16.7 C
Athens
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020
- Advertisement -

Υπογράφθηκε η LoI για τις φρεγάτες, στο τελικό στάδιο η FOS των Mirage και τα NH90

- Advertisement -

Οι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας και της Γαλλίας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και Φλοράνς Παρλί υπέγραψαν σήμερα στο Παρίσι δήλωση πρόθεσης για να προχωρήσει η διαδικασία της προμήθειας νέων φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς επίσης για να επιλυθούν οι εκκρεμότητες στη σύμβαση υποστήριξης μαχητικών αεροσκαφών γαλλικής κατασκευής της Πολεμικής Αεροπορίας. Τέλος διευθετήθηκαν θέματα που αφορούν στην παράδοση μεταφορικών ελικοπτέρων στον Ελληνικό Στρατό.
Μετά την συνάντηση των δύο υπουργών, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε:
«Κάναμε σήμερα τη συνάντηση με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας, την κ. Φλοράνς Παρλύ, στο Υπουργείο Άμυνας, για να συζητήσουμε μία σειρά από θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
Μιλήσαμε για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Συρία και στην Ανατολική Μεσόγειο στο οικόπεδο 7 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου και την παρουσία κοντά στα τουρκικά πλοία επιφανείας που συνοδεύουν το σκάφος, το οποίο πραγματοποιεί έρευνες και γεωτρήσεις εκεί, γαλλικών και ιταλικών πλοίων, έτσι ώστε να καταγραφεί και η παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της παραβατικής αυτής συμπεριφοράς για μία ακόμα φορά από την Τουρκία.
Συζητήσαμε ζητήματα εξοπλισμών, όσον αφορά στην προμήθεια δύο Φρεγατών από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Υπογράψαμε τη δήλωση πρόθεσης ανάμεσα στις δύο χώρες ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρις ότου να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές τα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά του πλοίου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού μας.
Είχαμε την ευκαιρία να λύσουμε εκκρεμότητες σχετικά με τη σύμβαση υποστήριξης των αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας, των Mirage, έτσι ώστε σύντομα να βελτιωθούν οι επιχειρησιακές δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας ως προς αυτό το αεροσκάφος γαλλικής παραγωγής που χρειαζόμαστε απολύτως.
Μιλήσαμε και για τα μεταφορικά ελικόπτερα και διευθετήσαμε τις τελικές λεπτομέρειες, ώστε να ολοκληρωθεί η υποστήριξη και η παράδοση αυτών των μονάδων που χρειάζεται ο Ελληνικός Στρατός.
Είμαι ικανοποιημένος διότι και στα τρία αυτά θέματα σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος. Έχει πολλή δουλειά ακόμα στο ζήτημα των Φρεγατών, αλλά τα άλλα δύο βρίσκονται στο τελικό στάδιο επίλυσης με μεγάλο όφελος για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Τέλος, συζητήσαμε μια σειρά παρεμβάσεων, συνεργειών και συνεργασιών όσον αφορά στις πρωτοβουλίες και τα επίπεδα συνεργασίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Άμυνας. Η Ελλάδα θα είναι παρούσα δίπλα στη Γαλλία, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, ιδίως όσον αφορά στα Προγράμματα Ενισχυμένης Ναυτικής Εποπτείας στη Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε άλλες εστίες έντασης.
Προσβλέπουμε στη στενή στρατηγική συνεργασία με τη Γαλλία, η οποία είναι μια φίλη και σύμμαχος χώρα, τόσο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από σήμερα αυτή η σχέση εμβαθύνεται ακόμα περισσότερο προς όφελος και των δύο χωρών».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Punker
Active Member
Punker (@punker)
1 year ago

Καταλαβαίνει κανείς σε τι κατάσταση βρισκόμαστε όταν πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα…Όπως και να έχει είναι πολύ θετικές εξελίξεις.

G.164g ag-cat
G.164g ag-cat
1 year ago

Καλοδεχούμενα (παρά τα όποια ερωτηματικά) τα νέα πλοία του ΠΝ και καλώς να έρθουν. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα έχουν 16 ή 32 Αster 30, είναι δευτερεύον θέμα. Το πρόβλημα είναι τι θα τα κάνει τα πλοία η Ελλάδα. Το δόγμα όλων των ελληνικών κυβερνήσεων (πρωτίστως της τωρινής) είναι η παραίτηση από θεμελιώδη εθνικά συμφέροντα/διακιώματα. Και για όποιον δεν κατάλαβε, άντε και πήραμε 6 bel με 32 Αster 30 η κάθε μία και 2 ram και ότι άλλο. Αν η κάθε κυβέρνηση τα σταματάει στον 25 παράλληλο τότε προς τι οι οικονομικές μας θυσίες; Άρα, to sum up… Για ποιο λόγο είπαμε ότι τα παίρνουμε;;

Sardonian.Smile
Αύγουστος Καπογιάννης
1 year ago
Reply to  G.164g ag-cat

Κάποιες φορές παίρνεις όπλα για να μη κάνεις πόλεμο και όχι για κάτι τέτοιο… αν ο σκοπός σου είναι η ευημερία, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο εφόσον η αποτροπή προσφέρει την διασφάλιση της Χώρας, όπως θα συνέβαινε και σε μια νίκη… φυσικά με αρκετά πλεονλεκτηματα συνάμα

ACHERON
Member
ACHERON (@acheron)
1 year ago

Ώ ναί,όπως από τα Ίμια και δώθε,ἂς πούμε.

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
1 year ago

Το πρόβλημα είναι ότι σε αντίθεση με άλλες χώρες δεν είναι απόλυτα ξεκαθαρισμένο
για ποιό πράγμα διατιθέμεθα να πολεμήσουμε. Αν υποθέσουμε ότι για κατοικημένα νησιά δεν τίθεται θέμα, για βραχονησίδες όμως; για θαλάσσιο και υποθαλάσσιο πλούτο; Δεν αρκεί να διακηρρύσει κανείς ότι έχει ένα δικαίωμα και ότι θα το ασκήσει όταν το κρίνει σκόπιμο. Η μη άσκηση δικαιωμάτων για μακρύ χρονικό διάστημα αποδυναμώνει και στο τέλος εξαφανίζει την απαίτηση. Συνεπώς, δεν έχει καμιά αξία να αγοραστεί πλοίο π.χ. με δυνατότητες αεράμυνας περιοχής αν δεν έχεις διάθεση να το στείλεις νοτιανατολικότερα της Ρόδου. Καλές είναι και οι ΤΠΚ, και φθηνές………

recce
recce (@recce)
1 year ago
Reply to  G.164g ag-cat

“σταματάει στον 25 παράλληλο”
στον 25ο μεσημβρινό μάλλον εννοείς…
Επί του θέματος: νομίζω ότι αποκτώντας τα κατάλληλα όπλα, σιγά σιγά θα αποκτήσουμε και την ‘κατάλληλη’ διάθεση…..

Em.Ti
Member
Em.Ti (@em-ti)
1 year ago

Άντε να δούμε…

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago

Καλά το Letter of Intent είχε σταλεί στους γάλλους από τον Ιούνιο από τη ελληνική γενική διεύθυνση εξοπλιστικών επενδύσεων πως τη λένε
Γιατί πήγε τώρα να το υπογράψει ? 😕
Photo Opportunity? 😛
Δίνει έμφαση στο ότι έχουμε πολύ δρόμο Ακόμα μέχρι να συμφωνήσουμε 😡
Το deadline από τους γάλλους είναι ο ιανουαριος του 20 εάν θέλουμε πλοία από τη δίκια τους σειρά
Τι εννοεί άραγε ο ποιητής??? :hmm:
Επίσης ξεκαθάρισε πως ενδιαφερόμαστε για 2πλοία οποτε μάλλον πρέπει να προσγειωθούν αυτοί που γραφουν για 4-10 😥
Aντε να πάρουμε και καμια Lafa :chuckle: για το Λιμενικό να κόβει βόλτες στο οικόπεδο να φοβίζει τους γλάρους μην κάνουν γεώτρηση!! 😆 😕

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
1 year ago
Reply to  CKfurious

Αυτό το Letter of Intent είναι ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ για εμάς! Άρα προχωράμε στο έγκλημα

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
1 year ago

Intent λέει, πρόθεση εκφράζει. Που την είδατε τη δέσμευση στο σημείο αυτό;

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
1 year ago
Reply to  CKfurious

2 Με την υπογραφή για να αρχίσει για να μπουν οι βάσεις μιας αξιόπιστη συνεργασία … Αν το σκάφος εξελιχθεί ακριβώς όπως θέλει το ΠΝ και η τιμή βγει λογική οι Fti θα γίνει το κύριο πλοίο της διοίκησης φρεγατών οπως οι S …
Μετά τα χρήματα δεύτερος παράγοντας ειναι η αξιοπιστία … Αφού τα χρήματα βγουν λογικά και οι Γάλλοι αποδειχθούν αξιόπιστοι στην σχεδίαση και κατασκευή ,τότε ο κορμός του στόλου θα γίνει Μπελχαρα .
Αν ακούσετε τον Πομπεο στις δηλώσεις του θα καταλαβαίνατε οτι δεν είναι μακριά ESSM και μπελχαρα .
Ακουσε απο 6:18 εως 6:33 .
https://www.youtube.com/watch?v=pIZEsLu4Pg4

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  Digenis

Οι bELHARA κορμός του στόλου??
Του τρομερού στόλου των 6 φρεγατών που θα έχουμε κατά το 2030 εννοείς?
Τι σχέση έχει ο Πομπέο με ESSM και γαλλικές φρεγάτες?

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
1 year ago
Reply to  CKfurious

Είσαι ανεπίδεκτος μαθήσεως ,δεν διαβάζεις πολλά άρθρα , δεν κάνεις ολες τις πιθανές συνδυαστικές σκέψης ,δεν καταλαβαίνεις από εμπορικές διαδικασίες !!!… Η συζήτηση μαζί σου είναι ανώφελη όπως ο κώνωψ .

Steve
Trusted Member
Steve (@steve)
1 year ago

Πόσες φορές ακούσαμε για τα mirage ότι λύθηκε το θέμα και ότι Σεπτέμβριο θα έληγε το θέμα στη βουλή? Και όλα αυτά απλά για support ούτε καν αναβάθμιση…
H [email protected]αδα βλέπω να κλείνει το 2021… ντεμέκ θέλαμε να κλείσουμε τέλη του 19 τη συμφωνία για να τις πάρουμε γρήγορα…. Δεν είχαμε ξαναστείλει LOI????

montif74
Γιάννης Παυλίδης
1 year ago

Γουάου, θα πάρουμε τα σάπια NH90 να πιάνονται στα Στεφανοβίκειο ή Μέγαρα.

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
1 year ago

Σάπια από που κι ως που;

Scalp_eg
tagg
1 year ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

Θα το έγραψε κανένα “ρωσοσάιτ” και φυσικά το πίστεψε.

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
1 year ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

σάπια δεν είναι, ακριβά στη χρήση/συντήρηση όμως παραείναι…..

Fingolfin
Active Member
Fingolfin (@fingolfin)
1 year ago
Reply to  sotbak

Μου αρκεί και μόνο που είναι πιο ασφαλή από τα Huey. Μπροστά στην ασφάλεια/ανθρώπινη ζωή το κόστος δε μετράει και πιστεύω θα συμφωνήσουμε όλοι σε αυτό.

Gilan
Active Member
Gilan (@gilan)
1 year ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

Τόσο καιρό ακίνητα σάπισαν, τι νομίζατε….!!! 😛
Αφού δεν τα φάγανε τα ποντίκια από την ακινησία (υπάρχει ιστορικό) είμαστε τυχεροί…!!!! :shutmouth: :beg: :chuckle: :envy:

montif74
Γιάννης Παυλίδης
1 year ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

50.000€ ανα ώρα πτήσης και διαθεσημότητα 20% με πλήρη συντήρηση δεν είναι σάπια? Και μην μου πείτε πως δεν ισχύουν τα νούμερα γιατί καμιά χώρα δεν κατάφερε να έχει έχει μεγαλύτερη διαθεσημότητα. Θα μπορούσαμε κάλλιστα να πάρουμε 20 αμερικανικά παροπλισμενα Sea King οι τις μαντρες και να έχουμε καλύτερες επιδόσεις.

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
1 year ago

Καμία σχέση όσα αναφέρετε. Ακόμη και το F-35 τα πάει καλύτερα. Δεν ισχύουν

Dim-Kal
Member
Dim-Kal (@dim-kal)
1 year ago

Σάπια όχι, αλλά ακατάλληλα και “ανώριμα” για τις επιχειρήσεις του ΕΣ ναι. Μπορεί ορισμένοι να το αγνοούν αλλά έιναι (ίσως) τα μοναδικά ΝΗ90 παγκοσμίως ΧΩΡΙΣ ραντάρ (όχι μόνο χαρτογράφησης αλλά ούτε καν καιρού)…

Lefteris
Trusted Member
Lefteris (@lefteris)
1 year ago

Να υπογράψουμε και μια συμμετοχή στο FCAS ή θα αγοράσουμε F35 τουρκικής συμπαραγωγής;

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago

https://www.protothema.gr/politics/article/933894/prosumfono-gia-tin-agora-duo-fregaton-belhrra-upografei-o-panagiotopoulos/
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσφερόμενη τιμή για κάθε μία από τις δύο φρεγάτες –προσοχή, χωρίς όπλα- ανέρχεται στα 700 εκατ. ευρώ, δηλαδή θα πρέπει να δαπανηθούν σχεδόν €1,4 δισ. για δύο «γυμνά» πολεμικά πλοία. Η δαπάνη αυτή αφορά τα δύο πλοία επιφανείας χωρίς οπλικά συστήματα η προσθήκη των οποίων θα ανεβάσει το κόστος αγοράς των δύο [email protected] για την Ελλάδα στα 2-2,4 δισ. ευρώ.
https://www.tanea.gr/2019/10/10/politics/parousia-gallikon-fregaton-sto-oikopedo-7-zitise-i-athina/
Τη γαλλική συνδρομή με την παρουσία γαλλικών πολεμικών πλοίων κοντά στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ προκειμένου η Τουρκία να σταματήσει τους «τσαμπουκάδες» και την παράνομη δραστηριότητα συζήτησαν μεταξύ άλλων στο Παρίσι ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος με τη γαλλίδα ομόλογό του
https://www.militaire.gr/o-yetha-zitise-gallika-polemika-ploia-sto-oikopedo-7-distaktikoi-oi-italoi-tis-eni/
Ξεκάθαρος πλέον ο σχεδιασμός:
Αγορά γαλλικών φρεγατών με αντάλλαγμα γαλλική προσταστία πω τον ντάβα sorry τον τσαμπουκά της περιοχής
Λες και θα σκοτιστεί ο γείτονας εάν κόβουν βόλτες γύρω από τα γεωτρύπανα του καμια Lafa!!
Οι Ιταλοί μάλλον αποσύρονται από το 7 ποιος τα βάζει με τον Σουλτάνο 👿

teo
teo (@teo)
1 year ago
Reply to  CKfurious

αν ισχυουν αυτα τοτε ο σχεδιασμος ειναι της πλάκας γιατι :
α) μολις υπαινιχθει ο Ταγιπ καμμια παραγγελία απο την Airbus η “Γαλλική προστασια” θα εξατμιστεί.. κανενα προβλημα να αγορασουμε υλικο απο Γαλλία αλλα αλλαξτε τα πλοια μακετες με δοκιμασμενα, ετοιμα οικονομικα πλοία οπως οι gowind των ΗΑΕ….
β)πανηγυρίζουν καποιοι πολιτικοι και δημοσιογραφοι γιατι διαβαζοντας τις διπλωματικες αερολογιες των ΗΠΑ νοιωθουν “κατοχυρωμενοι” στην τοποθεσια ΝΑ Μεσόγειο … θεωρουν υψιστη επιτυχια οτι ανταλλαξαν την συμφωνια παραμονης των βασεων με αερολογιες αντι για στρατιωτικο υλικο…
Εδω ειμαστε, ανταλλασοντας τα λιγα χρήματα μας και παραχωρηση μεταχειρισμενου υλικου, με “πολιτικη προστασια”… Οταν ομως ζησουμε το συμμαχικο “στρατηγικο” αδειασμα, η ευθυνη της αποτυχιας, ή της ζημιας, ή της ηττας, ή της καταστροφής, θα εχει ονοματεπωνυμα πανω

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  teo

Σύμφωνοι είμαστε
Επιπλέον δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα οι εταιρίες τους να κάνουν business με τον Σουλτάνο εφόσον αυτός θα είναι το defacto αφεντικό των υδρογοναθράκων ανατολικής μεσογείου και περιχώρων
Θα μείνουμε με το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα thc EU και του OHE ανά χείρας
Εξάλλου δεν τολμάμε να ανακηρύξουμε καv AOZ οποτε δεν έχει νόημα να διaμαρτυρομαστε για κάτι που δεν έχουμε δηλώσει πως μας ανήκει!!

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
1 year ago
Reply to  CKfurious

Σωστός.

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
1 year ago
Reply to  CKfurious

Και μη χάσεις να το αναπαράγεις !!! Γουστάρεις όταν ακούς ”άσχημα” ή έστω περίεργα νέα για τις Fti όπως φαίνεται .
Να σε παραπέμψω λοιπόν στο άρθρο της Πτησης .
Ρωτήσαμε λοιπόν τον Fabrice Wolf για το κόστος των γαλλικών πλοίων, έτσι όπως αναμένεται να είναι η γαλλική διαμόρφωση, χωρίς το γαλλικό ΦΠΑ, αλλά με ένα τυπικό φορτίο 16 Aster30, 8 MdCN, 8 Εxocet MM40 block III, πυροβόλο των 76 mm, 2 Νarwhal , και 6 MU90. Ο Wolf υπολογίζει το κόστος ανάλογα με την παραγγελία ως εξής:
2 μονάδες σε παραγγελία, κόστος μονάδας 600/650 εκ. €
4 μονάδες σε παραγγελία, κόστος μονάδας 550/600 εκ. € (είναι το σενάριο κατασκευής 2 πλοίων στην Γαλλία και 2 σε ελληνικά ναυπηγεία)
Στις 10 μονάδες το κόστος μπορεί να πέσει στα 450-470 εκ ανά μονάδα!
Αν τώρα θέλουμε να προσθέσουμε άλλους 16 πυραύλους ASTER 30, τότε το κόστος αυξάνεται κατά 30-35 εκ. ευρώ επιπλέον στις παραπάνω τιμές.
Τώρα, για όσους αναρωτιούνται, το κόστος κάθε ASTER 30 υπολογίζεται σε λιγότερα από 2 εκ ευρώ, ενώ το κόστος για κάθε mdCN σύμφωνα πάντα με τον Fabrice Wolf φτάνει περίπου τα 3,5 εκ €.
Συνεπώς, μια πλήρως εξοπλισμένη φρεγάτα [email protected], με φόρτο 32 ASTER 30 και 8 mdCN, και όλα τα υπόλοιπα που προβλέπονται από πλευράς οπλισμού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (πλην οργανικού ελικοπτέρου), έχει κόστος που υπολογίζεται από 550 μέχρι 650 εκ. ευρώ. Συνεπώς, το κόστος των δυο φρεγατών σε αυτή την φάση θα φτάσει περίπου τα 1,2 με 1,3 δις €.
https://www.ptisidiastima.com/what-is-the-real-cost-of-belharra/

George
Trusted Member
George (@george)
1 year ago
Reply to  Digenis

Aκόμη και έτσι -όλες οι άλλες αναφορές πάντως διαφωνούν-μιλάμε για πολύ μεγαλύτερο κόστος από τις επίσης Γαλλικές Gowind
Που σε εκτόπισα όπως της Μαλαισίας και διαμόρφωση όπως των ΗΑΕ δεν τις λες και κορβέτες (3,100τ ,ESSM)
Με TACTICOS αντί για SETIS θα είχαν και τεράστια ομοιοτυπία όχι μόνο στα οπλικά συστήματα με όσα έχει ήδη το ΠΝ αλλά και στο CMS
Το πακέτο που πουλάει η Γαλλία στη διεθνή αγορά πολύ πετυχημένα προβλέπει και τη κατασκευή όλων εκτός από τη πρώτη σε τοπικά ναυπηγεία
Είναι ναυπηγικό έργο που θα μπορούσε να δικαιολογήσει το ενδιαφέρον ιδιωτών για Ασπρόπυργο/Ελευσίνα
4-6 Gowind αντί για 2 FTI δίνουν και κάποια προοπτική για το ΠΝ μια και πρέπει να αντικαταστήσει χθες 10 φρεγάτες
Μια αποσπασματική αγορά δεν το πάει πουθενά……

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
1 year ago
Reply to  George

Μιλάς συγκεκριμένα για την Μαλαισιανη απο οτι κατάλαβα που εχει 450εκ ευρο η καθε μια …
Εχει πολυ μικρότερο Ραντάρ
Μικρότερο Sonar.
Μικρότερους πυραύλους
Setis
https://en.wikipedia.org/wiki/Maharaja_Lela-class_frigate
Για δες την διαφορά στις Τιμές !!! 450 εχει η Μαλεσιανι για 6 πλοια 600-650 η Fti για 2 Ελληνικα πλοια στην Γαλλικη διαμορφωση … H διαφορα ειναι δικαιολογημένη λόγο της ποσότητας και της ποιότητας .
Αν παίρναμε και εμεις 6 Fti θα πληρώναμε λιγότερα ανα πλοιο …Περιπου στα 530 υπολογιζω παντα Γαλλικη διαμορφωση γιατι για αυτες εχουμε πιθανες τιμες ελληνικες συμβασης .
Οσο για το Tacticos και ESSM των Αραπαδων περιγράφεις ενα αλλο πλοιο μια άλλη διαμόρφωση που δεν ξέρεις αν τελικά είναι φθηνότερη και καλύτερη .. Όταν βγουν οι τελικες τιμες με τα οπλα και τους αισθητήρες τα ξανά λέμε για συγκριση με την FTI .

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
1 year ago
Reply to  Digenis

άντε να δούμε…..

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  Digenis

Και εσύ έχεις κολλήσει στη μπούρδα του αυτού
Βάλε λίγο την κοινή λογική να δουλέψει
Ποσα παρήγγειλαν οι Γάλλοι? 5
Ποσο το πληρώνουν χωρίς όπλα? 750 mill
Αυτό είναι το starting point για οποιαδήποτε τιμή
Εάν μας το δίνουν χαμηλότερα τότε:
Hι μας το πλιhρνουν”μερικώς οι γάλλοι φορολογούμενοι
η
μας δίνουν μια υποβαθμισμένη έκδοση!
Και μιλάμε πάντα για τη γαλλική έκδοση με τους 16 aster
Χωρίς CIWS,SCALP,ECM,DECOYS,modifications
Και μην αρχίσουμε πάλι τις μπούρδες με το φπα και το κόστος ανάπτυξης
Και το 1.3 bili που γραφεις είναι χωρίς τα όπλα και δημιουργία υποδομής υποστήριξης
Η ταφόπλακα του ναυτικού θα μας κοστίσει πάνω από 2-2.5 billions!
Join the discussion…

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
1 year ago
Reply to  CKfurious

Συνεχίζεις όμως να μην διαβαζεις τα link που βαζω και το πως διαμορφώνονται οι τιμές μιας ελληνικής σύμβασης με τα εχτραδακια !!!! Και οχι η Start price δεν ειναι 750 … Χώνεψε το ότι είναι χαμηλότερα .

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
1 year ago
Reply to  Digenis

μακάρι

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
1 year ago

τελικά δεν το γλιτώνουμε, το πικρό ποτήρι θα το πιούμε: λίγες & ακριβές… και μέχρι την παραλαβή τους πώς θα τα βολέψουμε;;;

Ετσι...
Ετσι...
1 year ago

να αρχιζουνε να το καταλαβαινουνε μερικοι οτι λεφτα δεν υπαρχουν για προμηθεια μεγαλου αριθμου μαχητικων στην ΠΑ, η οποια μεχρι το 2040 θα παρει μονο καμια 30αρια F35 γυρω στα 5 δις, για αντικατασταση των φ4 στην Ανδραβιδα. Γιαυτο ειναι must η αναβαθμιση των 38 μπλοκ 50 σε Viper και τα απαρτια απο τα αλλα μπλοκ να πανε στα μπλοκ 30. Εισαγωγη αν μπορουμε Μετεορ στα Μιραζ με πιστοποιηση και αλλους εξυπνους τροπους για αναβαθμιση της ΠΑ με ελαχιστο κοστος. 123 F16 Viper+ 24 Μιραζ + 30 F35 = 177 συγχρονα μαχητικα μεχρι το 2040. Αλλιως οι αριθμοι δεν βγαινουνε για αντιμετωπιση της Τουρκικης απειλης.

G.164g ag-cat
G.164g ag-cat
1 year ago
Reply to  Ετσι...

Έστω κι έτσι η ΠΑ θα τη σώσει την παρτίδα. Το ΠΝ με τόσα λάθη δεν σώζεται.

Fingolfin
Active Member
Fingolfin (@fingolfin)
1 year ago
Reply to  Ετσι...

Θα ήθελα να ήξερα αν οι επενδύσεις που θα κάνουν οι αμερικανοί σε βάσεις στην Ελλάδα θα περιλαμβάνουν αναβαθμίσεις βάσεων ώστε να διευκολυνθεί η υποστήριξη F-35.

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  Ετσι...

Ξέχασε τα
Έχουνμε να ξεπληρώνουμε τη γαλλική προστασία sorry τις γαλλικές φρεγάτες για τα επόμενα10 χρονια
Ξανάγραψε κάτι κατά το 2029!!

George_K
Trusted Member
George_K (@george_k)
1 year ago
Reply to  Ετσι...

Για όσους ονειρεύονται meteor στα -5 (μεταξύ των οποίων και γω) απλά ξεχάστε το. Ενδιαφέρθηκαν σοβαρά οι Ινδοί και έφαγαν πόρτα…
https://theprint.in/defence/iafs-mirage-2000-jets-unlikely-to-get-meteor-missiles-makers-cite-high-integration-cost/292600/?fbclid=IwAR24RTixSy3rK1XmMEb9d3LVcPHyhbFkO7VsHO9DMgsDM12jegH8g9JXjhg

K.D
Κ.Δ
1 year ago
Reply to  Ετσι...

Δεν έχει νόημα η δαπάνη πόρων για αναβάθμιση των b50 σε b70. Οι αναγκαίες μετατροπές από το b50 είναι κατά πολύ εκτενέστερες σε σχέση με τα b52+ και Advanced, ενώ θα πρέπει να καταβληθούν εκ νέου ποσά για την πιστοποίηση και τις
δοκιμές του πρωτοτύπου αεροσκάφους. Συν αυτού, το b50 δεν έχει δυνατότητα μεταφοράς σύμορφων δεξαμενών. Ιδανικά θα έπρεπε τα b30 και b50 να αποσυρθούν ή να πωληθούν αναβαθμισμένα με εξαρτήματα εκ των αναβαθμιστέων b52 και στη θέση τους να προμηθευτούμε 40-60 b72.Έτσι θα επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός οποιοτυπίας στο σύνολο του στόλου των ελληνικών F16.

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
1 year ago
Reply to  Κ.Δ

τώρα βάζεις μεγάλο ζήτημα στο τραπέζι. Συμφέρει ή όχι;; Μάλλον είναι εφικτή η αναβάθμιση, αλλά από την άλλη αν ήταν θα τη ζητούσε και η ΠΑ.

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
1 year ago
Reply to  Ετσι...

Διαβασε εδω . Εποχες 2006 . Μειμαρακης . 22 δις σε 10 ετη ΕΜΠΑΕ … και σημερα ειναι 5 δις για 10 ετη
https://www.kathimerini.gr/254984/article/epikairothta/politikh/e3oplismoi-22-dis-eyrw-se-deka-eth

kon
kon (@kon)
1 year ago

Είναι και ακριβές αυτές οι lol surprise έχω πληρώσει μέχρι και 46 euro για αυτές.
Μαντάμ υπουργέ κύριε υπουργέ θα σας απαλλάξω από αυτό το δύσκολο έργο και την πολλή δουλειά που έχετε ακόμη για τις φρεγάτες. Καταλαβαίνω ότι εδώ και δύο χρόνια είναι πολύ δύσκολο να απαντηθούν τα ακόλουθα ερωτήματα.
1. Υπάρχει χρηματοδότηση;
2. Μπορούν τα πλοία να πιάσουν τα 32νμ;
3. Μπορούν να πάρουν τον εξοπλισμό που
επιθυμούμε;
4. Πόσο κοστίζει τελικά;

mpr1nta
mpr1nta (@mpr1nta)
1 year ago
Reply to  Kon

φιλε μ θα σ πω τι λενε οι περισσοτεροι
1) λεφτα υπαρχουν
2) οχι δεν πιανουν 32 θα βολευτουμε με 28 (25 σε λιγα χρονια)
3) μπορουν αρκει να πληρωσουμε
4) 2,3 δις για 2 δεν εχουν πει αν ειναι με 32 aster η με 16 (εκει θα γελασουμε)

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
1 year ago
Reply to  Kon

1.Οι προσθήκες μπορει να χρειαστούν μεγαλύτερο μήκος πλοίου .Αυτό εχει συνεπακόλουθα περισσότερο βάρος και στην πλευστότητα !!!
Διάβασα κάπου οτι μπορει να μπει μεγαλύτερη μονάδα ισχύος 10MW*4 αντι 8MW*4 .
Αντι 32MW μπορούμε να πάμε σε 40MW και σε μεγαλύτερη ταχύτητα.
the FTI propulsion is based on a 32-MW CODAD-arranged package with four MTU 16V 8000 M91L 8 MW-each diesel engines allowing to reach an over 27 knots maximum speed but the ‘export’ design could accommodate a more powerful 10 MW diesels-based propulsion package capable to achieve 29 knots
https://www.edrmagazine.eu/naval-group-details-fti-capabilities-and-programme-development

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  Digenis

Και όλες αυτές οι αλλαγές συν τα επιπλέον όπλα και θα πάρουμε σε χαμηλότερη τιμή από ότι πληρώνουν οι Γάλλοι τα δικά τους???
Ρε τι συμπάθεια μας έχουν οι γάλλοι!!
Για να συμβαίνουν αυτά :
Η οι γάλλοι φορολογούμενοι μας πληρώνουν μερικώς τα πλοία
Η αυτό που παίρνουμε είναι υποβαθμισμένο με ας πούμε λιγότερα TRMs στο seafire!!!
Δεν μου απαντάς στο παραπάνω!!

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
1 year ago
Reply to  CKfurious

Πάλι το τράβηξες από τα μαλλιά !!!! Πάλι άρχισες απο αυθαίρετες παραδοχές και έβαλες του Γαλλους φορολογούμενους να πληρώνουν με το Μυαλό σου .
1.Λοιπόν να στο κάνω ποιο Απλό. 750-(μείον)150 ΦΠΑ πόσο κάνει ?Το πλοίο στην Γαλλικη διαμόρφωση με ελληνική πιθανή σύμβαση έχει 600/650εκ Ευρα με τα όπλα όπως λεν οι Γάλλοι πωληταδες για 2 πλοία .Ανάλογα τις προσθήκες που θα κάνουμε η τιμή θα αρχίσει να ανεβαινει .
2.Το Seafire 500 είναι συγκεκριμένο με συγκεκριμένες προδιαγραφές και αποτελέσματα ,Είναι έκδοση του Sea fire , προς το παρόν η μοναδική… Αν στο μέλλον βγει Seafire 300 για κάποιο άλλο πλοίο τότε θα έχει λιγότερα TR .

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
1 year ago
Reply to  Digenis

ποιος θα το επωμισθεί οικονομικά όλο αυτό όμως;

stepa
Member
stepa (@stepa)
1 year ago

….με το πασο σας παιδια, δεν βιαζομαστε….

mpr1nta
mpr1nta (@mpr1nta)
1 year ago

Αγαπητη Πτηση
1) πριν λιγο καιρο ελεγες οτι τα 2 πλοια κανουνε 1,2 με 1,3 δις ευρω ..Σημερα μαθαμε οτι τα 2 πλοια θα μας στοιχισουν 2,2 με 2,3 δις ευρω.
2) Καλες οι belharra θεωρω ομως οτι αντι να το παιζουμε λεφταδες αφου θα δωσουμε τοσα λεφτα να βαζαμε στο πακετο και τορπιλες και καμια φρεμμ με ενοικιο η la Fayette (οχι οτι κανει κατι το ιδιαιτερο) τουλαχιστον να αποσυρουμε τις 3 S. δυο + δυο που αμα τα παραγγειλουμε ποτε δεν κανουμε δουλεια.
3) Θεωρω το ναυτικο πρεπει να αποφασισει πως θα πορευτει τις επομενες δεκαετιες και να αποκτησουμε πλανο(και ας ειμαστε στην Ελλαδα).
Προσωπικη αποψη 8 φρεγατες με 32 πυραυλακατους, 4 ΠΓΥ, 8 υποβρυχια και 8 πλοια ναρκοπολεμου και μια μοιρα επανδρωμενων. Μπορει να ειναι ουτοπικο αλλα ειμαστε μικρη χωρα δεν μπορουμε να συντηρουμε πολλα πλοια και πολλα ατομα. Λιγα και καλα

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
1 year ago
Reply to  Mpr1nta

Από εμάς το μάθατε; Αν όχι, ισχύει ότι έχουμε γράψει

mpr1nta
mpr1nta (@mpr1nta)
1 year ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

δεν το μαθαμε απο εσας και δεν θελω να νομιζεται οτι ειμαι ειρωνικος απλα μιλαμε διαφορα 1 δισ

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
1 year ago
Reply to  Mpr1nta

Έχουμε γράψει δυο φορές για το θέμα αυτό

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  Mpr1nta

Οι τιμές είναι λογικές όταν οι Γάλλοι τα πληρώνουν 750mil / ship χωρίς όπλα
Προφανώς πάμε για πλοία ίδια με τα γαλλικά για να είναι οι τιμές ίδιες
Αυτό άλλωστε πρότεινε και η γαλλική κυβέρνηση που θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση
Navalnews Gto G agreement
Βάλε όπλα πυραυλους υποδομές ανταλλακτικά εκπαίδευση εργαλεία κόστος χρηματοδότησης και πολλά αλλα και φτάνουμε στα 2 billion minimum
Join the discussion…

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
1 year ago
Reply to  CKfurious

Άρχισες πάλι τις ανακριβιες …. Σταμάτα να μιλας για τιμες … Ποσες φορες θα στο πω πως οι τιμες που λες δεν ισχύουν . Σταμάτα να κάνεις τον πολυξερακια της ανύπαρκτης σύμβασης .

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  Digenis

Προσγειώσου στη πραγματικότητα!!
750 mil Δεν πληρώνουν οι Γάλλοι το πλοίο?
με 5 πλοία σε παραγγελια
Join the discussion…

AndreasBoo
AndreasBoo (@andreasboo)
1 year ago
Reply to  CKfurious

ή μας τρολαρεις ή δεν καταλαβαίνεις τα βασικά, διάλεξε τι απο τα δυο

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  AndreasBoo

Τι να “τρολαρο” τη μπούρδα??
Εγώ δίνω συγκεκριμένα νούμερα !!
Τι βασικά δεν καταλαβαίνω?
Για εξηγήσιμου !
Αμφισβητείς ποσο πληρώνουν οι Γάλλοι το πλοίο?
Με 5 πλοία σε παραγγελια?
Ο Wolf ποσο την έβγαζε τη τιμή ανά πλοίο με 5 πλοία σε παραγγελια??
Στο ξαναγράφω:
Εάν το πάρουμε φθηνότερα είτε μας το πληρώνουν μερικώς οι γάλλοι είτε είναι μια υποβαθμισμevη έκδοση
Για εξηγήσου πως θα το πάρουμε φθηνότερα
Μην ξαναγράψεις μπούρδες περί φπα και κόστους ανάπτυξης διότι δεν τα γλιτώνουμεJoin the discussion…

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
1 year ago
Reply to  CKfurious

Μία και τελευταία φορά θα στο πω .Οι Γαλλικές συμβάσεις ΔΕΝ έχουν τις ίδιες χρεώσεις με την πιθανή Ελληνική σύμβαση … Το κόστος της Γαλλικής διαμόρφωσης για ΕΜΑΣ είναι ξεκάθαρα 600-650 ανα πλοιο για 2 πλοια συμπεριλαμβανομένου τα ανάλογα όπλα .Μετά αρχίζουν οι προσθήκες για Extra Sylver,ram,μέτρα στο σκάφος ,μεγαλύτερες μηχανές …
1. Ένας απο τους λόγους της διαφοράς είναι το ΦΠΑ που η εισαγωγή μας δεν θα έχει ενώ οι Γαλλοι το έχουν βαλει για τον εαυτό τους ..
Το έχει πει ξεκάθαρα η Πτήση εδώ και πολύ καιρό .Απλά δεν διαβάζεις τα Άρθρα … Και κολλάς προκαταβολικά .Θεωρώ ότι το κάνεις επίτηδες πλέον .
Έχω βαλει παραπάνω το άρθρο της Πτήσης

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  Digenis

Aʼντε πάλι τα ίδια με το φπα
Σου έχει γράψει αναλυτικά σχόλια ο Acheron νομίζω πως τον φπα δεν τον γλυτώνεις !
είχε βγει απόφαση συμβουλιου επικρατείaς με αφορμή τη σύμβση των leo
Aντε τώρα να μου πεις πως θα μας κόψουν το κόστος ανάπυτξης διότι είμαστε ωραίοι

AndreasBoo
AndreasBoo (@andreasboo)
1 year ago
Reply to  CKfurious

Έβγαλε απόφαση το συμβουλιου επικρατείας να πληρώνουμε το φπα στις άλλες χώρες(πχ της γαλλιας);
ή εννοείς το κρατος να πληρώνει φπα στο ευατο του;

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
1 year ago
Reply to  CKfurious

Παλι δεν ακούς και βαζεις και αλλον μπροστά για να δικαιολογηθείς .
Τα Leo κατασκευάστηκαν εδω μπρε οχι στη Γαλλια … Η ελληνικη εταιρια εβαλε ΦΠΑ που το ελληνικο κρατος πληρωσε το ΦΠΑ και επεστρεψε στα ταμεια του … Λιγη λογικη βαλε … Η Γαλλικη διαμόρφωση εχει 600-650 αν την αγορασουμε εμεις .Για αυτο λεω οτι σου λείπουν βασικές γνώσεις απο εμπορικές συναλλαγές

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  Digenis

Είπαμε οι Γάλλοι πληρώνουν 750 mil το πλοίο με το συγκεκριμένο οπλισμό και διαμόρφωση
Aντε να δεχτώ πως επειδή είμαστε μόρτηδες μας κόβουν…100 εκατομμύρια το πλοίο
Κατά arxas λες να το δεχτούν αυτό οι γάλλοι φορολογούμενοι?
Η μήπως θα πάρουμε υποβαθμισμένη έκδοση και από τη γαλλική χωρίς C3 capabilities και με λιγότερα TRM modules sto SEA FIRE for example?
Με τις alleages που προτείνεις ποσο θα πάει το κόστος ανά πλοίο?
Στα 750?
Ξεχνα επιμηκύνσεις και αλλαγές μηχανών διότι τότε μιλάμε για νέο πλοίο και κοιτάς παράδοση πολύ αργότερα από το 2027-2030!
Βάλε και το κόστος των οπλων και υποστήριξη και κανε το άθροισμα
Τι νουμεράκια βρίσκεις?
Ο Figolfin έβγαλε το ίδιο κόστος με το ΠΡΏΤΟ ΘΈΜΑ για 2 πλοία με τη γαλλική διαμόρφωση χωρίς όπλα = 1.3 billions!!
Επιπλέον δεν απαντάς στο ερώτημα μου?
Τι στόλο θα έχεις το 2030?
2? BELAHARA
4 MEKO
? KORTENAER
Είμαστε σοβαροί?
Για γράψε τα νούμερα σου να δούμε που διαφωνούμε?
Starting point = 750-100 = 650 mil
Design changes + ? VLS/SCALP/MICA/RAM =? mill
Weapons cost = ASTER+ EXOSE+MU90+???? =? mill
sUPPORT/SPARES/TRAINING/OTHER COSTS=?
Αύξηση στις αμυντικές δαπάνες δεν ισχύει αφού η κυβέρνηση ξεκίνησε με 50 mil κόψιμο στα λειτουργικά
Για γράψε συγκεκριμένα νούμερα να δούμε τι βγάζεις!
Συγκεκριμένα όχι αερολογίες 12χρόνου!
Eisai > 12???

Fingolfin
Active Member
Fingolfin (@fingolfin)
1 year ago
Reply to  CKfurious

Independence class => $704 million First Ship, Future Ships $360 million.

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  Fingolfin

https://www.janes.com/images/assets/552/84552/Innovation_by_design_The_French_Navys_FTI_frigate_programme.pdf
3.8 billion/ 5 = 760 mil/ship ON AVERAGE!!
Καλά αυτόν τον WOLF γιατί δεν τον ακούνε οι Γάλλοι να τα πάρουν στα450-500 όσα γραφει για παραγγελια 5 πλοίων?
Τα 750 είναι η ΜΈΣΗ ΤΙΜΉ που πληρώνουν οι γάλλοι
Από κει και πέρα με τη διανομή του κόστους ανά PLOIO σίγουρα το πρώτο θα βγει το πιο ακριβό!
Τώρα μην σου ποσο θα πάει το κόστος εάν οι Γάλλοι πάνε για 11 στόλο φρεγατών και περικόψουν τη παραγγελια από τα 5 στα 2-3!!
Υποπτεύομαι ότι και αυτός είναι ένας λόγος που πιέζουν να πάρουμε πλοία όπως τα δικά τους από τη δίκια τους σειρά ναυπήγησης!
Δεν απαντάς και στα νουμεράκια που δίνω για όπλα+support παραπάνω

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
1 year ago
Reply to  CKfurious

750 είναι η μέση τιμή που περιλαμβάνει ΦΠΑ . Αυτό το ΦΠΑ πότε θα το καταλάβεις ότι δεν θα το πληρώσεις στο Γαλλικό δημόσιο !!!! ?
Οσο για τους Γάλλους μακαρι να τα περικόψουν να τα παρουμε ολα και να ερθουν και οι 5 εδω οπως εκαναν οι ολλανδοι με τις S … εχουν αεροπλανοφορο Fremm λεφτα R^D και πολλα άλλα καλούδια ,κατασκευάζουν νέο όποτε θέλουν.

Apostolis
Active Member
Apostolis (@apostolis-2)
1 year ago

Το loi δεν είναι δεσμευτικό και από ότι διαβασα και αλλού το κόστος των πλοίων χωρίς όπλα θα είναι 700εκ και με τα όπλα η προμήθεια θα φτάσει τα 2 με 2.2 εκ. Δεν μου φαίνεται ότι θα δώσει το πράσινο φως ο πρωθυπουργός για τέτοια δαπάνη. Εκτός και αν έχουν αποφασίσει το μελλοντικό Π.Ν.να αριθμεί 6 κυρίες μονάδες.

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
1 year ago
Reply to  Apostolis

2 δις plus είναι με την προαίρεση +2 … Και εχει γραφτη αυτο το ποσο στο τελευταίο ΕΜΠΑΕ .

Fingolfin
Active Member
Fingolfin (@fingolfin)
1 year ago
Reply to  Apostolis

Δεν ισχύουν αυτές οι τιμές. Δηλαδή 1,4 δις τα πλοία και άλλο 1 δις τα όπλα τους; 1 δις τα όπλα!!! Δηλαδή θα φτιάξουμε από την αρχή τεράστιο στοκ όπλων για 2 φρεγάτες. Ούτε καν.
Πάντως από τη στιγμή που δεν έχουμε καταλήξει σε διαμόρφωση οποιαδήποτε κουβέντα για τιμές είναι εκ του πονηρού. Κάποιος ανταγωνιστής προσπαθεί να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα για τις Belharra. Απορώ που δεν το έχουνε πάρει χαμπάρι ακόμα τα εξυπνοπούλια που σχολιάζουν.
Το ίδιο είχε γίνει και με την αναβάθμιση των F-16. Και εκέι προβλήματα έβρισκαν και έλεγαν πως αν προχωρήσει η σύμβαση δε θα υπάρχουν λεφτά για στρατό/ναυτικό. Εμ έλα που υπάρχουν γιατί οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες. Και λεφτά για τα Mirage βρέθηκαν και λεφτά για τα NH-90 βρέθηκαν με εξαιρετική διαπραγμάτευση για την FOS τους.
Εν κατακλείδι, “«τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά»”.

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  Fingolfin

Όπλα και υποστήριξη
Και εκπαίδευση και ανταλλακτικά και κόστος χρηματοδότησης
Ανταλλακτικά δεν θέλεις?
Η θα παίρνεις από το ένα πλοίο να το βάζεις στο άλλο για να βγει από το ναύσταθμο ?
Όλα τα συστήματα είναι ξένα και καινούργια οποτε η υποδομή πρέπει να δημιουργηθεί από το μηδέν
Επίσης και τα όπλα θέλουν την υποδομή και υποστήριξη τους
Το κόστος των οπλων είναι ποσα ανά πλοίο? 150-180-200 mill?
Οποτε βάλε και τα παραπάνω και δες ποσο βγαίνει η ΤΑΦΌΠΛΑΚΑ
Τι λεφτά βρέθηκαν είπες?
Που την είδες τη FOS?
Υπογράφηκε τίποτα ?
Για τα NH90 δόθηκαν εγκρίθηκαν νομίζω μονο 5mil για
για Μερικά ανταλλακτικά!
Oxi to full FOS!
Join the discussion…

Fingolfin
Active Member
Fingolfin (@fingolfin)
1 year ago
Reply to  CKfurious

“Όπλα και υποστήριξη, Και εκπαίδευση και ανταλλακτικά και κόστος χρηματοδότησης..”
Αναμένω πλήρη ανάλυση του κάθε κόστους που αναφέρεις αλλιώς λες καλαμπούρια (φιλικά το λέω).
όπλα => πόσα ευρώ ανα πλοίο (ανάλυση)
εκπαίδευση => πόσα ευρώ ανα πλοίο (ανάλυση)
ανταλλακτικά => πόσα ευρώ ανα πλοίο (ανάλυση)
FOS => πόσα ευρώ ανα πλοίο (ανάλυση), για πόσα χρόνια
κόστος χρηματοδότησης => πόσα ευρώ ανα πλοίο (ανάλυση)
Εδώ ακόμα δεν έχει κλείσει η διαμόρφωση και εσύ βασίζεσαι σε links άλλων. 1 δις για όπλα (λέει το 1ο ΘΕΜΑ)!! Η πτήση έχει κάνει εκτίμηση κόστους ανα πλοίο με βασικό φόρτο και ΟΧΙ “άδειο” και φυσικά δε μπορεί να απαντά στον καθένα που έχει κολλήσει το κεφάλι του στον τοίχο και σπρώχνει.
«τα σκυλιά γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά» φίλε προβοκάτωρα. Α! Τα mirage/NH90 θα έχουν υπογραφεί το πολύ σε ενα μήνα από τώρα, ενώ οι Belharra μέχρι το Φεβρουάριο γιατί θα πρέπει αρχές Ιανουαρίου να γίνει ο διαγωνισμός για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  Fingolfin

Τα έχω γράψει ένα σωρό φορες!!
Δεν με μελετάς
λοιπόν στα γρήγορα εκ μνήμης και χωρίς referencelinks δες τα προηγούμενα comments
ASTER 15: 1.5-2.5 Mill
ASTER 30 : 3-3.5 Mill
EXOSET: 4-5 mill
SCALP? 5+miLL
RAM : 7 mill
MU90: 2+mill/torpedo
Βάλε τι configuration να δεις ποσο πάνε τα όπλα ανά πλοίο για μια μονο φόρτωση!
scalp μάλλον δεν θα έχουμε οποτε βάλε:
24 aster*3+8exoset*4+8?mu90?*2+1 ram = c 120-130 mil ?
Ανταλλακτικά δημιουργία υποδομής εκπαίδευση χρηματοδότησης klpa τουλάχιστον ένα 20% της τιμής πώλησης των πλοίων
(weapons system cost kata Zikidi oxi to fly away cost= 750 mill!)
Δες παραγγελιες άλλων χωρων – είχα δώσει κάποια παραδείγματα
Οποτε με 750 το πλοίο που πληρώνουν οι γάλλοι ποσα μας κάνει?
(7050*2)*1.2+ 260 mill weapons = 1800+260 = 2+ billion
Και αυτά με μια φόρτωση οπλων των πλοίων!
Join the discussion…

Fingolfin
Active Member
Fingolfin (@fingolfin)
1 year ago
Reply to  CKfurious

“Ανταλλακτικά δημιουργία υποδομής εκπαίδευση χρηματοδότησης klpa τουλάχιστον ένα 20% της τιμής πώλησης των πλοίων”
Αυτό από πού προκύπτει.. Έτσι αυθαίρετα βάζεις νούμερα; 400 εκατομμύρια για όλα αυτά; Μήπως θα φτιάξουμε και μερικά ξενοδοχεία στις ναυτικές βάσεις;
FOS => κόστος, για πόσα χρόνια
υποδομές => κόστος, τί θα διορθώσουμε στις υπάρχουσες
εκπαίδευση => κόστος
χρηματοδότηση => πόσο, ειδικά όταν τα επιτόκια είναι τόσο χαμηλά.
Όλα αυτά που αναφέρεις είναι το πολύ ένα 5% του όλου συμβολαίου και όχι ανα πλοίο.
Τέλος πάντων, ότι και να λέμε η απόφαση έχει ληφθεί και ας ελπίσουμε για το καλύτερο deal.

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
1 year ago
Reply to  Fingolfin

Μόνο εκπαίδευση και αναλώσιμα υπάρχουν και αυτο ελάχιστα χρήματα … Ο CK νομιζει οτι χρειαζετε ανταλλακτικά για τις κονσολες και το ρανταρ να κανει Stock .Τα μονα ανταλλακτικα που χρειαζονται ειναι για τις μηχανες και αυτα υπο περιπτώσεις .Όλα τα άλλα ειναι τυποποιημενα και Fix δεν βαζει χερι κανείς .Έρχονται κατά παραγγελία ολοκληρωμένα μαζι με τον Γαλλο τεχνικο που θα κανει την επισκευη .

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  Digenis

Δηλαδή εάν χαλάσει κάτι παρκάρουμε το πλοίο κάνουμε τη παραγγελια και αναμένουμε μέχρι να παραδοθεί το εξάρτημα μετά του γάλλου τεχνίτη να το αλλάξει!!!
Που το είδες αυτό το έργο άραγε??
Ξέρεις κάποια parts έχουν μερικούς μήνες delivery /waiting/ lead in timeγια να παραδοθούνε!!!
Δεν είναι όπως με τις Sπου παίρνεις ένα εξάρτημα από το ένα πλοίο και το βάζεις στο άλλο
Είναι όλα καινούργια οποτε πρέπει να έχεις αποθεμA ανταλλακτικών για όλα!
Εκτος και εάν γίνει acceptable να κάθεται το πλοίο να περιμένει το ανταλλακτικό!!
Eλεος έχω χάσει τα μαλλιά μου με αυτά που διαβάζω 😥
Αναμμένο τα νούμερα σου για μετατροπές όπλα και υποδομή υποστήριξης που σου γράψα παραπάνω
Και την απάντηη σου για τον στόλο των ..6 φρεγατών που θα έχουμε το 2030 με τη ταφόπλακα των BELHARA!!
Ξέχασα θα μας δώσουν lAFA για το λιμενικό 😆

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
1 year ago
Reply to  CKfurious

Παλι έχασες την Μπαλα !!!σκετο χαος εισαι στους υπολογισμούς σου . Ποιος του ειπε οτι η Γαλλικης διαμόρφωσης FTI αν την αγοραση η Ελλαδα χωρις οπλα κανει 750 ? Που το διάβασες αυτο το πράμα ? Παμε παλι απο την Αρχη
*τιμη για 2 ελληνικες Fti Γαλλικης διαμορφωσης με τα οπλα 600/650 ανα πλοιο. Τελος .Μετα άρχισε να προσθέτεις ελληνικες απαιτήσεις και εχτρα οπλα .

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  Digenis

Πως βγάζει 600-650 mill tιμή με τα όπλα ?
Μάλλον θες να με καραφλιάσεις τελείως!!
Για δώσε αναλυτικά τα νούμερα τόσο για το σκάφος άοπλο και για τα όπλα
Εγώ στα έγραψα πως βγάζω τα δικά μου!
Με τα δικά σου:?
Σκάφος ʼAοπλο = 450
Όπλα = 150
Υποστήριξη Ανταλλακτικά εκπαίδευση klpa =0
Είσαι πάνω από 12ετών νοητικός??
Οι Γάλλοι είναι κορόιδα δηλαδή που παίρνουν το πλοίο στα 750 mil
ʼAOΠΛΟ?
Από τον φπα είναι τα 750-450=300 MIL διαφορα ανά πλοίο????
Η
θα μας τα πληρώσουν τα κοροϊδία οι γάλλοι φορολογούμενοι?
Η
τα πλοία που θα πάρουμε είναι τρομερά υποβαθμισμένα από τα γαλλικά για να εξηγείται η τεραστια διαφορα που υποθέτεις??
Για δώσε τα νούμερα για να καραφλιάσουμε τελείως
Απάντησε συγκεκριμένα στα παραπάνω και όχι με μπουρδολογία as usal!

MisCo
MisCo (@misco)
1 year ago

Ακουστηκε/γραφτηκε κάτι περι κόστους 2 με 2.4 δις. Αν μιλάμε τοσα για το πακέτο Belhara, νομιζω με ασφαλεια μιλαμε για το τελος των ενοπλων δυνάμεων. Θα εχουμε ομως της Belhara ενα με τον ντοκο να τις θαυμαζουμε με καμαρι.
Οσο γαμάτες και να ναι…. στο ναυτικο λειπουν ακομα 10 φρεγατες, 6 υποβρύχια, δεκαδες βοηθητικα πλοια, κανονιοφοροι, περιπολικα, κλπ κλπ κλπ. Δεν μιλαω για τα αλλα 2 σώματα γιατι θα βαλουμε τα κλαμματα ολοι μαζι.

FTS
Z10V
1 year ago
Reply to  MisCo

Από την εμπειρία με τα Rafale στην Ινδία αν οι Γάλλοι λένε 2-2,5δις τα δύο πλοία τότε το σωστό θα είναι να υπολογίζουμε ακόμη 0,5 με 1 δις επιπλέον. Τουλάχιστον ας κάνουμε μια προσευχή ότι θα λειτουργούν.

Μιχάλης
Μιχάλης
1 year ago

“Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρις ότου να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές”
“Η αγορά των νέων φρεγατών βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο”
Σε κουβέντα να βρισκόμαστε κατά τα πρότυπα άλλων εποχών περί αγοράς έξι FREMM.
Όταν δεν θέλεις να ζυμώσεις δέκα μέρες κοσκινίζεις,
Βέβαια όταν πρόκειται για διορισμούς ημετέρων κομματικό κράτος ή το να εξυπηρετούν ντόπια και ξένα συμφέροντα τότε οι κυβερνήσεις λειτουργούν με την ταχύτητα του φωτός.
Ένα κράτος παρωδία ένα μη κράτος ένα πολιτικό σύστημα για γέλια παντελώς ανίκανο και πλήρως διεφθαρμένο που ένας λογικός άνθρωπος αδυνατεί να καταλάβει ή να εξηγήσει με βάση τη λογική.
Ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή έχει ανοίξει πολλά μέτωπα με κυριότερο στη Συρία όταν σε μερικούς μήνες ή χρόνια κλείσει αυτά τα μέτωπα θα έρθει και προς τα εδώ.
Και τότε θα είναι αργά.
Όχι βέβαια για αυτούς που έχουν λεηλατήσει το δημόσιο χρήμα που έχουν καβάντζες στο εξωτερικό και τα παιδιά τους σπουδάζουν ή μένουν μόνιμα στο εξωτερικό.
Θα αυτοεξοριστούν στο εξωτερικό μέχρι να φύγει η μπόρα και να βγουν τα κάστανα από τη φωτιά από τα συνήθη κορόιδα.

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
1 year ago
Reply to  Μιχάλης

σωστός σε όλα

George74
Γιώργος98765
1 year ago

Μέχρι που να έρθουν οι 2 μπελχάρες (το 2025;) οι τούρκοι θα έχουν ναυπηγήσει καμιά δεκαριά πλοία ακόμη, δεύτερο αεροπλανοφόρο, θα παράγουν s-500 και άλλα drones και θα τα βρούνε με τον τράμπ και για τα f-35. Φαίνετε ότι Πούτιν, Τραμπ και Ερντογαν τα συζήτησαν καλά και έχουν ένα πλάνο για την περιοχή. Να ευχόμαστε σε βοήθεια και να του κάτσει του Έρντογαν μια στραβή δεν αρκεί. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε κανέναν. Κανένας “σύμμαχος” και ξένος δεν είναι διατεθειμένος να στείλει τους πολίτες του ενάντια των τούρκων για να σώσει εμάς.
Εμείς τι πρέπει να κάνουμε:
1) από την στρατιωτική συμφωνία με ΗΠΑ να πάρουμε ότι παραπάνω μπορούμε
2) να πιέσουμε την Ευρώπη. Μπορούμε με την Κύπρο μαζί να μπλοκάρουμε όλλα τα θέματα
3) χτες…τορπίλες και εκσυγχρονισμό όλλων των υπαρχόντων συστημάτων. Να προχωρίσουμε τις 2 ΤΠΚ και να πάμε στα +2 υποβρύχια 214.
4) Το ανθρώπινο δυναμικό μας είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε. Χρειαζόμαστε συστήματα θωράκισης και αυτοπρωστασίας. Τι να τα κάνω τα Leo, αν με ένα χτύπημα τελειώνεις;
5) πρέπει να μπούμε βαριά στο θέμα μη επανδρωμένα (UAV, UCAV, USV κτλ), αντιμετώπισή τους, αεράμυνα και ηλεκτρονικό πόλεμο. Όποιος κυριαρχεί στους αιθέρες, νικά.
6) Επένδυση στην ΕΑΒ, συνεργασία και συμπαραγωγή με φιλικές χώρες (Σερβία, Ισραήλ, Αίγυπτος)
7) Μετά από τις 2 μπελχάρες, τί; Πρέπει από τώρα να σκεφτούμε για εθνικό πλοίο και να κάνουμε το επόμενο βήμα.
8) Επένδυση σε κατευθυνόμενες βόμβες και ρουκέτες.
9) οι τούρκοι σκέφτοντε και το μεθεπόμενο βήμα που είναι τα πυρηνικά. Αν συνεχίσουν να κοιμούντε όλλοι και να κοιτάνε αλλού, δυνατόν να τα αποκτήσουν. Εδώ τι κάνουμε;
10) όλλα τα παραπάνω…πολλά λεφτά και οικονομικά δεν τα πάμε καλά. Πόλεμο δεν θέλει κανείς. Αλλά αν θες την ησυχεία σου, μπαίνει ο άλλος σπίτι σου και δε σ’αφήνει; Και το 21′ και το 40′ δε θέλαμε πόλεμο. Αν κατανοήσει επιτέλους και ο τελευταίος Έλληνας και κάποιοι πολιτικοί ότι δεν έχουμε γείτονες το Βέλγιο και την Ολλανδία και ότι τούρκοι και οι της πλάκας “συμμάχοι” μας το πάνε στο να χάσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε, μπορούμε να βρούμε λύση.
Θέλει ειδικό φόρο για την άμυνα, σε τσόγο, τσιγάρα, ποτά, καφέ, ξενοδοχεία, τουρισμό κτλ.
Εφοπλιστές, μεγάλα κεφάλια και κεφάλαια να βοηθήσουν. Έχουμε τον μεγαλύτερο στόλο σε πλοία στον κόσμο και δε μπορούμε με τα πολεμικά μας να κουνηθούμε σε Αιγαίο, Αν. Μεσόγειο και να κάνουμε κουμάντο στα νερά μας;

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
1 year ago

σωστός απολύτως

filon26
filon26 (@filon26)
1 year ago

Για την Σερβία στο 6, θα πρότεινα να το ξανασκεφθείτε πολύ καλά

Chris
Chris (@chris)
1 year ago
Reply to  filon26

Αυτό ήθελα να πω, η επίσκεψη Ερντογάν ήταν στρατηγικής σημασίας για επενδύσεις και αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού. Μην ξεχνάμε ότι Σερβία και Τουρκία έχουν κοινό γεωπολιτικό αφεντικό.

George74
Γιώργος98765
1 year ago
Reply to  Chris

πάνε τα ορθόδοξα αδέρφια μας κατά διαόλου…

Daidalos
Sarouman21
1 year ago

Ακόμη και όταν το ΠΝ είναι κοντά σε μια σημαντική απόφαση και προμήθεια (πλοίων με δυνατότητες που επιδιώκει εδώ και δύο δεκαετίες), υπάρχουν πάντα κάποιοι να πουν το μακρύ και το κοντό τους: να παίρναμε τα Arleigh Βurke (που ΔΕΝ μας δίνουν οι Αμερικανοί), να φορτώσουμε τα πλοία με βλήματα ακόμη και στις τουαλέτες (που ΔΕΝ μπορούν να τα πάρουν λόγω εκτοπίσματος), είναι πολύ ακριβές (προφανώς ανακαλύψαμε την τριήρη αεράμυνας χαμηλού κόστους) και πάει λέγοντας… Μακάρι να υπογράψουμε για τα συγκεκριμένα πλοία, ώστε να γίνει έστω η αρχή για την αναβάθμιση των ικανοτήτων του στόλου επιφανείας που έχει παραμείνει στη δεκαετία του ’90 ως συστήματα και ως όπλα.

Μιχάλης
Μιχάλης
1 year ago

Προς την αγαπητή Πτήση
Σύμφωνα με διαρροές αλλά και επίσημες ανακοινώσεις χθες Τετάρτη ήταν να έρθουν κλιμάκια από Αμερική για να συζητήσουν μεταξύ των άλλων και για τα ανταλλάγματα που θα πάρουμε για Σούδα και βάσεις.
Έχουμε κάποια εξέλιξη;

G.164g ag-cat
G.164g ag-cat
1 year ago
Reply to  Μιχάλης

Ναι, θα μας προτείνουν να σταθμεύουν τα Tico έξω από τον κυματοθραύστη για να παίρνουμε λίγο μάτι.

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
1 year ago
Reply to  G.164g ag-cat

χαχαχαχαχαχ!!!!!!!!!! πολύ καλό!!!!!!!!!

filon26
filon26 (@filon26)
1 year ago
Reply to  Μιχάλης

Το καλύτερο που θα μπορούσε να περιμένει η Ελλάδα από την συμφωνία, είναι η άρση των Αμερικανικών “επιφυλάξεων” (να το θέσω κομψά) σχετικά με την οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ. Το θέμα τέθηκε, αλλά αλλά δεν γνωρίζουμε την απάντηση. Μια τέτοια εξέλιξη πάντως θα είναι πολύ πιο ουσιαστική από οποιαδήποτε παραχώρηση υλικού.

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
1 year ago

Όταν φτάσουμε στο δια ταύτα μπορεί να τους έρθει καμιά επιφοίτηση και αντί να πάνε για υπογραφές στην 40-42 rue du Docteur Finlay ,να λοξοδρομήσουν και να πάνε καλύτερα στην 9 Rond-Point des Champs-Élysées. :beg: :beg:

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
1 year ago
Reply to  x-m

συμφωνώ

GK_
Member
GK_ (@gk_)
1 year ago

Συμμεριζομαι την απογοητευση των συγχολιαστων. Η υπογραφη του Letter of Intent δεσμευει την Ελλαδα σε μια νεα σχεδιαση για την οποια πολλα κυοφορουνται μεσα σε ενα ομιχλωδες τοπιο. Πρωτο απο ολα αποτελει η παρουσια ή μη συγκεκρημενων συστηματων, τα οποια σε αλλα ναυτικα θεωρουνται απολυτως απαραιτητα για να επιχειρουν οι ναυτικες μοναδες σε ενα εχθρικο περιβαλον με αυξημενες πιαθνοτητες να επιβιωσουν. Μεχρι σημερα, ακομη κια τα συστηματα ECM δεν αποτελουν μερος του στανταρντ εξοπλισμου του πλοιου. Ισως γιατι αυτο που ετοιμαζουν στην Thales εχει παει «πισω», ισως ομως γιατι η Γαλλια δεν εχει τα χρηματα να το χρηματοδοτησει οπως θα επρεπε με τους ρυθμους και τα χρονοδιαγραμματα που θα ελπιζαν και οι ιδιοι. Βλεπω τους CAMM να μενουν «ονειρο» και για τους Γαλλους και για το ΠΝ. Θα ερθουν οι νορβηγικοι NSM; αυτοι μπορουν να πληρωθουν με FMS απο τις ΗΠΑ.
Δεν μπορω να μην επιστησω την προσοχη οτι μεχρι σημερα, με βαση τις πληροφοριες ο λογαριασμος για την ελληνικη διαμορφωση τεινει να ξεφυγει περα απο καθε οριο λογικης αλλα και των δυνατοτητων χρηματοδοτησης απο τον Κρατικο Κορβανά με οτι αυτο συνεπαγεται. Δεν ξερω εαν εχετε παρατηρησει αλλα, τα γαλλικα πλοια κινδυευουν να θεωρηθουν οτι θα ερθουν με «χρυσα πομωλα» και ο νοων νοειτω.
Μεχρι σε ποιο βαθμο ενα προγραμμα σαν το συγκεκρημενο μπορει να θεωρηθει οτι εχει εννοια, εαν στεγνωνει για αρκετα χρονια καθε αλλη προσπαθεια προς αγορα οπλικων στυστηματων με την χρηση της τραπεζικης χρηματοδοτησης απο την ιδια χωρα. Εαν για παραδειγμα, «αυριο» οι ΕΕΔ χρειαστουν ενα αλλο «αλφα» μειζον οπλικο συστημα διακυνδυνευουμε να βρεθουμε με μηδενικη δυνατοτητα χρηματοδοτησης. Για παραδειγμα, εαν δεν το προσεξουν, τα Μ2000 δεν θα εχουν το παραμικρο κονδυλι για τον οποιοδηνποτε εκσυγχρονισμο τους! Κυνδιυεουμε να δουμε τα συνεχισουν να πετουν στην ιδια διαμορφωση που διατηρουν μεχρι σημερα για αλλα 10 με 15 χρονια. Τι επιχειρησιακη αξια (θα) εχουν ομως; Μιλαμε για πραγματικο πολεμο και οχι την ειρηνικη περιοδο.
Επειδη η Ελλαδα εχει βιωσει αναλογες περιστασεις και στο απωτερο παρελθον, θα επιστησω την προσοχη οτι η χρηματοδοτηση με τα σημερινα δεδομενα, επιτυγχανεται επειδη το γαλλικο δημοσιο βαζει «πλατες» και εγγυειται την Ελλαδα. Χωρις τις «πλατες» οι πιστοληπτικες δυνατοτητες της Ελλαδας μπορουν να θεωρηθουν ειτε σαν «μηδενικες» ή περιπου, χωρια τα πολυ γνωστα προβληματα με τα δημοσιονομικα, τα οποια θα επρεπε να θεσουν στην Γαλλια επιμενοντας στην αποψη, οτι τα χρηματα απο τους τοκους του προσφατος παρελθοντος (τα γνωστα 2 δις) θα ηταν πολυ καλυτερα να επιστρεψουν πισω χωρις να ξαναφυγουν «πετωντας» στο Παρισι.
Πρεπει επισης να παρατηρηθει οτι το ΠΝ εχει 9 πλοια που μεχρι το 2030 θα εχουν πιασει τα 50 ετη σε ηλικα, ή θα ειναι εκει παραδιπλα. Που θα βρεθουν τα ανταλλακτικα για αυτα; Στι «μαντρες»; Γιατι κινδυνευουν να αποτελουν μια μοναδικη περιπτωση διεθνως με την RR να παραγει ανταλλακτικα για περιπου μολις 25 Tyne και αλλους τοσους Olympus τεχνολογιας 1960-1970, αποκλειστικα και μονο για το Ελληνικο ΠΝ. «χρυσαφι» θα τα πηρωσουν; ή καποια στιγμη το ΠΝ ή η RR θα δηλωσει αδυναμια; Και τοτε τι γινεται; 9 φρεγατες “all together” θα βλεπουν μονο τον ηλιο του ναυσταθμου χωρις ουτε να μπορουν να κινηθουν;
Εαν το ΠΝ ριξει ολα τα λεφτα του στις 2 [email protected], εκτος απο εναν εκσυγχρονισμο στις 4 ΜΕΚΟ, δεν θα υπαρξουν οι χρηματοοικονομικες δυνατοτητες για το παραμικρο, συρρικνωνοντας το ΠΝ σε μια ναυτικη δυναμη 6 με 8 πλοιων (θεωρω σαν λογικη την δυναμη που θα αποτελειται απο 2 [email protected], 4 ΜΕΚΟ, ίσως και 2 «Ελλη» (οι δυο καλυτερα εξοπλισμενες με τα διπλα ΟΜ-76χλς και διπλα Phalangs) οι υπολοιπες θα εχουν αξια μονο σαν ΠΑΘ ή περιπου, υπο την βασικη προϋποθεση οτι θα υπαρχουν ανταλλακτικα για τους κινητηρες. Θα πρεπει να προβληματιστουμε για το τι μελλει γενεσθαι, εαν απεναντι μας υπαρξει μια ανωτερη σε δυναμη ναυτικη δυναμη που εκτος απο νεες ναυπηγησεις μπορει να εμφανησει και εκσυγχρονισμενα πλοια με σημαντικα ανωτερες δυνατοτητες απο τις «Ελλη». Θα καταληξουμε να βλεπουμε να συμπληρωνονται τα αριθμητικα μεγεθη με τις Super Vita;
Εξακολουθω να πιστευω οτι τιθονται καποια αλλα θεματα που μεχρι σημερα, εξαιτιας της βιασυνης να προχωρησει το προγραμμα, εχουν υποτιμηθει.
Ενα απο αυτα ειναι η διακυρηξη του νικητη του προγραμματος FFG(X) του US NAVY. Οι προδιαγραφες ειναι εξαιρετικα κοντα στις ελληνικες επιθυμιες, αλλα και η προϋπολογισμενη κοστολογιση συρρικνωμενη σε σχεση με την [email protected] Και τα δυο πλοια εμφανιζονται τεχνολογικα οτι ειναι συγκρησιμα, και μαλιστα και στις δυο περιπτωσεις ειναι δυνατη η «βελτιωση» και το «κουστουμαρισμα» με βαση τις συμπληρωματικες επιθυμιες του πελατη! Η λεπτομερεια που κανει την διαφορα ειναι η τιμη αγορας του αμερικανικου πλοιου, που μπορει πλεον να οδηγησει και σε δευτερες σκεψεις για το γαλλικο πλοιο.
Η πολιτικη δεσμευση ομως πλεον δεν αφηνει πολλα περιθωρια. Κινδυνευουμε να ειμαστε μαρτυρες ενος αλλου επεισοδιου του σηριαλ που ξεκινησε την προηγουμενη δεκαετια -ελαφρα την καρδία- με τις «6 FREMM».
Τιθονται το ιδιο σημαντικα ζητηματα με τα Μ2000 και τα ΝΗ90. Για τα πρωτα δεν γνωριζουμε τι περιεχει το FOS. αυτα που λειπουν στην ΠΑ για τα Μ2000-5Μκ.2 ή και για τα παλαιοτερα; Ποσο θα παει ο λογαριασμος; Η Armee d’Air τα θεωρει πλεον «παρελθον»!
Τα ΝΗ90; θα διατηρηθει ενας στολος με μολις 20 ελικοπτερα; που πηγε ο σχεδιασμος των … 40(;) τοσων; Δηλαδη ξεχωριστη γραμμη λογιστικης υποστηριξης για το ισοδυναμο 1 Μρ μαχητικων της ΠΑ. Αλλη μια Μρ με τα S-70 ASW του ΠΝ. Απο Μοιρα, σε Μοιρα και καταληγουμε να χρησιμοποιουνται ανθυποβρυχιακα ελικοπτερα των 70 τοσο εκ € το καθενα για να κανουν αεροδιακομηδες!!! Κατι «φτηνοτερο» στον οριζοντα δεν υπαρχει;

sotbak
Active Member
sotbak (@sotbak)
1 year ago
Reply to  GK_

απόλυτα ορθοί προβληματισμοί-ενστάσεις

Σεργιος
Σεργιος
1 year ago

Εγω πιστευω οτι κατι μεγαλυτερο και μη ανακοινωσιμο παιζει. Το ποσο ειναι μεγαλο για δυο μονο πλοια ακομη και με φπα. Σε καθε περιπτωση θεωρω οτι θα υπαρξει και εμπλοκη των αμερικανων σε μερος του στολου.Επισης τσεκαρετε στον προυπολογισμο ενα εκτακτο κονδυλι που κατα περισταση θα αποδιδεται ειτε σε παιδεια υγεια η αμυνα . Μου εκανε εντυπωση.

Scalp_eg
tagg
1 year ago
Reply to  Σεργιος

Μπορει και 3η μπελαρα (αντιαεροπορικη παντα με 32 αστηρ30) στα 2,3 δις συνολο
και να τρελαθουμε ολοι.

Fingolfin
Active Member
Fingolfin (@fingolfin)
1 year ago
Reply to  tagg

Λες;; 3+3 Belharra;;

AndreasBoo
AndreasBoo (@andreasboo)
1 year ago
Reply to  Σεργιος

Ισως τορπίλες ή καμια αναβάθμιση μεκο λεω εγω τωρα

Scalp_eg
tagg
1 year ago

Ειναι γνωστο ποια σαιτ και πισω απο αυτα πια συμφεροντα θελουν να χαλασει η δουλεια με τους γαλλους, για να παμε σε αλλα πλοια αλλων εταιρειων και αλλων χωρων.
Κυκλοφορησαν λοιπον την μπαρουφα οτι το καθε πλοιο θα κοστισει 1,2-1,3 δις χωρις
καν τα οπλα! Πολλοι αφελεις βεβαια τους πιστευουν.
Φυσικα και το πλοιο μπορει να μακρυνει εως και 15 μετρα να αυξησει χωρητικοτητα ακομα
1.000 τοννους και να φορεσει 4 οχταδες Α50 και 2 οχταδες Α70 για σκαλπ ταυτοχρονα, και να μπουν και αλλες μηχανες για πανω απο 30 κομβους ταχυτητα.
Τοτε σε αυτη την ακραια περιπτωση , τοτε ναι η τιμη θα μπορουσε να ξεφυγει σε αυτα τα επιπεδα τιμων.
Εγω θα πιστεψω την πτηση και αλλα 1-2 εγκυρα σαιτ του αμυντικου χωρου (δυστηχως ειναι ελαχιστα) , αλλα και τον υπουργο που εχει τονισει οτι θελουμε αντιαεροπορικες φρεγατες
αρα δεδομενο πρωτο ξεχναμε τους σκαλπ.
Δεδομενο δευτερο ειναι οτι θα παρουμε πλοια απο την αρχικη γαλλικη παραγγελια
η θα ειναι το 2ο και το 4ο η το 3ο και το 5ο, αρα το πλοιο δεν θα μεγαλωσει
αρα χωρις το κοστος εξελιξης της επιμυκηνσης του πλοιου και της τοποθετησης σκαλπ
εχουμε ακριβως το κοστος της γαλλικης διαμορφωσης 650-700 εκ/ρια με 2χ8 Α50 για
16 αστηρ 30.
Δεδομενο τριτο οπως και η πτηση και οι υπολοιποι αξιοπιστοι εχουν γραψει και με την εμφαση του υπουργου οτι το πλοιο θα ειναι αντιαεροπορικο
θα προστεσουμε ακομα 2χ8 Α50 αρα συνολο 4 για εως 32 αστηρ 30.
Οι του ναυτικου εχουν επισης εμμονη με τα Ciws αρα θα προστεσουμε και 2 τετοια
τωρα θα ειναι 2 ραμ η 1 ραμ και 1 μιλλενιουμ η 2 μιλλενιουμ η 1 ραμ και στραλες στο 76αρι, η μιλλενιουμ και στραλες στο 76αρι, οι ανωτεροι του ναυτικου ξερουν καλυτερα απο
ολους μας.
Κοστος για 2Χ8 Α50 και 2 Ciws επιπλεον στη γαλλικη διαμορφωση απο 80-100 το πολυ εκ/ρια
Αρα 650-700 η αρχικη διαμορφωση +80-100 κοστος απο 730 εως το πολυ 800 εκ/ρια, το καθε πλοιο χωρις τα οπλα, τα οποια οπλα ειναι οι 32 αστερηδες χ 2 εκ/ρια ο ενας συνολο 64 εκ/ρια.
Ας σταματησει επιτελους η εσκεμμενη παραπληροφορηση

Thras
Active Member
Thras (@thras)
1 year ago

Από το άρθρο του ΠΘ και της ΠΤΗΣΗΣ σχετικά με το κόστος των FDI θα κρατήσω της αγαπημένης Π&Δ για πληθώρα λόγων. Από ότι καταλαβαίνω το κόστος του πλοίου “γυμνό” είναι κάτω από 500εκ. Με τις αλλαγές που θέλουμε για το ΠΝ (επιπλέον VLS, RAM, ισχυρότεροι κινητήρες) σύν τα όπλα περιμένω να προκύψει τιμή περι τα 700 εκ ανά μονάδα. Αν είναι έτσι όλα καλά, αν όχι ας πάμε για άλλη σχεδίαση κοντά στους 6000 τόνους (και περί του 1 δις ανά μονάδα) που θα καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις μας.
Για Μ2000/-5: Ας ελπίσουμε οτι σύντομα θα λυθεί το θέμα της FOS ώστε μετά από πάνω από 10 χρόνια ανυπαρξίας υποστήριξης να δούμε διαθεσιμότητες της προκοπής. Μπορεί οι τούρκοι να μην έχουν πιλότους, αλλά τα δικά μας τα χρειαζόμαστε όλα αξιόμαχα.
Για NH90: Το καλύτερο ελικόπτερο της κατηγορίας του παγκοσμίως ας τα παραλάβουμε και αξιοποιήσουμε επιτέλους. Εννοώ να αξιοποιηθούν στο ρόλο τους, όχι για αεροδιακομηδές…

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  Thras

Aʼλλος από εδώ
Ποσο το πληρώνουν οι Γάλλοι?
750 mil το πλοίο
Αυτό είναι το starting point
Εάν μας το δίνουν φθηνότερο τότε:
η
μας το πληρώνουν οι γάλλοι φορολογούμενοι
η
μας δίνουν μια υποβαθμισμένη έκδοση!
Και με τη γαλλική διαμόρφωση εξοπλισμού: 16 aster- no scalp – no ciws-no ecm/decoys
Εάν θέλουμε allages και επιπλέον VLS/όπλα το κόστος λες να πάει κάτω η να πάει απάνω??
Επιπλέον οι τιμές είναι χωρίς τα όπλα και τη υποστήριξη
Join the discussion…

Thras
Active Member
Thras (@thras)
1 year ago
Reply to  CKfurious

CK
τα έχουμε πεί πολλές φορές και τα έχουμε εξηγήσει αναλυτικά. Δεν θέλεις να τα καταλάβεις, δεκτόν.
Αν έχεις δίκιο, που αμφιβάλλω τα μάλλα, θα φωνάζω κι εγώ μαζί σου… εσύ στηρίζεσαι σε δημοσίευμα του ΠΘ και εγώ στης ΠΤΗΣΗΣ.
Πραγματικά βαριέμαι να ξανακάνω την ίδια συζήτηση που έχουμε κάνει σε 4-5 διαφορετικά άρθρα… Αυτά έχω να πω.

filon26
filon26 (@filon26)
1 year ago
Reply to  CKfurious

Καλέ μου άνθρωπε, ο προυπολογισμός των Γάλλων ήταν ΜΕΧΡΙ 750 εκατομμύρια ανά μονάδα για 5 πλοία και αυτό για να υπάρξει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο το ναυπηγείο θα κινηθεί.
Θα προσπαθήσω να το βάλω με αριθμούς, αν και με τα μαθηματικά δεν τα πήγαινα πάντα καλά. Αν έχουμε κάποιον εδώ που μπορεί να με διορθώσει, παρακαλώ να το κάνει.
Το δεδομένο λοιπόν, είναι πως για ανάπτυξη και την κατασκευή της πρώτης μονάδας, η Γαλλία επίσημα κατέβαλε 2 δισεκατομμύρια. Αυτό σημαίνει πως για 5 ΓΑΛΛΙΚΕΣ μονάδες, προυπολογίζεται ένα κόστος ανάπτυξης (y)=312.5εκ/μονάδα + ένα κόστος κατασκευής (z)=437.5εκ/μονάδα=συνολικό μοναδιαίο κόστος (x)=750εκ.
Δηλαδή:
x=y+z, όπου y=2,000,000,000-z/u όπου u=παραγόμενες μονάδες
Με μια Ελληνική παραγγελία 2 μονάδων, το κόστος ανάπτυξης ανά μονάδα γίνεται:
y=2bn-z/7=2bn-437.5m/7= 222,214,285
Mε 4 μονάδες γίνεται:
y=2bn-z/9=2bn-437.5m/9= 173,611,111
Έτσι για την Γαλλική διαμόρφωση, με συμμετοχή της Ελλάδας για δύο πλοία, το κάθε πλοίο θα κοστίζει y+z=222.21+437.5=659.71m,
Για τέσσερα πλοία y+z=173.61+437.5=611.11 κ.ο.κ. Αν παραχθούν περισσότερες μονάδες, τότε ανάλογα το νούμερο αυτό μειώνεται και αυτός είναι ο λόγος που οι Γάλλοι θέλουν συνεταίρο/πελάτη στο πρόγραμμα.
Στο παραπάνω παράδειγμα, το κόστος κατασκευής ανά μονάδα (z) το θεωρούμε σταθερό. Αυτό δεν είναι απόλυτα ακριβές, καθώς ισχύουν οι βασικοί νόμοι που διέπουν το κόστος (μεταβλητό και σταθερό). Με την αύξηση της παραγωγής το κόστος ανάπτυξης ανά μονάδα μειώνεται και το κατασκευαστικό κόστος μειώνεται στο κομμάτι του μεταβλητού κόστους. Το κρατάμε όμως σταθερό, επειδή το ΠΝ ζητά τροποποιήσεις/προσθήκες που θα προστεθούν στο βασικό κατασκευαστικό κόστος. Υποθέτουμε λοιπόν πως η μείωση του κατασκευαστικού κόστους θα αντισταθμίζεται από το κόστος των μετατροπών και γι’ αυτό το (z) το κρατάμε σταθερό. Επίσης μπορούν να προκύψει επιπλέον κόστος από προβλήματα, καθυστερήσεις κλπ. και δεν γνωρίζουμε αν μέσα στο κόστος κατασκευής είναι το περιθώριο κέρδους για το ναυπηγείο.
Πάντως σαν τάξη μεγέθους, θα λέγαμε ότι
Tα 2 πλοία για την Ελλάδα θα κοστίζουν: 2×659.71=1.32δις
Τα 4: 4×611.11=2.44δις κ.οκ.
Για τα όπλα, για τελευταία φορά επίσης σας λέω, πως δεν πωλούνται στα ράφια. Ένα κ/β π.χ. ΔΕΝ έχει την ίδια τιμή για όλους. Τα όπλα για το πρόγραμμα τα αγοράζει το ναυπηγείο για την Γαλλική κυβέρνηση που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα. Τα κόστη που εμφανίζονται στα wiki ΔΕΝ είναι ακριβής τιμή, δίνουν απλά μια τάξη μεγέθους. ΔΕΝ μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε υπολογισμούς και το κυριότερο, για να στηρίξετε οποιαδήποτε επιχειρήματα.

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  filon26

Εγώ αντίθετα πάντοτε τα πήγαινα πολύ καλά με τα μαθηματικά και πολύ άσχημα με τη μπούρδα!
Οι γάλλοι δίνουν 3.8 BILLION για5 πλοία
Σου δώσα reference παραπάνω!
Οποτε κατά μέσο ορο είμαστε στα 750 mill το πλοίο
Για 2 πλοία κατέληξες στο 1.3 billion όσα έγραφε και το ΠΡΏΤΟ ΘΈΜΑ!
Έτσι όπως χρεώνουν οι γάλλοι οι τιμές των όπλο που έδωσα είναι μάλλον συντηρητικές και δεν είναι τιμές του 2019 είναι παλιότερες
οποτε το κόστος των οπλων θα κυμανθεί σε υψηλότερα νούμερα!
Ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως μιλάμε για 2 πλοία
Τα2+2,3+3, 4+!0 ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας εκτος εάν κοιτάμε για πλοία μετά το
2030!
Και το 2030τι θα έχουμε?
2 belahres
4 meko
? S (50ares!!!)

filon26
filon26 (@filon26)
1 year ago
Reply to  CKfurious

:beg: τι αμαρτίες πληρώνω
Αφού γνωρίζετε και τα απόρρητα των κρατικών προμηθειών…I rest my case που λένε και στο χωριό, καλή συνέχεια και θα τα ξαναπούμε (σύντομα).

Mavi70
Member
Mavi70 (@mavi70)
1 year ago
Reply to  filon26

Καμία αμαρτία δεν πληρώνεις.Ο συγκεκριμένος σχολιαστής έχει αναλάβει εκστρατεία για την μη αγορά των Bel. Τα πράγματά είναι πιο απλά από όσο μπορούμε να φανταστούμε.
1. Πρόκειται για κάποιον που ενδιαφέρεται για την χώρα του σε τέτοιο βαθμό που από την επιμονή του αυτή χάνει την όποια επαφή θα μπορούσε να έχει με το θέμα.
2. Πρόκειται για κάποιον που έχει συμφέροντα σε άλλη εταιρεία και προσπαθεί να μας πείσει για την μη αναγκαιότητα αγοράς των Γαλλικών πλοίων γενικότερα.(δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν πρόκειται για εμπορικό ανταγωνισμό ή ανταγωνισμό πρεσβειών)
3. Πρόκειται για ένα Mustafa που σε αντίθεση με τον original που προσποιείται ότι δεν γνωρίζει την Ελληνική αυτός την γνωρίζει μια χαρά και γράφει εδώ για να επιτύχει άλλους σκοπούς.
Υ.γ Όταν ένας σχολιαστής σε απάντηση του ασχέτως αν συμφωνεί με μια άποψη αναφέρει την λέξη ”μπούρδα” με βάζει σε πολλές υποψίες.

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  Mavi70

Aʼκου ρε πως σε λένε:
Εγώ γράφω με συγκεκριμένα νούμερα και με references/links
1) Ποια επαφή έχω χάσει με το θέμα?
Στη τιμή των Belhara?
Αυτοί που δηλώνουν πως θα τα πάρουμε 600-650 με όπλα ενώ οι γάλλοι πληρώνουν 750 άοπλα είναι σε επαφή με το θέμα??
Σίγουρα δεν έχω χάσει τη επαφή με τη κοινή λογική μου!!
Ότι έχει δημοσιευτεί σε ΒΉΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ ΠΡΏΤΟ ΘΈΜΑ REAL HELLAS JOURNL τα ίδια περίπου νούμερα που βγάζω δίνουν!
c 1.3 billion / 2 ships
2-+ billion+ opla/ypostiriksh!!
Έχουν χάσει όλοι αυτοί επαφή??
2) Μακάρι να είχα συμφέροντα να έβγαζα κάνα ευροπουλο” και εγώ
Το πρόγραμμα αυτό εάν προχωρήσει είναι ΤΑΦΌΠΛΑΚΑ για το ναυτικό για τους λόγους που έχω εξηγήσει
3) Τα περί Mustafa klpa στα επιστρέφω
Όταν διαβάζω μπούρδες σαφώς και θα τις αντιμετωπίζω ως μπούρδες
Έκανα συγκεκριμένα ερωτήματα και δεν παίρνω ουδεμία συγκεκριμένη
απάντηση!!
Μονο μπούρδες και αερολογίες και δεν θέλουμε ανταλλακτικά διότι άμα χαλάσει κάτι θα περιμένουμε τον τεχνίτη από γαλλία με το ανταλλακτικό
Είναι σοβαρά αυτά??

Mavi70
Member
Mavi70 (@mavi70)
1 year ago
Reply to  CKfurious

Την καλημέρα μου,
Προφανώς για την προσφώνηση δεν έχω κάτι να σχολιάσω συμπεριλαμβάνεται μέσα στο πακέτο του λεξιλογίου που είναι διαθέσιμο προκειμένου αν δεν πειστούμε με τα γραφόμενα σου να πεισθούμε με αυτό!
1. Θα σου ξαναγράψω ότι έχεις χάσει την πραγματικότητα.Και η πραγματικότητα είναι μια και είναι σκληρή για εσένα και συγνώμη που θα είμαι εγώ που θα στην αποκαλύψω. Είτε 1,2 δις,είτε 2,2 δις είτε 6 δις να κάνουν….ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΕΣΥ!!!ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ.
Είμαστε υπόχρεοι με τον κόπο που κάνεις με το να κάθεσαι να χτυπάς από το πρωί μέχρι το βράδυ τα πλήκτρα για να βρεις links,πηγές και δημοσιεύσεις προκειμένου να μας τα γράψεις ,να μας μορφώσεις,να μας βάλεις στον ίσιο δρόμο της υπέρτατης σκέψης σου,!Σκέφτομαι την απογοήτευση σου όταν είδες ότι είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως!! Άλλα το συμπέρασμα είναι ότι δεν μπορούν όλοι να πλησιάσουν την ευφυΐα του υπέρτατου!!
2.Το πρόγραμμα αν προχωρήσει θα είναι γιατί το θέλει το ναυτικό όχι εσύ η εγώ. Αν προχωρήσει για να εκφράσεις την απογοήτευση σου γράψε μια επιστολή προς το ΥΠΕΘΑ και κότσαρε μέσα links reference,τα σχόλια σου εδώ μέσα με την υποσημείωση ”τα έλεγα εγώ” και στείλε την .Νομίζω ότι θα κατανοήσουν την πατάτα που έκαναν να μην σε συμβουλευτούν!!!
Υ.Γ Αρχίζω να πιστεύω ότι για εσένα ισχύει η περίπτωση 4.

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  Mavi70

Ως συνήθως δεν απαντάς επί της ουσίας
Το πρόγραμμα είναι μια πολιτκή επιλογή και αν προχωρήσει είναι πολιτική απόφαση αγοράς προστασίας από τους Γάλλους
Είναι ΤΑΦΌΠΛΑΚΑ για το ναυτικό
Η μπούρδα θα χτυπιέται όπως πρέπει να χτυπηθεί

Thras
Active Member
Thras (@thras)
1 year ago
Reply to  filon26

Είδες που κατέληξες στη δική μου απάντηση…
😀

Γιώργος70
Γιώργος70
1 year ago
Reply to  filon26

Τα ναυπηγεία δε αγοράζουν Κ/Β.
https://www.senat.fr/rap/a12-150-8/a12-150-816.html
Οι Ηorizon είναι το πρόγραμμα 5.
Οι ASTER είναι το πρόγραμμα 6 (PAAMS -40 ASTER 15 and 80 ASTER 30).
Και στην Αίγυπτο ξεχωριστό contact στην MBDA.
https://www.defenceweb.co.za/aerospace/aerospace-aerospace/egypt-signs-52-billion-euro-deal-for-24-rafales-fremm-frigate-missiles/

filon26
filon26 (@filon26)
1 year ago

Έχετε δίκο και σας ευχαριστώ. Τεχνικά, τα ναυπηγεία δεν αγοράζουν, η DGA το κάνει, αφού η κυβέρνηση περάσει το πρόγραμμα από την Γερουσία και πάρει την έγκριση της εθνοσυνέλευσης. Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω στον CK είναι πως αν η αγορά των κοινών όπλων γίνει στα πλάισια του προγράμματος, για τους 2 εταίρους, το κόστος είναι διαφορετικό από μια μεμονωμένη παραγγελία, ειδικά αν ο ένας από τους χρήστες θα είναι η Γαλλία.

Mageiras
Active Member
Mageiras (@mageiras)
1 year ago
Reply to  filon26

Μια σκέψη δική μου:
Αφού και την δική μας την παραγγελία την κάνει το γαλλικό δημόσιο και εφόσον πάμε για 2+2 στην ουσία το πρόγραμμα έχει φτάσει τα 9 πλοία.Πολύ κοντά στα 10 του Wolf…Αυτό μπορεί να σημαίνει κόστος όλων των πλοίων στα περίπου 500εκ ευρώ.Άρα 4 ελληνικές στα 2 δις…μετασκευές στις πρώτες 2 (AAW) και όπλα για το σύνολο άλλα περίπου 400 εκ=> 2,4δις ευρώ…
Έτσι θα εξηγούνταν ικανοποιητικά τα ποσά…

Mavi70
Member
Mavi70 (@mavi70)
1 year ago
Reply to  Thras

Εγώ πάντως με ξεπερνάει το γεγονός ότι καθόμαστε και συζητάμε πάλι το πόσο θα κοστίσουν οι Bel!! Τα έχουμε γράψει χίλιες φορές .Δεν υπάρχει ούτε θέμα δικαίωσης ή μη δικαίωσης αυτών που γράφουν για 750εκ ή 1δις ή 1,5 δις αν πλοίο.Όλοι κάνουμε μια εκτίμηση με πληροφορίες από το διαδίκτυο.Μου αρέσει ότι έχουμε κάνει ευαγγέλιο αν το γράφει ο ένας ή ο άλλος. Όταν ένα δημοσίευμα ξεκινάει ”σύμφωνα με πήγες του Πενταγώνου” είναι σαν να σου λέει μην το δένεις και σκοινί κορδόνι!Πέρα από το πόσο έγκυρο είναι το μέσο και η πηγή δεν μπορώ να καταλάβω το ζόρι ορισμένων να γράφουν και να ξαναγράφουν τα ίδια και τα ίδια λες και θα επιλέξουν οι ίδιοι το πλοίο. Το πλοίο θα το επιλέξει το ναυτικό για το αν του κάνει ή όχι σε συνάρτηση πάντα τιμής και δυνατοτήτων!Εμείς όσο και να χτυπιόμαστε εδώ λόγο στην απόφαση δεν έχουμε.
2. Για την τιμή του πλοίου μπορώ να σας θυμίσω την σύμβαση της Σαουδικής Αραβίας για την αγορά της LCS. 4 πλοία συνολικό κόστος 6 δισ δολάρια! Αν είχε γίνει τέτοια αγορά εδώ τι θα βγαίνατε να λέγατε πάλι για τους ακριβώς Γάλλους και φτηνούς Αμερικάνους?Θέλετε να ξανασυζητήσουμε για το μακέτο FFG(X)?Από 1,2 δις έως 800 εκ.!!Άνευ όπλων η FFG(X) .

AESA
Active Member
AESA (@aesa)
1 year ago

Δεν είμαι τεχνοφοβικός, δεν είμαι αναχρονιστής, είναι όμως κάποιες φορές που αναπολώ τις εποχές προ internet. Περίμενες ένα μήνα να τυπωθεί το περιοδικό για να διαβάσεις για τις κινήσεις των ενόπλων δυνάμεων για εξοπλισμούς. Χωρίς σχόλια από ειδικούς, μάντες, ταχυδακτυλουργούς. Μπορεί να είναι αντιδημοκρατικό αλλά σε κάποια θέματα δεν θα πρέπει να υπάρχει σχολιασμός, δεν θέλω να μπαίνω στον κόπο να φιλτράρω τι διαβάζω, να πονούν τα μάτια. Πως να το κάνουμε το μάτι είναι ανεξέλεγκτο μερικές φορές!!! Θέλω να βλέπω μόνο την άποψη σας χωρίς σχόλια, έτσι απλά γιατί το λέτε εσείς, γιατί γουστάρετε να τους Αμερικανούς, τους Γάλλους, τους Ίνκας και μπορείτε να επηρεάσετε το κονγκρέσο, τον κάλχα και τον Δαλάι Λάμα στις αποφάσεις τους.

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
1 year ago
Reply to  AESA

Όλα αλλάζουν εκτός απο τον ΕΣ .χαχαχα . Οι απόψεις πολλές φορές στηρίζονται σε λανθασμένα δεδομένα που το ανακαλύπτεις πανω στη συζήτηση … αλλάζουν τα δεδομένα και κατ’επεκταση και οι απόψεις … Για αυτο εμπα και πες την γνώμη σου να ακούσεις τον αντίλογο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
1 year ago

Αν και όποτε έρθουν αυτά τα πλοία, η χώρα μας δεν θα είναι όπως την ξέρουμε σήμερα!

Fingolfin
Active Member
Fingolfin (@fingolfin)
1 year ago

Αυτή τη ραγιαδίστικη καραμέλα την ακούω 10 χρόνια. Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι ισχυρές και θα γίνουν ισχυρότερες, όσο η οικονομία ανεβαίνει.

Mavi70
Member
Mavi70 (@mavi70)
1 year ago
Reply to  Fingolfin

Πες τα !!! +10 από εμένα.

AndreasBoo
AndreasBoo (@andreasboo)
1 year ago

Ολα τα μέσα ενημέρωσης λενε 1.2δις για 2 belharra(δεν μας λενε πια διαμόρφωση) δηλαδη 600εκ το ενα, τελικη τιμη με τα οπλα δίνουν 2δις – 2.4δις αλλα δεν μας λένε τι οπλα και σε τι ποσότητες, μηπως σε αυτο το πακέτο υπάρχουν τορπίλες; δεν μπορούμε να το ξέρουμε, οταν θα κλείσει η τελική διαμόρφωση και τιμή θα κανουμε ανάλυση μεχρι τοτε μονο εικασίες
Το τι πληρώνουν οι Γάλλοι δεν βοηθάει να βρουμε τι τιμη θα πληρώσει η Ελλάδα,και οι Αμερικανοί την πρώτη ffg-x θα την πληρώσουν 1.4δις αλλα τις υπόλοιπες κατω απο 900 εκ
Περισσότερα εδω:
https://www.ptisidiastima.com/what-is-the-real-cost-of-belharra/

filon26
filon26 (@filon26)
1 year ago
Reply to  AndreasBoo

Αγαπητέ Ανδρέα, η τεράστια απόκλιση στο κόστος με τα όπλα προκύπτει επειδή τους υπολογισμούς τις κάνουν όλοι σαν τον CK, δηλαδή με ότι βρίσκουν διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Η τιμή των όπλων στο καλό σενάριο θα είναι αυτή που θα πλήρωνε η DGA, η χειρότερη, αυτή που θα έδινε ο κατασκευαστής στο ΠΝ. Οι τιμές αυτές εξαρτώνται και από πολιτικούς παράγοντες προφανώς και δεν δημοσιεύονται ποτέ επίσημα. Επομένως ότι γράφουν τα μέσα είναι εκτιμήσεις. Δεν θα έδινα ιδιαίτερη σημασία μέχρι να βγει η ανακοίνωση.

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  filon26

Πάρε και κάνα υπογλώσσιο κάρδιο τονωτικό όταν και εάν βγει η ανακοίνωση!
Επαναλαμβάνω πως οι τιμές είναι συντηρητικές αφού δεν έχουν κόστος υποστήριξης και είναι από προηγούμενα έτη
Και τα όπλα είναι καινούργια οποτε πάλι θα πρέπει να δημιουργηθεί ανάλογη υποδομή
Οι Γάλλοι έχουν ήδη την υποδομή οποτε μην κοιτάς τι πληρώνει η DGA
Δες ποσα πλήρωσε η Αίγυπτος για γαλλικά όπλα
Πάντως πέτυχες ακριβώς τη τιμή που έδινε το ΠΡΏΤΟ ΘΈΜΑ για 2 πλοία!

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
1 year ago
Reply to  AndreasBoo

Δεν παίζει αυτο το ποσο για οπλα ως εχτρα …!!! Στην Γαλλική διαμόρφωση τα όπλα ειναι λιγα και περιλαμβάνετε στην τιμή των 600/650 (τελικη τιμή αν αγοραζαμε εμεις Γαλλικη διαμορφωση χωρις φπα) . Οι δικες μας Fti στην χειροτερη περιπτωση να βγουν τελικη τιμη 750 ανα πλοιο για 2 πλοια με τις τροποποιήσεις που θελει το ΠΝ και τα οπλα … Τα 2,4 ειναι η τιμη για 4 FTI κομπλέ Γαλλικής διαμορφώσεις και οχι για 2 με τα όπλα !!!
ΥΓ η συμβαση θα περιλαμβάνει προαίρεση για +2 ,οποτε για αυτο ακούς 2,4 τιμη συμβολαίου .
Οσο για τους Αιγύπτιους πήραν 4 Gowind 250€ η καθε μια και εκαναν εχτρα συμβόλαιο για όπλα .H Καθε Gowind τελικη τιμη τους βγήκε 350-400€ .Οι μαλεσιανες εκαναν 450€ τελική τιμή …

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
1 year ago
Reply to  Digenis

Στο ξαναγράφω δώσε συγκεκριμένες τιμές για
AʼΟΠΛΟ πλοίο=?
Κόστος αλλαγών για το ελληνικό ναυτικό=?
Κόστος Οπλων=?
Με τι όπλα και σε τι τιμές βγάζεις αυτές τις τιμές?

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
1 year ago
Reply to  CKfurious

Οδηγός στις τιμες ειναι το αρθρο της πτήσης .Εχω βαλει το Link παραπάνω

GK_
Member
GK_ (@gk_)
1 year ago

Ριξτε μια ποιο προσεκτικη ματια στο προγραμματισμο του Γαλλικου ΥΠΕΘΑ, ισως κανω και λαθος αλλα, εχω δει οτι στην πραγματικοτητα στον μεσοπροθεσμο σχεδιασμο των ετων 2019-2025 γινεται λογος μονο για τις 2 πρωτες FTI με τις επομενες μαλλον να αποτελουν τμημα του επομενου μεσοπροθεσμου προγραμματισμου με οριζοντα ολοκληρωσης το 2030. Για τις εκσυγχρονισμενες Lafayete ουτε λογος να γινεται!
Οποτε το συνολικο κονδυλι των 3,8 δις των FTI μαλλον αποτελει το συνολικο τιμημα μοιρασμενο ομως αναμεσα σε δυο ξεχωριστα μεσοπροθεσμα. Οι αρχικες δυο ποσο εχει εκτιμηθει οτι θα κοστισουν συνολικα; Μαλλον εκει ειναι και το προβλημα με τις αποκλισεις στις τιμες που εμφανιζονται στα σχολια.
https://fr.wikipedia.org/wiki/Loi_de_programmation_militaire_2019-2025

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τουρκικά Type 214TN, ο νέος κίνδυνος για το ΠΝ, αν και πως τον αντιμετωπίζουν τα νέα MH-60R (και ίσως τα εκσυγχρονισμένα P-3B)

 Είναι κοινό μυστικό πως τα ελληνικά υποβρύχια 214ΗΝ είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός πονοκέφαλος για το τουρκικό ναυτικό. Όχι πως τα άλλα υποβρύχια...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

H καναδική Bombardier αναστέλλει τις παραδόσεις κινητήρων UAV στην Τουρκία, τέλος...

24
 Σύμφωνα με καναδικά μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης, η Bombardier Recreational Products (BRP) ανέστειλε τις παραδόσεις αεροπορικών κινητήρων σε χώρες που έκαναν "ασαφή χρήση". Η εταιρεία,...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 September 2016 #364

Αγορά 1.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 January #368

Αγορά 1.99

Related News

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Γερμανικό άδειασμα στην Τουρκία, Ελληνική ΑΟΖ το κομμάτι νότια της Κρήτης σε επίσημο γερμανικό έγγραφο

 Η έρευνα του AegeanHawk έφερε στην επιφάνεια κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον, για μια ακόμη φορά. Νότια της Κρήτης βρίσκεται το γερμανικό θαλάσσιο ερευνητικό σκάφος RV...

Berlin Airlift: O θρυλικός ‘Candy Bomber’ της Μεγάλης Αερογέφυρας έκλεισε τα 100

Η έκφρασή του αποπνέει την ηρεμία του ανθρώπου που γνωρίζει πως έφερε εις πέρας την αποστολή του κάνοντας την διαφορά –με μερικές μπάρες σοκολάτας....

Τουρκικά Type 214TN, ο νέος κίνδυνος για το ΠΝ, αν και πως τον αντιμετωπίζουν τα νέα MH-60R (και ίσως τα εκσυγχρονισμένα P-3B)

 Είναι κοινό μυστικό πως τα ελληνικά υποβρύχια 214ΗΝ είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός πονοκέφαλος για το τουρκικό ναυτικό. Όχι πως τα άλλα υποβρύχια...