Παραδόθηκε το γαλλικής κατασκευής “Gabriela Silag”, το μεγαλύτερο OPV του κόσμου

7
Το OPV "Gabriela Silang" κατά τη διάρκεια δοκιμών εν πλω (φωτογραφία: Janes)
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Παραδόθηκε σε ειδική τελετή στα ναυπηγεία της OCEA Shipbuilding στην Les Sables-d’Olonne, της Γαλλίας το περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης “Gabriela Silag”, στην ακτοφυλακή των Φιλιππινών. Το μεγάλο αυτό Π.Α.Θ. είναι το μεγαλύτερο της Ακτοφυλακής της μεγάλης νησιωτικής χώρας και θα συμβάλει σημαντικά στον έλεγχο των θαλασσίων οδεύσεων και τη ναυτική ασφάλεια στην περιοχή, κατά δήλωση του κυβερνήτη του, πλωτάρχη Alberto Ferre.

Το OPV “Gabriela Silang” κατά τη διάρκεια δοκιμών εν πλω (φωτογραφία: Janes)

Το OPV “Gabriela Silag” που φέρει το όνομα μεγάλης εθνικής επαναστάτριας των Φιλιππίνων του 18ου αιώνα, είναι ένα πλοίο μήκους 84 μέτρων εξολοκλήρου κατασκευασμένο από κράματα αλουμινίου. Είναι μάλιστα το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο που κύτος και υπερκατασκευή είναι από αλουμίνιο. Ο σχεδιασμός του και το μικρό βάρος του δίνουν εξαιρετικές ικανότητες ταχύτητας και ευελιξίας ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει χαμηλό κόστος λειτουργίας και εκπομπών CO2 . Διαθέτει πλήρωμα 26 μελών, χώρους φιλοξενίας 35 ναυαγών ή και περισσότερων, θάλαμο αποσυμπίεσης δύο ατόμων, δύο ταχύπλοα RHIB 9 μέτρων ταχύτητας 40 κόμβων και κατάστρωμα και υπόστεγο για ένα ελικόπτερο 8 τόνων. Σύντομα αναμένεται να λάβει και οπλισμό από πολυβόλα ενώ αναμένεται να εξοπλιστεί και με ένα σταθμό πυροβόλου των 20 ή 30 mm.


Το OPV “Gabriela Silag” θα είναι η ναυαρχίδα της ακτοφυλακής των Φιλιππίνων και κόστισε €97,032,507 σε τιμές του 2014. Αποτελεί μέρος του προέδρου Ντουέρτε για την δυναμική ενίσχυση των δυνάμεων ασφαλείας των Φιλιππίνων στη θαλάσσια ζώνη, την καταπολέμηση της πειρατείας και λαθρεμπορίου και την προβολή ισχύος έναντι άλλων εθνών (κυρίως της Κίνας). Το πλήρωμα που παρέλαβε το πλοίο από τη Γαλλία θα πλεύσει στις επόμενες εβδομάδες στις Φιλιππίνες.

To OPV σε παλιότερη καλλιτεχνική απεικόνιση της εταιρίας σχεδιασμού του

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ECG
Member
ECG

“Είναι μάλιστα το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο που κύτος και υπερκατασκευή είναι από αλουμίνιο”

Οι φρεγάτες independence ζητάνε να αναθεωρήσετε

kakaouskia
Member
kakaouskia

Καλημέρα.

Και εγώ που νόμιζα ότι το μεγαλύτερο OPV του κόσμου είναι η La Fayette smile

Πέραν της πλάκας, αν νομίζουν ότι με αυτό σκιάχτηκε η Κίνα, θα ξυπνήσουν και αυτοί απότομα.

Υ.γ. Αυτό το άρθρο το γράψατε εσείς ή είναι προϊόν μετάφρασης από μηχανή; Ο τίτλος δεν συνάδει και τόσο με το κείμενο και υπάρχουν και μερικά κενά (π.χ. « Αποτελεί μέρος του προέδρου Ντουέρτε»). Διότι δεν αναφέρετε πηγή οπότε ένας το θεωρεί δικό σας με ότι συμπεράσματα εξάγονται για την ποιότητα των άρθρων.

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλημέρα,

“…το μεγαλύτερο OPV του κόσμου”; Η σε υπηρεσία κλάση Hamilton της Αμερικανικής Ακτοφυλακής είναι μήκους 115 μέτρων και εκτοπίσματος 3,250 τόνων, η δε κλάση Leander η οποία θα την αντικαταστήσει είναι μήκους 127 μέτρων.

Η κλάση Holland του ολλανδικού ναυτικού είναι μήκους 108 μέτρων και εκτοπίσματος 3,750 τόνων.

ACHERON
Member
Famed Member
ACHERON

Leander,ἢ Legend?

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Έχετε απόλυτο δίκαιο, Legend είναι το όνομα της κλάσης, κοίταγα κάτι άλλο σε σχέση με το ναυτικό εκείνη την ώρα και εκ παραδρομής έγραψα Leander.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Guest
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πάλι φάουλ αγαπητή Πτήση. Ο τίτλος θα ήταν σωστός αν έλεγε “το μεγαλύτερο OPV του κόσμου από αλουμίνιο”.
Μεγαλύτερα OPV φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετά – εμένα μου ήρθε στο μυαλό το L’Adroit (Gowind-class patrol vessel), ενώ μεγαλύτερα πλοία εξολοκλήρου από αλουμίνιο είναι και τα Spearhead-class expeditionary fast transport όπως το Carson City που μας επισκέφτηκε πρόσφατα.

evo_ii
Member
Noble Member
evo_ii

Gabriela Silang (= María Josefa Gabriela Cariño de Silang: https://en.wikipedia.org/wiki/Gabriela_Silang)