Πλήρης Επιχειρησιακή Ικανότητα για τα Kiowa Warrior της Κροατίας

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 65
  •  
  •  

Στις 16 Σεπτεμβρίου η Κροατική Αεροπορία ανακήρυξε την Πλήρη Επιχειρησιακή Ικανότητα (Full Operational Capability – FOC) των 16 εξοπλισμένων ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior.

Τα πρώτα ελικόπτερα έφθασαν στην Κροατία στις 30 Ιουλίου 2016 και οι παραδόσεις ολοκληρώθηκαν στις 3 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου. Για την αξιοποίηση των Kiowa Warrior εκπαιδεύτηκαν συνολικά 16 πιλότοι και 60 μηχανικοί, αρχικά 8 πιλότοι και 40 μηχανικοί και μεταγενέστερα 8 πιλότοι και 20 μηχανικοί, μεταδίδει το «Obris».

Τα κροατικά OH-58D Kiowa Warrior εξοπλίζονται με πυροβόλα των 12,7mm, ρουκέτες των 70mm και κατευθυνόμενα βλήματα AGM-114 Hellfire, ενώ ο ατομικός οπλισμός του πληρώματος περιλαμβάνει το τυφέκιο εφόδου G36.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα παρήχθησαν /αναβαθμίστηκαν μεταξύ 2010 και 2012 και κατά την υπηρεσία με τον Αμερικανικό Στρατό συμπλήρωσαν 100 έως 600 ώρες πτήσης.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 65
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Em.Ti
Member
Noble Member
Em.Ti

Άντε και στα δικά μας.

Οι Κροάτες πάντως φρόντισαν τουλάχιστον να προμηθευτούν Μ3Η, άντε να δούμε μήπως κι εμείς κάνουμε το ίδιο και δεν χρειάζεται να ρίχνουμε ρουκέτες μόνο.

Chriskgr
Guest
Chriskgr

Πολύ μπροστά οι Κροάτες μια που ο ατομικός οπλισμός του πληρώματος περιλαμβάνει το τυφέκιο εφόδου airsoft G36CV της Umarex, χαχα. Χωρίς πλάκα τώρα, έχω δει ότι υπάρχει το G36c, v το k και το kv. Άντε και στη δικιά μας FOC των Kiowa.

Stamatis
Member
Active Member
Stamatis

Πραγματικά, ΠΤΗΣΗ, μήπως έχετε κάποια ενημέρωση αν τα δικά μας Kiowa έχουν παραδοθεί με τα πολυβόλα M3? Μέχρι τώρα, στις φωτογραφίες που έχουν αποδεσμευτεί δεν είδα κάτι σχετικά!!!

Manolis
Guest
manolis

32 πιλότοι και 120 μηχανικοί για 16 kiowa. Για 70 ποσοι?