Η ΤΑΙ μετά το Aksungur σχεδιάζει να αναπτύξει και “υπερηχητικό” UAV

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η κρατική αεροναυπηγική εταιρεία Turkish Aerospace Industries (ΤΑΙ), σχεδιάζει να αναπτύξει το πρώτο υπερηχητικό UAV της χώρας. Ήδη στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης IDEF είχε παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο, το «Aksungur» που είναι ένα συμβατικής σχεδίασης UAV.

Το Aksungur σύμφωνα με την εταιρεία φέρεται να φτάνει μέγιστη ταχύτητα των τα 180, χ.α.ώ, μέγιστο βάρος απογείωσης 3,3 τόνους, μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 750 κιλά και μέγιστο υψόμετρο 40.000 πόδια. km / h.

Σύμφωνα με τον Temel Kotil, διευθύνοντα σύμβουλο της TAI, το νέο υπερηχητικό UAV θα φέρει την ονομασία Goksungur. Το περίεργο είναι πως σύμφωνα με σχετική αναφορά στο defensenews, θα είναι μια υπερηχητική έκδοση του Aksungur, πράγμα που όπως αντιλαμβανόμαστε, αεροδυναμικά τουλάχιστον είναι αδύνατο.

Επιπλέον αναφέρεται ως μέγιστη ταχύτητα για το Goksungur τα 380 χ.α.ώ. Που όμως προφανώς έχει γίνει κάποιο λάθος, αφού αυτή η ταχύτητα απέχει πολύ από την υπερηχητική.

Παράλληλα, ο Kotil είπε ότι η TAI έχει ήδη κατασκευάσει δύο αεροχήματα Aksungur για δοκιμαστικές πτήσεις και θα τα παραδώσει φέτος στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος Aksungur, οι μηχανικοί της TAI θα ξεκινήσουν να εργάζονται στο πρόγραμμα Goksungur.

To τουρκικό UAV AKSUNGUR (πρώην Anka-2) έχει πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση

Μέχρι σήμερα η ΤΑΙ έχει σχεδιάσει, αναπτύξει και κατασκευάσει το Anka, που είναι ένα UAV μεσαίου υψόμετρου, μεγάλης διάρκειας πτήσης και το πρώτο εγχώριο UAV της Τουρκίας. Παράλληλα, έχει αναπτύξει το Anka-S, με δορυφορικό έλεγχο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Το 380 km/h γράφτηκε εκ παραδρομής.
Ο συντάκτης ήθελε να γράψει
0.380 ταχύτητα δίνης.

Flight and Space
Admin
Famed Member

Οκ, λυθήκαμε εδώ όλοι από τα γέλια! Πετυχημένο!

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody
Alex
Guest
Alex

Πάντως το προχωράνε το θέμα.. Αν συνεχίσουν τα uav τους θα είναι υπολογίσιμα και σε καιρό πολεμου..

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Twin-boom δικινητήριο ελικοφόρο που πετά υπερηχητικά;

Κάποια κακοσχεδιασμένα addons στον MSFS το κάνουν αυτό, αλλά στον πραγματικό πλανήτη Γη μάλλον είναι λιγουλάκι δύσκολο.