Ο Ρωσικός Στρατός δοκιμάζει το νέο Α/Α σύστημα Gibka-S (Βίντεο)

8
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 31
  •  
  •  

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αποδέσμευσαν πρόσφατα βίντεο από δοκιμή του νέου Α/Α συστήματος Gibka-S.

Όπως μεταδίδει το «Army Recognition», το Gibka-S παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο τoυ 2017, στη ρωσική έκθεση οπλικών συστημάτων «Army-2017». Το Gibka-S εξοπλίζεται με τέσσερα κατευθυνόμενα βλήματα Igla-S ή Verba, με μέγιστη εμβέλεια 6 ή 6,5km αντίστοιχα. Το σύστημα χρησιμοποιεί τροποποιημένο στρατιωτικό όχημα Tigr 4×4, που έχει δεχτεί τροποποιήσεις για τη μεταφορά και αξιοποίησή του.

Το Gibka-S προορίζεται να παρέχει προστασία σε μηχανοκίνητες μονάδες απέναντι σε αεροσκάφη και drones που πετούν σε χαμηλά ή πολύ χαμηλά ύψη. Πέρα από τον εκτοξευτή, το σύστημα συμπεριλαμβάνει όχημα διοίκησης και ελέγχου.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 31
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Αναμένω σχόλια ανάλογα των όσων έγιναν για την επανενεργοποίηση των Avenger στον ίδιο ρόλο, τύπου “Καημένοι Ρώσοι, οι άλλοι αποκτούν https://www.ptisidiastima.com/hytemps/ και αυτοί βάζουν πυραυλάκια σε τζιπάκια” …

kakaouskia
Member
kakaouskia

Καλησπέρα Για κάποιο ανεξήγητο λόγο οι Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αποσπασματικά μέσα αεράμυνας. Ενώ η Ρωσία έχει κάνει την ολοκλήρωση της αεράμυνας επιστήμη με αλληλοκάλυψη και αλληλοσυμπλήρωση συστημάτων, διασύνδεση, μέχρι και βολές εν κινήσει και με συτήματα για όλα τα γούστα (από Ιγκλα μέχρι Σ500) οι ΗΠΑ διατηρούν κομματάκια από δώ και από κει. Σε αυτό το σύστημα φένεται η διαφορά φιλοσοφίας των 2 σχολών σκέψης: Παίρνεις το Γκίμπκα-ς, έχεις δυνατότητα βολής Ίγκλα. Δεν σου κάνει; Ίγκλα-ς. Ούτε αυτός; Βέρμπα παρών. Θές έλεγχο των μονάδων πυρός, καλύτερη γνώση της κατάστασης κτλ; Ορίστε και όχημα ελέγχου (στο πίσω μέρος της φωτογραφίας).… Read more »

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Μη στεναχωριέστε, τους στολίζω κατάλληλα και τους αμερικανούς φίλους εδώ,
https://www.ptisidiastima.com/us-army-brings-back-avenger-sam-systems-in-europe/#comment-181627
με μια αναδρομή στη σχετική ιστορία τους. Βασικά, στερούνται δόγματος, ίσως γιατί δεν παρέστη ανάγκη. Στην αντιβαλλιστική άμυνα, που είναι και το σημείο τρωτότητας λόγω σχετικών επενδύσεων του αντιπάλου των, κάτι κάνουν πάντως …

d.b
Member
d.b

Οι Αμερικανοι εχουν επικεντρωθει στην αεροπορικη υπεροχη. Άλλωστε οι Αραβοισραιλινοι πόλεμοι έχουν έδειξαν τις αδυναμιες της Ρωσικης φιλοσοφιες.
παντως το Σουηδικο BAMSE ειναι ενδιαφερων

kakaouskia
Member
kakaouskia

Καλημέρα Πέραν του ότι οι Αραβοισραηλινοί πολέμοι έγιναν πριν αρκετές δεκαετίες και η τεχνολογία αναπτύχθηκε από τότε, αυτό που έδειξαν δεν είναι τόσο τις αδυναμίες του τότε Σοβιετικού δόγματος αλλά το τι παθαίνει κάποιος όταν δεν ξέρει να δουλεύει αυτά που έχει (εκπαίδευση / τακτικές). Π.χ. η Μάχη της Οφίρα στόν πόλεμο του Γιομ Κιπούρ. Όταν την πέφτεις του άλλου με 20 MiG-17 και 8 MiG-21 και ο αντίπαλος έχει μόνο 2 F-4 και καταφέρνεις να χάνεις 7 αεροπλάνα, δεν σου φτέει ο εξοπλισμός αλλά μάλλον κάτι πάει λάθος με σένα. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι στον ίδιο πόλεμο λόγω… Read more »

d.b
Member
d.b

Συμφωνώ εν μέρη.
Και οι δύο πλευρές είχαν ουσιαστικά απεριόριστη βοήθεια.
Όταν οι Ισραηλινοί είχαν απώλειες άλλαξαν τακτική. Σε αντίθεση με την αεροπορία τα αντιεροπορικα κάνουν ένα πράγμα. Κάθονται και περιμένουν.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Νόμιζα μόνο οι Αμερικάνοι είχαν αποβλακωθεί, τελικά την πάθανε κι άλλοι! Και άντε πες οι Αμερικάνοι αυτά έχουν αυτά βγάζουν, οι Ρώσοι τι ανάγκη τα έχουν τούτα;;;;

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Μάλλον για να μη χαραμίζουν ακριβά βλήματα για μικρά UAV, ε/π κλπ.