Γαλλικό περιπολικό για την Frontex ανακαλείται από το Αιγαίο για να συνδράμει κατά του κορωνοϊού

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπεράκτιο περιπολικό Kermorvan της Υπηρεσίας των Τελωνείων της Γαλλίας, που θα ενίσχυε τα πλωτά μέσα της Frontex στο Αιγαίο Πέλαγος, επιστρέφει στη Γαλλία λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το «Mer et Marine», το πλοίο είχε φύγει από το λιμάνι της Βρέστης στις 10 Μαρτίου και εμφανίζεται σήμερα να βρίσκεται ελλιμενισμένο στο Λα Σεν, στη Νότια Γαλλία.

Σκοπός της ανάπτυξης του Kermorvan στην Ελλάδα ήταν να συνεισφέρει στην επιχείρηση επιτήρησης των ελληνοτουρκικών συνόρων, μετά την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να επιτρέψει στους μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται στην Τουρκία, να περάσουν στην Ελλάδα και από εκεί στη Δυτική Ευρώπη.

Η Υπηρεσία των Τελωνείων της Γαλλίας έχει τρία υπεράκτια περιπολικά, εκ των οποίων ένα βρίσκεται στη Μεσόγειο. Επειδή αυτό είναι όμως εκτός υπηρεσίας, αποφασίστηκε η αποστολή του Kermorvan.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Nikolaos Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Μικρή πρώτη ένδειξη των παρενεργειών της πανδημίας σε όλα ανεξαιρέτως τα ζητήματα … δεν θα μπορούσε να βρει την πατρίδα μας σε χειρότερη περίοδο … Ή μάλλον θα μπορούσε, αλλά ας μην πολιτικολογήσουμε …