ΓΕΑ: Αποκαλύφθηκε η πρόθεση προμήθειας νέου μεταγωγικού αεροσκάφους

61
11317
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 434
  •  
  •  

Την πρόθεση της Πολεμικής Αεροπορίας να αποκτήσει ένα νέο τύπο μεταγωγικού αεροσκάφους, αποκάλυψε ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου προκειμένου να καλυφθούν οι μελλοντικές επιχειρησιακές ανάγκες του Όπλου αλλά και συνολικά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη επίσημη τοποθέτηση που σηματοδοτεί το ενδιαφέρον για την αναζήτηση νέου τύπου που θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο στόλο των C-130B/H Hercules, τα οποία υπηρετούν αδιάλειπτα από το 1974 στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα αεροσκάφη τα οποία ήδη έχουν υποστεί πρόγραμμα εκσυγχρονισμού στα μέσα της δεκαετίας του 2000, έχουν συμπληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες ώρες πτήσης, υπηρετώντας τόσο τις επιχειρησιακές απαιτήσεις της ΠΑ αλλά και των λοιπών Κλάδων των Ε.Δ.

Χρησιμοποιούνται σε αποστολές ρίψης αλεξιπτωτιστών, μεταφοράς προσωπικού και εφοδίων σε κάθε γωνία της ελληνικής επικράτειας – αλλά και εκτός αυτής -σε συνδυασμό με αποστολές αεροδιακομιδών και έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο και την Ν.Α Μεσόγειο.

Όπως ανέφερε ο Α/ΓΕΑ κατά τη διάρκεια επίσημης ενημέρωσης στρατιωτικών συντακτών, το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση ενίσχυσης δυνατοτήτων αερομεταφορών της ΠΑ, έγινε με το μέσο μεταφορικό αεροσκάφος C-27J Spartan. Όπως τόνισε είναι πραγματικά ένα πολύτιμο εργαλείο για την ΠΑ, αφού μπορεί να εκτελέσει πολλές αποστολές – γρήγορα και με χαμηλό κόστος.

Ακολούθως αναλύθηκε το σκεπτικό της πρόθεσης προμήθειας με νέου τύπου με βάση τα δεδομένα που ισχύουν. Ειδικότερα όπως δήλωσε ο Αντιπτέραρχος Χριστοδούλου: «O στόλος των C-130 έχει υλοποιήσει μεγάλο έργο από το 1975 που αποκτήθηκε ο τύπος από την ΠΑ. ¨Εχει ήδη υλοποιήσει μια αναβάθμιση στα ηλεκτρονικά του αλλά και σε δομικό επίπεδο. Σε δομικό επίπεδο είχε αλλάξει όλη η πλάκα στήριξης της πτέρυγας με την άτρακτο. Έγινε από αεροπλάνο σε αεροπλάνο και από θέση σε θέση. Ήταν ένα πολύ δύσκολο έργο. Αυτό το έργο υλοποιείται στην ΕΑΒ. Έχουμε προχωρήσει την αναβάθμιση των avionics και ετοιμαζόμαστε για την παραλαβή του 11ου αεροσκάφους. Οι καθυστερήσεις οφείλονται σε οτι αφορά τα δομικά σημεία. Δεν νομίζω οτι θα ήταν ορθό να ξαναμπούμε σε μια τέτοια διαδικασία για εκ νέου αναβάθμιση αλλά θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για το μεταφορικό του μέλλοντος”. 

Μάλιστα ο Α/ΓΕΑ προσδιόρισε τις γενικές προδιαγραφές του νέου τύπου μεταγωγικού που θα χρειαστεί η ΠΑ, αναφέροντας και ορισμένες πιθανές υποψηφιότητες: «Θα χρειαστούμε σίγουρα στο μέλλον ένα «τύπου C-130» μεταγωγικό σε αυτές τις διαστάσεις σε μικρότερους αριθμούς από το σημερινό στόλο. Δεν είναι πλέον ίδιες οι απαιτήσεις της ΠΑ, ούτε οι απαιτήσεις των άλλων Όπλων, ώστε να χρειάζονται τον ίδιο αριθμό αεροσκαφών».

Πιστεύω σε ένα λογικό αριθμό εάν πάμε σε ένα νέο μεταγωγικό C-130J ή Α-400 θα μπορεί να ικανοποιεί όλες μας τις ανάγκες και για μετακινήσεις και στο εσωτερικό αλλά κυρίως στο εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτό θα λυθούν πολλά προβλήματα σε επίπεδο διοικητικής μέριμνας που υφίστανται σήμερα σε τέτοιου είδους μετακινήσεις. Άρα λοιπόν στο μέλλον θα πρέπει να σκεφτόμαστε για νέο μεταφορικό».    

Υπενθυμίζεται οτι Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ ΑΕ) και η SPAR Aerospace Limited, θυγατρική της L3 Communications, παρέδωσαν  στις 19 Δεκεμβρίου 2005 στην Πολεμική Αεροπορία το πρώτο C-130 που υπέστη αναβάθμιση του ηλεκτρονικού του εξοπλισμού στην Ελλάδα.

Το πρώτο ελληνικό C-130Η, το αεροσκάφος με αριθμό ουράς 746, αναβαθμίστηκε στις εγκαταστάσεις της L-3 / SPAR στο Edmonton του Καναδά και παραδόθηκε στην Π.Α. και την 356 ΜΤΜ τον Φεβρουάριο του 2005. Η υλοποίηση της αναβάθμισης του δεύτερου αεροσκάφους C-130, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ (Τανάγρα), με ευθύνη και προσωπικό της SPAR και με παράλληλη συμμετοχή και επ’ έργω εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού της ΕΑΒ. Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του δεύτερου αεροσκάφους, η ΕΑΒ ήταν έτοιμη να συνεχίσει τον εκσυγχρονισμό και των υπόλοιπων 12 αεροσκαφών του τύπου στις εγκαταστάσεις της.

Σήμερα ο στόλος συνεχίζει να προσφέρει ακούραστα τις υπηρεσίες του, παρά τον υψηλό αριθμό ωρών που έχει συγκεντρώσει. Οι φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού της 356 ΜΤΜ στην οποία είναι ενταγμένα τα αεροσκάφη, είναι καθοριστικές για την κάλυψη των διαρκών και πιεστικών επιχειρησιακών αναγκών. Όμως ένας συνδυασμός δυσμενών παραγόντων, οδήγησαν σταδιακά τα τελευταία χρόνια σε χαμηλές διαθεσιμότητες.

Η συρρίκνωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων σε συνδυασμό με την μεγάλη ηλικία του στόλου των C-130B/H Hercules προδικάζει την απαίτηση για αντικατάσταση τους μέχρι το 2025-2030.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 434
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Digenis
Guest
Digenis

Θα μας κουφάνουν στην αεροπορία … αρχίζουν και ζητάν νέα μεταγωγικά δίνοντας κιόλας χρονικό περιθώριο για αντικατάσταση αεροσκαφων που βρίσκονται ήδη υπό αναβάθμιση , ενώ ο στόλος επιφανείας είναι σε αναπηρικό καροτσάκι με αλτσχαιμερ και πρεπει να αγοράσουμε και F35 . Σοβαρέψουυυυυ!!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Πριν μερικά χρόνια που είχα πάει στην Μοίρα των C-130 στην Ελευσίνα ρώτησα εκεί ένα πιλότο πόσα εκσυγχρονισμένα C-130 έχουμε παραλάβει. Μου είπε (αν θυμάμαι καλά 7) συμπληρώνοντας ότι η ΕΑΒ θα έπρεπε να παραδίδει στην Π.Α ένα C-130 κάθε 6 μήνες και τελικά παραδίδει ένα κάθε 2 χρόνια και πως όταν θα παραδοθεί το τελευταίο εκείνος θα έχει πάρει σύνταξη. (αν θυμάμαι καλά ήταν σμηναγός ή αλλιώς υποσμηναγός) Όπως και να έχει τα C-130H χρησιμοποιούνται πολύ από το 1975 και λογικό να έχουν ,,λιώσει,, Ήθελα δε να ήξερα πόσες φορές απογειώθηκε C-130 για να πάει να μεταφέρει μόλις ένα… Read more »

Giorgos Tsagkaris
Guest
Giorgos Tsagkaris

Aποτυχημενη επιλογη το C-27J.
Tα C-130 δεν………… τη εχουμε πατησει ασχημα….

υ.γ.
Και ο Κος Χριστοδουλου ειχε δηλωσει προ μηνων οτι η ΠΑ χρειαζεται ”στρατηγικο μεταφορικο”…

BC59
Guest
BC59

Για να κουβαλάει τις πεθερές τους στα Κέντρα Αναψυχής…..Ξέρω τι λέω….

Spirit
Guest
Spirit

Είχαν αγοράσει δύο μικρά piaggio για το ΕΚΑΒ με κονδύλια της ΕΕ και ποτέ δεν πέταξαν γιατί ήταν ασύμβατα λέει τα φορεία του ΕΚΑΒ!!!

Το C-212 ήταν καλή λύση για να σουλατσάρει με μικρά φορτία. Τώρα πια καλύτερα ειναι να γίνει μια υπηρεσία πολιτικής προστασίας και να φύγει το πάρεργο από την ΠΑ.

Geo
Guest
Geo

Όποτε θυμάμαι αυτή την ιστορία με τα piaggio μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. 20 χρόνια έχουν περάσει και κανείς δεν έχει λογοδοτήσει. Πληρώσαμε σαν λαός 2 αεροπλάνα τα οποία θα προσφέραν στο κοινωνικό σύνολο, τα φέραμε στην Ελλάδα, τους βάλαμε και σήματα του ΕΚΑΒ, αλλά μετά κάποιοι έκριναν για τους δικούς τους λόγους ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα αεροπλάνα οπότε πολύ απλά αποφασίσανε να μην τα παραλάβουν με αστείες αιτιολογίες περί φορείων και ευμεγεθών ασθενών.

Jolly Rogers
Guest
Jolly Rogers

@ Spirit,

Εάν εννοείς τα Piaggio P.180 Avanti, άλλος ήταν ο λόγος που δεν πετούσαν και όχι τα φορεία που (υποτίθεται) δεν χωρούσαν. Απλά να αναφέρω πως όταν αργότερα τα αεροπλάνα πέρασαν στην ιδιοκτησία του ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) που δεν υπήρχε ανάγκη μεταφοράς… φορείων, πάλι δεν πετούσαν!

Spirit
Guest
Spirit

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ για το ΕΚΑΒ και τα piaggio
http://www.ekabnews.gr/2016/08/piaggio-p-180-avanti-medevac.html
https://www.logiastarata.gr/2014/01/piaggio.html

Η αλήθεια ειναι ότι το πρόβλημα ειναι εν μέρη υπαρκτό, η piaggio μάλιστα πρόσφατα ανακοίνωσε μια τροποποίηση του αεροσκάφους ώστε να ειναι εφικτό να το παραγγείλει με μεγαλύτερη διάσταση cargo door.
http://www.piaggioaerospace.it/en/media/archivio/news/2017-03-02-piaggio-aerospace-to-offer-its-avanti-evo-with-enlarged-door-for-medevac-configuration
Θα μπορούσε βέβαια να γίνει άλλη επιλογή αεροσκάφους αν αυτό ήταν πραγματικό πρόβλημα, πάντως και τα Αgusta A-109 που είχαν αγοραστεί απέτυχαν οικτρά.

Η ουσία αν το πρόβλημα ήταν τα φορεία, υπήρχαν και άλλες λύσεις έστω και ακριβότερες, που όφειλαν να γνωρίζουν πριν γίνει η εξέταση των προσφορών.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Τα A-109 δεν απέτυχαν οικτρά. Είναι ένα ιδανικό ελικόπτερο για αεροδιακομιδές που χρησιμοποιείται για αυτό τον ρόλο σε πολλές γωνίες του κόσμου. Στο 1ο δυστύχημα Α-109 έξω από το Σούνιο δεν φταίει το ελικόπτερο. Οι καιρικές συνθήκες ήταν κάκιστες και η πτήση έπρεπε να είχε σταματήσει από πριν σε κάποιο νησί. Ο κυβερνήτης του προκειμένου να σώσει τον ασθενή αποφάσισε να συνεχίσει την πτήση ενώ δεν υπήρχε ένα κέντρο συντονισμού για να του βάλει φρένο και να τον προσγειώσει πιο πριν. Στο 2ο δυστύχημα στην Ανάφη, μετά την απογείωση ο κυβερνήτης δεν ακολούθησε την πορεία που έπρεπε αλλά άλλη με… Read more »

Chris
Guest
Chris

Να υποθέσουμε δηλαδή ότι με ανάλογους ρυθμούς θα γίνει και ο εκσυγχρονισμός των F-16;

Κωνσταντινος
Guest
Κωνσταντινος

H ιδέα ότι γνωρίζουμε το αντικείμενο της άμυνας καλύτερα απο τους ειδικούς και τους χρήστες ειναι λιγο παράλογη.
“Όσοι είναι έξω απο τον χορό πολλά τραγούδια ξέρουν”.
Το όπλο της Αεροπορίας εκφράζει τις δικές του ανάγκες και όχι τις ανάγκες του συνόλου των Ενόπλων δυνάμεων.

chikichiki
Guest
chikichiki

Το πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις στην Ελλάδα είναι ότι οι “αυθεντίες”, οι οποίες και πραγματοποιούν αυτές τις κρίσεις, έχουν πιαστεί ουκ ολίγες φορές να παίρνουν οι ίδιοι ή να συναινούν σε αποφάσεις οι οποίες εναντιώνονται εμφανώς με τις απαιτήσεις ή αξίες του χώρου τους. Αυτό ανοίγει τον ασκό του Αιόλου όσον αφορά την αξιοπιστία τους και από αυθεντίες του χώρου μετατρέπονται σε ύποπτα πρόσωπα-πάγιοι στόχοι κριτικής και ελέγχου. Φυσικά κανείς δε μπορελί πάντα να κάνει τις σωστές επιλογές αλλά μετά την απώλεσή της, η εμπιστοσύνη είναι πολύ δύσκολο να ξανακερδηθεί. Γενικά μιλώντας πάντα, γιατί προσωπικά από αυτή την ανακοίνωση μόνη… Read more »

Κωνσταντινος
Guest
Κωνσταντινος

Έτερον εκάτερον. Οι αρμόδιοι και οι ειδικοί μπορεί να είναι άξιοι ή ανάξιοι με ή χωρίς φαντασία και όραμα και άλλοτε άχρηστοι η διεφθαρμένοι , η ιστορία είναι ασφυχτικά γεμάτη από ανάξιους στρατιωτικούς, αλλά έχουν τα στοιχεία. Πολυ καλά κανουμε που σχολιάζουμε άλλωστε προφανώς μας ενδιαφέρει το θέμα της άμυνας. Αλλα η βεβαιότητα με την οποία ορισμένοι σχολιαστές, όπως το πρωτο σχόλιο της συζήτησης, απαξιώνει τις τοποθετήσεις των στρατιωτικών με ενοχλεί. Πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε καν ότι γνωρίζουμε το αντικείμενο μόνο επιφανειακά και καθόλου εις βάθος, πως είναι δυνατόν να εκφραζόμαστε με τόση βεβαιότητα;

Giorgos Tsagkaris
Guest
Giorgos Tsagkaris

@ Kωνσταντινος
”…Δεν είναι πλέον ίδιες οι απαιτήσεις της ΠΑ, ούτε οι απαιτήσεις των άλλων Όπλων, ώστε να χρειάζονται τον ίδιο αριθμό αεροσκαφών».

MPAMPIS
Guest
Μπαμπης

Kc 390 συμπαραγωγή με ΕΑΒ……

jimeta
Guest
jimeta

To ΓΕΑ σαν ποιόν τύπο σκέφτεται ή πετάξανε το βαρελότο έτσι,η κοινή λογική λέει μόνο C-130 J,από εκεί και πέρα τι;Α-400 που όπως βλέπουμε και προβλήματα έχει και διαθεσιμότητες όχι κορυφαίες σε όσους το χρησιμοποιούν αν δεν κάνω λάθος αλλιώς διορθώστε με.

Card image
KGP
Guest
KGP

Εδώ και πολλά χρόνια, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι αρχηγοί επιτελείων ή ΓΕΕΘΑ τηρούσαν μια διακριτική στάση στήριξης της εκάστοτε κυβέρνησης. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό, παρατηρούμε μία ασυνήθιστα πολιτικάντικη στήριξη από τους τέσσερις αρχηγούς προς τον ΥΕΘΑ. Χρησιμοποιώ τον όρο “πολιτικάντικη” γιατί οι δηλώσεις τους είναι αρκετές φορές υπερφίαλες και εξωπραγματικές που αντιμετωπίζονται με σκεπτικισμό -αν όχι με αστεία διάθεση- από πολλούς και όχι μόνο από τους “παροικούντες την Ιερουσαλήμ”. Θυμίζουν, με όρους βόλλεϋ, πασσαδόρο που υψώνει για να καρφώσει ο ΥΕΘΑ! Ας μην μπούμε σε συζήτηση για διαθεσιμότητες και άλλα τινά. Αλλά, ενώ “δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε”, να φθάνει… Read more »

CKfurious
Guest
CK

Αλλα ξεφτιλιλικια από εδώ.

Έγινε πρόγραμμα εκσυχρονισμού αλλα τα αεροσκάφη δεν παραδόθηκαν η παραδίδονται με μεγάλη καθυστέρηση.

Είναι κοινή γνώση πως εδώ και χρονια η διαθεσιμότητα τους περιορίζεται “στα δάκτυλα ενός χεριού”

Οποτε τι γράφετε πως;

“Σήμερα ο στόλος συνεχίζει να προσφέρει ακούραστα τις υπηρεσίες του, παρά τον υψηλό αριθμό ωρών που έχει συγκεντρώσει”

ΠΤΉΣΗ θέλουμε ένα αναλυτικό άρθρο για τη κατάσταση

Έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα?

Αν όχι ποιος φτάiει?

Η ΕΑΒ ? Η Αεροπορία?Η Spar πως τη λένε?

Γιατί ο στόλος είναι καθηλωμένος?

Έχουν εκσυχρονιστεί στα avionics έχει γίνει δομικός εκσυχρονισμός και τα αεροπλάνα λιάζονται στη Τανάγρα

Και τώρα ζητάμε νέα??

τι μπάχαλο είναι αυτό???

chikichiki
Guest
chikichiki

Τρεις παρατηρήσεις από εμένα: 1. Την έξοδο από τα μνημόνια τη νιώθουμε στο πετσί μας τελικά… 2. Είμαι περίεργος για το ότι σε καιρούς που καιγόμαστε από άποψη μαχητικών δυνατοτήτων (όχι ότι στα logistics πάμε καλά δηλαδή, προς Θεού…) η ΠΑ εκφράζει ανάγκη για προμήθεια…νέου μεταγωγικού. Με τις τιμές που έχουν αυτά σήμερα, μιλάμε για πολλά χρήματα που δε ξέρω ούτε που θα βρεθούν, ούτε αν αυτή είναι η βέλτιστη χρήση τους. 3. Το κακό όταν αγοράζεις πολλά συστήματα μαζί είναι ότι μετά θέλουν όλα μαζί αλλαγή (χοντρικά), κάτι που δένει με το 2. από πάνω. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει… Read more »

Vasilis 07
Guest
Vasilis 07

H αναβάθμιση που αποφασίστηκε πριν κοντά μια 20ετία και ξεκίνησε να υλοποιείται το 2005 ήταν για να κρατήσει ζωντανό τον στόλο τον C-130 για τα επόμενα 15-20 χρόνια. Προς τί η έκπληξη λοιπόν ? Κάποια στιγμή είναι καιρός να προχωρήσει και η κουβέντα στο θέμα του νέου μεταγωγικού της ΠΑ – αντικαταστάτης των C-130. Και μιλάμε για ένα μέσο που συμμετέχει καθημερινά σε κοινωφελείς σκοπούς. Μεγάλη ευκαιρία τα αποσυρθέντα C-130J της RAF τα οποία τα πρόλαβαν άλλοι.

Giorgos Tsagkaris
Guest
Giorgos Tsagkaris

@ Vasilis 07
+1000

ETS
Guest
ETS

Νομιζω οχι ολα.. Υπαρχουν αλλα διαθεσιμα ακομη γυρω στα επτα ..Αλλα μυαλο δεν βλεπω να υπαρχει στην ΠΑ ..
Στην κατασταση και την τιμη που δινονται δεν υπαρχι αντιστοιχο και μαλλον δεν θα υπαρξει ξανα.

Card image
aris32
Guest
aris32

5 c130j πουλαει η Αγγλια . δεν ειναι ασχημη λυση .

Spirit
Guest
Spirit

Άσχημη μπορεί να μην ειναι, αλλα πάει 50εκ το ένα.

Shadowfax
Guest
Shadowfax

Aν κανουν 233εκ τα καινουργια, ειναι καλη τιμη…
Aν και καπου πηρε το ματι μου 31εκ λιρες (36εκ ευρω) για το μπακλαντες…
https://www.flightglobal.com/news/articles/state-department-approves-sale-of-six-c-130j-super-h-448358/

Spirit
Guest
Spirit
Αντώνης
Guest
Αντώνης

Που φτάσαμε… Χώρες όπως το Μπαγκλαντές, να συζητούν για C-130J(έστω μτχ) και εμείς να μην έχουμε ολοκληρώσει καν την αναβάθμιση των Β/Η… Κατάντια…

Spirit
Guest
Spirit

Γιατί το ίδιο δεν εγινε με όλα τα ναυπηγικά προγράμματα; Τα ίδια φεν έγιναν με όλες τις κρατικές εταιρίες και αρκετές κατά καιρούς προμήθειες; Καθυστερήσεις, κόστος και πάει λέγοντας.

aris32
Guest
aris32

κοιτα για τον στολο των μεταφορικων γνωμη μου ειναι . η αγορα των 5 c130j απο αγγλια , αποσυρση των c130b . αγορα αλλων 4-6 c27j και τελος αγορα αλλων 3 c130-30 . με ενα συνολο 14 c27j και 8 c130j/j-30 ομοιοτυπια και πιο ορθολογικο σχημα απο οτι σημερα . υγ πρεπει καποια στιγμη η κοινωνικες αερομεταφορες να περασουν σε μια υπηρεσια και να φυγουν απο τις ΕΕ . δεν γινεται να πεταει c130 για να μεταφερει ενα ατομο . ιδανικα θα πρεπει αστυνομια λιμενικο εκαβ να εχουν κοινο στολο ελικοπτερων αεροσκαφων και να κανουν αυτες τις αποστολες . αλλιως… Read more »

giorgos tsagaris
Guest
giorgos tsagaris

@ aris32
Ξεχνα τα C-27.
Tο ιδιο προσπαθει να κανει και η ΠΑ.
Δεν της ”βγηκε το α/φος”

Spirit
Guest
Spirit

Πως δεν τις βγήκε αφού εκτελεί πτήσεις καθημερινά!

ETS
Guest
ETS

Τσαμπα θα στα δωσουν δεν καταλαβα ..Καινουργια ειναι ..

Giorgos Tsagkaris
Guest
Giorgos Tsagkaris

@ Spirit
Aπλα δεν της βγηκε….ψαξε λιγο και ενα-δυο περιστατικα που εγιναν με αυτα…
Και λυσε μου σε παρακαλω μια απορια….
Εχει γινει ποτε αλμα αλεξιπτωτιστη απο τα C-27 της ΠΑ?
Αφεση φορτου με αλεξιπτωτο?
Μπορει και να εχει γινει,αλλα φοβαμαι οτι ο Κος Χριστοοδουλου ο πρωτος Α/ΓΕΑ που
επι των ημερων του αλματα αλεξιπτωτιστων γινονται μονο απο Σινουκ της ΑΣ.

Γ.Μ.
Guest
Γ.Μ.

Είχε ξαναειπωθεί ανοιχτά εδώ και μήνες και σε συνέντευξη σε άλλο περιοδικό του χώρου. Από εκεί και πέρα, μιας και λεφτά για μεγάλες αγορές δεν υφίστανται και, ταυτόχρονα, οι ανάγκες πλέον αφορούν δεδηλωμένα μικρότερους αριθμούς (αλλά μεγαλύτερες διαθεσιμότητες), καλό θα ήταν να κοιτάξουμε άμεσα τα 5 εναπομείναντα βρετανικά C-130J που προσφέρονται προς πώληση (θα υπάρξει και ομοιοτυπία με τα C-27J) και σε βάθος δεκαετίας -ελπίζοντας και σε βελτίωση των οικονομικών μας έως τότε- να κοιτάξουμε και για κάτι άλλο, ίσως μεγαλύτερο (βλ. A-400M που τότε μάλλον θα έχει τα “νηπιακά” προβλήματα που το ταλαιπωρούν σήμερα και λογικά θα προσφέρεται και… Read more »

George_K
Guest
George K.

Κάποια στιγμή θα ανοίξει και η κουβέντα περι προμήθειας νέων μεταφορικών αεροσκαφών. Δεν γίνεται να πετάνε τα C-130 για πάντα.
Να ρωτήσω το εξής..? Το πρόβλημα των αεροδιακομηδών το έχουμε λύσει? Γιατί το να βάλεις πανάκριβα -130J ή Α400Μ να χοροπηδάνε απο νησί σε νησί να μεταφέρουν ασθενείς μάλλον τζάμπα θα πάει η επένδυση.
Ναι βεβαίως να συζητήσουμε για νέα μεταφορικά αεροσκάφη μεγέθους του Ηρακλή, αλλά πρώτα ας δούμε τον στόλο των Spartan, ίσως να χρειάζεται και ενίσχυση με νέα αεροσκάφη, ώστε να αποδεσμευτούν τα μεγάλα για τις πραγματικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και μόνο….

Dim-Kal
Guest
DKJ

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με μερικά γεγονότα-δεδομένα: – Ο στόλος μτφ α/φων και ε/π της ΠΑ έχει συρρικνωθεί και οι διαθεσιμότητες παραμένουν ασθματικές και -κυρίως- πολύ κάτω των αναγκών. – Αυτή τη στιγμή η ΠΑ διαθετει 2 τύπους μτφ α/φων (C-130 & C-27). Tα μεν πρώτα κουβαλάνε 40+ χρόνια υπηρεσίας στην πλάτη τους και το πρόγραμμ αναβάθμισής τους είναι πολύ πίσω από τον προγραμματισμό. Τα δε δεύτερα αποτελούν ίσως μία από τις χειρότερες επιλογές αμυντικού εξοπλισμού, κατ’ εμέ, μαζί με τα ε/π ΝΗ-90 της ΑΣ και παραμένουν “ψόφια” και κανιβαλισμένα στην πίστα της 112ΠΜ (θλιβερό θέαμα κατά την επίσκεψή μου στη… Read more »

Card image
dimitrisx
Guest
dimitrisx

Μάλλον και εδώ η λύση θα έρθει από Αμερική μεριά. Αν υπάρχουν πλεονασματικά C-130j της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ!

nicolas
Guest
nicolas

Οι ιδιοι οι αμερικανοι δεν μπορουν να αντικαταστησουν τα παλια e/h με j σε ολες τις μοναδες ποσο μαλλον στις βοηθητικες οπως κυνηγους τυφωνων η blue angels οπου πετανε α/φ 40 και 50 ετων.προσφατα ειχαν και δυστηχημα.Αρα μτχ χλωμο το βλεμω την ωρα που αναβαθμιζουν ακομα και τα παλια Ωστοσο:
“She noted that the plan would include cutting two C-130 squadrons and adding three C-17 squadrons”
http://www.thedrive.com/the-war-zone/24542/usaf-wants-more-airlift-capacity-but-with-c-17-out-of-production-what-could-provide-it

Spirit
Guest
Spirit

Καλά σοβαρά από τον τότε εκσυγχρονισμό τώρα παραλαμβάνουμε το 11ο? ή κάτι δεν κατάλαβα;

Θα έχουμε μεγάλα γλέντια με τα F-16…

dig itallito
Guest
dig itallito

Μήπως πρέπει να λύσουμε πρώτα το πρόβλημα των αεροδιακομιδών ασθενών και όλων των συναφών θεμάτων, με πτητικά μέσα τα οποία θα ανήκουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Υπ. Υγείας σε μια ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ & ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ υπηρεσία με ΔΙΚΑ ΤΗΣ μέσα (με κονδύλια από το ΕΣΠΑ ίσως?) ΔΙΚΟ ΤΗΣ προσωπικό και μετά ν’ ασχοληθούμε σε βάθος χρόνου με καινούργιο μτφ αεροσκάφος?

andreasmp412c
Guest
andreasmp412c

Λες κ εισαι μεσα στο μυαλο μου! Για ποσο καιρο θα λιωνουμε υλικο αλλα κ προσωπικο της αεροποριας για να καλυψουμε τα τεραστια κενα που εχει η υγεια με ευθυνη παντοτε της πολιτικης ηγεσιας; Στη τελικη το κοστος απ τις ωρες πτησεων κ τη συντηρηση ας το πληρωνει το υπουργειο υγειας.

GK
Guest
GK

Σε γενικες γραμμες μια οποιαδηποτε αγορα μεταφορικων αεροσκαφων, μαλλον θα χρειαστει απο 2 εως 4 χρονια μεχρι να ολοκληρωθει η διαδικασια μεχρι την υπογραφη της συμβασης. Αλλα εδω τιθενται πολλα ερωτηματικα σε σχεση οχι μονο με το «τι θελει η ΠΑ», αλλα και «τι χρειαζεται ο ΕΣ». Απο τι μια εχουμε μια σειρα απαιτησεων, κυριως λογιστικης υποστηριξης, των μοναδων της ΠΑ οταν αυτες πηγαινουν στο εξωτερικο. Εαν περιοριστει ο οριζοντας στην Ευρωπαϊκη Ηπειρο, που συβνηθως καλυπτει το μεγαλυτερο ποσοστο των μετακινησεων, ή την εγγυς ανατολη, ακομη και τα σημερινα C-27J ειναι σε θεση να καλυψουν, εστω «κουτσα στραβα», τα περισσοτερα.… Read more »

Card image
Alexandros Lekkas
Guest

Μόλις τώρα η ΕΡΤ έκανε αναφορά για την πορεία των συνομιλιών μεταξυ Ελλάδας και Γαλλίας για το θέμα της FOS των Mirage 2000

GiannisKr
Guest
Γιαννης Μ.

Το είδα και εγώ και να πω την αλήθεια μου έκανε εντύπωση τέτοιο ρεπορτάζ, πρώτον γιατί θα μπορούσε να παιχτεί σε κάποιο “αρετή και τόλμη”, αν δεν έχει ήδη παιχτεί και δεύτερον γιατί δεν μπορώ να καταλάβω ποια η σκοπιμότητα του ΥΠΑΜ να το βγάλει τώρα στον αέρα, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ ούτε στην αντίστοιχη Επιτροπή της Βουλής έχει πάει, ούτε από ΚΥΣΕΑ πέρασε (όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ)….
Πάντως καλά νέα είναι και μακάρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία άμεσα!

Ένας τύπος
Guest
Ένας τύπος

Θα κλάψουμε με μαύρο δάκρυ καλε φίλε, στο ιδιο εργο θεατές εδω και δεκαετίες, εαν δεν αρχίσει η δικαιοσύνη να στέλνει φυλακή ανώτατα στελέχη για λαθη και παραλείψεις τιποτα μην περιμένεις να γινει, και τίποτα δεν θα γινει ας προετοιμαζόμαστε για χοντρά χτυποκαρδια με αυτους τους ακαματους που εχουμε μπλέξει. Και ουτε ψύλλο στον κόρφο τους εαν χάσουμε έδαφος

Νάσος
Guest
Νάσος

Καλώς ήρθα και εγώ στην παρέα. Παλιός αναγνώστης μπλα μπλα και μπλα μπλα..
Είναι undisputed που λέμε και στο χωριό πως στις ΕΔ υπάρχουν άνθρωποι και σχολές αριστείας. Οι καλύτεροι των καλύτερων που δεν έχουν ηττηθεί και ΔΕΝ θα ηττηθουν ποτέ! πχ Ικάρων, τμήματα του ΠΝ και πολλά άλλα.

Αυτή όμως η αυτοπεποίθηση για την ΕΑΒ από που προκύπτει? Οι μισοί είναι αργομισθοι άνευ πτυχίου και γνώσεων

Alexandros Lekkas
Guest

Άσχετο πάλι με το θέμα των μεταγωγικών αεροσκαφών, το Defencereview αναφέρει οι οι Γάλλοι της Naval Group θα επισκεφθούν τη Διοίκηση Φρεγατών, τη Πέμπτη 16 Νοεμβρίου ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα θα καταθέσουν την ολοκληρωμένη πρόταση για τον εκσυγχρονισμό των MEKO.

Card image
Αλεξ
Guest
Αλεξ

Δεν υπάρχουν τα A-109? Εκείνα τα piagio που σαπίζουν? Ελλάδαρα παντού Όλα χύμα.. Το NH-90 το καλύτερο ελικόπτερο αυτή τη στιγμή στο κόσμο, σαπακι για την Ελλάδα… Τα c-27 για χρόνια παρατημένα.. Ότι ναναι όπως λάχει.. φτάνει

desperadonik
Guest

με τους ρυθμους της ΕΑΒ η ΠΑ θα παραλαμβανει τον τελευταιο αναβαθμισμενο Ηρακλη σε καμια δεκαετια. μεχρι τοτε τα πρωτα θα ειναι παλι συμπληρωμενα απο ωρες. Τα -Β θα ειναι 70 ετων αφου κατασκευαστηκαν στις αρχες της δεκαετιας του ’60. Οποτε σιγουρα θα χρειασθει καμια 4-5 C-130J. με αρχικες παραλαβες σε 5-6 χρονια θα μπορει να αντικαθιστα τα παλαιοτερα και πιο χρησιμοποιημενα -Β ή -Η και να διατηρησει ενα μεικτο στολο παραλληλα για οσο καιρο τα -Η ακομα αντεχουν. Παρολες τις επεμβασεις στα avionics καια στην πτερυγα, η ΠΑ δεν υοθετησε κανενα πακετο εκσυγχρονισμου των κινητηρων που προσφερει η Rolls… Read more »

Andreas
Guest
Ανδρέας

Να πάρει όσα θέλει και το λογαριασμό στο υπουργείο υγείας, εσωτερικών κλπ.

Περίεργος
Guest
Περίεργος

Τα Il-76MD-90A μας κάνουν;

Αντώνης
Guest
Αντώνης

Εδώ δεν πήραν τα Αn-32 με το 1/3 του κόστους των C-27… Περιμένεις να επιλεγεί Il-76(ασχέτως αν είναι υπερβολικό ή όχι); Άσε που τώρα, υπάρχει και το πρόσχημα… Κυρώσεις…

ETS
Guest
ETS

Προσχημα η πραγματικοτητα?
Με την ιδια λογικη του φθηνοτερου να μην παιρναμε ΝΗ-90 αλλα ΜΙ-17..
Ομοιοτυπια μηδεν ,εκπαιδευση αλλης σχολης και χιλια δυο αγνωστα προβληματα με προμηθευτες χωρια που τωρα θα τρεχαμε..Μιλαμε για μια παλαια σχεδιαση με μικρη ατρακτο και απλα νεους κινητηρες και κατωτερη εμβελεια ..
Τα C-27 δεν ειναι το προβλημα καθως την περιοδο που εξεταστηκε ηταν η βελτιστη λυση.. Η νοοτροπια μπανανιας που εχουμε ειναι..
Ουτε ειμαι βεβαιος για την ικανοτητα μας να προγραμματισουμε σοβαρη υποστηριξη παρα τις αδυναμιες της κατασκευαστριας εταιρειας .
Και αλλες χωρες εχουν ιδια συστηματα με εμας αλλα αυτα δεν παρουσιαζουν αυτα τα χαλια ..

Περίεργος
Guest
Περίεργος

Λέγοντας μικρή άτρακτο αναφέρεσαι στο il-90; Εννοείς το φάρδος, το ύψος της; Διότι από ματαφορική ικανότητα είναι ανώτερο από c130 και a400. Και η εμβέλειά του είναι 5000χλμ με 50τ φορτίο. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι η συμβατότητα του με τους αεροδιαδρόμους στα νησιά. Για αποστολές στην Κύπρο είναι ότι πρέπει.

Card image
gk
Guest
gk

Nτροπή. σε-130 χωρίς ανταλλακτικά. σε-27 χωρίς FOS. Κανιβαλισμένα σε-130 με βαρίδια για να μην τουμπάρουν σε κοινή θέα. Κανιβαλισμένα σε-130 στην Τανάγρα …τα είδαμε και φέτος στο AFW2k18. Ο μόνος λόγος που (θα) τα κάνουν είναι για να καλύψουν τις μηδενικές (0) διαθεσιμότητες των 2 Μοιρών Τακτικών Μεταφορών. Αφού απογύμνωσαν τα αεροπλάνα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών αφού περιορίσθηκαν μόνο σε έγγραφες (ελεγχόμενες) διαμαρτιρίες και όχι πράξεις ήθους όπως να παραιτηθούν, τώρα λένε… «αας πάρουμε ΝΕΑ αεροπλάνα», που είναι πιασάρικος ΤΙΤΛΟΣ…. Τα δρομολόγια να βγαίνουν Β&Ν και από δω πάνε οι άλλοι… Η σειρά των Μ2000 έχει ήδη προδιαγραφεί… ΝΤΡΟΠΗ. ΥΓ Δεν… Read more »

ariseagle
Guest

Μήπως θα έπρεπε να εξετάσουμε ένα μεταφορικό που θα μπορεί ταυτόχρονα να εκτελέσει και ανεφοδιασμό στον αέρα; Τουλάχιστον να δώσουμε τα χρήματα του φορολογούμενου και να πιάσουν τόπο με την απόκτηση από την Π.Α ενός τόσο κρίσιμου παράγοντα που στερείται χρόνια τώρα.

Spyros
Guest
Σπύρος

Σε παλαιότερο άρθρο της Π&Δ μάθαμε πως σήμερα το C-27J κοστίζει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ανά ώρα πτήσης απο το C-130… ένα παράδοξο που οφείλεται στο ρυθμό χρήσης του κάθε τύπου, λόγω χαμηλών διαθεσιμοτήτων. Με άλλα λόγια, αμφότερα τα αεροσκάφη έχουν κάποια πάγια έξοδα συντήρησης, οπότε αν υπο-χρησιμοποιούνται (λόγω χαμηλής διαθεσιμότητας) ανεβαίνει το κόστος ΑΝΑ ΩΡΑ ΠΤΗΣΗΣ. Οπότε, για να βγαινει οικονομικότερο το τετρακινητήριο C-130 (ανά ώρα πτήσης, πάντα), προφανώς το κάθε αεροσκάφος πετάει πολλαπλάσιες ώρες, σε σχέση με τις ώρες που πετάει το κάθε δικινητήριο C-27.

Μήπως λοιπόν να λύναμε πρώτα αυτά μας τα προβλήματα, και μετά να κοιτούσαμε για μελλοντικές αγορές;

Spirit
Guest
Spirit

Η ΚΩΠ μιας χρονιά ειναι ένα πολύ γενικός υπολογισμός, μπορεί να υπήρξε μια έκτακτη προμήθεια που ανέβασε τα κοστολόγια. Κάτι τέτοιο παρατηρείται σε νέα συστήματα διαχρονικά.

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Προμήθεια πανσπερμίας νέων μέσων όταν μείνουν από συντήρηση/ανταλλακτικά/ώρες πτήσεως τα υφιστάμενα είναι χαρακτηριστικό αποκλειστικά και μόνο μπανανιών τύπου Βενεζουέλας (προ Τσάβες … τώρα δεν παρατηρείται το παραπάνω φαινόμενο, όχι ότι κατά τα άλλα είναι καλύτερα, τουναντίον …), Ταϊλάνδης, Νιγηρίας, Φιλιππίνων κλπ χωρών που είναι η χαρά των φίλων της αεροπορίας, κάθε αεροδρόμιο και ένα καθημερινό air show … Αυτό ανεξάρτητα από το ότι κάποτε θα πρέπει να αντικατασταθούν οι Ηρακλείς με … νέους Ηρακλείς (τι πιο εύλογο). Την άποψη ότι θα χρειαστούμε ΛΙΓΟΤΕΡΑ α/φ (λες και είμαστε το Βέλγιο, ενώ έχουμε το θέμα της ενίσχυσης της Κύπρου και των νησιών… Read more »

Card image
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Σε ότι αφορά τα 3 Α-109 του ΕΚΑΒ αυτά είναι καθηλωμένα εδώ και χρόνια γιατί δεν υπάρχουν λεφτά για την συντήρηση τους. Σε ότι αφορά το ένα από αυτά έχει και εκτεταμένες ζημιές λόγω βαριάς προσγείωσης. Τα Α-109 θα επανέλθουν σε πτητική κατάσταση κατόπιν δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου. Σε ότι αφορά την ίδρυσης μιας υπηρεσίας εναέριων μέσων πολιτικής προστασίας αυτή στο παρελθόν πήγε να γίνει τρεις φορές αλλά δεν προχώρησε το εγχείρημα. Σύμφωνα με πρώην δ/κτη της 359 ΜΑΕΔΥ, που έγινε μια σχετική συζήτηση, το συμπέρασμα του είναι ότι δεν θα γίνει ποτέ. Στην Ελλάδα ο κάθε ένας θέλει… Read more »

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

C-130 της Αγγλίας για αρχή, πολύ καλή τιμή και σχεδόν καινούργια