- Advertisement -

Γ. Γεραπετρίτης: Δεν απεμπολούμε το δικαίωμά μας να φτάσουμε στα 12 ναυτικά μίλια

Array
- Advertisement -

AΠΕ-ΜΠΕ

«Η κόκκινη γραμμή είναι μία και μόνη: ότι εμείς δεν απεμπολούμε ποτέ το δικαίωμά μας να φτάσουμε ως τα 12 ναυτικά μίλια». Αυτό υπογράμμισε, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης προειδοποιώντας συγχρόνως ότι «η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει οποιοδήποτε υποθαλάσσιο γεωτρύπανο». Παράλληλα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ανέξοδη και ανεύθυνη πολιτική στα εθνικά θέματα.

Ξεκινώντας από μια γενική διαπίστωση, «όλοι έχουμε μια βασική υποχρέωση σε καθεστώς Δημοκρατίας, και η υποχρέωση αυτή είναι να τους έχουμε τους πολίτες ενημερωμένους. Οι πολίτες δεν είναι αγέλη, είναι άνθρωποι τους οποίους οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε ως εχέφρονες, έχουν πλήρες συνταγματικό δικαίωμα να γνωρίζουν τα πράγματα στην ορθή τους διάσταση», ο υπουργός Επικρατείας τόνισε στο επίμαχο ζήτημα: «Η ορθή διάσταση που έχει να κάνει με τις θαλάσσιες ζώνες είναι πολύ συγκεκριμένη. Σήμερα που μιλάμε, τα χωρικά μας ύδατα είναι στα 6 ναυτικά μίλια. Η Ελλάδα διατηρεί μονομερώς το κυριαρχικό της δικαίωμα, ανά πάσα στιγμή με βάση το Διεθνές Δίκαιο, να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα έως τα 12 μίλια. Πέρα από τα 6 μίλια που είναι χωροθετημένα είναι διεθνή ύδατα, βεβαίως η Ελλάδα έχει κυριαρχικά δικαιώματα έως τα 200 μίλια ή παραπάνω. Ο,τιδήποτε άλλο είναι μια επιχείρηση είτε να χαϊδέψουμε τα αυτιά των πολιτών σε ένα πλαίσιο απίστευτου πατερναλισμού είτε να λαϊκίσουμε και να προσκομίσουμε συγκυριακά πολιτικά οφέλη. Και τα δύο είναι ζημιά για τη δημοκρατία. Οφείλουμε να θέτουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση».

Και συνέχισε ο κ. Γεραπετρίτης: «Η κόκκινη γραμμή είναι μία και μόνη: ότι εμείς δεν απεμπολούμε ποτέ το δικαίωμά μας να φτάσουμε ως τα 12 ναυτικά μίλια -και ήδη το πράττουμε στο Ιόνιο μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο, αυτό θα γίνει στο άμεσο μέλλον», δήλωσε προαναγγέλλοντας τις επόμενες κυβερνητικές κινήσεις. Εξάλλου, «διατηρούμε για όλη την υπόλοιπη χερσαία και νησιωτική χώρα (το δικαίωμα) να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα. Αυτό δεν θα μας το στερήσει κανείς».

Ευκαιρίας δοθείσης διευκρίνισε ότι «η δημιουργία τετελεσμένων σε έναν χώρο στον οποίο η Ελλάδα ασκεί εν δυνάμει κυριαρχία είναι στην πραγματικότητα προσβολή των δικαιωμάτων της. ‘Αλλο το ζήτημα της αβλαβούς διέλευσης κατά το Διεθνές Δίκαιο κι άλλο το ζήτημα της δημιουργίας τετελεσμένων. Είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει οποιοδήποτε υποθαλάσσιο γεωτρύπανο, δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε παρέμβαση η οποία θα δημιουργεί τετελεσμένα και κεκτημένα. Αυτό είναι δεδομένο».

Στο σημείο αυτό της συνέντευξης, ο Γ. Γεραπετρίτης επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση που «σήμερα μας καλεί σε εν θερμώ επέκταση των χωρικών υδάτων», ότι ενώ είχε ως κυβέρνηση κάθε δυνατότητα να τα επεκτείνει, ακόμη και σε πιο «ανώδυνες» περιοχές, δεν το έπραξε, ούτε καν σε οριοθέτηση με τις γειτονικές χώρες δεν προχώρησε. «Πολύ ανέξοδα, πολύ ανεύθυνα, πολύ πρόχειρα», ήταν το συμπερασματικό του σχόλιο για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Σε ερώτηση για το αίτημα της Φώφης Γεννηματά να μην επιτραπεί στα τουρκικά σκάφη να προχωρήσουν μέσα στα 12 μίλια, την κάλεσε να συμβουλευθεί τους ειδικούς στο επιτελείο της αν αυτό είναι επιτρεπτό βάσει του Διεθνούς Δικαίου ή όχι. Σε άλλο δε, σημείο παρατήρησε: «Η υποκρισία πολλές φορές πλεονάζει. Εδώ και 30 χρόνια γίνονται και ασκήσεις και διελεύσεις στα 6 ως 12 μίλια, και από μέρους της Τουρκίας στα ελληνικά ύδατα, και από μέρους της Ελλάδας στα τουρκικά». Ενώ, από τη στιγμή που και οι δύο χώρες δεν έχουν επεκτείνει τα χωρικά τους ύδατα έξω από τα 6 μίλια, λογίζονται κατά το Διεθνές Δίκαιο ως διεθνή ύδατα, στα οποία επιτρέπεται η αβλαβής διέλευση.

Βεβαίως, συνέχισε, «να καθίσουμε να συζητήσουμε με όλους για την εθνική γραμμή, για το αν θα πρέπει να επεκτείνουμε και πότε στα 12 μίλια. Βεβαίως, αποτελεί κυριαρχικό μας δικαίωμα, το οποίο θα πρέπει να πράξουμε, ο χρονισμός είναι κάτι εντελώς διαφορετικό». ‘Αλλωστε, πρόσθεσε, άλλο το ζήτημα της στρατηγικής κι άλλο «να στρεβλώνουμε την πραγματικότητα, προσκομίζοντας κάποια ευκαιριακά οφέλη, επειδή ακούγονται ευχάριστα. Η υποχρέωση εκείνου που ασκεί δημόσιο λειτούργημα δεν είναι να μιλά ευχάριστα, αλλά να λέει αλήθειες».

Σε ό,τι αφορά τις τουρκικές προκλήσεις, ο υπουργός Επικρατείας τις χαρακτήρισε «συστηματικές» και «κλιμακούμενες», επέμεινε δε, ότι η γείτων είναι σε διπλωματική απομόνωση, με πολλά μέτωπα ανοιχτά. Προειδοποίησε, όμως, «είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, δεν κομπάζουμε, δεν απειλούμε», επαναλαμβάνοντας ότι από τον Έβρο και εντεύθεν έχει αποδειχθεί η ελληνική αποτρεπτική ικανότητα.

Σκοπός των κυρώσεων είναι να εξαναγκασθεί με διαβουλευτικό πνεύμα να προσέλθει στη συζήτηση η Τουρκία και να βρεθεί μια λύση σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ανέφερε ο Γ. Γεραπετρίτης που διευκρίνισε: «Εκείνο που πρωτίστως με ενδιαφέρει και για μένα και για τις επόμενες γενιές, δεν είναι η Τουρκία να ‘πεθάνει’ πολιτικά και διπλωματικά. Εκείνο που με ενδιαφέρει, είναι να υπάρχει μια ειρηνική συμβίωση για το μέλλον και τις επόμενες γενιές. Κι αυτό θα γίνει όταν καθίσουμε στο τραπέζι, υπό όρους καταλλαγής, χωρίς τις τουρκικές απειλές και προκλήσεις, επί τη βάσει των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, και να βρούμε μια λύση βιώσιμη και μακροπρόθεσμη». Η απειλή των κυρώσεων είναι εξίσου σημαντική με την επιβολή τους, είπε κλείνοντας για το θέμα.

Εν κατακλείδι, είναι σε εξέλιξη μια συντονισμένη διπλωματική «μάχη» σε πολλά επίπεδα, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, που επεσήμανε το γεγονός ότι η Τουρκία βρίσκεται διαρκώς στην ατζέντα των τελευταίων Ευρωπαϊκών Συμβουλίων και αυτό δεν πρέπει να υποτιμηθεί, ενώ και η υπομονή των ισχυρών παικτών δεν είναι ανεξέλεγκτη.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

21 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
21 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
SABRE
Active Member
SABRE (@sabre)
15 days ago

Μιλάει για εχεφρονες πολίτες αλλά υποτιμά την νοημοσύνη μας με αυτά που λέει. Από πότε μια κόκκινη γραμμή είναι κάτι το οποίο περιμένει να το ασκήσεις;; δεν έχει δηλαδή υπόσταση αλλά υπάρχει σαν όριο μόνον ΑΝ θελήσουμε να την επικαλεσθουμε. Τότε δεν είναι κόκκινη και δεν είναι γραμμή. Την αλλάζουμε καθόσον μας συμφέρει. Δεν σκέφτεται άραγε ότι αυτή ακριβώς η νοοτροπία κ η εντύπωση που δίνει οδηγεί σε ολοένα κ πιο μεγάλη υποχώρηση; αλλά κ όταν φθάσεις να την υπερασπισθεις αύριο αντί για σήμερα θα έχεις χάσει χρόνο και στο τακτικό πεδίο αλλά και στο πεδίο των επιχειρηματων. “υπερασπιζεσαι σήμερα κάτι το οποίο δεν σε πείραξε που παραβιάστηκε χθες;”

Arvalius
Member
Arvalius (@arvalius)
15 days ago

Καλησπέρα,
Κάποιος πρέπει να τον ενημερώσει που βρίσκεται αυτή την στιγμή το ερευνητικό…

jw4799
Active Member
jw4799 (@jw4799)
15 days ago
Reply to  Arvalius

Θα ιδρώσει τ’ αυτί του νομίζεις;; Μπαααα….

kkalev
Active Member
kkalev (@kkalev)
15 days ago

“Σε ερώτηση για το αίτημα της Φώφης Γεννηματά να μην επιτραπεί στα τουρκικά σκάφη να προχωρήσουν μέσα στα 12 μίλια, την κάλεσε να συμβουλευθεί τους ειδικούς στο επιτελείο της αν αυτό είναι επιτρεπτό βάσει του Διεθνούς Δικαίου ή όχι. Σε άλλο δε, σημείο παρατήρησε: «Η υποκρισία πολλές φορές πλεονάζει. Εδώ και 30 χρόνια γίνονται και ασκήσεις και διελεύσεις στα 6 ως 12 μίλια, και από μέρους της Τουρκίας στα ελληνικά ύδατα, και από μέρους της Ελλάδας στα τουρκικά». Ενώ, από τη στιγμή που και οι δύο χώρες δεν έχουν επεκτείνει τα χωρικά τους ύδατα έξω από τα 6 μίλια, λογίζονται κατά το Διεθνές Δίκαιο ως διεθνή ύδατα, στα οποία επιτρέπεται η αβλαβής διέλευση.”

1. Αβλαβής διέλευση αφορά τα χωρικά ύδατα, όχι τα διεθνή ύδατα, έλεος λίγο.
2. Η Τουρκία έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12νμ στην Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο.
3 Οι ασκήσεις και διελεύσεις σε διεθνή ύδατα δεν αφορούν την άσκηση συγκεκριμένων δικαιωμάτων κυριαρχίας. Η εκτέλεση σεισμικών ερευνών αποτελεί αποκλειστικό δικαίωμα του κύριου της υφαλοκρηπίδας.
4 Η Ελλάδα ρητώς διατηρεί το δικαίωμα της επέκτασης των χ.υ, στα 12νμ με πράξη εσωτερικού δικαίου άνευ οποιασδήποτε διαβούλευσης ή αρνησικυρίας τρίτων μερών. Κατά συνέπεια η υφαλοκρηπίδα στο χώρο 6-12νμ δεν απαιτεί καμία οριοθέτηση καθώς βρίσκεται στο χώρο στον οποίο μπορεί η Ελλάδα να ασκήσει το μονομερές δικαίωμα επέκτασης χ.υ. Η πραγματοποίηση ηχοβολιστικών σεισμικών ερευνών σε αυτό το τμήμα είναι de facto παραβίαση αποκλειστικού ipso facto et ab initio κυριαρχικού δικαιώματος η οποία απαγορεύεται και οφείλει να εμποδίζεται με αναλογικά μέσα.

Πράγματι η υποκρισία πλεονάζει.

Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι διαπραγμάτευση εν όπλοις. Και η Ελλάδα έχει αποδεχτεί de facto τη θέση της Τουρκίας ότι τα νησιά που συνορεύουν με αυτή δεν έχουν υφαλοκρηπίδα & κυριαρχικά δικαιώματα πέραν των 6νμ. Αυτό που συζητάμε ούτως ή άλλως αφορά την επέκταση της κυριαρχίας μας πέραν των 6νμ των χ.υ. Οπότε λοιπόν είναι υποκριτικό να λέμε ότι οι κόκκινες γραμμές μας είναι η κυριαρχία των 6νμ καθώς τότε αποδεχόμαστε ότι δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο.

Lefteris
Noble Member
Lefteris (@lefteris)
15 days ago

από τη στιγμή που και οι δύο χώρες δεν έχουν επεκτείνει τα χωρικά τους ύδατα έξω από τα 6 μίλια, λογίζονται κατά το Διεθνές Δίκαιο ως διεθνή ύδατα, στα οποία επιτρέπεται η αβλαβής διέλευση.”

Ξέρετε που σταματάει αγαπητή Πτήση το όλο παραπάνω ευφυολόγημα ;
Στο γεγονός ότι η τουρκία κάνει έρευνες στα “διεθνή ύδατα” από τα 6νμ ως και τα “δυνητικά” 12.
Αυτή είναι η ουσία που ο Γεραπετρίτης και όποιος άλλος έχει δημόσιο λόγο εκ του δημοσιογραφικού θώκου του – δεν μας έχει απαντήσει:
η αβλαβής διέλευση επιτρέπεται, η γεωλογική έρευνα και η γεώτρηση επιτρέπεται;

GeorgeD
Trusted Member
GeorgeD (@georged)
15 days ago
Reply to  Lefteris

Δεν κάνουν έρευνες γιατί έχουμε στείλει πλοία και μαρσάρουν.
Το βρήκα, να στείλουμε αίτημα στους Ιάπωνες για νέο πλοίο, να πάρουμε αυτά της κλάσης hayabusa 🙂

PANAGIS
Active Member
PANAGIS (@panagis)
15 days ago

Λέω εγώ τώρα, αν βγάζαμε και εμείς μια ανακοίνωση προς πάντες ( Ε.Ε – Ν.Α.Τ.Ο. – Τουρκία ) ότι αν μπεις στα 12 ν.μ πας στον πάτο ……?Απλά θα ενημερώναμε όπως κάνουν και οι Τουρκοι , που πάντα μας ενημερώνουν για τις κινήσεις τους ( καλοσύνη τους… ) Φτάνεις στα 12 ν.μ. , σου έρχονται ‘κανα δυο προειδοποιητικές βολές και αν το βαστάει μετά η περδικούλα σου, ετοιμάσου για exocet….Λέμε τώρα ….τι θα γινόταν?….Βέβαια από Κοτζαμπάσηδες μη περιμένεις προκοπή….

GK21
Noble Member
GK21 (@gk21)
15 days ago

Ελάτε βρε παιδιά,αστεία πράγματα.12, 8, 6, 3 αριθμοί είναι.Μην μαλωνουμε μεταξυ μας για χαζομαρες……

John_the_Economist
Active Member
John_the_Economist (@john_the_economist)
15 days ago

Η μετατόπιση τύπου ακορντεον μπροστά (στα 12) απο πίσω (στα 6) της κόκκινης γραμμής που αφορά τα απο υφιστάμενα έως τα δυνητικά κυριαρχικά δικαιώματα από την κυβέρνηση θα ήταν πολύ ευχάριστη και θα προκαλούσε άφθονο γέλιο εαν δεν ήταν τραγική και δεν αφορούσε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Επίσης εφόσον αρέσκεται η κυβέρνηση (αλλά και η dhm_msd Πτήση ) σε νομικούς όρους για την συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο περιμένουμε (στο επόμενο επεισόδιο….) να μας πούν σε ποιές περιπτώσεις τελικά προβλέπεται απο το διεθνές δίκαιο η νόμιμη άσκηση βίας στην περίπτωση του Oruc Reis….

zap
Trusted Member
zap (@zap)
15 days ago

Μπορει καποιος να παραθεσει ποιες θα ειναι οι εξελιξεις αν αυριο παμε σε 12 μιλια;
Θα κατηγορηθουμε οτι κανουμε μονομερεις ενεργειες;
Θα πουν οι ‘φιλοι’ μας οτι τετοιες ενεργειες δεν αποκλιμακωνουν αλλα αντιθετα βλαπτουν τον διαλογο;
Θα μας επιτεθει η Τουρκια μενωντας πιστη στο Casus belli της;
Θα θεωρηθει απο τους φιλους μας δικαιολογημενο;

GK21
Noble Member
GK21 (@gk21)
15 days ago
Reply to  zap

Με την αδεια σου θα πω τι πιστευω εγω προσωπικα.

α)Αν δεν κανω λαθος η επεκταση των χωρικων υδατων ειναι κυριαρχικο μας δικαιωμα και γινεται μονομερως συμφωνα με το διεθνες δικαιο.Οποτε γιατι να σε κατηγορησουν?Βεβαια δεν ξερω για πια περιοχη μιλας.Αν εννοεις το Αιγαιο γενικα και αοριστα,πιστευω πως θα γινει χαμος για λογους γεωγραφιας(με την Τουρκια),ελευθερης ναυσιπλοιας,κ.τ.λ..Αν εννοεις το Καστελοριζο η την Κρητη,δεν νομιζω πως θα υπαρξει προβλημα.

β)Μεχρι τωρα καναμε οτι μπορουσαμε για να μην κλιμακωσουμε και να δειξουμε σε ολο τον πλανητη πως ψοφαμε για διαλογο.Αν εσυ ειδες καποιο αποτελεσμα απο αυτη μας την σταση πες το και σε μενα…..

γ)Ο ψυχανωμαλος της Αγκυρας,οι κεμαλιστες παλαιοτερα,και η Τουρκια γενικα δεν προχωρανε σε πολεμικες ενεργειες αν δεν ειναι σιγουροι 1000% για την επιτυχια.Απο το 22′ και μετα ολες οι πολεμικες ενεργειες της Τουρκιας ειναι απεναντι σε κατσαπλιαδες,ανταρτες και ξυπολητους,ενω ακομη και στην Κυπρο ειχε απεναντι της μια Ε.Φ. με οπλισμο του Β’ παγκοσμιου,διαλυμενη,διχασμενη,προδομενη και διοικουμενη απο τους λεχριτες της χουντας.Οχι πως η Ελλαδα,ειδικα σημερα,ειναι καμια στρατιωτικη υπερδυναμη,αλλα δεν παυει να ειναι ενας υπολογισιμος αντιπαλος,ειδικα σε αερα και θαλασσα.Με λιγα λογια θα μας κλασει τα α@*7$&#*α……..

δ)Δεν εχουμε ουτε “φιλους”,ουτε “συμμαχους”.Ειμαστε εθνος αναδελφον.Μην περιμενεις λοιπον απο κανενα να μας καταλαβει η να μας δικαιολογησει η πολυ περισσοτερο να μας βοηθησει.Αν λοιπον αποφασισουμε να επεκτεινουμε τα χωρικα μας υδατα θα πρεπει να ειμαστε ετοιμοι να υπερασπιστουμε αυτη μας την αποφαση μονοι μας.

Diogenis
Member
Diogenis (@diogenis)
15 days ago

Λίγο περισσότερη σοβαρότητα κύριε δεν έβλαψε κανέναν , πόσο όταν αφορά εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα .Είναι ποιο τίμιο να πείτε συγνώμη είπα μπαρούφα παρά να προσπαθήσεις ν δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα έχοντας μάλιστα τόσο υψηλό αξίωμα.την χώρα εκθέτεις πρώτα εσείς είστε περαστικός ….. η χώρα η κυβέρνηση θα υπάρχουν.

Vk77
Vk77
15 days ago

12 νμ χωρικά ύδατα,αλλιώς παραδοχή ότι είμαστε φινλαδοποιημενο μεζεδάκι.

ptisidiastima
Admin
Noble Member
ptisidiastima (@ptisidiastima)
15 days ago
Reply to  Vk77

Ενδιάμεσο δεν υπάρχει, έτσι; θα πάτε πρώτος στο μέτωπο;

Vk77
Vk77
15 days ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

Τι ενδιάμεσο δλδ? Να συζητήσουμε με τους Τούρκους μήπως μας επιτρέπουν να φτάσουμε στα 8 ν.μ.?

GK21
Noble Member
GK21 (@gk21)
15 days ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

Ενδιαμεσο???8,5ΝΜ?9,3ΝΜ?10,8ΝΜ?Εχετε κανενα αποκλειστικο απο το ΥΠΕΞ για καποια νεα ελληνικα πατεντα για το θαλασσιο δικαιο μετα την περιορισμενη επηρεια?Και βασικα αυτο το “θα πατε στο μετωπο” τι σημαινει?Υπομονη,ψυχραιμια,νιρβανα,απαθεια στις τουρκικες προκλησεις και προσηλωση στο διαλογο με τους τουρκους οτι και αν κανουν η πολεμος???

Yiorgos
Noble Member
Yiorgos (@yiorgos)
14 days ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

Αγαπητή ptisidiastima ΠΤΗΣΗ

Θα σας παρακαλούσα να ενημερωθείτε από κάποιον ειδικό περί του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας. Ο καλύτερος ειδικός πού έχουμε είναι ο καθηγητής κ. Καρυωτης.

Δεν νομίζετε ότι τις τελευταίες μέρες η Ελλάδα σκάβει το λάκκο της με τις μπαρούφες που λένε ορισμένοι από τούς υπουργούς της κυβέρνησης? Αυτό δεν είναι άδικο και απαράδεκτο προς τα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που κάνουν το καθήκον τούς?

Δεν θα ήταν καλύτερα να έχουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μιλάει και όλοι οι άλλοι εκτός του κ. Δενδια και του Πρωθυπουργού, να το κλείσουν?

Φιλικά πάντα
Γιώργος

jw4799
Active Member
jw4799 (@jw4799)
15 days ago

Ας ελπίσουμε ότι θα ανακηρύξουμε επιτέλους τα 12ν.μ. εντός…του 21ου αιώνος…

Jimmy
Noble Member
Jimmy (@jimmy)
15 days ago

Βασικα βγηκε για να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα, και τελικα τα εκανε χειροτερα. Καλο θα ηταν να τον κρυψουν να μην βγαινει στα καναλια, για το καλο και της κυβερνησης και της χωρας.

GK21
Noble Member
GK21 (@gk21)
15 days ago
Reply to  Jimmy

Για το καλο της χωρας αγαπητε.Μονο για το καλο της χωρας….

tnt-am
Noble Member
tnt-am (@tnt-am)
15 days ago

Δεν φοβίζεις ούτε Χάμστερ

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

“Καρέ του Άσσου” το ΠΝ, Απόλυτη Ανανέωση του Στόλου Επιφανείας, 4 φρεγάτες MMSC, εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ200ΗΝ, Ενδιάμεση Λύση με 2 πλοία A/A περιοχής, και συμμετοχή...

 Σε μια απόφαση σταθμό για την μελλοντική του εξέλιξη προχώρησε το Πολεμικό μας Ναυτικό σήμερα, επιλέγοντας να αποστείλεi άμεσα επίσημο Letter of Request (LOR)...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

80 εκ. δολάρια για τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων S-70B6...

42
 Μαζί με τη σύμβαση για την αγορά του πλήρους "πακέτου" των 4 ελικοπτέρων MH-60R, το ΠΝ διαπραγματευόταν και την Εν Συνεχεία Υποστήριξη του Στόλου...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2013 October #329

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 January 2015 #344

Αγορά

Related News

Επίσκεψη στον Ο.Λ.Α. αξιωματικών της Εθνικής Σχολής Άμυνας του Ισραήλ

ΑΠΕ-ΜΠΕΤην Αλεξανδρούπολη και ειδικότερα τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκαν αξιωματικοί της Εθνικής Σχολής Άμυνας του Ισραήλ (Israeli National Defense College- IND), στο πλαίσιο ερευνητικού-εκπαιδευτικού...

Μεταξύ των ξένων συλληφθέντων για την υπόθεση τρομοκρατίας στη Βιέννη υπάρχουν και Ρώσοι πολίτες

ΑΠΕ-ΜΠΕΠολίτες μερικών χωρών μεταξύ των οποίων και της Ρωσίας βρίσκονται μεταξύ των ατόμων που έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για σχέσεις με τον 20χρονο από...

Ο ΔΕΣΦΑ μέτοχος του πλωτού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης

ΑΠΕ-ΜΠΕΥπεγράφη σήμερα η συμφωνία για την απόκτηση του 20% των μετοχών τηςGastrade, που αναπτύσσει τον πλωτό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, από τον...