Ζημιές στις προπέλες αποτρέπουν γερμανική κορβέτα από συμμετοχή στην άσκηση BALTOPS

1
1122
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 13
  •  
  •  

Η γερμανική κορβέτα FGS Erfurt (F262) κλάσης K130 Braunschweig δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στην πολυεθνική ναυτική άσκηση BALTOPS που διεξάγεται στην Βαλτική Θάλασσα, καθώς είχε υποστεί ζημιές στο προωστήριο σκεύος και συγκεκριμένα στις προπέλες της σε προηγούμενη άσκηση.

Η Erfurt ήταν μέλος της Μόνιμης Ναυτικής Ομάδας του ΝΑΤΟ 1 (SNMG1) από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και καθώς οι συμμετοχές είναι διάρκεια περίπου έξι μηνών, ήταν κοντά στην αποχώρησή της από την ομάδα.

Σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό site Kieler Nachrichten, η εν λόγω κορβέτα έπαθε ζημιές και στις δύο προπέλες καθώς ήρθαν σε επαφή με τον βυθό της θάλασσας σε ρηχά νερά στη Βαλτική Θάλασσα.

Η κορβέτα επέστρεψε στη βάση της στο ναύσταθμο Warnemünde με ιδία μέσα, χωρίς την ανάγκη ρυμούλκησης. Αυτό φυσιολογικά συνεπάγεται ότι οι ζημιές δεν ήταν εκτεταμένες, πλην όμως ήταν αρκετά σοβαρές ώστε να αποτρέψουν την συμμετοχή της στην άσκηση.

Η εν λόγω κορβέτα θα πρέπει τώρα να μπει σε δεξαμενή για να επιθεωρηθούν οι ζημιές και να ξεκινήσουν οι εργασίες επισκευής.

Ωστόσο αυτό δεν μπορεί να γίνει στον συγκεκριμένο ναύσταθμο και θα πρέπει να αποπλεύσει σύντομα για άλλο ναύσταθμο της Βόρειας Θάλασσας στο Wilhelmshaven, όπως ανακοίνωσε το γερμανικό Ναυτικό, που όμως δεν ήταν σε θέση να δώσει εκτίμηση για το χρονικό εύρος της επαναφοράς της κορβέτας σε υπηρεσία.

Κορβέτα της ίδια κλάσης σε δεξαμενή.

Η Erfurt ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει και στην ιστιοπλοϊκή Week Kiel, αλλά προφανώς και αυτό θα ακυρωθεί.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 13
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Φίλιππος
Guest

Απο μικρό και απο χαζό μαθαίνεις την αλήθεια λένε στο χωριό μου (βλέπε Τράμπ και Γερμανικές δαπάνες στο ΝΑΤΟ)