Η Ελλάδα απαντά στην τουρκική προκλητικότητα με μπαράζ διπλωματικών ενεργειών

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τη ρητή καταδίκη των μνημονίων Τουρκίας και Λιβύης και τη δημιουργία πλαισίου κυρώσεων αν η Άγκυρα και η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν συμμορφωθούν, καθώς και να στηριχθεί η Ελλάδα και η Κύπρος, ζήτησε από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ο κ. Δένδιας δήλωσε, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες, πως η χώρα μας έλαβε ευρύτατη στήριξη και σημείωσε πως τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Ανέπτυξα σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων τα ζητήματα τα οποία δημιουργούνται από την υπογραφή των δύο άκυρων μνημονίων μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης: Την παραβίαση της Συμφωνίας του Σκιράτ (Skhirat), την ευθεία παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Ανέδειξα το μοντέλο της τουρκικής παραβατικότητας, τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ζήτησα τη ρητή καταδίκη των συγκεκριμένων μνημονίων, τη δημιουργία πλαισίου κυρώσεων, εάν η Τουρκία και η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν συμμορφωθούν, και βεβαίως τη στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Επίσης, ο κ. Δένδιας, όπως σημείωσε, εξήγησε με τον πιο σαφή τρόπο, ότι η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να υπερασπίσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα και τόνισε: «Πρέπει να πω, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ότι λάβαμε ευρύτατη στήριξη από τη Γαλλία, από την Ιταλία, από την Κύπρο, από την Ολλανδία».

Μάλιστα, υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε πως με τον Ιταλό ομόλογό του, κ. Ντι Μάιο, συνεννοήθηκε για μια προσεχή, άμεση επίσκεψή του στη Ρώμη, ώστε να συντονίσουν τις ενέργειες τους και επισήμανε ότι «τελικές αποφάσεις θα λάβει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, στο οποίο θα μετάσχει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης».


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Καλά, ΟΚ…

Χωρίς αποτροπή όλες αυτές οι διπλωματικές ενέργειες θα είναι άνευ οποιασδήποτε ουσίας. Περίεργο βέβαια γιατί τώρα που “λύθηκε” το Σκοπιανό δεν αναλώνουμε “άσκοπα” διπλωματικό κεφάλαιο…

Αα(!) έχουμε kai μια Τουρκική σημαία σε νησίδα μας στον Έβρο, έτσι;

4Horsemen
Member
Active Member
4Horsemen

1962. Συνάντηση Ηλία Ηλιού (βουλευτή ΕΔΑ) με Κωνσταντίνο Τσάτσο (υπουργό κυβέρνησης Καραμανλή).
Θέμα της συνάντησης: Η βία που ασκούταν στους φοιτητές.
Κων. Τσάτσος προς Ηλ. Ηλιού: “Επειδή εσείς οι μαρξιστές έχετε οριστικά κερδίσει τον ιδεολογικό αγώνα, κατέχετε το χώρο του πανεπιστημίου και του πολιτισμού. Έχετε αλώσει τη νεολαία. Ηλία, δεν έχουμε άλλο τρόπο. Και δεν πρόκειται να παραδοθούμε. Θα σάς ταράξουμε στο ξύλο.
Απάντηση Ηλ. Ηλιού: “Κι εμείς θα σάς ταράξουμε στη νομιμότητα”.

Στέφανος
Guest
Στέφανος

Ως το Μάη θα βαστάξουμε! Τα Μάη που θα στείλουν οι πιστοί και ειλικρινείς μας σύμμαχοι τα δυο AB, να δούμε που θα κρυφτεί ο εχθρός. Έτσι δεν είναι;

Giannis
Guest
Giannis

…εσωτερική κατανάλωση…. ΑΝ έβγαζε μια τέτοια δήλωση η Ε.Ε, τότε θα έλεγα οκ… “ΑΝ η Τουρκία πάρει πορεία υλοποίησης του εν λόγω παράνομου κατά το διεθνές δίκαιο συμφωνίας θα έχει σημαντικότατες οικονομικές εμπορικές και πολιτικές ΚΥΡΩΣΕΙΣ από την Ε.Ε που θα είναι οι εξης:.. Α, Β, Γ, Δ, Ε,……” αλλά είναι του τύπου…”ανησυχούμε βαθιά…” ευχόμαστε να πέσουν οι εντάσεις…” καλό θα είναι να μην παραβιάζεται από την Τουρκία το Δ.Δ σε μια δύσκολη περιοχή και κρίσιμη συγκυρία,…” όλα τα παραπάνω είναι πλακίτσες εκείνοι για να λένε ότι κάτι κάνουν…εμείς να λέμε ότι κάτι κάναμε. Αν η Ελλάδα δηλώσει,..κάτι ανάλογο, και… Read more »

Τάσος
Guest
Τάσος

Με την νέα κυβέρνηση η Τουρκία αμολήθηκε επικίνδυνα . Αντελήφθησαν την ανύπαρκτη ηγεσία στην χώρα και ξεκίνησαν full διεκδίκηση ..