Γερμανοί στη Σούδα

16
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Η φρεγάτα «FGS Lübeck» (F-214) επισκέφθηκε πρόσφατα το Ναύσταθμο Σούδας. Το πλοίο έχει ενταχθεί στη ναυτική νατοϊκή δύναμη SNMG2 που, μεταξύ άλλων, δραστηριοποιείται στην επιχείρηση διαχείρισης της προσφυγικής / μεταναστευτικής ροής στο Αιγαίο και την επιχείρηση SEA GUARDIAN στη Μεσόγειο.

 

Η Lübeck είναι μία από τις δύο τελευταίες φρεγάτες Type 122 που παραμένουν σε υπηρεσία. Συνολικά ναυπηγήθηκαν μεταξύ 1982 και 1990 οκτώ πλοία, από τα οποία έξι έχουν αποσυρθεί. Οι Type 122 αντικαθίστανται από τις υπό παραγγελία Type 125.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
gm
Guest
gm

τα πλοία που απέσυραν δεν τα θέλει κανείς? Γιατί είναι σχεδόν ίδια με τις Μ200ΗΝ.

ΓΙΑΝΝΗΣ
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ

2 πλοία ενδιαφέρθηκε να τα αγοράσει η Ουρουγουάη για να αντικαταστήσει 2 παλαιά της του 1967. Το να τα θέλει κανείς είναι μία κουβέντα. Το θέμα είναι αν έχει και τα λεφτά να τα πληρώσει. Οι γερμανοί δεν τα χαρίζουν….

Mich
Guest
Mich

πλοία για απόσυρση έχουμε και δικά μας, δεν χρειαζόμαστε άλλα! (σχεδόν ίδια με τις Cortenaer…)

ΓΙΑΝΝΗΣ
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ

Αν θυμάμαι ακριβώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην Α/ΓΕΝ, μέχρι το 2022 θα έχουν αποσυρθεί 6 φρεγάτες S.
Υπάρχει ενδιαφέρον για αγορά συγκεκριμένων μεταχειρισμένων φρεγατών. Ενώ σε ότι αφορά για πιο μελλοντικά τα πλοία του στόλου θα είναι λιγότερα ενώ τα νέα μεγάλα πολεμικά πλοία μας θα είναι μικρότερα από τι οι σημερινές φρεγάτες μας. Ήδη από καιρό υπάρχει μία απαίτηση του Π.Ν για 4 νέα O.P.V μήκους 80 μέτρων που να μπορούν να φέρουν πυραυλικά κ.α συστήματα. (π.χ σόναρ)

Jim Gerassis
Guest
Jim Gerassis

Μάλλον είναι ίδια μετα τα κλάσης “S”

ΝΑΥΤΗΣ
Guest
ΝΑΥΤΗΣ

Καμία σχέση οι Γερμανικές φρεγάτες είναι σχεδόν ίδιες με της δικές μας τύπου ( πολύ πετυχημένη σχεδίαση πρωτοπόρο το ΠΝ που της ένταξε στη δύναμη του ) S νομίζω οι Ολλανδοί τους έδωσαν τα σχέδια για να της κατασκευάσουν….

stelios1974
Member
stelios1974
ΓΙΑΝΝΗΣ
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ

Ουσιαστικά είναι ίδιας κλάσης. Οι διαφορές είναι στα συστήματα τους.

gm
Guest
gm

Σωστοί όλοι τις S εννοούσα. Και το scrap πουλάνε? σαν τους εξάδερφους τους τους Βρετανούς με τα 32 F-4M*

ΓΙΑΝΝΗΣ
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ

Tα F-4M είχαν αγγλικούς κινητήρες Ρολς Ρόις όπως και κάποια αγγλικά ηλεκτρονικά συστήματα. Δεν συνέφερε η απόκτηση τους από εμάς ή κάποια άλλη Π.Α.

tsimuha2
Guest
tsimuha2

“Δεν συνέφερε η απόκτηση τους από εμάς ή κάποια άλλη Π.Α.”

Δεν συνεφερε ουτε για την ιδια την RAF.

gm
Guest
gm

Οι Alison των A-7 είναι copy των RR Spey. Και το ραντάρ με τους sky flash > F-4E sparrow

AegeanHawk
Guest

Ήδη βρίσκεται στο Ανατολικό Αιγαίο και ξεκίνησε περιπολίες. Χτες πέρασε νύχτα το στενό της Χίου κατευθείαν από Σούδα και αφού πήγε Λέσβο ξαναήρθε λίγο μετά το σούρουπο σήμερα.
Σε αναμονή για βιντεοσκόπηση και φωτογραφίες εφόσον βρεθεί μέρα στο κατάλληλο σημείο.

Flight and Space
Admin
Famed Member

Αναμένουμε!

Άγγελος
Guest
Άγγελος

Τί ναυτικά ραντάρ και ιστορίες ….
Βγάλε AegeanHawk με καλή κάμερα στο Αιγαίο να σου δώσει αναφορά ακόμα και τί τύπο μηχανής χρησιμοποιούν οι γείτονες στις σωστικές λέμβους.

AegeanHawk
Guest

χαχα…..φίλε Αγγελε ας μην υπερβάλλουμε. Η αλήθεια είναι ότι η ψηφιακή τεχνολογία μας δίνει αρκετές δυνατότητες ώστε να έχουμε μερική εικόνα μιας κατάστασης και να μπορούμε συνδυάζοντας και συγκρίνοντας να κρίνουμε την αξιοπιστία πολλών πηγών πληροφόρησης. Φυσικά αυτό το τελευταίο για όσους ενδιαφέρονται πραγματικά και δεν “καταπίνουν αμάσητο” τον τεράστιο όγκο ειδήσεων, ειδικά αυτών που αρχίζουν με “Αποκλειστικό” “Δείτε” “Διαδώστε” κλπ.
Και μια παρατήρηση για την τρέχουσα δύναμη του SNMG2 είναι ότι εμείς έχουμε 3 πλοία και οι Τούρκοι 1