Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος δηλώνουν πως οι έρευνες για υδρογονάνθρακες δεν θα σταματήσουν

2
1567
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Αιγύπτου Αλί Αμπντελ-Ααλ έστειλε σήμερα από την Κύπρο σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, τονίζοντας πως η συνεργασία μεταξύ Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδας στον ενεργειακό τομέα, δεν πρόκειται να σταματήσει. Ο Αιγύπτιος αξιωματούχος είχε σήμερα συνάντηση με τον Κύπριο και τον Έλληνα ομόλογό του.

Αυτή η συνάντηση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όλες τις χώρες που προσπαθούν να αποτρέψουν τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου από τη χρήση των φυσικών τους πόρων στη Μεσόγειο Θάλασσα“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Κύπριος πρόεδρος του Κοινοβουλίου, κατηγόρησε ευθέως την Τουρκία για παράβαση των διεθνών κανονισμών, και για απειλές και προκλήσεις, που αποσκοπούν στο να αποτρέψουν τη Λευκωσία από τις έρευνες υδρογονανθράκων που διεξάγει στην ΑΟΖ της.

Την ελληνική πλευρά, εκπροσώπησε ο Νίκος Βούτσης.

Η Κύπρος και η Αίγυπτος έχουν ήδη συμφωνήσει για έναν προβλεπόμενο αγωγό για τη μεταφορά του κυπριακού αερίου σε μονάδες επεξεργασίας στην Αίγυπτο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Θέμης
Guest
Θέμης

Κάνει η Ελλάδα έρευνες ώστε να μην σταματήσει;
Η Τουρκία κάνει έρευνες και δεν πρόκειται να σταματήσει:

Panagiotis
Guest
Παναγιώτη Ελ Σισι

Οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει από το 1903 (δεν απέδωσαν παρά μη εμπορικά αποτελέσματα). Έκτοτε εκτελούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε διάφορα μέρη. Ποιο πρόσφατα στην Κρήτη όπου έχουν βρεθεί σημεία με πιθανώς μεγάλη περιεκτικότητα και εμπορικώς εκμεταλεύσιμα (δεν έχουν γίνει γεωτρήσεις για να πιστοποιηθεί αυτό).

https://energypress.gr/news/dr-konstantinos-nikolaoy-ereyna-ydrogonanthrakon-stin-ellada-istoriko-kai-prooptikes