10.6 C
Athens
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου, 2020
- Advertisement -

Ελλάδα και ΗΑΕ καταδικάζουν τις παραβιάσεις της Τουρκίας στα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

- Advertisement -

ΑΠΕ-ΜΠΕ

. «Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδικάζουν τις παραβιάσεις της Τουρκίας στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδος και Κύπρου, καθώς και τη συνολική επιθετική συμπεριφορά της στη Μέση Ανατολή, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Νότιο Καύκασο ως κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δυο κυβερνήσεις καλούν την Τουρκία να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και να τερματίσει άμεσα όλες τις παράνομες και προκλητικές ενεργείς της» σημείωσαν, στην κοινή δήλωση, οι δύο ηγέτες Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπογραμμίζουν την δέσμευσή τους στο Διεθνές Δίκαιο και στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών

«Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπογραμμίζουν την αταλάντευτη δέσμευσή τους στο Διεθνές Δίκαιο και στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ως το θεμέλιο της ειρήνης, της ασφαλείας, των σχέσεων καλής γειτονιάς και της ειρηνικής επίλυσης διενέξεων για όλα τα κράτη της περιοχής.

Οι δυο κυβερνήσεις επαναβεβαιώνουν την δέσμευση τους στην αρχή της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών της περιοχής. Επίσης, Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφωνούν στην προστιθέμενη αξία της περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας τους και εντός του πλαισίου των περιφερειακών και πολυμερών μηχανισμών».

Οι δύο χώρες εκφράζουν την ανησυχία τους για την εξαγωγή της τρομοκρατίας και τους εξτρεμισμού στην περιοχή

«Οι δυο χώρες εκφράζουν την ανησυχία τους για την εξαγωγή της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού στην περιοχή. Επαναβεβαιώνουν, δε, την κοινή δέσμευσή τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού σε όλες τις εκδοχές τους και καλούν την διεθνή κοινότητα να υιοθετήσει μια αυστηρή στάση απέναντι σε αυτήν την επιθετικότητα» δήλωσαν οι δύο ηγέτες.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alter_eagle

Πόσο πίσω είναι πια αυτές οι στρατηγικές επικοινωνιας που εφαρμόζει η κυβέρνηση και το γραφείο τύπου?
Έχουν απλωθεί στα ξένα ο Δένδιας, Μητσοτάκης κλπ κάνοντας συναντήσεις με διάφορους ηγέτες, αλλά στην ουσία δεν γίνεται τίποτα.
Κατανοώ ότι εκτιμούν ότι το νοητικό επίπεδο των Ελλήνων δεν είναι και το υψηλότερο, αλλά πως νομίζουν ότι θα κρύψουν από την κοινή γνωμη τοσες υποχωρήσεις μαζεμένες σε μικρό χρονικό διάστημα?

Πιστεύουν ότι έχουν κάποιο αποτέλεσμα σε θέμα δημοφιλίας?
Ειλικρινα το έχω μεγάλη απορία.

Koulis

Οι υποχωρήσεις είναι στο μυαλό κάποιων. Δες τις δημοσκοπήσεις.

Astyanax

“Έχουν απλωθεί στα ξένα”,..,”κάνοντας συναντήσεις με διάφορους ηγέτες” για εγχώριους επικοινωνιακούς λόγους. Μάλιστα.
Οι διάφοροι ηγέτες που χρησιμοποιουνται για αυτές τις “στρατηγικές επικοινωνίας” που μόνο στόχο έχουν τη δημοφιλια στο εσωτερικό είναι της Αιγύπτου, Ισραήλ, ΗΑΕ και Γαλλίας. Επίσης, είναι προφανές ότι ο Πομπεο ήρθε δυο φορές γιατί ήθελε να κάνει επιπλέον και τουρισμό. Ωραία θάλασσα, καθαρά νερά.
Την ίδια ώρα οι φίλοι γείτονες θα ήθελαν και αυτοί να έχουν “απλωθεί στα ξένα” κάνοντας τις ίδιες “συναντήσεις με διάφορους ηγέτες” και να έπαιρναν έστω μισή λεκτική υποστήριξη αλλά τίποτα από αυτά δεν γίνεται γιατί απλά δεν τους ενδιαφέρει η δημοφιλια στο εσωτερικό τους. Λογικό, πολύ λογικό.

Alter_eagle

Ναι, έχεις δίκιο. Εχουν σκάσει από την ζήλια οι γείτονες… Απλά να σου θυμίσω ότι ο σουλτάνος έχει απευθείας επικοινωνία με τον Τραμπ, την Μέρκελ, τον Πούτιν και πολλούς άλλους Ευρωπαίους ηγέτες οι οποίοι πάνε στην Τουρκία για διπλωματικές επαφές. Θες να σου θυμίσω τις πόρτες που ετρωγε ο Κούλης στις συναντήσεις σχετικά με την Λιβύη? Ή τα άκυρα που έριχνε ο Τραμπ σε προγραμματισμένες συναντήσεις στην Αμερική με Έλληνες πρωθυπουργούς?

Αλλά άντε ας πούμε ότι αυτές οι συναντήσεις είναι αξιοζήλευτες από άλλους ηγέτες, ποιο είναι το όφελος για την Ελλάδα στην διεθνή σκηνή και όσον αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα? Μήπως με τις δηλώσεις που καταδικάζουν την Τουρκία την εμπόδισαν να γκριζαρει την ΝΑ Μεσόγειο?

Last edited 1 month ago by Alter_eagle
Astyanax

Σωστά, να μην μιλάει κανείς πια με την Τουρκία για τη δική μας ευχαρίστηση. Ακόμα περισσότερη λογική χώρεσε και προστέθηκε εδώ!
Ρωσοι και Γερμανοί φυσικά και έχουν περισσότερα συμφέροντα με την Τουρκία από ότι μαζί μας.
Αν και ίσως και εσύ να θυμάσαι το tweet της Ρώσικης πρεσβείας για τα 12νμ.
Όπως και το ότι τέθηκε έστω στη Γερμανία το θέμα της απαγόρευσης των Γκρίζων Λύκων, όπως έγινε στη Γαλλία.

Το “και πολλούς άλλους Ευρωπαίους ηγέτες οι οποίοι πάνε στην Τουρκία για διπλωματικές επαφές” δυστυχώς δεν δίνει ακρίβεια στα γραφόμενα σου. Μάλλον θα εννοείς του Ολλανδούς ή του Αυστριακούς.

Πάντως οι γείτονες σαν να έδειξαν ότι “έσκασαν” που ο Πομπέο, υπουργός Τράμπ, πήγε στο Φανάρι λέει για τις θρησκευτικές ελευθερίες(!!), και δεν συνάντησε μισό Τούρκο αξιωματούχο.
Να δεχτώ ότι το κάνει για την προσωπική του μελλοντική ατζέντα. Μάλλον δεν θα ξέρει ο καψερός τι μηνύματα περνάει ή ότι με αυτήν την κίνηση έκοψε κάθε μελλοντικό δεσμό με την Τουρκία.

Η σύγκλιση, για να το πω ευγενικά, με την Αμερική δεν είναι πολιτική μόνο της σημερινής κυβέρνησης.

Τέλος για να απαντήσω στην ερώτηση σου.
Κάνεις δεν θα εμποδίσει την Τουρκία να γκριζάρει όχι μόνο την ΝΑ Μεσόγειο αλλά και το μισό Αιγαίο. Ξαναλέω, κανείς δεν θα την εμποδίσει αν δεν κάνουμε εμείς κάτι πρώτοι. Προφανώς το πρώτο και σημαντικότερο είναι η η αποτρεπτική ισχύς. Η οποία για να επιτευχθεί στην περίπτωση μας χρειάζονται συμμαχίες.

Τα F16 των HAE, για να επανέλθουμε επιτελούς κάπως στο άρθρο, που είχαν σταλεί το καλοκαίρι στην Κρήτη, για τουρισμό και αυτά, ωραία θάλασσα καθαρά νερά, ίσως να είναι μια πιο ισχυρή δήλωση.

tnt-am

Απ το 74 και μετά η Κύπρος καταδικάζει 46 χρόνια την Τουρκία, ε και;
Αντί για καταδίκες που το απόλυτο τίποτα φτιάξτε καλύτερα ένα πλάνο αντιμετώπισης των Οθωμανών αλλιώς χάσιμο χρόνου είναι αυτά ,καλύτερα να ξαναπάτε στο Άμπου Ντάμπι τέλος του Μήνα να δείτε και το GP της F1

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Καταδρομικά Ticonderoga, η Ενδιάμεση Λύση ισχύος για το ΠΝ;

 Το εν εξελίξει πρόγραμμα απόκτησης νέων φρεγατών πολλαπλών ρόλων από το Πολεμικό Ναυτικό είναι στενά διασυνδεδεμένο με την εξασφάλιση πλοίων ενδιάμεσης λύσης. Το ελληνικό...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στην ισραηλινή ELBIT το Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο της Καλαμάτας, Μ346...

83
 Ο ΥΠΕΘΑ παρουσίασε σήμερα στη Βουλή, ανάμεσα στα άλλα προγράμματα, την πρόταση εταιρείας που επέλεξε η Πολεμική Αεροπορία για τη δημιουργία ενός Διεθνούς Κέντρου...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Δεκέμβριος 2020

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 December 2015 #355

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 final_398

Αγορά

Related News

Απορρίπτει ‘προς το παρόν’ το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μαας

Τηλεγράφημα του γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA) με τίτλο «Ο Maas κατά της παύσης όλων των εξαγωγών εξοπλισμού στην Τουρκία», αναφέρει πως ο ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μαας απέρριψε...

Η Μόσχα ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος αξιωματούχων της ΕΕ

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος Ευρωπαίων αξιωματούχων σε αντίποινα για τα μέτρα που έλαβε τον Οκτώβριο η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά...

Nέα ΕΛΒΟ: Ξεκινά με το Ελληνικό Δημόσιο να παίρνει έως 21%

ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Μετά από έξι χρόνια παλινωδιών και ατελέσφορων διαδικασιών, η ΕΛΒΟ μπορεί πλέον να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία και ειδικότερα για...