Οι ΗΠΑ θέλουν να αξιοποιήσουν μεταλλαγμένους μικροοργανισμούς για τον εντοπισμό υποβρυχίων!

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Αμερικανικό Ναυτικό ελπίζει ότι οι μικροοργανισμοί που ζουν στους ωκεανούς και τις θάλασσες θα μπορούσαν να τροποποιηθούν γενετικά, ώστε να οδηγούν στον εντοπισμό εχθρικών υποβρυχίων, μη επανδρωμένων ναυτικών συστημάτων, ακόμη και δυτών.

 

Το πλάνο υποστηρίζει το Ναυτικό Εργαστήριο Έρευνας (Naval Research Laboratory – NRL) και πρόκειται για μία από τις εφαρμογές αξιοποίησης μεταλλαγμένων οργανισμών. Πώς λειτουργεί όμως; Κατά το “Defense One”, παίρνεις ένα πολυπληθές είδος μικροβίου και αλλάζεις τη γενετική του σύνθεση για να αντιδρά σε συγκεκριμένα κατάλοιπα που προδίδουν την παρουσία ενός μετάλλου, ίχνη καύσεων ή το ανθρώπινο DNA! Αντιδρώντας στα παραπάνω, το μικρόβιο μεταβάλλει το ηλεκτρικό του φορτίο, στάση που γίνεται αντιληπτή από τα φίλια υποβρύχια ή μη επανδρωμένα ναυτικά συστήματα.

 

Η έρευνα, που αποτελεί μόνο μία από τις δυνητικές στρατιωτικές εφαρμογές αξιοποίησης μεταλλαγμένων οργανισμών, θα μπορούσε να απέχει ένα μόλις έτος από το να καταστεί ώριμη και χρήσιμη ταυτόχρονη για το Ναυτικό! Παρόμοια προγράμματα αναπτύσσουν ο Αμερικανικός Στρατός και η Αεροπορία, εκμεταλλευόμενοι κονδύλι $45 εκατομμυρίων από κοινού με το Ναυτικό.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Ellinokyprios
Member
Ellinokyprios

Έχουν σκεφτεί τι επιδράσεις θα είχαν αυτοί οι μεταλλαγμένοι μικροοργανισμοί σε εκατομύρια άλλες μορφές ζωής;