Γερμανός πολιτικός: Ο Στρατός διαθέτει πυρομαχικά μόνο για μια ημέρα επιχειρήσεων!

15
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Βαυαρίας και πρωθυπουργός του ομώνυμου γερμανικού ομόσπονδου κρατιδίου, Μάρκους Σέντερ, θέλει η Γερμανία να φθάσει τον στόχο του 2% για την άμυνα (που το ΝΑΤΟ έθεσε το 2014) το συντομότερο δυνατό.

Μιλώντας στη «Bild am Sonntag», ο Σέντερ υιοθέτησε τη γνώμη ειδικών που υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί έχουν πυρομαχικά για μία ημέρα (!) και απαίτησε να δημιουργηθεί απόθεμα πυρομαχικών τουλάχιστον για έναν μήνα.

Όπως τονίζει η «Handelsblatt», ο Σέντερ ζήτησε αρκετά ανταλλακτικά για να καταστούν ξανά επιχειρησιακά αεροπλάνα και επεσήμανε ότι το ναυτικό χρειάζεται περισσότερα λειτουργικά πλοία. Ο ίδιος υποστήριξε, δε, ότι η Γερμανία οφείλει να αποκτήσει ελικοπτέροφορο, στο πλαίσιο των συμμαχικών της υποχρεώσεων από τον Αρκτικό Ωκεανό έως τη Νότια Σινική Θάλασσα…

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Αυτή την στιγμή η Γερμανία έχει ΑΕΠ 3,38 Τρις €!!!
Έχει πλεονασματικό προϋπολογισμό κατά 1,7% του ΑΕΠ (58 δις €)
Δίνουν για την άμυνα περίπου το 1,35% του ΑΕΠ.
Μια αύξηση στο 2%, που είναι απολύτως εφικτή και εύκολη για αυτούς, θα σήμαινε ένα κεφάλαιο της τάξης των 22 δισεκατομυρίων τον χρόνο!

Για να καταλάβουμε τα νούμερα ας σκεφούμε τί θα αγοράζαμε εμείς με 22 δις! Τί στρατό θα μπορούσαν να φτιάξουν!
Εμάς μας λείπουν μέχρι και τα 100 εκατομύρια….

p270
Member
Noble Member
p270

ναι αλλά αυτοί δεν κινδυνεύουν στην ουσια από κανέναν για αυτό και δεν τα δινουν

Lefteris
Member
Noble Member
Lefteris

Δεν μας λείπουν, είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Την τελευταία τετραετία δόθηκαν δις ως συμμετοχή μας στο μεταναστευτικό σε ΜΚΟ και επιχειρήσεις εστίασης.

kosmidis Marios
Guest
kosmidis Marios

Tωρα που δεν θα δινονται …αυτη την τετρετια δις για το μεταναστευτικο…..οπως εγραψε το εγκυρο…….. trarifas.kyr.mhtsos.com
και τωρα εχουμε…πολιτικη βουληση ποσους….εξοπλισμους θα κανουμε.

και επι Τσοχατζοπουλου…πουλιτικη βουληση υπηρχε

filon26
Member
Famed Member
filon26

Τα προγράμματα για το μεταναστευτικό όμως, αποφασίζονται από τρίτους και χρηματοδοτούνται από αλλού. Όχι ότι στο παρελθόν δεν “μπήκε χέρι” σε ευρωπαικά κονδύλια που είχαν εγκριθεί για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά το να το κάνεις επίσημα είναι δύσκολο.

Όταν αυξηθεί το ΑΕΠ και μειωθεί το χρέος σε σημείο που να αρθούν οι περιορισμοί, θα κάνουμε ότι θέλουμε. Μέχρι τότε, για να χρηματοδοτούμε τις ΕΔ, θα πρέπει να επαναπροσδιορίζουμε τις προτεραιότητές μας σε άλλα θέματα, που αποτελούν δομικές αδυναμίες της Ελληνικής οικονομίας (το μέγεθος του δημοσίου τομέα και η φοροδιαφυγή είναι δυο παραδείγματα).

Thomas
Member
Noble Member
Thomas

Οι Γερμανοί δύσκολα θα δεχθούν να φτιάξουν έναν πολύ ισχυρό στρατό. Οι ψυχολογικές επιπτώσεις στον μέσο Γερμανό πολίτη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είναι ακόμα πολύ έντονες και υπάρχει μια έντονη αντίθεση προς κάθε προσπάθεια απροκάλυπτης ηγεσίας από την Γερμανία στην Ευρώπη. Ο μόνος τρόπος για να δώσουν οι Γερμανοί τα χρήματα που απαιτούνται και να φτιάξουν ισχυρές ένοπλες δυνάμεις είναι στο πλαίσιο μιας Ευρωπαϊκής Δύναμης που θα περιορίζει την Γερμανική ηγεμονία και θα παρέχει τα απαραίτητα φίλτρα προστασίας των ευαισθησιών των Γερμανών πολιτών. Δεν είναι εύκολη υπόθεση για τους Γερμανούς πολιτικούς η διαχείριση του ηγετικού ρόλου της χώρας τους… Read more »

Miscojones
Member
Active Member
Miscojones

Αυτό συμβαίνει γιατί οι Γερμανοί δεν είναι θαυματοποιοί όπως εμείς. Ο ΕΣ έχει πολύ περισσότερα τεθωρακισμένα οχήματα από τους Γερμανούς, έχει καταφέρει να έχει απόθεμα πυρομαχικών, ανταλλακτικών, καυσίμων για 22 ημέρες αγώνα, έχει πλήρη πληρώματα 100% για όλα του τα οχήματα, πλήρως εκπαιδευμένα, σε άριστα πεδία βολής (εικονικά και πραγματικά), έχοντας εκτελέσει όλο τον κύκλο βολών με πραγματικά πυρομαχικά. Τα ΤΘ οχήματα είναι όλα σε λειτουργία και άριστα συντηρημένα και κάθε 5 χρόνια περνούν από ανακατασκευή στο εργοστάσιο βάσεως. Και όλα αυτά τα καταφέρνουμε με ένα προυπολογισμό δεκάδες φορές μικρότερο από της Γερμανίας. Ωραίο το όνειρο αλλά αν σου πω… Read more »

adpanos
Guest
adpanos

Σκέψου πως αυτοί που δεν έχουν ανάγκη την άμυνα αναπτύσσουν και παράγουν για να σου πουλήσουν και εσύ που έχεις τεράστιες ανάγκες για άμυνα, δεν παράγεις, δεν αναπτύσσεις τίποτα αλλά περιμένεις στην γωνία να τους τα σκάσεις για να γίνουν πιο πλούσιοι ….

Αυτό είναι το Ελληνικό παράδοξο.

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

έτσι και γω πλεόνασμα βγάζω…………………………………….

NaturalKiller
Guest
NaturalKiller

Such a shame for former German war machine…Prussian generals are grieving in their graves lol

Epam Papas
Guest
Epam Papas

Εμείς για πόσες μέρες έχουμε; (ρητορικό ερώτημα)

Νασος
Guest
Νασος

Μέχρι να μην μείνει κανένας τους ή κανένας μας.

ShadowMan
Member
Noble Member
ShadowMan

Δεν πήγες φαντάρος σε κάνα φυλάκιο στον εβρο ή σε καμιά λημνο ή Σαμοθράκη να τυχει να δεις αποθήκες στο εσωτερικό τους???
Εγώ θυμάμαι οχι πολύ παλιά οτι ήθελες ικανότητες τετρις…..

Miscojones
Member
Active Member
Miscojones

Εξαρτάται από ποια μεριά το βλέπεις. Αν μπορέσουμε να κινήσουμε όλα μας τα άρματα (ουτοπικό) θα έχουμε πυρομαχικά για ελάχιστες ημέρες. Αν όμως κινήσουμε όσα μπορούμε-πραγματικά, τότε θα έχουμε τουλάχιστον 20 φορές περισσότερα από το να τα κινούσαμε όλα. Σε κάλυψα;

Andreas
Member
Noble Member
Andreas

Αν θέλεις να τους τρομάξεις κάνεις ότι έκαναν οι Γαλάτες στον Αστερίξ.. Χτυπάς το καμπανάκι και τους δηλώνεις ότι θα συνεχίσεις τη μάχη αύριο.