Υποδοχή των οστών του ήρωα Γιώργου Κατσάνη

9
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σε κλίμα συγκίνησης ήρθαν στη Θεσσαλονίκη τα οστά του ήρωα καταδρομέα της 33 Μοίρας καταδρομών Γιώργου Κατσάνη που σκοτώθηκε στην Κύπρο στην μάχη του Αγίου Ιλαρίωνα στις 21 Ιουλίου 1974 κατά την τουρκική εισβολή.

Μετά την ταυτοποίηση τους σε εργαστήριο των ΗΠΑ, τα οστά του αδικοχαμένου καταδρομέα επαναπατρίστηκαν στην Θεσσαλονίκη με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας που προσγειώθηκε στην 113 πτέρυγα μάχης της Μίκρας και με την συνοδεία του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή ενώ στην συνέχεια και μετά την απόδοση τιμών προωθήθηκαν για το Σιδηρόκαστρο όπου αύριο θα γίνει σε επίσημη τελετή ο ενταφιασμός τους.

Την υποδοχή των οστών του ήρωα καταδρομέα και διακεκριμένου αθλητή στίβου του Ηρακλή, μετά από 46 χρόνια ανέμεναν η χήρα του πολεμιστή και οι κόρες του καθώς και συμπολεμιστές του και παράγοντες της αθλητικής οικογένειας του Ηρακλή. Ο Γιώργος Κατσάνης, στη μνήμη του οποίου ονομάστηκε το κλειστό γήπεδο βόλεϊ του Ηρακλή στην οδό Αγίου Δημητρίου υπήρξε από τους σημαντικότερους αθλητές του τμήματος στίβου του Ηρακλή.

Ν. Καραμητρούσης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

9
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
5 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
NikolaosTasosevo_iiMy_name_is_NobodyAris Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
sotbak
Member
Famed Member
sotbak

AΘΑΝΑΤΟΣ

Aris
Member
Noble Member
Aris

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!
Παράδειγμα για όλους μας φωτεινό!
Ας μάθουν απ´αυτόν οι πολιτικοί ταγοί τι σημαίνει θυσία πραγματική και τι είναι ΗΡΩΑΣ με κάκαλα

Tasos
Member
Noble Member
Tasos

Οι ταγοί που περιγράφεις, καλά θα ήταν να ντρέπονται για το γεγονός ότι η εισβολή και η κατοχή έγινε συνήθεια στο λαό. Τα κόκκαλα του Ήρωα βρέθησαν 45 χρόνια μετά απλά μάλλον γιατί τότε αποφάσισαν να ψάξουν….Το σημείο της θυσίας του καταδρομέα ήταν γνωστό από το 1974 αλλά κανείς από τους ….ταγούς δεν απαίτησε να ξεκινήσουν οι έρευνες από τότε, για τον εντοπισμό της σορού του και των σορών των συντρόφων του

Tasos
Member
Noble Member
Tasos

Συνεχίζοντας, ως προς τους ταγούς, ας καμαρώσουμε όλοι μαζί την απόφασή τους όπως δημoσιεύτηκε στον τύπο: https://www.news247.gr/koinonia/lesvos-epistoli-koinotitas-mantamadoy-gia-stratiotiki-simasia-epitaxi-choroy.7583867.html

evo_ii
Member
Noble Member
evo_ii

Έχει χαθεί εδώ και χρόνια η μπάλλα, δυστυχώς…
Δε χρειαζόμαστε άλλους “ταγούς”, “μπαλλαδόρους” χρειαζόμαστε, ένα Χατζηπαναγή της πολιτικής λ.χ..

Tasos
Member
Noble Member
Tasos
evo_ii
Member
Noble Member
evo_ii

Επί τέλους, επέστρεψε -“ἐπὶ τᾶς”- ο ήρωας.
AΘΑΝΑΤΟΣ!

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

comment image

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Λίγοι άνδρες ενέπνευσαν τόσο πολύ με τη ζωή και με το θάνατό τους … έβλεπα πάλι χθες τις συνεντεύξεις των καταδρομέων του, να κλαίνε σαν μικρά παιδιά ενθυμούμενοι τον “πατέρα τους”, ένας μάλιστα ήλπιζε να τους “συγχωρήσει που δεν στάθηκαν αντάξιοι του” ό,τι και αν ήθελε να πει ο άνθρωπος με αυτό … Άλλος έλεγε ότι πραγματική του οικογένεια είχε τους άνδρες του, παρά τη γυναίκα και τα κορίτσια του … Με τέτοια εμπνευσμένη διοίκηση μονάδες μπορούν να επιτύχουν πράγματα φαινομενικώς ανέφικτα, και η κατάληψη του Αγίου Ιλαρίωνα (που δυστυχώς ενόψει της εχθρικής πλημμυρίδας δεν ήταν σκόπιμο να διακρατηθεί, επ’… Read more »