφορά που έχουμε είναι για LaFayette, από το Mer et Marine, που εκφράζει πολλές φορές κύκλους του Γαλλικού Ναυτικού.

Ποιες οι πιθανότητες να ενισχυθεί το Ελληνικό ΠΝ με φρεγάτες La Fayette προς άμεση ενίσχυση ή/και αντικατάσταση μη εκσυγχρονισμένων Kortenaer;


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 115
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
flashg
Guest
flashg

Άνευ ουσίας. Παλιά πλοία που δεν προσθέτουν τίποτα στο ΠΝ.

Κώστας
Guest
Κώστας

Πολλά τα ερωτήματα:
Τι δυνατότητες έχουν; Οι δυνατότητες τους ικανοποιούν το ΠΝ;
Ποιάς ηλικίας είναι αυτές που αποσύρονται; Πόσο προβλέπεται να μπορούν να επιχειρούν ακόμα;
Πόσο εκτόπισμα έχουν;
Τι αναβαθμίσεις έχουν γίνει (αν έχουν γίνει);
Πόσο καλά ραντάρ έχουν;
Τα όπλα; Μας κάνουν; Αν ναι μας τα δίνουν;
Γιατί δεν μας τις προσφέρουν οι Γάλλοι (και μας προτείνουν τις LaFayette);

G.P.
Guest
G.P.
Fingolfin
Guest
Fingolfin

4 φρεγάτες F70(D643-646) ειναι διαθέσιμες. Δε ξέρω σε τί κατάσταση βρίσκονται βέβαια και αν αξίζει να τις πάρουμε σαν ενδιάμεση λύση για 10-15 χρόνια χρήσης ακόμα. Αδερφάκια των cassard με μερικές διαφορές βεβαίως.

Fingolfin
Guest
Fingolfin

https://www.youtube.com/watch?v=SwBbPLota6Q

Να θαυμάσουμε και την ευστάθειά τους παρακαλώ. smile

Spyros
Guest
Σπύρος

Βλέποντας αυτό το βίντεο, θυμάμαι την ανεστραμμένη πλώρη των FTI/[email protected] και αναρωτιέμαι…

TED
Guest
TED

Θα είχε έννοια η μεταμόσχευση οπλισμού από τα πλοία που παροπλίζονται προς τις Lafayette , ώστε να αποκτήσουν καλύτερο οπλισμό και να έχουν κάποια αξία για το ΠΝ ;

Nestoras
Guest
Νεστορας

Τα Cassard δεν νομίζω να ενδιαφέρουν το ΠΝ καθώς έχουν τους SM I πυραύλους για αεράμυνα περιοχής. Κοινώς επιλέγεις Γαλλικό για αμερικάνικα οπλικά συστήματα? Κλάσεις πάνω οι Adelaide αν τα Cassard δεν έχουν πιστοποιηθεί για SM II Οι Cheorges Legues είναι ειδικά σχεδιασμένες για ανθυποβρυχιακό πόλεμο, νομίζω ότι έχει δυνατότητες υψηλότερες από φρεγάτα γενικών καθηκόντων στον τομέα αυτό. Η αεράμυνά του είναι χειρότερη και από απολύτως βασική. Το θέμα είναι… έχει θέση ένα τόσο εξειδικευμένο πλοίο στο ΠΝ υπό το πρίσμα ότι η Τουρκία αγοράζει τα 214 και θα έχει το πρώτο από αυτά από το 2020? Μπορεί το εν… Read more »

sotbak
Guest
sotbak

είπες τη σωστή φράση κλείνοντας το σχόλιο: “Άποψή μου πάντως είναι ότι δεν αξίζει τόσο πολύ τον κόπο, εκτός αν έχει ληφθεί η απόφαση να πάμε σε Γαλλικά πλοία και όπλα 100% και δεν μας δίνουν Λαφαγιέτ άμεσα.”

JohnnyB
Guest
JohnnyB

Aπο Wikipedia: Georges Leygues class Displacement: 3,550 t (3,494 long tons) 4,500 t (4,429 long tons) full load Length: 139 m (456 ft 0 in) Beam: 14 m (45 ft 11 in) Draught: 5.7 m (18 ft 8 in) <> CODOG 2 × Rolls-Royce Olympus TM3B gas turbines, 26,000 hp (19,388 kW) each 2 × SEMT Pielstick 16PA6-V280 diesel engines, 5,200 hp (3,878 kW) each Speed: 30 knots (56 km/h; 35 mph) Range: 7,400 nmi (13,700 km; 8,500 mi) Πλήρωμα: 235 <> Επιφανείας-Επιφανείας: 4 × MM38/MM40 Exocet anti-ship missiles Aνθυποβρυχιακός: 2 × fixed torpedo tubes (10 × L5 mod 4… Read more »

Κώστας
Guest
Κώστας

Θεός. Αλλά δεν βλέπω κάτι για ραντάρ και α/α. Άρα δεν προσφέρουν κάτι καινούργιο μάλλον.

Fingolfin
Guest
Fingolfin

http://www.navyrecognition.com/index.php?view=article&id=571

D642-646 έχουν 8 ΜΜ40 και όχι μόνο 4. Σε ανθυποβρυχιακό ρόλο είναι καλύτερες από τις S (ίσως και τις MEKO) και σε αντιαεροπορική προστασία έχουν Crotale και ίσως να προσθέταμε εμείς ένα phalanx. Επίσης είναι 4 οι διαθέσιμες φρεγάτες με καλή ταχύτητα και αν δίνονταν σε συμβολική τιμή θα άξιζε. Δε ξέρουμε βεβαίως την κατάστασή τους. Αξίζουν πολύ περισσότερο από τις cassard, κατ εμέ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥΝΤΑΣ
Guest
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥΝΤΑΣ

Δεν νομίζω να χρειάζονται ανθυποβρυχιακες.

sotbak
Guest
sotbak

με την Τουρκία να έχει σε λίγο υποβρύχια 214;;;;

darede
Guest
darede

Δεν έχουν θέση στο Π.Ν αυτά τα σκάφη, είναι αστείο ακόμα και να το συζητάμε. Μόνο οι adeleide μπορούν να μας δώσουν , το κάτι παραπάνω που ζητάμε άμεσα. Δυστυχώς δεν υπάρχουν εναλλακτικές.

MPAMPIS
Guest
Μπαμπης

+1
235 άτομα προσωπικό !!!
275 θέλουν τα AB!!!

MisCo
Guest
MisCo

Εξαιρετικα λοιπον! Προσφέρουν στην αμυνα και καταπολεμουν και την ανεργία! 2 σε 1. grin

sotbak
Guest
sotbak
sotbak
Guest
sotbak

είσαι φοβερός!!!!!!!!!!!!!!!!

evaggelos
Guest
βαγγελης

δεν αφηνουμε τα γαλλικα να παρουμε 2 τετραδες απο τα δανεζικα κ να τουμπανιασουμε της υδρες? εαν θελλουν ab η horizon ας μας το πουν παντως τα δανεζικα μου αρεσουν οπως ενδιαφερων εχουν τα knud k absalon της ιδιας χωρας

αντιδραστης
Guest
αντιδραστης

Οι F70 εχουν τον ιδιο κινητηρα με τις δικες μας S αλλα με πιο συγχρονα ηλεκτρονικα και ειναι λιγο νεοτερες σε ηλικια
Για να φυγουν οι μη εξυχρονισμενες S καλες ειναι
Το crotale και τον exocet τα εχουμε ηδη σε υπηρεσια. Αν τους βαλεις και ενα phalanx θα εχουν τριπλη ζωνη αμυνας αφου διαθετουν και mistral
Για ενδιαμεση λυση καλες ειναι αλλα δεν θα μας γιατρεψουν πληρως εκει που ποναμε. Στην αεραμυνα περιοχης
Τα Cassard δεν ειναι κακη πλατφορμα αλλα ο sm-1mr τα περιοριζει στα 67 χλμ ΑΑ
Ειναι καλυτερα βεβαια απ οτι εχουμε τωρα …

CKfurious
Guest
CKnew

Φιλε “αντιδραστης”: μάλλον καινούργιος είσαι στο forum και δεν έχεις διαβάσει προηγούμενα σχόλια μου Πράγματι οι F70 έχουν και αυτές OLYMPUS όπως οι S Οι αεριοστρόβιλοι αυτοί είναι αρχαίοι με πολλά πρβλήματα υποστήριξης Οι χιλιανοί αποσύρουν τις L για αυτούς τους λόγους Τα ηλεκτρονικά τους δεν έχουv καμια σχέση με ότι υπάρχει στο ναυτικό και είναι και αυτά παλιά Τα crotal αποσύρονται πλέον από γαλλική υπηρεσία Για τα Cassard: αποσύρονται λόγω σοβαρότατων δομικών προβλημάτων(extensive cracking) οποτε μάλλον κακή πλατφόρμα είναι Ο συνδυασμός MK13/SM1 είναι obsolete από το καιρό των ADAMS και δεν υποσthριζετε πλέον Ψάξε προηγούμενα σχόλια μου για να… Read more »

Flight and Space
Admin
Famed Member

Φυσικά και θα το κοιτάξουμε. Είμαστε σε φάση δοκιμαστικής λειτουργίας, θα γίνουν κι άλλες αλλαγές…

SpaceMan
Guest
Φίλιππος

Βρε παιδιά, να βρεθεί ίσως και ένας τρόπος να κάνουμε login μία κι έξω με τα στοιχεία μας και να μην χρειάζεται να τα βάζουμε κάθε φορά που θέλουμε να σχολιάσουμε;

Flight and Space
Admin
Famed Member

Το ετοιμάζουμε!

sotbak
Guest
sotbak

πάντως η νέα διαμόρφωση της σελίδας είναι πολύ καλή, πλην του κωδικού που κάθε φορά για να κάνεις ένα σχόλιο πρέπει να πληκτρολογείς το νέο κώδικα …σκέτη ταλαιπωρία…λυπηθείτε μας!!!!

Flight and Space
Admin
Famed Member

Θα αλλάξει αυτό άμεσα, ετοιμαζόμαστε για κανονικό login. Αύριο ή μεθαύριο, μόλις γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές. Αν πάντως δεν σβήνετε τα cookies, δεν υπάρχει πρόβλημα

ETS
Guest
ETS

Αλήθεια γιατί δεν επιλέξατε το disqus που είναι πιο φιλικό και διαδεδομένο;

Flight and Space
Admin
Famed Member

Επιλέξαμε κάτι καλύτερο νομίζουμε. Απλά προχωράμε με μικρά βήματα

αντιδραστης
Guest
αντιδραστης

Πραγματι οι Γαλλοι εχουν ενισχυσει τις δομες των πλοιων αυτων με τεραστιες εξωτερικες μεταλλικες γονδολες. Το κατα ποσο αποτελεσματικη ειναι η λυση αυτη δεν το ξερουμε βεβαια. (Και στις F70 και στα Cassard) Οπως γραφω βεβαια μονο για ενδιαμεση λυση για να φυγουν οι 3 Standard Tα Cassard ηταν μεχρι πριν πεντε χρονια οι συμβατικες “ναυαρχιδες” του στολου οποτε εχουν αξιολογο ηλεκτρονικο εξοπλισμο και την τελευταια εκδοση του sm-1mr Οι Γαλλοι λογω των δυο αεροπλανοφορων (τοτε) δεν ηθελαν μεγαλυτερες εμβελειες αφου θα ειχαμ μαχητικα σε CAP γυρω οπο την ομαδα μαχης . Καπου ειχε παρει το ματι μου και κατι… Read more »

Γιώργος70
Guest
Γιώργος70

Είχα θέσει ερώτημα στην Πτήση για το συγκεκριμενο θέμα εάν ειπώθηκαν όσα ισχυρίζεται το παρακάτω ρεπορτάζ “από την πλευρά των Γάλλων είχε προταθεί ως ενδιάμεση λύση για τις [email protected] να παραλάβει η Ελλάδα δυο από τις φρεγάτες κλάσης Georges Leygues, οι οποίες αποσύρονται μέχρι το 2022.” “Μάλιστα επανέλαβε πολλές φορές με έμφαση ότι η μια απί τις τρεις τελευταίες που βρίσκονται σήμερα στην ενέργεια πρόκειται να αποσυρθεί αμέσως μετά από την συμμετοχή της σε άσκηση στον Ατλαντικό, κάτι που σημαίνει ότι είναι επιχειρησιακά πλήρως ενεργή.” https://www.armyvoice.gr/2019/03/ellas-gallia-simmachia-fregata-latouche-treville-ti-dinoun-i-galli/ https://www.meretmarine.com/fr/content/la-marine-nationale-ralliera-des-le-mois-prochain-le-format-des-15-fregates These include the Primauguet anti-submarine frigate, dating from 1986, and the Cassard anti-aircraft… Read more »

Flight and Space
Admin
Famed Member

Δεν έχουμε τέτοιες πληροφορίες

andreasmp412c
Guest
andreasmp412c

Ενταξει ειπαμε ρε παιδια, ειμαστε απελπισμενοι για νεα πλοια, αλλα οχι κ ετσι…

tagg
Guest
tagg

2 Georges Leygues και 2 Lafayette, ειναι μια χαρα για αντικαταστατες των 3 μη εκσυχρονισμενων
S, και της μιας μεκο που θα μπαινει για καθε χρονο για εκσυχρονισμο, αρα μεχρι το 2025 θα ειμαστε 4 φρεγατες μειον. Και τα πληρωματα βγαινουν ακριβως.
Adelaide τελικα δεν παιζουν, οι Bremen δεν βλεπω να προχωρανε επισης,
εχουμε αλλη εναλλακτικη?

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Guest
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Έχουμε, συνεχίζουμε με τις “S” που είναι ανώτερες σε όλους τους τομείς από τα γαλλικά ερείπια!

Spirit
Guest
Spirit

Και οι τρεις μη εκσυγχρονισμένες S ερείπια είναι, μεγαλύτερα από τα γαλλικά πλοία.

nikos
Guest
nikos

Χαχα σωστος

CKfurious
Guest
CKnew

Μια Χαρά και 4 τρομάρες
έχουμε γεμίσει το forum με σχόλια εξηγώντας τα πολύ άρρυθμα μειονεκτήματα των Lafayette και τώρα προέκυψαν και τα GEORGE LEYGUES

OΧΙ AΛΛΟ ΓΑΛΛΙΚO ΚAΡΒΟΥΝΟ

Καλύτερα να πάμε με αυτά που έχουμε όσο πάνε παρα να αποκτήσουμε αυτές τις γαλλικές μπακατέλλες

ΑΜAΝ ΠΙΑ

sotbak
Guest
sotbak

έχουμε: το όνειρο όλων εδώ μέσα και ας μην το ομολογούμε όλοι: Α/Β ή ΤΙΚΟ…..αν δώσει ο θείος δόναλδ….

dimitrov
Guest
dimitrov

Τελικά τι θα προσφέρει η Γαλλία; Τις Λαφαγιέτ; Δεν το έπιασα.

altius
Guest
altius

Στο τζάμπα ονόματα Γάλλων πολιτικών και στο μετρητοίς σουπερντούπερ ακρωνύμια.

Spirit
Guest
Spirit

Αφού με τις Adelaide βλέπω νέο φιάσκο, μένουν οι F-122…
Αν δεν καταφέρουμε τίποτα από αυτά βραχυπρόθεσμα, το αδιέξοδο έρχεται μια ώρα αρχύτερα.
Μιλάμε για δραματικές καταστάσεις την επόμενη δεκαετία, ΤΠΚ, φρεγάτες υποβρύχια υπέργηρα.

zap
Guest
zap

Ρε παιδια παλι τα ιδια;
Σε ολα αυτα που συζηταμε μαθαμε ποτε καμια τιμη; Γιατι λεμε λεμε λεμε και ενα στρογγυλο ποσο δεν ακουσαμε ακομα.