9.4 C
Athens
Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Παναγιωτόπουλος: Προσπάθεια να αρχίσει η παραλαβή των MH-60R από το 2021, μέχρι το τέλος του 2020 η σύμβαση των Rafale

- Advertisement -

Για τα κύρια εξοπλιστικά προγράμματα και τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μίλησε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι περίπου το 90% των προγραμμάτων σχετίζονται με τη συντήρηση, υποστήριξη και αναβάθμιση υφιστάμενων συστημάτων και τόνισε ότι προωθείται ευρύτερο πρόγραμμα εξοπλισμών που καλύπτει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε βάθος 15ετίας.

Σχετικά με τα κυριότερα τρέχοντα προγράμματα, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως έχει αρχίσει εκ νέου η παράδοση ανταλλακτικών για τα μαχητικά Mirage 2000 και ότι η τελευταία πυραυλάκατος Super Vita θα ενταχθεί σε υπηρεσία το 2021. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι υπογράφηκαν διακρατικές συμβάσεις με τις ΗΠΑ για την υποστήριξη των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων S-70B Aegean Hawk και απόκτησης τεσσάρων καινούριων MH-60R, τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια η έναρξη παραλαβών να συμβεί από το 2021. Τέλος, ανέφερε ότι η σύμβαση προμήθειας των μαχητικών Rafale θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε πιο αναλυτικά:

“Δυο λόγια για τα Εξοπλιστικά διότι καταλαβαίνω ότι εκεί επικεντρώνεται και το μεγάλο ενδιαφέρον. Ίσως για πρώτη φορά στο πλαίσιο μιας οργανωμένης και εντατικής προσπάθειας, από τα τρία Γενικά Επιτελεία -υπό το συντονισμό του ΓΕΕΘΑ και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου και του Πρωθυπουργού- προωθείται ένα άρτιο προτεραιοποιημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα εξοπλισμών που καλύπτει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε βάθος 15ετίας.

Το πρόγραμμα αυτό συμφωνήθηκε από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών. Καταλαβαίνετε γιατί έχω ένα επιπρόσθετο λόγο να στηρίξω την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών που ενισχύει τις δυνατότητες του αμυντικού προϋπολογισμού της χώρας. Υποβλήθηκε στον Πρωθυπουργό προς έγκριση, εγκρίθηκε και υλοποιείται. Πρόκειται για 107 υποπρογράμματα, άλλα έτοιμα προς χρηματοδότηση, άλλα ήδη χρηματοδοτημένα, άλλα έτοιμα προς συμβασιοποίηση, άλλα ήδη συμβασιοποιημένα που βαίνουν προς υλοποίηση και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και σηματοδοτούν την αρχή της νέας εποχής για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Αυτά τα 107 υποπρογράμματα αποτέλεσαν προϊόν πυρετώδους σχεδιασμού, δουλειάς και συνεργασίας μηνών από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία και σηματοδοτούν το τέλος μιας περιόδου αδράνειας και καθυστερήσεων σε όλα τα επίπεδα. Περί το 90% απ’ αυτά έχουν να κάνουν με τη συντήρηση, υποστήριξη και αναβάθμιση υφιστάμενων συστημάτων, τα υπόλοιπα -πιο δαπανηρά- με την πρόσκτηση νέων συστημάτων. Προς το σκοπό αυτό και με απόφαση του Πρωθυπουργού, ο Προϋπολογισμός για τις Αμυντικές Δαπάνες (θα τα πούμε εκτενέστερα προσεχώς κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό) ενισχύεται δραματικά ύστερα από πάρα πολλά χρόνια. Στο προσχέδιο για το 2021, από τα 530 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν ετησίως ως τώρα, θα ανέβουμε στα δύο και πλέον δισ. για τις αμυντικές δαπάνες της χώρας.

Σταχυολογώντας τις κύριες παρεμβάσεις για τα Εξοπλιστικά με την μεγαλύτερη οικονομία χρόνου που μπορώ να έχω:

Θυμίζω από το Δεκέμβριο του 2019 υπογράφηκε και πέρασε από τη Βουλή με Νόμο η συμφωνία – πλαίσιο για την εν συνεχεία υποστήριξη των αεροσκαφών Mirage 2000-5. Οι εκτελεστικές συμφωνίες υπογράφηκαν κι έχουν τεθεί σε ισχύ από τον περασμένο Οκτώβριο. Ήδη τα πρώτα ανταλλακτικά που είχαν να έρθουν από το 2012 γι’ αυτά τα αεροσκάφη, παραδόθηκαν στις Μοίρες, τοποθετούνται στα «Μιράζ». Ήδη έχουμε δύο επιπλέον αεροσκάφη στις διαθεσιμότητες Πολεμικής Αεροπορίας και με ρυθμό ένα με δύο το μήνα θα φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο των 24 διαθεσίμων Mirage 2000-5 με όλα τα όπλα τους.

Παράλληλα με τον ίδιο Νόμο εγκρίθηκε και υλοποιείται ήδη ο εκσυγχρονισμός 87 αεροσκαφών F-16 στον τύπο “Viper” που είναι η πιο προηγμένη εκδοχή αυτού του αεροσκάφους παγκοσμίως. Στην ΕΑΒ χορηγείται, μέσω των αθροιστικών, ενίσχυση οικονομική ύψους 280 εκατομμυρίων.

Το Μάιο του 2020 προχωρήσαμε στην χρονομίσθωση δύο μη-επανδρωμένων οχημάτων ισραηλινής κατασκευής μαζί με τον επίγειο σταθμό ελέγχου. Ήδη το προσωπικό εκπαιδεύεται εκεί που πρόκειται αυτά να επιχειρήσουν και βέβαια η εκπαίδευση αφορά και τους τρεις κλάδους.

Τον Ιούνιο του 2020 παραλάβαμε την προτελευταία, κατά το πρόγραμμα, τορπιλάκατο από τα «Ναυπηγεία Ελευσίνος» αφού επισπεύσαμε το πρόγραμμα ναυπήγησής τους. Η τελευταία, η οποία ήδη έχει καθελκυστεί, θα παραληφθεί εντός του 2021.

080416-N-9855D-062
MEDITERRANEAN SEA (April 16, 2008) The Greek frigate HS Spetsai (F 453) transits the Mediterranean Sea during Phoenix Express (PE 08). PE-08 is the third annual exercise in a long-term effort to improve regional cooperation and maritime security. The principal aim is to increase interoperability by developing individual and collective maritime proficiencies of participating nations as well as promoting friendship, mutual understanding and cooperation. U.S. Navy photo by Mass Communications Specialist 1st Class James C. Davis (Released)

Τον Ιούλιο του 2020 υπεγράφη διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ για την εν συνεχεία υποστήριξη των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού τύπου “S70” αλλά και για την πρόσκτηση τεσσάρων καινούργιων ελικοπτέρων τύπου “Romeo, των καλύτερων ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων στον κόσμο αυτή την περίοδο. Αυτήν την στιγμή οι υπηρεσίες του Υπουργείου επεξεργάζονται την τροποποιητική συμφωνία ως προς το χρονοδιάγραμμα πληρωμών και παράδοσης, ώστε να έχουμε κάποια από αυτά τα ελικόπτερα το συντομότερο δυνατόν, ίσως το 2021, ασφαλώς το 2022.

Η υπόθεση της πρόκτησης και αναβάθμισης των καινούριων τορπιλών βρίσκεται στο ΚΥΣΕΑ. Έχει ήδη αποφασιστεί η ενεργοποίηση του υποπρογράμματος και τις προσεχείς μέρες αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με την κατασκευάστρια εταιρεία για να ολοκληρωθεί κι αυτό.

Οι τέσσερις καινούργιες φρεγάτες που πρόκειται να αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό, βρίσκονται στη φάση της αξιολόγησης των προτάσεων από τους επιτελείς, ώστε να υποβληθεί η πρόταση που θα προκριθεί προς την Πολιτική Ηγεσία, παράλληλα με τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής των τεσσάρων φρεγατών τύπου “ΜEKO” έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία ενεργοποίησης αυτού του υποπρογράμματος.

Έχει ήδη ληφθεί από το Σεπτέμβριο, η απόφαση για πρόκτηση 18 αεροσκαφών τύπου “Rafale” από την κατασκευάστρια εταιρία. Ήδη έχουν ξεκινήσει διαβουλεύσεις όσον αφορά στην επεξεργασία και την υλοποίηση της σύμβασης που θα φέρουμε με Νόμο μέχρι το τέλος του έτους στη Βουλή των Ελλήνων, ενώ αντιπροσωπεία της γαλλικής πλευράς διαπραγματεύεται με την Πολεμική Αεροπορία τις λεπτομέρειες υλοποίησης και παραλαβής το συντομότερο δυνατό κάποιων από αυτά τα αεροσκάφη.

Το σχέδιο του νέου Νόμου για τις προμήθειες στις Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκεται κατατεθειμένο στη Γραμματεία της Kυβέρνησης. Θα βγει σύντομα στη διαβούλευση και αναμένεται να έρθει στη Βουλή προς ψήφιση μέσα στον επόμενο μήνα. Νομίζω ότι είναι μία παρέμβαση που θα βοηθήσει τις προμήθειες στις αμυντικές δαπάνες προς την τήρηση της διαφάνειας σε συνδυασμό με την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα.

Θυμίζω ότι πρόσφατα εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή και το σχέδιο Νέας δομής Δυνάμεων 2020-2034 που ανοίγει το δρόμο για τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή.

Κάτι για το προσωπικό και τελειώνω: Κατά τα προηγούμενα έτη η είσοδος νέου προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις είχε περιοριστεί στην απαραίτητη εισαγωγή σπουδαστών στις παραγωγικές Σχολές Αξιωματικών-Υπαξιωματικών. Δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για προσλήψεις χαμηλόβαθμου προσωπικού. Αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα, προσλάβαμε ήδη 1.000 Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης, αυξήσαμε κατά 516 άτομα τους εισακτέους στις παραγωγικές σχολές (τους αυριανούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που θα στελεχώσουν κρίσιμες ειδικότητες ιδίως στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία) και δρομολογούμε την πρόσκληση άλλων 1.600 Επαγγελματικών Οπλιτών και 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης μόνο για το έτος 2021.

Έχει εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό η επικείμενη αύξηση της θητείας. Για όσους μιλήσουν για «πολιτικό κόστος», θα απαντήσω ότι κάποιες φορές είναι προτιμητέα μια απόφαση με πολιτικό κόστος παρά μιας μη-απόφασης με εθνικό κόστος! Αυτή τη στιγμή η εθνική επιταγή επιβάλλει ότι οι Μονάδες πρέπει να ενισχυθούν σε έμψυχο δυναμικό”.

 

Η νέα «Πτήση» 05, ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

25 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
25 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Steve

1)To θέμα των τορπιλών δεν είναι λίγο σκανδαλώδες???
Είχε γίνει διαγωνισμός και κέρδισε η BlackShark αλλά ακυρώθηκε λόγω ακριβού κόστους πιστοποίησης στο Σύστημα μάχης που δεν υπάρχει πλέον.. γιατί πάμε στην γερμανική ?και ούτε καν στην ER
2)Κανένα νέο για
M1117
MarkV
επαναπιστοποιήσεις όπλων (exocet scalp)
νέα όπλα

ultorius

Ωσπου να τελιωσει το υπουργειο την αξιολογηση για τις φρεγατες θα χρειαζονται σαν standard εξοπλισμο τορπιλες φωτονιων. Ελπιζω να παρουν πραγματικα οτι το ΠΝ θεωρει καλυτερο και οχι οτι ερθει πακετο αναγκαστικα με ναυπηγεια

Xristoforos

comment image

Last edited 2 months ago by Xristoforos
George

87? F-16 Viper?
Μάλλον 84 θα ήθελε να πει

ultorius

Το θετικοτερο που βλεπω απο αυτην την ανακοινωση ειναι η αλλαγη του νομου για τις προμυθειες των Ε.Δ το Νοεμβριο. Θα βοηθησει να ξεκολησουν πολλα προγραμματα.

Vas

Καλά έτσι έλεγαν ότι θα το φέρουν και θα ψηφιστεί μέσα στο καλοκαίρι αλλά τζίφος, είμαι επιφυλακτικός σε ότι λέγεται.

G...

Απο που προεκυψε η επιλογη της εταιρείας για τις τορπιλες? Το να παρουμε γερμανικες που εχουν ηδη οι τουρκοι δεν προσφερει κανενα πλεονέκτημα. Ειδικα οταν υπαρχουν καλυτερες προτασεις.

Γιώργος

Με τα NH-90 τι γίνεται επιτέλους;;

Nikolaos

Τα σχετικά με την υποστήριξη των Μ2000-5 αφιερώνονται εξαιρετικά στους αναγνώστες που προχώρησαν στο διαδικτυακό μου λυντσάρισμα προ διμήνου, όταν έκανα μνεία (αναπαράγοντας δημόσιες πηγές, επιβεβαιωμένες μάλιστα, με εύσχημο τρόπο, από στελέχη που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου) στον αξιοθρήνητο αριθμό διαθεσίμων αεροσκαφών, αναφερόμενος και σε δεδομένα που προέκυψαν από τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου. Θλίβομαι όταν επιβεβαιώνομαι για τέτοια ζητήματα, στα οποία προφανώς (και δεν είναι ένα και δύο) ευρίσκεται η απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα πολλών “Γιατί επιτέλους δεν τους χτυπάμε;” …

Vas

Εγώ από τα λεγόμενα του ΥΠΕΘΑ έβγαλα τα εξής συμπεράσματα:
1) Η μη αναφορά για τα παλιά Μ2000 δείχνει ότι απαράδεχτα εγκαταλείφθηκαν και δεν πρόκειται να επισκευαστούν, άρα προς ώρας τα AM-39 Exocet είναι άχρηστα ωσότου σε κάνα 1,5 χρόνο να παραλάβουμε τα Rafale. Άρα θα δούμε ακόμα πολλές φορές εικόνες F-16 να είναι φορτωμένα με Maverick για αποστολές ΤΑΥΝΕ θέτοντας τον πιλότο και το αεροσκάφος σε τεράστιο κίνδυνο.
Αν είχαμε τώρα έστω 8 Mirage 2000 σε επιχειρησιακή χρήση με τα Exocet τους, θα έδιναν μεγάλη ανάσα και περισσότερες επιλογές στο ΠΝ και στην στρατιωτική ηγεσία στον τρόπο αντιμετώπισης του τουρκικού ΠΝ σε περίπτωση που γινόταν το μπαμ.

2) Επίσης μου έκανε εντύπωση ο μεγάλος χρόνος επαναφοράς σε πτητική κατάσταση των Mirage 2000-5Mk2, λέει 1 με 2 αεροσκάφη ανά μήνα που είναι απελπιστικά αργός ρυθμός και αν πάει έτσι θα χρειαστεί 12 τουλάχιστον μήνες να επανέλθει η μοίρα σε πλήρη διαθεσιμότητα που αναρωτιέσαι γιατί. α) Είναι από έλλειψη προσωπικού; β) Είναι διότι ο ρυθμός των ανταλλακτικών που παραλαμβάνεται είναι αργός και άρα καθυστερεί την όλη διαδικασία; γ) Ή μήπως για να πετάξει έστω μια χούφτα Μ2000-5Mk2 πολλά άλλα είχαν κανιβαλιστεί σε μεγάλο βαθμό(στα όρια πλήρης αχρηστίας θα έλεγα) και άρα θα χρειαστούν εκτεταμένες εργασίες για την επαναφορά τους;

3) Τέλος να αναφέρω για άλλη μια φορά μου κάνει απίστευτη εντύπωση ότι ακόμα δεν έχει γίνει η σύμβαση για τις τορπίλες και ενώ έχουν ήδη γίνει όλες οι εγκρίσεις που θα έπρεπε να γίνουν ακόμα δεν έχουμε προχωρήσει σε σύμβαση και μόλις τώρα λένε θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις με την κατασκευάστρια εταιρία. Δηλαδή πόσο ακόμα, ήμαρτον πια. Είμαστε ένα βήμα πριν το μπαμ κυριολεκτικά και δείχνουν ακόμα και αυτές τις στιγμές τόσο αργοπορία, αδιαφορία θα έλεγα.

4) Για τις νέες φρεγάτες θα πάρει πάρα μα πάρα πολύ χρόνο η διαδικασία, προβλέπω αν όλα πάνε καλά(πάντα με τους ελληνικούς ρυθμούς) βλέπω την σύμβαση να γίνεται το 2022, αν γίνει κιόλας γιατί τόσο φόλα που έχουμε φάει για δήθεν εξοπλισμούς 15 χρόνια και ειδικά με το θέμα των φρεγατών που όλο κλείνει αλλά τελικά ποτέ δεν κλείνει, έχουμε γίνει πολύ δύσπιστοι. Επίσης δεν ακούστηκε τίποτα για το θέμα της ενδιάμεσης λύσης σκαφών.

ΠΤΗΣΗ πραγματικά τι γίνεται; Μπορείς να εξηγήσεις μερικά από τα ερωτήματα που έβαλα; Ειδικά αυτό που συμβαίνει με τις τορπίλες και τα αντίμετρα χρήζει ψυχιατρικής ανάλυσης.

Last edited 2 months ago by Vas
ShadowMan

Που άκουσες 1.5 χρόνια για τα ραφαλ? Γιατί έχουν πει το καλοκαίρι τα πρώτα 12…

Vas

Η μοίρα μέχρι να παραδοθούν όλα(αρχές 2022) και να γίνει πλήρως επιχειρησιακή τόσο θα πάρει.

Gilan

Για τα Mirage που λες παραπάνω, έχω την εντύπωση οτι μάλλον ισχύει το 2γ, χωρίς να έχω καμία πληροφορία από κάποιον που ξέρει. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Για τις τορπίλες που λες, σε σχετικό βίντεο λέει κάποιος απόστρατος ότι το συμβόλαιο το πήραν οι Γερμανοί και μας λένε ότι δεν μπορούν να το καλύψουν άμεσα, ούτε με μεταχειρισμένο υλικό (σκοπίμως λέει ο ίδιος).

Vas

Και εγώ όσο αφορά τα M2000-5Mk2 στο γ οδεύω, πρέπει πολλά από αυτά να είχαν κανιβαλιστεί σε μεγάλο βαθμό για να μπορέσουν λίγα να πετάξουν.

Όσο για τις τορπίλες, είναι γνωστό ότι έχουν επιλεγεί οι γερμανικές εδώ και καιρό, αλλά αυτό που λέω ότι ότι ακόμα και τώρα που μιλάμε δεν έχει προχωρήσει η σύμβαση, σε διαπραγματεύσεις είπε ο ΥΠΕΘΑ με την εταιρία βρισκόμαστε, έλεος δηλαδή, πόσο χρειαζόμαστε για ένα τόσο απλό πρόγραμμα. Άρα φαντάζομαι πόσο χρόνια θα πάρει ακόμα για τις νέες φρεγάτες να καταλήξουμε, ήδη είμαστε στα 12 χρόνια και έχουμε μέλλον…

Jimmy

Αυτα τα 280 εκατομυρια στην ΕΑΒ , ηταν μεσα στις προβλεψεις για την αναβαθμιση σε viper η ειναι ενα εξτρα κοστος που ζητησε και πηρε εκβιαστικα η ΕΑΒ? Ομολογω οτι ειμαι πολυ επιφυλακτικος απεναντι στις Ελληνικες αμυντικες βιομηχανιες και τους συνδιακαλησταραδες τους.

tnt-am

Πολύ μεγάλη πρεμουρα για την απόκτηση των MH 60 βλέπω. Τόσο πολύ σας αγχώνουν τα Τουρκικά 209..;;
Για τις τορπίλες που πάνε για το 2022 (σκάνδαλο η απόρριψη της Black Shark) με απ ευθείας ανάθεση, για ΝΜΑ και τις Φρεγάτες που ξεμειναμε με πλοία 40 ετών ακόμα τρίβουν στο βιλαμπαχο

Last edited 2 months ago by tnt-am
ptisidiastima

Σκάνδαλο… απευθείας ανάθεση… πως τα ξέρετε όλα αυτά;
Και μια επιτροπή διαγωνισμού; Μαζευόντουσαν για να κάνουν σκάνδαλο;

Factor

Για τα MH60 λογικά η πρεμούρα έχει να κάνει με το πρόγραμμα αναβάθμισης των S70, κάτι θα πρέπει να έχουν οι ΜΕΚΟ όταν τα S70 έχουν πάει για συντήρηση και αναβάθμιση. Επίσης τα AB212 είναι πολύ παλιά και ίσως να έχουν μειωμένες διαθεσιμότητες (ω τι έκπληξη…)

Megadime

Ο υπουργός έκανε μεγάλη μπαρούφα που ομολόγησε ότι πετάει μόνο μια χούφτα mirage. Οι διαθεσιμότητες είναι η πιο απόρρητη πληροφορία στην αεροπορία! Hello!

Tango.Alpha

Οταν έγινε ο διαγωνισμός για τις τορπίλες δεν υπήρχε στα προαπαιτούμενα να είναι συμβατές με τα συστήματα του υποβρυχίου;

Επισης όπως έχει ειπωθεί εδώ αρκεί να στηθεί κάποιος έξω από την 114 ΠΜ και να δει ποια Μ2Κ πετούν και ποια έχουν γίνει εδρεύουν στα υπόστεγα συντήρησης

ShadowMan

Ακριβώς αυτό… Έξω από ένα αεροδρόμιο σε 1 μήνα έχεις μάθει τα πάντα! Σας το λέει κάτοικος αεροδρομίου

chriss8

Όταν ο κόσμος το έχει βούκινο ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Με τα αληθινά δεδομένα θα μπορέσει να αντιληφθεί και το εκλογικό σώμα τις πραγματικές ανάγκες.

Gilan

Τελικά με τους Meteor, αληθεύουν οι φήμες που θελουν τις ΗΠΑ και Γερμανία να τορπιλίζουν την αγορά τους…;;;

Τελικά τι συμμαχία είμαστε…;;;

Pavlos

comment image

Ὑποθετική_ἀπεικόνιση_Rafale_μέ_Ἑλληνικές_ἐπιγραφές_χρωματισμό_καί_σήμανση_ὅπως :

ΠΑ-339 ΔΙΑΣΩΣΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ
1 – ΘΡΑΥΣΑΤΕ ΥΑΛΟΝ
2 – ΕΛΞΑΤΕ ΛΑΒΗ

Είκονίζεται ὁ ἀρχηγός ΓΕΑ, ἀντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Τό συγκεκριμένο ἀεροσκάφος εἶναι ἀπό τήν ἐπισκεψη τοῦ ἀρχηγοῦ ΓΕΑστη Γαλλία.

Κάποια ἄλλα στοιχεῖα τῆς φωτο, ὅπως ἡ κάσκα τοῦ Γάλλου πιλότου, τά ἄφησα ὥς εἶχαν.

============
comment image

———-

ptisidiastima

Πολλά like

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Οι US Marines αποσύρουν 16 πυροβολαρχίες Ρ/Κ πυροβόλων M777Α2. Ευκαιρία για...

81
 Οι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοπεύουν να μειώσουν τις ενεργές πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777 από 21 σε μόλις 5 μέχρι το 2030. Οι πυροβολαρχίες που θα...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Νοέμβριος #402

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 March 2016 #358

Αγορά 2.29

Related News

Πάνω από 2.000 πτώματα έχουν ανασυρθεί μετά τον τερματισμό της πολεμικής σύρραξης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

AΠΕ-ΜΠΕ.Περίπου δύο μήνες μετά τον τερματισμό των συγκρούσεων στον θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ στον Νότιο Καύκασο, πάνω από 2.000 σοροί στρατιωτών και αμάχων έχουν εντοπιστεί...

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

«Δεν υπάρχουν διαθέσιμα μεταχειρισμένα Avenger», τονίζει ο ΥΕΘΑ

Μέχρι σήμερα δεν υφίσταται επίσημη ενημέρωση από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα για διαθέσιμα μεταχειρισμένα Α/Α συστήματα Avenger, αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος...