ΕΚΤΑΚΤΟ: Συντριβή γερμανικού EC-135 με νεκρό χειριστή

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ελικόπτερο EC-135 του Γερμανικού Στρατού συνετρίβη στις 13.45 τοπική ώρα στην κομήτεια Χάμελν-Πίρμοντ της Κάτω Σαξονίας, με συνέπεια τον θάνατο ενός χειριστή και τον σοβαρό τραυματισμό του δεύτερου.

 

Όπως μεταδίδει η «Bild», το EC-135 εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, όταν προσέκρουσε στο έδαφος. Το ελικόπτερο καταστράφηκε ολοσχερώς. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου άμυνας της Γερμανίας, το δυστύχημα έγινε 30km δυτικά της πόλης Χάμελιν και στο EC-135 επέβαιναν δύο μόνο άτομα.

Πρόκειται για το δεύτερο μείζον περιστατικό ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις μέσα σε μία εβδομάδα (!), μετά την απώλεια δύο μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter στις 24 Ιουνίου 2019, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός πιλότου.

(update: Νεκρός ο ένας πιλότος) / Σχετικά με την απώλεια δύο γερμανικών Eurofighter σε εναέρια σύγκρουση


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Θυμάμαι διάβαζα κάπου ότι τα συγκεκριμένα ε/π, που χρησιμοποιούνται κατά κόρον ως εκπαιδευτικά, δεν έχουν δυνατότητα αυτοπεριστροφής. Μήπως αυτό το χαρακτηριστικό τους συνέχεται με τη συντριβή; Είναι βέβαια δικινητήρια, αλλά αυτό δεν κάνει το ανωτέρω χαρακτηριστικό πιο ανεκτό, αν δηλαδή υπάρξει αστοχία και των δύο κινητήρων λόγω εισρόφησης ξένων σωμάτων (ή αστοχία του κιβωτίου μετάδοσης), πρέπει το ε/π να πέσει σαν βαρίδι;
Μπορεί κάποιος που πιθανόν έχει βαθύτερες γνώσεις να μας διαφωτίσει;