Οι Γερμανοί προετοιμάζουν την Ε.Ε. να αναπτύξει μέχρι 9 πολεμικά πλοία στον Περσικό

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Γερμανία θα υποστηρίξει τη συγκρότηση μιας ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης για την προστασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στον Περσικό Κόλπο, στη σύνοδο των κρατών-μελών της Ε.Ε. στο Ελσίνκι στα τέλη του μήνα.

Όπως υποστηρίζει η «De Morgen», κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες έχουν ήδη ενημερωθεί για την πρόταση, τμήματα της οποίας υπάρχουν σε έκθεση συμβούλων της Γερμανικής Βουλής που εντόπισε η βελγική εφημερίδα.

Η Γερμανία δεν θα στείλει πολεμικά πλοία στον Περσικό

Η Γερμανία προσανατολίζεται να ζητήσει από την Ε.Ε. μια αυστηρή εντολή για ναυτική επιχείρηση, που θα μπορεί να κινηθεί είτε στην προστασία των εμπορικών πλοίων που πλέουν μεταξύ Ιράν και Ομάν είτε σε αποστολές επιτήρησης. Οι Γερμανοί αναλυτές εκτιμούν ότι η επιχείρηση θα απαιτήσει το 10% με 30% των ευρωπαϊκών ναυτικών μέσων και πιστεύουν ότι η Ε.Ε. μπορεί να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ και μια σειρά άλλων χωρών (Βρετανία, Νορβηγία, Καναδάς, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία κ.α.), αλλά αποκλείουν την ταύτιση με την Ουάσινγκτον, για να μην καταρρεύσει η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Το Ολλανδικό Ναυτικό ψάχνει μεταφραστή περσικών, οι Ευρωπαίοι συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις

Μια επιχείρηση προστασίας θα μπορούσε να περιλαμβάνει δύναμη 5 φρεγατών ή αντιτορπιλικών με οπλισμένα ελικόπτερα, 2 κορβέτες, 3 αεροσκάφη ναυτικής επιτήρησης, 2 πλοία γενικής υποστήριξης και εξοπλισμένους στρατιώτες στα καταστρώματα εμπορικών πλοίων. Η συγκεκριμένη εκδοχή έχει εφαρμοστεί στην ευρωπαϊκή επιχείρηση Atalanta, που προστατεύει εμπορικά πλοία από πειρατές ανοικτά της Σομαλίας.

Μια αποστολή παρατήρησης θα απαιτήσει 5 φρεγάτες ή αντιτορπιλικά, 2 πλοία γενικής υποστήριξης και 3 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Tazos
Guest
Tazos

Δεν στέλνουμε και εμείς μια μη εκσυγχρονισμένη S; Και θα αποκτήσουμε κύρος δίνοντας το παρόν και δεν μπορώ να πω ότι θα μας λείψει ιδιαίτερα. Ένα ραντάρ ναυτιλίας να δουλεύει αρκεί.

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Δηλαδή οι Γερμανοί θέλουν να μας πούνε ότι αυτοί αναλαμβάνουν την ηγεμονία και στο στρατιωτικό σκέλος και ότι πρέπει να τους ακολουθήσουμε σε μια επιχείρηση στον κόλπο, ανεξάρτητα από την δύναμη που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, άσχετα αν μπορεί να λειτουργήσει και μαζί με εκείνη τη δύναμη ε; Ποια η Γερμανία,να ήταν η Γαλλία το δεχομουν αλλά η Γερμανία; Και γιατί να πρέπει να την ακολουθήσουν τα μέλη της Ε.Ε.; Γιατί να μην συνταχθεί οποίος θέλει με την δύναμη που συντάσσουν οι ΗΠΑ; Δεν είμαστε όλα τα μέλη σύμμαχοι με τις ΗΠΑ; Δεν είναι ο ποιο δυνατός σύμμαχος όλων των μελών;… Read more »

Andreas
Member
Noble Member
Andreas

Πόσα δικά τους θα βάλουν; η έννοια ευρωπαϊκής ναυτικής δύναμης είναι παράξενη. Δυνάμεις απο κράτη μέλη ναι, αλλά υπό ποίου την διοίκηση και ποιος πληρώνει;

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Πρέπει και εμείς να συμμετάσχουμε, αναλογικά με τον πληθυσμό και το ΑΕΠ μας.
Δηλαδή πάνω κάτω το 2% της ΕΕ.
Να στείλουμε δηλαδή 15-20 άτομα.
Άλλα αφού είμαστε υπό επιτήρηση και δεν πρέπει να ξοδεύουμε πολλά για την άμυνα 1με 2 άτομα είναι αρκετά.
Θα συμφωνήσουν και οι “θεσμοί”.

Panos71
Member
Noble Member
Panos71

Προηγουμένως ηθελα να δω τους Αγγλους στο θεμα της ατακτης εξοδου…να σέρνονται.
Τωρα γιατι θελω να δω τους Γερμανους να λιώνουν σαν τα κερακια.
Μηπως να παω να το κοιτάξω;;;

Yiorgos
Member
Noble Member
Yiorgos

Perfect! Let’s do it and support it, full speed ahead, only though after the EU sends a fleet with 6-7 frigates and destroyers to get the Turks out of the Cyprian EEZ. That should be the prerequisite of any discussion that deals with any sanctions against Russia or action at the Gulf. If the EU doesn’t understand that it needs to take stronger actions when a member country is actually threatened and invaded compared to actions taken in support of non member countries, then they have missed the point. How many drill ships and frigates does Turkey needs to place… Read more »