29.7 C
Athens
Πέμπτη, 5 Αυγούστου, 2021
- Advertisement -

Κορβέτες Gowind, θα μπορούσε να είναι μια λύση για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό;

- Advertisement -

 

H κορβέτα/ελαφρά φρεγάτα Gowind αναπτύχθηκε από τη γαλλική DCNS, έχοντας ως στόχο να προσφέρει στη διεθνή αγορά ένα πολεμικό πλοίο προηγμένης τεχνολογίας και υψηλών επιχειρησιακών δυνατοτήτων, αλλά μικρότερου εκτοπίσματος και χαμηλότερου κόστους από τις φρεγάτες τύπου FREMM. Η Gowind έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρουσιάζει χαμηλό ακουστικό, θερμικό και ηλεκτρομαγνητικό ίχνος (ιδιότητες stealth) και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις: μία εκτοπίσματος 1000 τόνων (Gowind 1000), που αφορά ισχυρά οπλισμένη κορβέτα μέγιστης ταχύτητας 30 κόμβων, και την έκδοση Gowind 2500, μια φρεγάτα πολλαπλών ρόλων που έχει ήδη εξαχθεί σε δύο χώρες, τη Μαλαισία και την Αίγυπτο.
Η πλέον πρόσφατη προμήθεια αφορά την υπογραφή σύμβασης ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τέσσερα πλοία του τύπου (με πρόβλεψη για δύο επιπλέον) από το Κάιρο τον Ιούνιο του 2014 (κλάση El Fateh). Το πρώτο από αυτά, που ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία του Lorient της DCNS, ξεκίνησε τις εν πλω δοκιμές τον Μάρτιο του 2017 και αναμενόταν να παραδοθεί την ίδια χρονιά, ενώ τα υπόλοιπα τρία θα παραδοθούν σταδιακά τα επόμενα χρόνια από τα ναυπηγεία της Αλεξάνδρειας.

H κλάση El Fateh έχει εκτόπισμα 2.500 τόνων, μήκος 102 m και πλάτος 16 m, με ενδιαιτήσεις για 65 μέλη πληρώματος και 15 επιπλέον εφεδρικές. Το σύστημα πρόωσης αποτελεί συνδυασμό πετρελαιοκινητήρων (CODAD/Combined Diesel and Diesel) και επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 25-26 κόμβους, ακτίνα ενεργείας 3.700 ναυτικά μίλια (με ταχύτητα 15 κόμβους) και αυτονομία εν πλω 11 ημέρες.
Ο εξοπλισμός του πλοίου περιλαμβάνει: σύστημα διαχείρισης μάχης SETIS της DCNS (παρόμοιο με αυτό των φρεγατών FREMM), ραντάρ επιτήρησης SMART-S Mk2 (εναλλακτικά NS100 ή Sea Giraffe AMB) σε ιστό PSIM (Panoramic Surveillance Intelligence Module-τμήμα πανοραμικής επιτήρησης συλλογής πληροφοριών), σόναρ τρόπιδας τύπου Kinglip και μεταβλητού βάθους CAPTAS-2, σύστημα ESM Vigile 200 και ELINT (Electronic Intelligence-παρακολούθηση/ανάλυση ηλεκτρονικών εκπομπών), Altesse, σύστημα εξαπόλυσης αναλωσίμων Sylena Μk2, κύριο πυροβόλο OTO Melara Super Rapid των 76 mm, σύστημα SYLVER κάθετης εξαπόλυσης 16 βλημάτων VL MICA, δύο τετραπλούς εκτοξευτές βλημάτων ναυτικής κρούσης MM40 Exocet Mod2/3, δύο τηλεχειριζόμενα πυροβόλα Nexter Narwal των 20 mm, δύο τριπλούς τορπιλοσωλήνες για ελαφρές τορπίλες των 324 mm, ελικοδρόμιο με υπόστεγο για μεταφορά ενός ελικοπτέρου των 10 τόνων ή ενός ελικοπτέρου των 5 τόνων σε συνδυασμό με μη επανδρωμένο αερόχημα κάθετης αποπροσνήωσης (VTOL UAV) και δύο πνευστές λέμβους άκαμπτης γάστρας (RHIB) των 6,5 μέτρων.

To πρόγραμμα της Μαλαισίας με αρχικό ύψος 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια ξεκίνησε το 2011 και αφορούσε στην απόκτηση έξι πλοίων περιπολίας δεύτερης γενιάς (Second Generation Patrol Vessel/SGPV), στο πλαίσιο του οποίου επιλέχθηκε τελικά η πρόταση της DCNS με σύμβαση συνολικού κόστους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων (μαζί με τον εξοπλισμό και τη μεταφορά τεχνογνωσίας/τεχνολογίας για την εγχώρια ναυπήγησή τους). Οι παραδόσεις των πλοίων στο Ναυτικό της Μαλαισίας αναμένεται να ξεκινήσουν το 2018, ενώ είναι σαφώς μεγαλύτερα πλοία σε σύγκριση με τα αντίστοιχα της Αιγύπτου, ώστε να χαρακτηρίζονται φρεγάτες (συχνά με την επωνυμία Gowind 3000).
Πιο συγκεκριμένα, έχουν μήκος 111 m, πλάτος 16 m και πλήρες εκτόπισμα 3.100 τόνων, με ενδιαιτήσεις για 87 μέλη πληρώματος και 51 επιπλέον εφεδρικές (συνολικά 138 άτομα). Επιτυγχάνουν μέγιστη ταχύτητα 28 κόμβους (μέσω CODAD, με ντιζελοκινητήρες MTU), ακτίνα ενέργειας 5.000 ναυτικά μίλια (με ταχύτητα 15 κόμβους) και αυτονομία εν πλω 21 μέρες. Ο εξοπλισμός τους περιλαμβάνει σύστημα διαχείρισης μάχης SETIS της DCNS, ραντάρ επιτήρησης SMART-S Mk2 σε ιστό PSIM, ραντάρ ελέγχου πυρός Rheinmetall THEO Mk2, σόναρ μεταβλητού βάθους CAPTAS-2, σύστημα ESM Vigile 100, σύστημα εξαπόλυσης αναλωσίμων Super Barricade της Wallop/Esterline, κύριο πυροβόλο Bofors Mk3 των 57 mm σε περίκλειστο πυργίσκο χαμηλής διατομής ραντάρ, σύστημα SYLVER κάθετης εξαπόλυσης 16 βλημάτων VL MICA, δύο τετραπλούς εκτοξευτές βλημάτων ναυτικής κρούσης NSM, δύο τηλεχειριζόμενα πυροβόλα MSI DS30M των 30 mm, δύο τριπλούς τορπιλοσωλήνες της J+S Marine για ελαφρές τορπίλες των 324 mm, ελικοδρόμιο με υπόστεγο για μεταφορά ενός ελικοπτέρου των 10-12 τόνων (π.χ. EC725 ή NH90) ή και μη επανδρωμένου αεροχήματος (UAV) και δύο RHIB.

Στην περίπτωση της Gowind οι επιλογές του Πολεμικού Ναυτικού θα μπορούσαν να διαφοροποιηθούν σε σχέση με τον εξοπλισμό των πλοίων της Αιγύπτου ή της Μαλαισίας. Για παράδειγμα, η προσθήκη ενός αντιβληματικού συστήματος όπως το RAM θεωρείται επιβεβλημένη, όπως και η υιοθέτηση του OΤΟ Melara SR των 76 χιλ. (με επιθυμητή εδώ την επιλογή της έκδοσης STRALES). Από την άλλη, γενικά, σε γαλλικής σχεδίασης πλοία έχει αποδειχθεί δυσχερής η εγκατάσταση διαφορετικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας από αυτό που προτείνουν οι κατασκευαστές, οπότε, εν προκειμένω, πρέπει να επιδιωχθεί η υιοθέτηση των βλημάτων Aster 15/30 για τους λόγους που έχουν ήδη αναφερθεί.
Σε κάθε περίπτωση παρατηρείται το φαινόμενο της αύξησης του κόστους σε συνάρτηση με την άνοδο του εκτοπίσματος (στα πλοία της Μαλαισίας), παρ’ όλο που παραμένει σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τις φρεγάτες της κατηγορίας των 4.000+ τόνων.
Του Κώστα Γ. Καρναβά (από το άρθρο “Ελαφρές φρεγάτες για το Πολεμικό Ναυτικό
Υψηλές δυνατότητες με χαμηλό κόστος” που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Δεκεμβρίου)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
photographix

Δεν εχω καταλαβει απο το αρθρο της “Π” αν η γνωμη των συντακτων ειναι οτι θα μπορουσε να αποφευχθει εντελως η αγορα σκαφων Α/Α αμυνας περιοχης προς χαρην μεγαλυτερου αριθμου συγχρονων σκαφων ικανοποιητικων προδιαγραφων πολλαπλών ρόλων .

giorgos tsagaris

Από την άλλη, γενικά, σε γαλλικής σχεδίασης πλοία έχει αποδειχθεί δυσχερής η εγκατάσταση διαφορετικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας από αυτό που προτείνουν οι κατασκευαστές, οπότε, εν προκειμένω, πρέπει να επιδιωχθεί η υιοθέτηση των βλημάτων Aster 15/30 για τους λόγους που έχουν ήδη αναφερθεί…
Δε νομιζω να ισχυει αυτο.
Οι αντιστοιχες των HAE θα φερουν ESSM

Agamemnon

Η προοπτικη γαλλικων πλοιων στο ΠΝ μονο των γελωτα προκαλει..

NickKoliopoulos

Το ερώτημα είναι αν χρειαζόμαστε μικρές φρεγάτες ανάλογων ή ελαφρά ανώτερων δυνατοτήτων σε σχέση με αυτές που χρησιμοποιούμε τώρα και χρήζουν αντικατάστασης. Οι λύσεις που προτείνετε στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση. Αν όμως κριθεί ότι στο μελλοντικό περιβάλλον του Αιγαίο χρειαζόμαστε φρεγάτες ή κορβετοφρεγάτες ανώτερων δυνατοτήτων από αυτές που περιγράφετε (μεγαλύτερο απόθεμα πυράυλων, πολυστρωματική αντιπυραυλική προστασία, έγκαιρη ανίχνευση stealth και/η υπερ-υπερηχητικών πυραύλων επιφανείας, ασύμμετρες απειλές ) τότε θα πρέπει να σκεφτούμε λύσεις όπως οι SAAR6 ή οι Belhara με GaN AESA radar.

ONE

Επιφανειακό άρθρο σε σχέση με τα προηγούμενα και τι θα μπορούσε ν αλλαχτεί.
Έχω ξαναπεί, τα UAE Gowind έχουν Tacticos, ESSM.. ΣΙΓΟΥΡΑ 100/100….
Τα mica vl και τα aster 15 δε μας κάνουν ούτε επιχειρησιακά ούτε οικονομικα- οικονομίες κλίμακας.
Εντελώς χονδροειδώς θέλουμε όπλα και συστήματα που ήδη έχουμε και είμαστε εξοικειωμένοι αρκεί να είναι τεχνολογικά στο σήμερα και στο αύριο.
Να κάνουμε logistics για αγορά και χρηση Mica vl και aster 15 για πιο λόγο?
Χτίζουμε πάνω στις πιστοποιήσεις των uae και ζητάμε πχ phalanx,ram ( εύκολο) , aster 30 μαζί με τα υπάρχοντα και πιστοποιημένα essm.
Όλα το ίδιο… τώρα εάν θέλουμε και scalp ξέρω γω…. μακάρι έστω σε 2 gowind 3100+
Θα επέλεγα 8 gowind + 4 fremm έναντι 10 sigma + 2 FTI….οικονομοτεχνικά και όχι αλλά πειράματα στυλ nh90.
Καλύτερα υπερσύγχρονα που ήδη πλέουν παρά διαστημικά αλλά ανώριμα που είναι στο pc

Gunner

Τα ΗΑΕ από ότι φαίνεται θα φτιάξουν ένα πλοίο με ότι πάνω κάτω χρησιμοποιεί το ΠΝ όπως ESSM, TACTICOS, MM40 MK3, 76άρι πυροβόλο, RAM. Επιπλέον το σκάφος μπορεί να φιλοξενήσει στο υπόστεγο ελικόπτερο 10 τόνων κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υποστηρίξει το S-70B του ΠΝ. Οι Γάλλοι έχουν φτιάξει και άλλη φορά σκάφος με ικανότητα φιλοξενίας των S-70B για λογαριασμό της Σιγκαπούρης.
https://www.navyrecognition.com/index.php/news/defence-news/2017/november-2017-navy-naval-forces-defense-industry-technology-maritime-security-global-news/5709-uae-navy-orders-two-gowind-corvettes-from-france.html
http://www.defense-aerospace.com/articles-view/release/3/177108/dcns-floats-first-gowind-corvette-for-egypt.html

teo

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει καλύτερος και πιο ρεαλιστικός τρόπος να αντικατασταθούν σταδιακά οι S. Δεν μιλάω μόνο για τις Gowind αλλά για οποιαδήποτε ανάλογη κλάση των 2000-2500 τόνων.
Μακάρι να μπορούσαμε να αγοράσουμε 8 [email protected] ή FREDA ή Α.Β. Λοιπόν ας ξυπνήσουμε γιατί αυτό δεν γίνεται. Πραγματικά χρειαζόμαστε τόσο πολύ τέτοια πανάκριβα πλοία για να προστατέψουμε το Αιγαίο που αξίζει να θυσιάσουμε κάθε υποψία αριθμητική ισορροπίας ; Δηλαδή δεν γίνεται να αντικατασταθούν από διάσπαρτες εγκαταστάσεις σε επιλεγμένα νησιά;
Η ιστορία των πλοίων Α/Α άμυνας περιοχής θυμίζει κάτι από την ιστορία που ήθελε f15..

Προβοκάτωρ

Εάν σε 2 χρόνια είναι έτοιμες 4-5 τότε έχει καλώς.Ειδάλλως άδικα συζητάμε..

Theo

Όλο το πακέτο σε οικονομική συσκευασία. Το προτιμώ από τα θηριώδη αμερικανικά πλοία ή τις φρεμμ.

antonis.

Καλοδεχούμενες και οι gowind και οι belharra και οι FREMM/FREDA. Κάθε κλάση έχει σαφέστατα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε σχέση με τις άλλες 2. Προσωπικά έχω την ελπίδα το ΠΝ να επιλέξει (όταν ερθει η ώρα) τις belharra, οι οποίες αν και όχι αμεσα διαθέσιμες θα έδιναν εξαιτίας των ηλεκτρονικών τους δυνατοτήτων ισχυρα τακτικά πλεονεκτήματα στο ΠΝ. Βέβαια, γνώμη μου είναι οτι οποιοδηποτε σκαφος και αν ερθει θα πρέπει να έρθει με ένα “πακέτο” ΑΑ πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς (aster 30) και VL MICA/aster 15. Σαφώς βέβαια και το ΠΝ γνωριζει καλυτερα τι θέλει και απο εμας φυσικά ΚΑΘΕ εξελιξη καλοδεχουμενη!

Γιάννης

Tι λένε στο Γ.Ε.Ν…
Ότι τα μελλοντικά μας πλοία πρέπει να έχουν διαστάσεις και οπλισμό φρεγάτας.
Αλλά για οικονομικούς λόγους, (δύσκολες οι εποχές…) μπορεί να είναι λύση μία ,,τουμπανισμένη,, κορβέτα.
Έχει συζητηθεί το θέμα κάποιων κορβετών. Αλλά τώρα με μόλις 12 ή το πολύ 16 α/α πυραύλους σαν τους MICA είναι μεγάλο ρίσκο το να πολεμήσει ένα πλοίο εκεί έξω.
Όπως είναι μεγάλο ρίσκο το να επενδύσει κανείς σε μία δανέζικη φρεγάτα που είναι ναυπηγημένη με εμπορικές προδιαγραφές. Και ας φέρει 100 SM-2…

EPR

Πολύ ωραία περιπολικά σκάφη με οπλισμό ελάχιστα καλύτερο από πυραυλάκατο του ΠΝ.
Καλά τώρα σοβαρά κάνουμε κουβέντα για γαλλικές σχεδιάσεις για το ΠΝ ?
Υπό οπλισμένα σκάφη χωρίς και CIWS με όπλα Ε/Α άγνωστα, ακριβά και λίγα , με άλλο σύστημα διαχείρισης μάχης , ταχύτητα λιγότερη από τα περιπολικά Osprey και για να πιστοποιήσεις τα όπλα που χρειάζεσαι θέλεις μια περιουσία .
Τα τα 2 δις που υποτίθεται μας χρωστούν οι Γάλλοι γίνεται να τα πάρουμε σε Rafale και παράλληλα να ξεφορτωθούμε όλο το στόλο των Μ2000 όσο γίνεται πιο γρήγορα ?
Ας πάρουμε προϊόντα της Nexter η της Renault Defence για το στρατό , νέα Τ/θ οχήματα η κάτι άλλο. Γιατ8 πρέπει να φορτωθούμε καράβια σώνει και καλά
Να υπενθυμίσω ότι τα τελευταία γαλλικά σκάφη που πήραμε ήταν τα Combatante το μακρύνουν 1982 .
Μάλλον υπήρχε κάποιος λόγος για αυτό .

EPR

Σε συνέχεια προηγούμενου και από τη Wikipedia βλέπω τιμή Iver Huitfeldt class350~370 mil€, FREMM από 470 έως 650mil € .
Gowind ~250mil€
Αν ισχύει το παραπάνω πρέπει να μιλάμε για ψυχοπάθειά του ΠΝ να συζητά για αλλά σκάφη επιφάνειας .
Να υποθέσω μόνο ότι η Δανία δεν μας «χρωστάει» λεφτά
Λύσεις υπάρχουν πολλές εκτός των Γαλλικών

Alex

Κάποιες επιγραμματικές παρατηρήσεις και από εμένα.
1) Το σκαρί των gowind κλάσεις ανώτερο σχεδιαστικά σε σχέση με αυτών των sigma. Οι gowind είναι πιο κοντόχοντρες με πλάτος 16m ενώ οι sigma είναι μακρόλεπτες με πλάτος 14. Αυτό σημαίνει πως οι sigma θα δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε απαιτητικές καιρικές συνθήκες αιγαίου και ανατολικής μεσογείου.
2) Δεν χρειαζόμαστε εισαγωγή νέων όπλων όπως aster άρα gowind με από αμερική πλευρά εξοπλισμό όπως το κάνουν τα UAE
3) Το Τουρκικό ναυτικό του 2025 – 2035 θα διαθέτει 4 κορβέτες των 2500tn 8 φρεγάτες των 3300tn περίπου και 4 φρεγάτες των 6000 – 7000tn.
4) Δεν χρειαζόμαστε φρεγατοκορβέτες των 2500tn άλλα όπως και οι Τόυρκοι των 3300tn περίπου που θα είναι και η ραχοκοκαλιά του ναυτικού μας.
5) Σε θεωρητικό επίπεδο 7-8 φρεγατοκορβέτες των 3300tn και άλλες 3 φρεγάτες των 5500 – 6000tn και θα είμαστε μια χαρά αλλά θεωρητικά λεφτά δεν υπάρχουν ή υπάρχουν άλλες προτεραιότητες.
Το αεπ της Ελλάδος με μέσο ετήσιο ποσοστό ανάπτυξης 3% το 2030 θα είναι περίπου 265 δισ ευρώ. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει δόγμα και να εντάξει στα πρότυπα του Ισραήλ την αμυντική βιομηχανία σαν ένας πυλώνα ανάπτυξης. Το ΥΠΕΘΑ πρέπει να έχει πόρους 3 – 4 % του αεπ ώστε να αρχίζει να καλύπτει το εξοπλιστικό κενό των 10 και πλέον ετών καθώς και να αναπτύσσει την αμυντική βιομηχανία ως πυλώνα ανάπτυξης και τεχνολογίας. Αν θέλουμε μικρότερο ποσοστό επί του αεπ πρέπει τότε να επιτύχουμε ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 4 – 5% Πρέπει εντός 3 ετίας να έχουμε φθάσει για αγορά καινούργιου και μεταχειρισμένου υλικού καθώς και για εκσυχρονισμούς το 1% του αεπ. Αυτό σημαίνει διαθέσιμα κονδύλια 25 – 27 δισ
Για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται όμως να αλλάξουμε νοοτροπία σαν λαός και οι πολιτικοί να φροντίσουν να κάνουν μία οικονομία που θα φυσάει και όχι μια κοινωνία που θα περιμένει το επίδομα για να επιζήσει..

Scalp_eg

Η μόνη άμεση λύση για αεράμυνα περιοχής είναι να μας δωθούν 2 απο τις 5 γαλλικές la fayette
και να τους βάλουμε τα 16 κελια (Α50) για Aster 30. Να γίνουν σχεδόν σαν τις formidable της σιγκαπούρης.

Ικαρος

1) Οι 4 μελλοντικες τουρκικες φρεγατες πολλαπλου ρολου TF-100 που ειναι στην ουσια λιγο μεγαλυτερες ΜIGLEM θα εχουν εκτοπισμα 3.000tn περιπου.Μαζι με τις 4 κορβετες των 2.500tn και τις 4 ΑΑW ΤF-2000 των 6.000tn με 7.000tn θα αποτελεσουν το μελλοντικο στολο τουΤ.Ν.
2) Οπως εχω γραψει και στο σχολειο μου για τις DAMEN SIGMA η πιο μεγαλη Gowind της Μαλαισιας εχει εκτοπισμα 3.100tn.Μια επεκταση στους 3.300-3.500tn δεν ειναι κατι ανεφικτο σχεδιαστικα.Αν μπορει να γινει αυτο τοτε παμε στην κατηγορια εκτοπισματος των ΜΕΚΟ και των S.Με essm block 2,exoset block 3,phalanx η ram,sonar,τορπιλες,συστημα tacticos και ενα πολυ καλο radar εχουμε την φρεγατα που θελουμε για το ΠΝ μας.Καποια συστηματα των S οπως πχ τα phalanx αναβαθμισμενα μπορουν να τοποθετηθουν στα νεα πλοια.Το σχεδιο του σκαφους ηδη υπαρχει.Αν γινουν αυτες οι τροποποιησεις με προγραμματισμο δεκαετιας μπορεσουμε σιγα σιγα να αντικαταστησουμε το στολο των S.Τα μη γαλλικα συστηματα και οπλα δεν θα αποτελεσουν πρόβλημα κρινοντας από τα πλοια των ΗΑΕ.
Ενδιάμεσα προχωράμε σιγα σιγα και τον εκσυχρονισμο των ΜΕΚΟ.
Εν τελει,θα εχουμε ένα στολο φρεγατων αποτελουμενο από 4 αναβαθμισμένες ΜΕΚΟ και 7-8 Gowind με κοινα συστηματα και οπλα με ότι μπορει να σημαινει αυτό για εξοικονομιση και logistics.
Eναλλακτικα την θεση 2 Gowind μπορουν να παρουν 2 φρεγάτες ΑΑW οποιες εμεις επιλεξουμε αν τα οικονομικα μας είναι καλυτερα.

George

Ο συνδυασμός των μεγάλων Gowind της Μαλαισίας (3,100 tn) και της διαμόρφωσης των ΗΑΕ (ολλανδο-αμερικανικά ηλεκτρονικά, οπλισμός, γνωστά στο ΠΝ) μοιάζει ιδανικός για αντικατάσταση των S-class
Το κόστος από λίγο κάτω από 400 εκ Ευρώ των Αιγυπτιακών (μαζί με τον εξοπλισμό τους) θα προσεγγίσει όμως αν δεν ξεπεράσει τα 450 εκ Ευρώ /σκάφος

Nikitascha

Καλή εναλλακτική λύση για το πολεμικό ναυτικό Χρειάζεται όμως και πολιτική βούληση για να τρέξει το νέο πρόγραμμα αγοράς πλοίου
Το aster είναι πολύ αξιόπιστο σύστημα.
Πάντως για κάλυψη της Κύπρου η Ελλάδα χρειάζεται 2 πλοία τύπου fremm

Pagoboy

Εγω πιστευω αναγακαστικα παμε σε μειωση οροφων τα επομενα χρονια. Επισης …πολυ καλο σχεδιο η gowind αλλα εμεις τα επομενα χρονια θα χρειαστουμε πλοια που θα υποστηριξουν την αεραμυνα μας θα καλυψουν το στολο τα νησια μας τις (αν καποια στιγμη δεησουν οι πολιτικοι) τις πλατφορμες εξόρυξης θα καλυψουν την διαδρομη προς κυπρο και τελος θα αντιμετωπισουν τον ορυμαγδό απο πυραυλους …βαλλιστικους κρουζ και αεροσκαφη που θα ενταξουν σε υπηρεσια οι φίλοι-γειτονες τα επομενα χρονια. Τοτε μονο προς belharra πρεπει να κοιταξουμε….
Ενας εκσυγρονισμος των meko ειναι απαραιτητος.καμια σχεδίαση απο αυτες που συζητάμε δεν εχει πυροβολο μεγαλυτερου διαμετρηματος απο αυτες…ο ρολος τους στην ναυτικη υποστηριξη σημαντικοτατος . Εχουν πολλα να προσφερουν ακομη με τον καταλληλο εκσυγχρονισμο…ρανταρ essm 2 νεους πυραυλος ναυτικης κρουσης κλπ.
Εξαλλου με 300-400 εκατομμυρια δεν αντικαθιστάς 4 σκαφη αυτου του μεγεθους.
Εγω πιστευω με 4 – 5 belharra
και 4 μεκο θα μπορουσαμε να σταθούμε αξιοπρεπώς στους απεναντι και να δωσουμε βαρος σε ενα νεο τυπο πυραυλακατου για αντικατάσταση παλι με λιγοτερους αριθμους τις πολυ παλεες σχεδιάσεις που πλησιαζουν τα 40 χρονια. Ρε παιδια οι μαλαισιανοι πληρωσαν 150 εκατομμυρια ευρω παραπανω απο οτι οι Αιγύπτιοι μονο για να αυξησουν το εκτοπισμα και κατα ενα δυο τους κομβους πλευσης και την ολοκληρωση ξενων συστηματων αναλογων των γαλλικων??Οπου και να διαβαζω δεν βλεπω αλλες διαφορες …
Και κατι τελευταιο ρε παιδια υπηρετησα στην ελδυκ αγαπησα την κυπρο κατεβηκα για διακοπες αλλες δυο φορες ..αλλα δε γινεται να λεμε εμεις να καλυψουμε αμυντικά την κυπρο και αυτοι που εχουν μεγαλυτερο προβλημα με τη γειτονα να ξοδευεουν 40% μικροτερο ποσοστο για την αμυνα με βαση το αεπ τους.Και εχουν ξεπερασει και την κριση..
Εαν δεν θελουν η δεν μπορουν να ενισχυσουν την αμυνα τους η να αγορασουν 2 κορβετες πχ Saar72 με barak8 ας τσονταρουν εμας…αυταααα

data

Δυο gowind αλλα με searam ναι για να φυγουν οι μη εκσυγχρονισμενες s αλλα χρειαζομαστε και 2 τουλαχιστον [email protected] η κατι αλλο με αεραμυνε περιοχης

Ionas

Η άμυνα δε χτίζεται με βάση τι μπορείς να διαθέσεις αλλά με βάση την απειλή. Αν δεν μπορείς να διαθέσεις αρκετά και δεν μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες σου τότε είναι δώρον άδωρον. Καλύτερα να μη διαθέσεις τίποτα και να μείνεις υποταγμένος. Υπάρχει και όρος για αυτό, λέγεται φιλανδοποίηση.
Αν δε θέλουμε τη φιλανδοποίηση τότε να κόψουμε το λαιμό μας να τα βρούμε.

DEAD KENNEDYS

Αν το ΠΝ παρει αποφαση για Gowind…στην καλυτερη περιπτωση θα ειναι η εκδοση οπου θα αντικαθισταται το vls a35 με το mk41 και αναποφευκτα ο vl mica με τον essm , οπως των ΗΑΕ.
Για aster-30…χλωμο το βλεπω.

Προβοκάτωρ

Η όποια κίνηση του ελλαδικού ΠΝ πρέπει και επιβάλλεται να γίνει συνδυαστικά με την αγορά 3-4 Gowind από την Κύπρο ώστε να αποκτήσουν επιτέλους ΠΝ και να πληρώσουν την μαλακία που κάνανε, δηλαδή, που ξεκίνησαν τα περί ΑΟΖ δίχως να έχουν στοιχειώδες ΠΝ!
Έτσι και καλύτερη προσφορά θα πετύχουμε σχετικά με αυτά που θέλουμε να βάλουμε είτε στις Belhara ή Formidable ή FREMM.
Επιβάλλεται δε, η εισαγωγή των CAMM-ER & Aster-30 από εμάς και την Κύπρο λόγω των προηγμένων δυνατοτήτων τους και άγνωστων στον εχθρό αλλά και για λόγους τυποποίησης..

Ionas

Το δόγμα μας στις ΕΔ και δει στους εξοπλισμούς ήταν πάντα ποιοτική υπεροχή έναντι της ποσότητας με δεδομένο ότι στην ποσότητα δεν μπορούμε να κυνηγήσουμε τους απέναντι. Άρα ναι, να πάμε σε λιγότερες μονάδες αλλά με υπέρτερες δυνατότητες. Να έχουμε λίγες και καλές μονάδες, φόβητρο για κάθε υποβολέα.
Συμφωνώ με το φίλο που λέει ότι πρέπει και η Κύπρος να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια με το δικό της ΠΝ αλλά και εμείς να εντάξουμε στο σχεδιασμό μας τη δυναμική μας παρουσία στην Αν. Μεσόγειο. Άρα άλλα πλοία για Αιγαίο και άλλα για Αν. Μεσόγειο. Θα κοστίσει ξέρω αλλά μόνο έτσι η επένδυση θα έχει απόδοση.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Ενδιάμεση Λύση, ας “ξεχάσουμε” τις Karel Doorman, ας ζητήσουμε 2 Holland Class OPV

Πριν λίγες μέρες, είχαμε εξηγήσει γιατί η ολλανδική πρόταση SIGMA 11515HN είναι μια σχετικά ώριμη λύση, με συστήματα που υπάρχουν σε λειτουργία ή πρόκειται...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Προχωρά η αγορά των Rampage και των SPICE για τα ελληνικά...

100
Μετά το καλοκαίρι, ο ΥΕΘΑ θα πάει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τους φακέλους κρίσιμων προμηθειών για την Πολεμική Αεροπορία, και για τα F-16...
- Advertisement -
Card image

August #15 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 January 2014 #332

Αγορά

Related News

Καλημέρα και καλή δύναμη!

Καλημέρα και καλή δύναμη στο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, στους πυροσβέστες, τους αστυνομικούς, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, στους ανθρώπους...

ThinkOutOfTheBox: Ενδιάμεση Λύση, ας “ξεχάσουμε” τις Karel Doorman, ας ζητήσουμε 2 Holland Class OPV

Πριν λίγες μέρες, είχαμε εξηγήσει γιατί η ολλανδική πρόταση SIGMA 11515HN είναι μια σχετικά ώριμη λύση, με συστήματα που υπάρχουν σε λειτουργία ή πρόκειται...

Τουρκία: Παρουσίαση προδιαγραφών για το ναυτικό Bayraktar TB3 αλλά και για το μη επανδρωμένο μαχητικό MIUS

Αρκετά νέα έδωσε ο Selcuk Bayraktar,  τεχνικός διευθυντής της εταιρίας Baykar που κατασκευάζει τα γνωστά τουρκικά οπλισμένα drones Bayraktar TB2 και Akinci και έχει...