- Advertisement -

F-35: Γερμανοί επίσημοι συναντήθηκαν με την Lockheed Martin στο Le Bourget 2017

- Advertisement -

 
Όπως μας μεταφέρει το έγκυρο DefenceNews, γερμανοί επίσημοι (προφανώς και αξιωματικοί της Luftwaffe) συναντήθηκαν με αξιωματούχους της Lockheed Martin στο Le Bourget 2017 για το F-35. Η παρισινή έκθεση ήταν μια καλή ευκαιρία για τους Γερμανούς να γνωρίσουν από κοντά στο αεροσκάφος, και να έχουν άμεση ενημέρωση, χωρίς να προκληθούν “δονήσεις”.

Όπως έγινε γνωστό, είναι η πρώτη φορά που Γερμανοί λαμβάνουν πληροφόρηση για το αεροσκάφος, αν και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι πληροφορίες που δόθηκαν ήταν αδιαβάθμιτες. Προφανώς αφού έχει υπάρξει σχετικό αίτημα, οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες στην Luftwaffe για τις απόρρητες δυνατότητες του αεροσκάφους. Η ενημέρωση αυτή θα γίνει σχετικά σύντομα.

Όπως είχαμε γράψει παλαιότερα εδώ, η Γερμανία έχει ζητήσει πληροφόρηση για το αεροσκάφος. Μετά την εκλογή Τραμπ οι Γερμανοί έχουν νοιώσει την ανάγκη για μεγαλύτερη ενίσχυση της στρατιωτικής τους ικανότητας, και το F-35 είναι ένα αεροσκάφος που αντίστοιχό τους δεν υπάρχει στο ευρωπαϊκό οπλοστάσιο.
Σημειώνουμε πως Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επιλέξει το F-35 σε δυο διαφορετικές εκδόσεις (και -Α αλλά και -Β) προκειμένου να αντικαταστήσουν τα παλαιά τους Tornado IDS αλλά και τα παλαίμαχα Harrier II. Η λύση των δυο ευρωπαϊκών χωρών, που σημειωτέον την συνδυάζουν με Eurofighter, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ακολουθηθεί και από την Γερμανία. Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν και από την απόφαση ή όχι της Ευρώπης να προχωρήσει στην ανάπτυξη ενός νέου μαχητικού.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
tsimuha2
tsimuha2
3 years ago

Πως λεει εκεινη η παροικια για “μια” που θελει να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει.

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
3 years ago

καλά οι Γερμανοί,,,,,εμείς;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Em.Ti
Εμ.Τ
3 years ago
Reply to  sotbak

Εμείς μετράμε τα χάλκινα να δούμε αν μας βγαίνει ο εκσυγχρονισμός των F-16 και η αντικατάσταση των Τ-41.

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
3 years ago
Reply to  Εμ.Τ

βγαίνει δεν βγαίνει …πρέπει να βγει….

Em.Ti
Εμ.Τ
3 years ago

Είναι εξαιρετικά δύσκολο όπως είναι τώρα οι Ευρωπαϊκοί Προϋπολογισμοί να υποστηριχτεί ένα νέο πρόγραμμα μαχητικού. Ακόμα καλά καλά το Typhoon δεν έχει εξελιχθεί με τους ρυθμούς που υπολόγιζαν αρχικά.
Το μόνο πρόγραμμα που διαφαίνεται είναι αυτό της Μ.Βρετανίας που υπέγραψε μαζί με την Τουρκία (!!!) για εξέλιξη νέου Μαχητικού, το οποίο όμως είναι ακόμα σε πολύ εμβρυικό στάδιο.
Αυτό που θα έβλεπα σαν λογική εξέλιξη είναι η συνέχιση του προγράμματος Typhoon και ενδεχομένως η ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής έκδοσης του F-35.
Το σίγουρο είναι ότι το F-35 θα κερδίσει κι άλλους πελάτες στο μεσοπρόθεσμο μέλλον στην Ευρώπη. Δεν ξέρω αν η Γερμανία θα είναι ένας εξ’αυτών, αλλά από τους περισσότερους τωρινούς χρήστες F-16 θα υπάρξει σχετικά γρήγορα η ανάγκη αντικατάστασης με έναν τύπο που θα υπηρετήσει σε αντίστοιχο βάθος χρόνου και το F-35 είναι η προφανής επιλογή.

chikichiki
Noble Member
chikichiki (@chikichiki)
3 years ago

Καλά αυτοί δεν είχαν πει πριν λίγο καιρό ότι ονειρεύονταν εγχώριο 6th gen; Τι έγινε, προσγειώθηκαν;

Παλιουρας
Παλιουρας
3 years ago

Να παρουν κανα δυο μοιρες οι Γερμανοι, και μολις φτιαξουνε δικο τους στελθ να μας τις δωσουν !!
😉

st76
st76
3 years ago

Οι Γερμανοί ενδιαφέρονται (?) για αγορά F-35. Σε λίγο καιρό, με την ενσωμάτωση του Pak T50 στη Ρωσική αεροπορία, θα επιζητήσουν και antistealth αεράμυνα. Και εκεί η Lockheed έχει (ή θα έχει) ολοκληρωμένη αντιπρόσταση με το σύστημα MEADS. Η Lockheed φαίνεται πως θα κάνει μεγάλες μπιζνες στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Απο την άλλη ο γεωστρατηγικός ρόλος της χώρας αναβαθμίζεται στην ευρύτερη περιοχή, καθώς Γερμανοί και Αμερικανοί βλέπουν την Ελλάδα ως παράγοντα σταθερότητας που εξέρχεται απο τη δημοσιονομική κρίση έχοντας αποκαταστήσει ως ένα βαθμό την ανταγωνιστικότητά της. Πεδίο δόξης λαμπρό, λοιπόν. Γιατί όχι να μην γίνει κορωνίδα της εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής η συνεργασία με τον αμερικάνικο γίγαντα, ωστε να συνεργαστεί με ιδιωτικές εταιρίες του ελλαδικού χώρου ή/και να κατασκευάσει μέρος των οπλικών συστημάτων που θα παραγγελθούν απο ευρωπαίους; Mια γερή-συντονισμένη και ρεαλιστική παραγγελία για τα επόμενα 10-15 χρόνια (αναβάθμιση patriot, μελλοντικά MEADS, εξυχρονισμός F-16 σε viper. αγορά μελλοντικά μερικών block-70 και ακόμη αργότερα ίσως κάποιων F35) θα ήταν μια άξια προίκα, η οποία όμως δεν θα είχε μόνο “δούναι” αλλα και “λαβειν”! Η χώρα προσφέρεται πλεον για επενδύσεις ξένων πολυεθνικών. Aς πάψουμε να προβαίνουμε σε “αγορές του αιώνα” και ας γίνουμε χώρα συμπαραγωγός! Και πανεπιστήμια έχουμε, και άξια μυαλά και φιλοεπενδυτική πλεον εργατική νομοθεσία. Ας επειδιώξουμε με τη συναίνεση και τη στήριξη των ευρωπαίων εταίρων μας, την αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου. Ας μην ζητήσουμε πχ απο τους Γερμανούς μόνο χρήματα ή οπλικά συστήματα ως ανταπόδοση για τη χρήση βάσεων του Ελλαδικού χώρου. Ας ζητήσουμε τη σθεναρή υποστήριξή τους στην παρότρυνση των αμερικανών να στήσουν γραμμές παραγωγής σε ευρωπαϊκό/ελληνικό έδαφος. Υπάρχει καλύτερη αμυντική θωράκιση έναντι του εξ Ανατολών γείτονα απο μια γραμμή παραγωγής μεμονομένων έστω οπλικών συστημάτων του αμερικανικού κολοσσού;

AIRMAN
AIRMAN
3 years ago

ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΛΟΚΧΗΝΤ ΜΑΡΤΙΝ ΠΑΛΕΥΕΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΞΕΙ ΣΤΗΛΘ Φ35 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟ ΚΟΒΩ ΟΙ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΔΙΠΛΑ (ΣΤΗΛΘ ΕΥΡΩΦΑΙΤΕΡ 2017+40= 2060 ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ)

Κωνσταντίνος
Κωνσταντίνος
3 years ago

Δεν νομίζω πως θα υπάρξει ανάπτυξη ευρωπαϊκού μαχητικού πέμπτης γενιάς πια, απο τη στιγμή μάλιστα που οι περισσότερες χώρες έχουν ήδη αγοράσει f35. Το πιθανότερο ειναι να αγοράσει η Γερμανία f35 για αντικατάσταση των tornado και στην συνέχεια ίσως να υπάρξει κάποιο προγραμμα για 6ης γενιάς που θα αντικαταστήσει τα typhoon και γιατι οχι και τα rafale αν αποφασίσουν να συμμετάσχουν οι Γάλλοι. Πάντως η τεχνολογια προχωράει και καλά θα κάνουν να βιαστούν, οι αμερικανοί ετοιμάζονται όπου ναναι να τεσταρουν τα Valkyrie και σε παρόμοιο προγραμμα δουλεύουν και οι Ρώσοι και ειμαι σίγουρος και άλλες χώρες, με τα μη επανδρωμένα μαχητικά να ειναι το μέλλον, είτε ως βοηθητικά των επανδρωμένων είτε ως αυτόνομες πολεμικές μηχανές. Πάντως στο προγραμμα Valkyrie και σε παρόμοια προγράμματα δεν έχουμε δώσει πολύ προσοχή και κακώς διότι θα μπορούσαν να μας λύσουν αρκετά προβλήματα και με χαμηλό κόστος.

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
3 years ago

Η κατάσταση ξεκαθαρίζει και, σύμφωνα με τον πάγιο νόμο της αγοράς, εκείνος που έκανε τη μεγαλύτερη επένδυση για να ανοίξει μια νέα αγορά, θα τη σκουπίσει πραγματικά, οι δε υπόλοιποι – που ασχολήθηκαν επί 30 συναπτά έτη με την ανακάλυψη (έστω βελτίωση …) της πυρίτιδας (EF. Rafale) – θα μείνουν ρέστοι … Και πολλά πούλησαν μάλιστα … Οι εκπληκτικές κινηματικές επιδόσεις του EF και η απόδοση του Rafale σε πολύωρες αποστολές κρούσης (Strike Eagle σε κίμακα 2/3) δεν αλλάζουν κάτι σε αυτό … Οι Ευρωπαίοι έπεσαν θύματα των τεράστιων σε διάρκεια κύκλων εξέλιξης, και της απουσίας (μεγάλης) εξέλιξης μετά την παραλαβή από τις χώρες προέλευσης.
Η συμπληρωματική παραγγελία του Ισραήλ, μετά από εκτενή επιχειρησιακή αξιολόγηση (και δράση …) συνιστά σοβαρή ένδειξη ότι το F-35 κάνει όλα όσα υπόσχεται και είναι πραγματικά το νέο Φάντομ.
Θρυλείται ευρέως ότι προ διμήνου έγινε επιχειρησιακή αποστολή της ΗΗΑ με F-35 στη Δαμασκό για καταστροφή αποθηκευμένων κορυφαίων συστημάτων εγγύς αεράμυνας Παντσίρ (προορίζονταν για τη Χεζμπολλάχ) σε ζώνη καλυπτόμενη από ενεργή συστοιχία S-300 … Η οποία όχι μόνο δεν το εντόπισε, αλλά και κατεστάλη …

Άγγελος
Άγγελος
3 years ago

Παρατηρώ το εξής,
Αεροπορίες που έχουν εξαιρετικά ικανά μαχητικά 4.5 γενιάς όπως η Γερμανία αλλά όχι στελθ φαίνεται να ψάχνουν να εντάξουν κάποια μαχητικά στελθ 5ης γενιάς στον κορμό οποσδήποτε.
Παράλληλα αεροπορίες όπως των ΗΠΑ με αρκετά στελθ αεροσκάφη αρνούνται προς το παρόν να εγκαταλείψουν τα μαχητικά τύπου Super Hornet και F-15 και στην περίπτωση του πρώτου παραγγέλνουν και άλλα. Πέρα των πολιτικών σκοπιμοτήτων και της ανάγκης κρατήματος γραμμών παραγωγής ανοικτών υπάρχει το ακόλουθο ενδεχόμενο:
Να έχουν δηλαδή και οι μεν και οι δε καταλήξει ότι το βέλτιστο μίγμα απόδοσης/κόστους είναι κάποια μαχητικά 5ης γενιάς μαζί με αρκετά 4.5 γενιάς. Κοιτώντας τις δυνατότητες αντίληψης της τακτικής κατάστασης και πρώτου πλήγματος που προσφέρουν τα πρώτα και τη δυνατότητα μεταφοράς πολύ περισσότερου οπλισμού από τα δεύτερα(τουλάχιστον προς το παρόν) παράλληλα με την αξιοπιστία τους κάτι τέτοιο δεν θα ήταν έκπληξη.
Δυστυχώς αυτό ενισχύει τους φόβους για το πόσο δύσκολο θα είναι να αντιμετοπιστεί η κατάσταση στο Αιγαίο ακόμα και αν οι Τούρκοι δεν παραλάβουν όλο τον αριθμό F-35 που λέγεται (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ισορροπία δυνάμεων εξαρτάται μόνο από το προηγούμενο σύστημα).

f.karaiosifidis
Φαίδων Γ. Καραϊωσηφίδης
3 years ago
Reply to  Άγγελος

H περίπτωση της Γερμανίας είναι ιδιαίτερη. Πρόκειται για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και είναι προς το παρόν αποκλειστικά στη σφαίρα της ενημέρωσης (επιβάλλεται από νόμο).
Στις ΗΠΑ η περίπτωση του USN αναφορικά με το Super Hornet είναι επίσης ειδική.
Για το Αιγαίο… συμφωνούμε και επαυξάνουμε!

photographix
3 years ago

Εχει πιθανα παρελθει οριστικα η εποχη αναπτυξης Ευρωπαικών μαχητικων. Δεν ξερω ποιος ειναι ο σχεδιασμος και οι ιδεες στα επιτελεια χωρων οπως πχ η Σουηδία και η Γαλλία για την εξισορροπηση μελλοντικα των απειλων νεας γενιας .
Μπορει Τyphoon, Rafale, Gripen να αναβαθμιζονται και να τροποποιουνται σχεδον εσαει σε επιπεδα που να αντιμετωπιζουν πανω κατω αξιοπρεπως τις απειλες νεας γενιας, θυμιζοντας λιγο την πορεια του F-16?
Ή θα αναγκαστουν καποια στιγμη εκ των πραγματων, παρα την οικονομικη δεινοτητα , αρκετες Ευρωπαικες χωρες να δημιουργησουν (ξανα) consortium για την αναπτυξη ευρωπαικου αντι-Τ50? (με τοσα F-35 να εχουν “πλημμυρίσει” την Ευρωπη δεν φαινεται να μενει οικονομικός και λειτουργικος χωρος για ευρωπαικο “F35 / J31”)
‘Η θα επαναληφθει το σεναριο “συνεργασίας” του F-35 για τον διαδοχο του F-22 ? (Πολυ χλωμο μαλλον)
Η Γερμανία γενικα φαίνεται , μεχρι στιγμης τουλαχιστο, να συρικνωνει την στρατιωτικη της ισχυ στα αναγκαια επιπεδα για τις εκτιμησεις της καθαρα μαλλον περι της εθνικη της ασφαλειας, με πολυ λιγες προβλεψεις περι αλλων στρατιωτικων υποχρεωσεων ή προθεσεων (ποσο μαλλον για τις ιδεες περι ενιαιου ευρωπαικου στρατου) . Θα εκπλαγω αν προμηθευτει F-35, και εαν το κανει θα περιμενω να ειναι μαλλον ενας μικρος αριθμος.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία

Περισσότερα για το θέμα στο τεύχος της "Πτήσης" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, κοντά σας την Τρίτη 03-2020 Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα υπέρ και τα κατά κάθε πρότασης για τις 4 νέες...

54
Το χτεσινό μας άρθρο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών για το ΠΝ μας, αλλά και το παράλληλο...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 March 2016 #358

Αγορά 1.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 January #368

Αγορά 1.99

Related News

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν στην αποκλιμάκωση των συγκρούσεων

ΑΠΕ-ΜΠΕΟι υπουργοί Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής να λάβουν επείγοντα βήματα, μετά από συνομιλίες που έγιναν στην...

Συντριβή F-5E: Η Αεροπορία της Ταϊβάν αποσύρει τα ‘Tiger’

Το πρόσφατο ατύχημα με μονοθέσιο F-5E ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ταϊβάν έδωσε την χαριστική βολή στον τύπο, ανοίγοντας τον δρόμο για την απόσυρση...

Τα υπέρ και τα κατά κάθε πρότασης για τις 4 νέες ελληνικές φρεγάτες, μια παρουσίαση του πιθανού μέλλοντος του ΠΝ

Το χτεσινό μας άρθρο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών για το ΠΝ μας, αλλά και το παράλληλο...