Ζhuhai 2018: Golden Eagle CR-500 – ένα UAV αναγνώρισης με 8 Α/Τ πύραυλους

7
2261
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 5
  •  
  •  

Ένα νέο μη επανδρωμένο αερόχημα παρουσιάστηκε στην έκθεση αμυντικού υλικού Ζhuhai 2018 στην Κίνα, με δεδηλωμένο ρόλο αυτόν της οργανικής αναγνώρισης για μονάδες πυροβολικού.

Το συγκεκριμένο αερόχημα έχει την ονομασία Golden Eagle CR-500 απο-προσγειώνεται κάθετα σαν ελικόπτερο, με την χρήση δυο δίφυλλων αντιπεριστρεφόμενων στροφείων. Ωστόσο διακρίνεται για τον ιδιαίτερα βαρύ οπλισμό που μπορεί να μεταφέρει, ο οποίος αποτελείται από οκτώ κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους.

Όπως αναφέρεται, το συγκεκριμένο UAV είναι προορισμένο να ενταχθεί οργανικά σε μοίρες βαρέως πυροβολικού αποτελούμενες από Α/Κ πυροβόλα PLZ-52 προκειμένου να ενεργεί αποστολές αναγνώρισης επ’ ωφελεία του πυροβολικού.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 5
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Κωνσταντινος
Guest
Κωνσταντινος

δεν βλέπω το uav να χει την απαραίτητη μάζα για να μείνει σταθερό ενώ εκτοξεύει τον πύραυλο, μάλλον θα κάνει γύρα τον εαυτό του

randomname
Guest
randomname

Δεν είναι κανόνι. Πύραυλος ειναι. Θεωρητικά θα μπορούσε να έχει ελάχιστο backlash. Εξαρτάτε από τον πύραυλο.(βλέπε πυράυλους που μπορεί να τους ρίξει άνρθωπος απο τον ώμο του, javelin κτλπ)

babis
Guest
babis

Εξαιρετικό “εργαλείο”!!!

shadow man®
Guest
shadow man®

Ας τους δώσουμε μια 5ετια ακόμη…. και το πεδίο της μάχης παιζει να μη διαφέρει και πολύ απο το call of duty Που παιξαμε στον υπολογιστη μας!

GiannisKr
Guest
Γιαννης Μ.

Πολύ καλή λύση και για εμάς εδώ, αν και θα προτιμούσα ο πύργος των αισθητήρων να ήταν από πάνω και όχι από κάτω, για να μην είναι ανάγκη να αποκαλύπτεται όλο το UAV πίσω από δέντρα ή υψώματα όταν θα χρειαστεί να πραγματοποιεί βολή ή αναγνώριση.

observer
Guest
observer

Το ύψος όλου του “πράγματος” είναι κάτω από 2 μέτρα. Το πήγαν φθηνά οι κίτρινοι και έχουν δίκιο.

Thras
Guest
Thras

Τέτοια UAV είναι εκτός ελληνικών δυνατοτήτων;
Νομίζω ότι τα οπλισμένα UAV και τα αντίστοιχα MALE πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητες για την αμυντική μας βιομηχανία.
Δεν είναι απαγορευτικά υψηλή η τεχνολογία που απαιτείται, περισσότερο χρειάζεται χρηματοδότηση και πολιτική βούληση…