Η Frontex αναφέρει ότι η δραστηριότητα τον Μάιο ήταν στα ίδια επίπεδα με τους προηγούμενους μήνες

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της FRONTEX, η μεταναστευτική κατάσταση τον Μάιο στην Ευρώπη κινήθηκε σε επίπεδο παρόμοιο με τον προηγούμενο μήνα

Τον Μάιο, ο αριθμός των παράνομων συνοριακών διαβάσεων που ανιχνεύτηκαν στα κυριότερα μεταναστευτικά δρομολόγια της Ευρώπης ήταν κατά προσέγγιση ίδιος με τον προηγούμενο μήνα, στα 6,500 άτομα. Στους πρώτους πέντε μηνες του 2019 ήταν 31% χαμηλότερο από ότι πριν από ένα χρόνο, σε 32,400 διαβάσεις περίπου.

Ανατολική Μεσόγειος
Το πέρασμα της Ανατολικής Μεσογείου αντιπροσώπευε σχεδόν το ήμισυ των παράνομων μεταναστών που έφθασαν στα σύνορα της ΕΕ τον Μάιο. Έμεινε σταθερά η πιο πολυσύχναστη μεταναστευτική διαδρομή στην Ευρώπη με 3,100 ανιχνεύσεις.

Κατά τους πρώτους πέντε μήνες του τρέχοντος έτους, ο συνολικός αριθμός ανίχνευσης στην περιοχή αυτή μειώθηκε επίσης κατά ένα πέμπτο σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας τα 16,700.

Ένας στους τέσσερις μετανάστες που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή ήταν υπήκοος του Αφγανιστάν, οι οποίοι συνήθως έφταναν δια θαλάσσης. Οι μετανάστες από την Τουρκία παρέμειναν η δεύτερη πιο εκπροσωπούμενη εθνικότητα σε αυτή τη διαδρομή, αν και οι αριθμοί τους μειώθηκαν το Μάιο καθώς οι διαβάσεις μέσω ξηράς μειώθηκαν.

Δυτική Μεσόγειος
Ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που διέσχισαν τη Δυτική Μεσογειακή Θάλασσα τον Μάιο αυξήθηκε κατά 60% από τον προηγούμενο μήνα σε σχεδόν 1,500.

Το σύνολο για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου ήταν περίπου 8 000, περίπου ίδιο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Οι υπήκοοι του Μαρόκου, της Γουινέας, του Μάλι και της Αλγερίας αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών στη συγκεκριμένη διαδρομή τους πρώτους πέντε μήνες του 2019.

Κεντρική Μεσόγειος
Ο αριθμός των μεταναστών που διέρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο τον Μάιο αυξήθηκε σε πάνω από 1,000, σχεδόν τέσσερις φορές μεγαλύτερο ποσοστό απ’ τον Απρίλιο.

Το σύνολο των πρώτων πέντε μηνών του έτους ήταν χαμηλότερο κατά 85% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σχεδόν 2,000.

Οι Τυνήσιοι, οι Πακιστανοί και οι Αλγερινοί ήταν οι πιο αντιπροσωπευτικές εθνότητες που έφθασαν στην Ιταλία κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου.

Δυτικά Βαλκάνια
Υπήρξαν περισσότερες από 500 ανιχνεύσεις παράνομων διασχίσεων των συνόρων που καταγράφηκαν στη διαδρομή αυτή τον Μάιο. Το σύνολο των πρώτων πέντε μηνών έφθασε σχεδόν τους 4,300 ή 92% περισσότερο από ότι πριν από ένα χρόνο.

Οι υπήκοοι του Αφγανιστάν και του Ιράν αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μερίδιο των μεταναστών που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή.

Σημείωση: Τα στοιχεία που παρουσιάζονται σε αυτή τη δήλωση αφορούν τον αριθμό ανιχνεύσεων παράτυπων διέλευσης των συνόρων στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενδέχεται το ίδιο πρόσωπο να προσπαθήσει να διασχίσει το σύνορο αρκετές φορές σε διαφορετικές θέσεις στα εξωτερικά σύνορα…


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •