- Advertisement -

General Atomics: «Εντυπωσιακή η επίδειξη των δυνατοτήτων του MQ-9 στην Ελλάδα»

- Advertisement -

Οι πτήσεις επίδειξης του MQ-9 RPAS έδειξαν στην Ελλάδα την αξία τέτοιων συστημάτων για ναυτική επιτήρηση, επιτήρηση της ΑΟΖ και των συνόρων, αλλά και υποστήριξη αποστολών Έρευνας & Διάσωσης και αντιμετώπισης πυρκαγιών, υποστηρίζει η General Atomics Aeronautical Systems Inc (GA-ASI).
Η εταιρεία είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το MQ-9 Guardian ενώπιον Ευρωπαίων αξιωματούχων τον προηγούμενο μήνα, βοηθούμενη από την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ), από το αεροδρόμιο της Λάρισας. Η επίδειξη στους εκπροσώπους ευρωπαϊκών χωρών έγινε στις 19 Δεκεμβρίου.

Το MQ-9 στην 110 Πτέρυγα Μάχης (αποκλειστικές εικόνες)


Κατά τις επιδείξεις παρουσιάστηκαν οι ικανότητες ναυτικής επιτήρησης του MQ-9 και του αναπτυγμένου από την GA-ASI συστήματος DAA, που συνδυάζει σύστημα αποφυγής συγκρούσεων TCAS II, ραντάρ αέρος-αέρος και ως προαίρεση ADS-B. Το DAA επιτρέπει την ασφαλή πτήση του MQ-9 στον πολιτικό εναέριο χώρο και βοηθά στον εντοπισμό αεροσκαφών που δεν εκπέμπουν ενεργά τη θέση τους.
«Ήταν τιμή μας που έχουμε την υποστήριξη της ΠΑ και του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ γι’ αυτές τις πτήσεις επίδειξης με το MQ-9 μας», λέει ο Linden Blue, διευθύνων σύμβουλος της GA-ASI. «Το MQ-9 RPAS είναι ήδη ένα στρατηγικό μέσο για χώρες του ΝΑΤΟ, προσφέροντας διαλειτουργικότητα μεταξύ συμμάχων. Επιδείξαμε τις ικανότητες ναυτικής επιτήρησης και ενσωμάτωσης σε πολιτικό εναέριο χώρο του MQ-9 για τους Ευρωπαίους πελάτες μας», ο ίδιος συμπληρώνει.

Η διαμόρφωση MQ-9 που επιδείχτηκε είναι επιχειρησιακή στις ΗΠΑ, με την Αμερικανική Αεροπορία, τον Αμερικανικό Στρατό, το Σώμα Πεζοναυτών, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και τη NASA. Παρόμοια αεροσκάφη είναι σε χρήση με την Ιταλική Αεροπορία, τη Βασιλική Αεροπορία, τη Γαλλική Αεροπορία και την Ισπανική Αεροπορία. Επιπλέον, το MQ-9 έχει επιλεγεί από την Ολλανδία, την Αυστραλία και το Βέλγιο.
«Οι προηγμένες ικανότητες αυτών των αεροσκαφών είναι εντυπωσιακές. Μέσα σε 10 ημέρες επιδείξεων, η Ελλάδα έχει δει την αξία των MQ-9 για ναυτική περιπολία και επιτήρηση ΑΟΖ, επιτήρηση των συνόρων, υποστήριξης προσπαθειών Έρευνας & Διάσωσης, και παρατήρησης των προσπαθειών κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών», αναφέρει ένας αξιωματικός της ΠΑ.

Το MQ-9 μας αποχαιρετά…


Πέρα από το DAA, το MQ-9 παρουσίασε ένα ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης πολλαπλών λειτουργιών μεγάλης εμβέλειας και E/O αισθητήρα. Η συγκεκριμένη σουίτα επιτρέπει συνεχή εντοπισμό και ταυτοποίηση μεγάλων και μικρών σκαφών επιφανείας, σε κάθε καιρό και σε μακρινές αποστάσεις, 360 μοίρες γύρω από το MQ-9. Το ραντάρ αυτό, το SeaVue της Raytheon, έχει διαμόρφωση ISAR και είναι σχεδιασμένο να παρακολουθεί συνεχώς ναυτικούς στόχους και να εκτελεί συσχέτιση ιχνών με το AIS. Η διαμόρφωση ISAR διευκολύνει την κατηγοριοποίηση των σκαφών που είναι πέρα από την εμβέλεια του οπτικού αισθητήρα.

Για την επίδειξη η GA-ASI συνεργάστηκε με την SES, μια πρωτοπόρο εταιρεία χρήσης και διαχείρισης δορυφορικών επικοινωνιών, με περισσότερους από 70 δορυφόρους σε γεωστατική και μεσαία τροχιά. Η SES προσφέρει τη συνδεσιμότητα στο MQ-9 να επιχειρεί με ασφάλεια και με μια υψηλή ικανότητα ζεύξης δεδομένων, επιτρέποντας πραγματική μετάδοση δεδομένων, και επεκτείνει την επιχειρησιακή ακτίνα του συστήματος. «Με τον παγκόσμιο στόλο δορυφόρων μας, η SES έχει υποστηρίξει τις κρίσιμες ανάγκες της GA-ASI και των κυβερνητικών πελατών της, που έχουν επιχειρήσει αυτά τα αεροσκάφη για σχεδόν δύο δεκαετίες», υπογραμμίζει η Nicole Robinson, αντιπρόεδρος της SES Networks. «Ήμασταν περήφανοι να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια επίδειξης για την ΠΑ, ως μέρος της μακρόχρονης σχέσης μας με την General Atomics».
 
Για τις δυνατότητες του MQ-9, ποια είναι η πρόταση στην ΠΑ και τι μέλλει γενέσθαι – πράγματα που δεν γράφηκαν ή αγγίχτηκαν επιφανειακά – μπορείτε να διαβάστε στο τρέχον τεύχος της ΠΤΗΣΗΣ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020!

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos
Giorgos (@giorgos)
9 months ago

Αυτά να τα διαβάζουν οι ΠΑΠΑτζήδες Νο3 που μας κόστισαν με τα έργα τους κάτι περισσότερο από 0,45 δις € !!!

Κρις
Κρις
9 months ago

Ερώτηση , με 400 εκ ευρω πόσα τέτοια αγορά ζούμε ?

G...
Active Member
G... (@g)
9 months ago

Τα λεφτά τα πετάξαμε στα Ρ3. Τι θέλουν τωρα οι γαλοναδες και οι πολιτικοι μας.?
Ας περιμένουν μέχρι το 2027 να πάρουν τα μουσεία φρεσκοβαμμενα.
Σκάνδαλο μεγάλο και ολοι σφυρίζουν αδιάφορα

spyrosavvas
spyrosavvas
9 months ago

Το μόνο που του λείπει είναι ένα σόναρ με κάποιο τρόπο και μετά θα λέμε “must buy”.

Pavlos
Παῦλος Πιτσελᾶς
9 months ago

Ας ελπισουμε να το ενταξουμε συντομα.comment image
——

akritas
akritas (@akritas)
9 months ago

Ασχολούμαι με τα αεροπορικά θέματα ως επαγγελματίας από το 1988. Πρωτογνώρισα τα UAV στις αρχές του 1990 και θεωρούσα ότι ήταν το επόμενο βήμα σε ότι αφορά την αεροπορική τεχνολογία.
Δυστυχώς στην Ελλάδα, παρόλο που υπήρξαν βήματα (π.χ. Πήγασος) για την ανάπτυξη της τεχνολογίας των UAV(μικρή και μέση) είμαστε πλέον εκτός επαφής.
Και θα παραμείνουμε, όσο επικρατεί στην Ελλάδα η μιζοκρατία και ο ξερολισμός.
Σε ότι αφορά το άρθρο, ναι μεν τα λέει καλά ο αντιπρόσωπος της εταιρείας, το ζήτημα είναι το εξής:
Πες ότι το πήραμε το MQ-9, μπορούμε όμως να το αξιοποιήσουμε ;
Διότι εκτός των άλλων πρέπει να αγοράσουμε και τις υπηρεσίες που μπορεί να φέρει όπως π.χ. την συνεργασία με την SES και τους 70 δορυφόρους της.
Καλό είναι να βλέπουμε πάντα το δάσος και όχι το δέντρο.

Pavlos
Παῦλος Πιτσελᾶς
9 months ago
Reply to  akritas

Οχι μονο αυτο. Θα ηταν καλο να γνωριζουμε αν υπαρχει προβλεψη συνεργασιας και συστηματος ελεγχου, απο μαχητικα της ΠΑ(οχι μονο απο σταθμους εδαφους), και επισης αν μπορει να διατεθει συστημα με κβαντικη πυξιδα και ηλεκτρονικο συστημα με αποθηκευμενους χαρτες, ωστε να μπορει να κινει ται χωρις να απαιτουνται δορυφοροι και gps. http://physics4u.gr/blog/2018/11/11/η-πρώτη-κβαντική-πυξίδα-που-χρησιμοπο/
https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/news/quantum-compass-atoms-satellite-navigation-gps-m-squared-imperial-college-london-a8625556.html
Αυτες οι διευκρινησεις/απαιτησεις(?) θα επρεπε ομως να ζητηθουν απο τις αρμοδιες αρχες.

recce
recce (@recce)
9 months ago

Και να κινείται μόνο του (ai? predefined waypoints?) τι να το κάνεις αν δεν υπάρχει realtime επικοινωνία για να σου στέλνει πίσω την ‘εικόνα’ που καταγράφει από το πεδίο ενδιαφέροντος?

epampapas
Epam Papas
9 months ago

Eίναι πραγματικά απαράδεκτο έως αστείο που δεν έχει υλοποιηθεί αντίστοιχο σύστημα στην Ευρώπη στο οποίο θα μπορούσαμε να έχουμε συμμετοχή και το οποίο να αγοραστεί και με ευρωπαίκή χρηματοδότηση για τη μη στρατιωτική του χρήση.

Thanos74
Active Member
Thanos74 (@thanos74)
9 months ago

Αν τα παρουμε οπλισμενα καλως αλλοιως………

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
9 months ago
Reply to  Thanos74

Γιατί πρέπει να τα πάρουμε οπλισμένα;

kakaouskia
Trusted Member
kakaouskia (@kakaouskia)
9 months ago

Καλημέρα
Θα φανώ λίγο κακός σήμερα.
1. Αυτό το άρθρο στην ουσία μας λέει ότι ο κατασκευαστής του προϊόντος θεωρεί το προϊόν του εντυπωσιακό. Αυτό έλειπε, να μην το θεωρεί!
2. Οι αποστολές στις οποίες επιδείχθηκε αφορούν στο σύνολο τους “μη μάχιμες” αποστολές. Δηλαδή δεν προβλέπεται η μεταφορά ή και χρήση οπλισμού. Για να προλάβω αρνητικά σχόλια, χρειάζονται και αυτές οι αποστολές. Αλλά χρειάζεται και μερική έστω ικανότητα κρούσης.
3. “… επιτήρηση της ΑΟΖ…” Για να επιτηρεί κάποιος ΑΟΖ, δεν χρειάζεται να την έχει ανακυρήξει πρώτα; 😉

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία

Περισσότερα για το θέμα στο τεύχος της "Πτήσης" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, κοντά σας την Τρίτη 03-2020 Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα υπέρ και τα κατά κάθε πρότασης για τις 4 νέες...

128
Το χτεσινό μας άρθρο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών για το ΠΝ μας, αλλά και το παράλληλο...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 July 2014 #338

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 July #374

Αγορά 1.99

Related News

Βίντεο: τo Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ εν Δράσει

Πριν λίγα χρόνια η εκπομπή Αρετή και Τόλμη στην δημόσια τηλεόραση είχε κάνει ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στο Ν/ΘΗ Καλλιστώ που χάθηκε άδοξα στο γνωστό...

ΠτΔ: Η ανθρώπινη τραγωδία δεν γνωρίζει σύνορα

Πηγή: ΑΠΕΣυλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του σεισμού στη Σάμο και τη Σμύρνη, εκφράζει με ανάρτησή της στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα...

Συνεκπαίδευση αμερικανικών ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκιο

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του αμερικανικού Στρατού, οι κάτοικοι ενδέχεται να δουν μεγάλους σχηματισμούς ελικοπτέρων από το 1ο Τάγμα του αμερικανικού Στρατού της 101ης...