Ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στις αμυντικές δαπάνες της Γερμανίας – Εν αναμονή της αντίδρασης των ΗΠΑ

8
1616
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 22
  •  
  •  

Η Γερμανία αναμενεται να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες κάτω από το 1,5% του ΑΕΠ της, χαμηλότερα από το 2% που “απαιτούν” οι ΗΠΑ για τις χώρες-μέλη του NATO.

Η Γερμανική Κυβέρνηση είχε προκαλέσει πέρυσι την οργή της Ουάσιγκτον όταν ανακοίνωσε πως οι αμυντικές δαπάνες θα κυμανθούν στο 1,5% του ΑΕΠ. Προσχέδιο του γερμανικού προϋπολογισμού κατεβάζει ακόμη περισσότερο τον “πήχη” γεγονός που αναμένεται να πυροδοτήσει νέες σφοδρές αντιδράσεις από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τους New York Times, αρκετοί Ευρωπαίοι διπλωμάτες έχουν εκφράσει δυσαρέσκεια για τις κινήσεις της Γερμανίας που θεωρούν πως μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τις σχέσεις των δικών τους χωρών με την Ουάσιγκτον.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 22
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Aris
Guest
Άρης

τα αεροπλανοφόρα να δέσετε στο Κίελο να μην σας φύγουνε! Δανεικές σφαίρες και ευρωστρατό θέλετε….αντί για brexit germanexit….οι άλλοι πληρώνουν

NikolakiEfentis
Guest
Νικολάκη Εφέντης

Ακριβώς, αυτό σκέφτηκα κι εγώ! Θέλουν κι αεροπλανοφόρα…

Βέβαια, τέτοιο “πλαίσιο”, θα ευνοούσε την απόσυρση ΛΕΟ2 και φρεγατών, υποθέτω.

Κώστας
Guest
Κώστας

Ή μήπως θα ευνοούσε το ακριβώς αντίθετο;

tommasso
Guest
tommasso

Οταν οι Αμερικανοι αρχιζουν να αποσύρουν τις βασεις τους απο την Γερμανια προς Πολωνία,Ουγγαρια και αλλες χωρες του Πρωην Ανατολικου Μπλοκ θελω να δω τι θα γινει…
Ειναι που θελουν και αεροπλανοφορα για την ΕΕ αλλα και κοινο στρατο αρκει να τον πληρωνουν αλλοι !!!

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Τα γεγονότα δείχνουν την πραγματικότητα πίσω από το φαίνεσθαι και από τις συνήθεις στην Ελλάδα κραυγές. Η Γερμανία απέχει από έναν παγκόσμιο ηγετικό ρόλο (μεταξύ άλλων εθνών ασφαλώς, και όχι μόνη της) όσο και η … Πορτογαλία. Είναι κάτι που δεν επιθυμεί ο λαός της και δεν μπορεί να σηκώσει στους ισχνούς ώμους της η πολιτική της ηγεσία, διακομματικά και διαχρονικά. Τα ενδιαφέροντά τους εξαντλούνται στη διασκέδαση των (άλλοτε βάσιμων, άλλοτε ψυχαναγκαστικών) αγωνιών του πληθυσμού για το περιβάλλον και για ιδιαίτερα ατομικά ενδιαφέροντα ενός εκάστου, που προάγονται από πανίσχυρες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών (κατοικίδια, Ι.Χ. αυτοκίνητα. ζητήματα φύλου κλπ.),… Read more »

Andreas
Guest
Ανδρέας

Κατα τι”θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουν” θα τους παρακαλάμε να τους υπερασπίσουμε.

x-m
Guest
x-m

Απολύτως λογικό. Απο ποιόν κινδυνεύει η Γερμανία; Απο κανέναν. Ποιός μπορεί να την αναγκάσει να ξοδέψει παραπάνω ;Κανείς. (Και εδώ που τα λέμε, δεν πειράζει που είναι αδύναμη στρατιωτικά. Ποτέ δεν ξέρεις………)

Andreas
Guest
Ανδρέας

Δεν τη θεωρώ πέραν του κινδύνου. Τώρα τα πράγματα δείχνουν ήρεμα, αλλά πιθανούς κινδύνους θα έλεγα Πολωνία, Ρωσία και ίσως ΗΠΑ