Διάθεση Π.Α.Θ. Γαύδος 090 για τη μεταφορά επιβατών σε Σαμοθράκη και Αλεξανδρούπολη

12
2484
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 67
  •  
  •  

To Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού Σώματος διατέθηκε για χρήση ως επιβατικό πλοίο όπως ανέφερε σε δελτίο Τύπου το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. που αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

Λόγω της βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΣΑΟΣ ΙΙ” Ν.Π. 10599 στις 28/12/2018 και κατόπιν αιτήματος του Δήμου Σαμοθράκης σε συνεννόηση με τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, από το Αρχηγείο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. διατέθηκε το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης 090 “ΓΑΥΔΟΣ” για την μεταφορά των εγκλωβισμένων επιβατών στην νήσο Σαμοθράκη και στην Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, το Π.Α.Θ. 090 κατέπλευσε στο λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης βραδινές ώρες χθες και αφού επιβίβασε εξήντα επτά (67) επιβάτες απέπλευσε για λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια εκτέλεσε άλλα δύο δρομολόγια με ογδόντα έξι (86) επιβάτες από το λιμένα Αλεξανδρούπολης για λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης και με έξι (06) επιβάτες από λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης για λιμένα Αλεξανδρούπολης.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 67
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Κώστας
Guest
Κώστας

Πολυ σωστα το Λιμενικο και παλι βοηθα Ελληνες πολιτες αλλα ειναι καταντια……

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Σε 3-2-1 θα εμφανιστούνε οι γνωστοί κλάψες και γκρινιάριδες για να διαμαρτυρηθούν για την χρήση μέσων των σωματων ασφαλείας για αποστολή άσχετη με τα καθήκοντά τους….

Νίκος
Guest
Νίκος

Όχι βεβαία, μια θαλαμηγός θα ήταν προτιμότερη, ρε τι διαβάζουμε εδώ μέσα όσο περνάει ο καιρός

MisCo
Guest
MisCo

Ημαρτον κύριε…. ζήσαμε να το δούμε και αυτό. Καλά… ολοκληρη Ελλάδα, νησιωτικη χώρα, ενα πιο κατάλληλο σκάφος δεν υπηρχε διαθέσιμο? Παλι καλα που δεν βάλανε τιποτα F-16D.

Tango Alpha
Guest
Tango Alpha

Ελπίζω να μην κυκλοφορούν Τουρκικά πλοία εκεί κοντά.

Ευτυχισμένο και ήσυχο 2019.

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Προτείνω να καθιερωθεί σε μόνιμη βάση, ως μια νέα κοινωνική προσφορά των ΕΔ, που αποδεικνύουν ότι, όταν υπάρχει πολιτική βούληση, μπορούν να υπερβούν τα μιλιταριστικά προτάγματα και να τεθούν στην υπηρεσία των αληθινά λαϊκών αναγκών, εξοικονομώντας και την επιδότηση του πλοίου της άγονης γραμμής που έμπαινε στις τσέπες του άπληστου εφοπλιστικού κεφαλαίου. Αλλά και η “εθνικοπατριωτική” συνιστώσα της κυβέρνησης θα ικανοποιηθεί, καθώς θα μπορεί να διαβεβαιώνει την πελατεία της ότι τα μέσα του ΛΣ/ΕΛΛΑΚΤ θα είναι εφεξής το ταξί και των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο των λαθρομεταναστών. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι το διαλυμένο (όχι τώρα, αλλά από… Read more »

ACHERON
Guest
ΑΧΕΡΩΝ

Πάντως,από το να κουβαλάει το άοπλο ΠΑΘ λαθρομετανάστες,η να το τζαρτζάρουν τούρκικες ακταιωροί,το να κουβαλάει επιβάτες στην άγονη γραμμή,είναι προτιμώτερο.
Τώρα που το σκέφτομαι,άν ζητούσαν και εισιτήριο από τους επιβάτες,ίσως και να έβγαζαν την ζημιά από το τζαρτζάρισμα…

GiannisKr
Guest
Γιάννης Μ.

Τώρα που το λες, θα μπορούσε να καλύψει το κόστος του ΠΑΘ γι αυτή τη δουλειά η πλοιοκτήτρια εταιρεία του χαλασμένου Ε/Γ-Ο/Γ, γιατί τα εισιτήρια τα πληρώθηκε, αλλά δρομολόγιο δεν έκανε. Ωραίες ο ΕΔ για όλες τις χρήσεις (κάτι σαν το αλεύρι), αλλά μήπως είναι η ώρα να κοστολογούν τη χρήση τους προς τρίτους (αναφέρομαι σε λοιπό δημόσιο και επιχειρήσεις);

ACHERON
Guest
ΑΧΕΡΩΝ

Aυτό για τα εισιτήρια ήταν απλώς μία αιχμή για αυτό ακριβώς το φαινόμενο του αλεύρου δια πάσαν χρήσιν,αλλά και την δειλία του ελλαδικού βιλαετίου να διεκδικήσει από τους απέναντι αποζημίωση για τον εμβολισμό(και όχι μόνο για τα σίδερα) του «Γαύδος». Αλλά το φέσι που έχει φορεθεί στις Ε.Δ είναι ασύλληπτο και μετράει δεκαετίες. Μιλάμε για μια -ανομολόγητη φυσικά- απαλλοτρίωση δισεκατομμυρίων €υρώ από τους προϋπολογισμούς του ΥΠΑΜ,μόνο τα τελευταία 20 χρόνια. Αρχίζω από τα 10 CL-415 που κόστισαν άνω των 500 Μ€,και χρεώθηκαν στο εξοπλιστικό πρόγραμμα,με απλή ερωταπόκριση στο πλαίσο ΚΥΣΕΑ : -Σημίτης : να βάλουμε τα αεροπυροσβεστικά στο εξοπλιστικό; -Τσοχατζόπουλος… Read more »

Λάμπρος Ε. Π. εν Η.Π.Α. μετανάστης
Guest
Λάμπρος Ε. Π. εν Η.Π.Α. μετανάστης

ΣΩΣΤΟΤΑΤΗ η άποψη για την επιβολή εισιτηρίου ή η ζήτηση και καταβολή χρηματικής αποζημίωσης από την υπεύθυνη εμπορική ναυτιλιακή εταιρεία. Και διάθεση του χρηματικού ποσού για την εγκατάσταση τουλάχιστον ενός τηλεχειριζόμενου αυτόματου πυροβόλου των 12,7 χλστ. διότι δεν μπορεί να αποστέλλεται το “Γαύδος” με οπλισμό των δύο πολυβόλων των 7,62 χλστ. σαν “παιδάκι να κάνει δουλειά ανδρών” σε θέσεις όπως τα Ίμια και αλλαχού. Καλή Χρονιά.

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Γιατί απο την τσέπη τους πληρώνει το Ναυτικό ή το Λιμενικο τα σκάφη του και τα καυσιμά? Απο τους φόρους των φορολογούμενων πληρώνονται τα πάντα όλα. Σε καιρό ειρήνης και ανάγκης είναι υποχρεωμένοι να υπηρετούν τους πολίτες, ακόμα και τους ταξιτζήδες να κάνουν ή απορρηματοφορείς αν χρειαστεί.

ACHERON
Guest
ΑΧΕΡΩΝ

«Γιατί απο την τσέπη τους πληρώνει το Ναυτικό ή το Λιμενικο τα σκάφη του και τα καυσιμά? »
Μήπως πάει στο ΑΤΜ και βγάζει όσα του λείπουν;