Το ΥΕΘΑ προέβη σε Συγκρότηση Επιτροπής για Πώληση μη επιχειρησιακά αναγκαίου στρατιωτικού εξοπλισμού!

7
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε στις 3 Οκτωβρίου 2018 τη συγκρότηση επιτροπής διαπραγματεύσεων διακρατικής συμφωνίας για την αξιοποίηση μη επιχειρησιακά αναγκαίου στρατιωτικού εξοπλισμού, συγκεκριμένα του υλικού NSN: 1377010409324 – P/N:736AS300 Lot No: 04G001-038 Catapult, Aircraft Ejection Seat Type MK16 MOD 1.

 

Στην απόφαση, που αναρτήθηκε στη “Διαύγεια”, δεν αναφέρεται το όνομα της χώρας που ενδιαφέρεται για το υλικό.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
GK_
Member
GK_

Από Τ-6Α; Για εκεινα «δειχνει»

nicolas
Guest
nicolas

ελπιζω οχι t-6. μηπως απο τα corsair για την Αργεντινη?

Γιάννης Κ.
Guest
Γιάννης Κ.

Αν ψάξεις το NSN και part number του υλικού (https://www.nsncenter.com /NSN/1377-01-040-9324), αυτό δημιουργήθηκε στις 18-5-1977 με σχεδιαστή την NAVAL AIR SYSTEMS COMMAND. Άρα απορρίπτεται ότι το Μk16 αναφέρεται σε έκδοση Martin Baker καθώς Mk16 της Μartin Baker δεν υπήρχε τότε. Το Mk16 mod1 λοιπόν είναι η έκδοση του καταπέλτη κάποιου εκτινασσόμενου καθίσματος και όχι του ίδιου του εκτινασσόμενου καθίσματος (Mk είναι πρόθεμα που χρησιμοποιείται σε υλικά που προήλθαν από προμήθειες USN – USMC). Τι έχεις λοιπόν σε αεροσκάφος που δημιουργήθηκε για το USN και πέταξε με την ΠΑ : Τ-2, Α-7 και F-4. Εδώ κολλάει η είδηση που διάβασα πρόσφατα… Read more »

G-164g ag-cat
Guest
G-164g ag-cat

Πολλά πουλάμε αλλά πάλι δεν υπάρχει σάλιο για ανταλλακτικά και αναλώσιμα. Σίγουρα τα φράγκα πάνε στα ταμεία;

Παῦλος Πιτσελᾶς
Member
Παῦλος Πιτσελᾶς

Τα Α7 επρεπε να τα εχουμε ετοιμα για μερικες τελευταιες αποστολες.

Αλλα ειμεθα large, ο ΥΕΘΑ θα επισκεφθεί την Παρασκευή τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Τέξας κι εκεί τα στελέχη της εταιρείας θα του παρουσιάσουν νέο αεροσκάφος, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Antenna στις ΗΠΑ Θ.Τσίτσας (μαλλων αυτο που θα είναι κάτι μεταξύ F-22 και F-35), οποτε τι να τα κανουμε τα αρχαια αεροσκαφη και ανταλακτικα.

Δημήτρης Γ.
Guest
Δημήτρης Γ.

Πουλάμε πολύ υλικό;

Ότι πλεονάζον, άχρηστο, αμφίβολης ικανότητας, παλαιό, αποδεδειγμένα δυσλειτουργικό υλικό έχουμε κάπου σε κάποια αποθήκη, σε κάποιο υπόστεγο να φύγει άμεσα!

Υλκό είναι….Υπάρχουν όλμοι που δεν σκάνε και έχουν φάει 5 επανατοποθετήσεις επικρουστήρων(αν το λέω σωστά). Να φύγουν άμεσα από τις αποθήκες. Δεν μας χρειάζεται σαβούρα και ακόμη και αν χρειαστούν να τους ρίξουμε(που να μην χρειαστεί) τσάμπα θα τους ρίχνουμε!

Ότι άχρηστο, μη λειτουργικό υπάρχει να πάει στο καλό! Αν μπορεί να πωληθεί να πωληθεί, αν δεν μπορεί να αχρηστευτεί και να μην ρίχνουμε λεφτά σε άχρηστα πυρομαχικά.

ACHERON
Member
ACHERON

Όταν μία ωραία πρωϊα δούμε και κάποια Leopard-2A4 σε μία τέτοια λίστα,(μαζί με παλαιώτερα άρματα,για ξεκάρφωμα),να αρχίσουμε σιγά-σιγά να ανησυχούμε.