9.3 C
Athens
Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου, 2020
- Advertisement -

Η Γερμανία παρουσιάζει τις προτεραιότητες της Προεδρίας της για την Ευρωπαϊκή Άμυνα

- Advertisement -

Τις προτεραιότητές στους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση επί τη αναλήψει της προεδρίας για το δεύτερο μισό του 2020 ανέλυσε η Γερμαννία.
Συγκεκριμένα, η υπουργός Αμύνης κυρία Annegret Kramp-Karrenbauer ανέφερε στη διάρκεια τηλεσυνέντευξης για την έναρξη της γερμανικής προεδρίας στις 8 Ιουλίου, ότι θέλει να αυξήσει την δύναμη και να αναπτύξει μια “στρατηγική πυξίδα” για την άμυνα και ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Kramp-Karrenbauer κάλεσε για ευρωπαϊκή ενότητα και σαφήνεια στις αξίες, στα συμφέροντα και στις φιλοδοξίες της, ιδιαίτερα σε σχέση με τη Ρωσία και την Κίνα, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να πασχίσει για να διευρύνει τις σχέσεις της με τους συμμάχους της στην περιοχή των Ινδο-Ειρηνικών ωκεανών εξαιτίας της “επιθετικής οικονομική και ιδεολογικής επέκτασης της Κίνας”.

Γερμανικό ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Γερμανία σε κοινή γραμμή για την Ευρώπη


Επιπλέον, ζήτησε την ανάπτυξη στον τομέα της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Άμυνας και Ασφάλειας (Common Security and Defence Policy – CFSP) ώστε η Γερμανία και η Ε.Ε. να προβάλουν περισσότερη ασφάλεια στο εσωτερικό και καλύτερη διαχείριση των διεθνών κρίσεων, όπως επίσης και να προετοιμαστούν για το μακροπρόθεσμο μέλλον στη μετά-COVID-19 εποχή.
Σημείωσε πως το πρόγραμμα Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας στον τομέα της Άμυνας (Permanent Structured Cooperation – PESCO) για τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ιατρικής Διοίκησης (EMC) είναι ένα σημαντικό βήμα για μια ευρύτερη συνεργασία. Η Γερμανία και οι συνεργάτες της δομούν την διοίκηση αυτή ως πυρήνα μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών ενόπλων δυνάμεων, με σκοπό να απλοποιήσουν τις διαδικασίες να οργνώσουν, να μεταφέρουν από ξηράς, αέρος ή θαλάσσης και να αναπτύξουν στο πεδίο ιατρικές μονάδες για να αντιμετωπίσουν επιδημίες και πανδημίες.

Κροατική προεδρία της ΕΕ: Στήριξη στην Ελλάδα, προστατεύει τα σύνορα της Ευρώπης


Το πρόγραμμα EMC ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018 και περιλαμβάνει την Τσεχία, την Ιταλία, την Ολλανδία,το Βέλγιο, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, την Ισπανία, τη Σουηδία και τη Γερμανία και έχει σκοπό να δώσει στην Ε.Ε. την ικανότητα να αντιμετωπίσει έκτακτα ιατρικά περιστατικά με την καλύτερη δυνατή χρήση των πόρων της στρατιωτική ιατρικής της.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
blackpeteg

Προτεραιότητες Γερμανίας για την Ευρωπαική Άμυνα:

  1. Να βάλουμε την Τουρκία στην ΕΕ
  2. Να αναθέσουμε στην Τουρκία την Διοίκηση των Ευρωπαϊκών δυνάμεων
  3. Να συνδράμουμε στις επιχειρήσεις της Τουρκίας με υλικο-τεχνική υποδομή και χρηματοδότηση (Γερμανικές αμυντικές εταιρείες που χρηματοδοτούνται από Γερμανικές τράπεζες)
  4. Γενικώς να στηρίξουμε Ταγίπ μέχρι να σβήσει ο ήλιος – τα ψηφαλάκια να είναι καλά
  5. Λοιπές ανάγκες Ευρωπαϊκής άμυνας
Paliouras

Πιο απλα,

  1. Σκυβουμε
  2. Κατεβαζουμε βρακια
dimitrisx

Εκ διαμέτρου αντίθετες προτεραιότητες με εμάς.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η προσφορά της ELBIT οικονομικότερη και πιο συμφέρουσα για την ΠΑ, αποκαλύπτουμε την αλήθεια

Πολλά έχουν γραφτεί αλλά και ακουστεί τις τελευταίες μέρες για την επιλογή της ισραηλινής ELBIT για την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία....

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Οι Γάλλοι ετοιμάζονται για τη μεγάλη επιστροφή, νέα προσφορά για [email protected]

81
 Η πρόσφατη συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Dassault, που θα υπογραφτεί στις πρώτες μέρες του Νέου Έτους, είναι μια απλή απόδειξη των εξαιρετικών...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Δεκέμβριος 2020

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 September #376

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 August 2014 #339

Αγορά

Related News

Πελόσι: Η Αμερικανική Βουλή θα ψηφίσει την παράκαμψη του βέτο του Τραμπ

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι δήλωσε σήμερα πως το σώμα θα ψηφίσει στις 28 Δεκεμβρίου για να παρακάμψει το βέτο...

Βέτο Τράμπ στις κυρώσεις κατά της Τουρκίας!

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έθεσε βέτο, όπως είχε προαναγγείλει, στον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) για το οικονομικό έτος 2021, ο οποίος προβλέπει...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η προσφορά της ELBIT οικονομικότερη και πιο συμφέρουσα για την ΠΑ, αποκαλύπτουμε την αλήθεια

Πολλά έχουν γραφτεί αλλά και ακουστεί τις τελευταίες μέρες για την επιλογή της ισραηλινής ELBIT για την παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία....