Στην πώληση αεροπορικού καυσίμου JP8 και άλλων πετρελαιοειδών ύψους 3 δισεκατομμυρίων ενέκριναν οι ΗΠΑ προς το Ισραήλ. Η πώληση που έγινε μέσω του προγράμματος Foreign Military Sales (FMS) εγκρίθηκε από τον κυβερνητικό οργανισμό της αμερικανικής Υπηρεσίας Αμυντικής Ασφάλειας και Συνεργασίας (DSCA) στις 6 Ιουλίου και καλύπτει περί τα 990 εκατομμύρια γαλόνια (US) αεροπορικού καυσίμου JP8, πετρελαίου ντίζελ και αμόλυβδης βενζίνης.
Η Ισραηλινή Αεροπορία επιδιώκει την απόκτηση οκτώ KC-46 από την Boeing
Στην ανακοίνωσή της η DSCA διευκρίνισε πως “η προτεινόμενη πώληση JP8 θα επιτρέψει στο Iσραήλ να διατηρήσει τα αεροσκάφη του σε επιχερησιακή ετοιμότητα. To ντίζελ και η βενζίνη προορίζονται για οχήματα εδάφους. Με την πώληση αυτή το Ισραήλ θα μπορέσει να βελτιώσει την ικανότητα να αντιμετωπίζει τωρινές και μελλοντικές απειλές και να προστατέψει τα σύνορά του”.
Η Ισραηλινή Αεροπορία απέσυρε το πρώτο αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού Boeing 707 «Re’em»
Απομένει τώρα η έγκριση του Κονγκρέσου για να προχωρήσουν τα μέρη στην υπογραφή του συμβολαίου. Το Ισραήλ επιχερεί με 570 περίπου αεροσκάφη, αεριωθούμενα, ελικοφόρα και ελικόπτερα και όλα χρησιμοποιούν καύσιμο JP8.
Δεν γνωρίζω,τα δικά μας διυλιστήρια παράγουν αεροπορικό καύσιμο ή κάνουμε εισαγωγές?
Παράγουν Jet A-1 & Avgas για την πολιτική αεροπορία.
Η εποχή είναι κατάλληλη λόγω τιμών . Και εμείς νομίζω ότι αγοράσαμε καύσιμα πριν λίγες μέρες , όχι μέσω FMS.
ναι πήραμε αλλά δεν θυμαμαι τι καυσιμα. και εγώ γεμισα 2 τοννους πετρελαιο να εχω παντως και κερδισα καπου 400 λιτρα απο τη τιμή!