Στις τουρκικές εκλογές μήπως κέρδισε η … Ελλάδα;

39
Μοιραστείτε το άρθρο
 • 299
 •  
 •  

“Λοιπόν, δεν θα το πιστέψετε, αλλά αν μπορούσαμε να ψηφίσουμε στις τουρκικές εκλογές, θα το ρίχναμε δαγκωτό Ερντογάν!”

Με τα πρώτα αποτελέσματα που δίνονται στην δημοσιότητα, ο πολυχρονεμένος Σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν δεν κερδίζει απλά τις εκλογές, κερδίζει τα πάντα! Διαλύει την αντιπολίτευση, και κερδίζει πλέον την θέση του Προέδρου με εκλογές, ενώ ταυτόχρονα είναι επικεφαλής στο Κόμμα του, αλλά στην κυβέρνηση. Ο τουρκικός λαός ενέκρινε την “ανατολική” στροφή του Ερντογάν, συνεπώς κανείς από την Δύση δεν μπορεί να τον κατηγορήσει πως ότι κάνει είναι ενάντια στην θέληση του τουρκικού λαού. Ο τουρκικός λαός μίλησε, και είπε Ερντογάν!

Τώρα, όλα καλά με τους γείτονες, κάτι κατηγορίες περί βίας και νοθείας μάλλον θα περάσουν “στα ψιλά” των τουρκικών μέσων ενημέρωσης. Ποιος θα κοιτάξει τέτοιες λεπτομέρειες, όταν ο Ερντογάν από το παλάτι του στην Άγκυρα θα μιλάει με συγκίνηση στις κάμερες; Άλλωστε είπαμε, η Τουρκία είναι δημοκρατία, και ο λαός της είτε μας αρέσει είτε όχι “μίλησε”, με το απόλυτο δημοκρατικό όπλο, την ψήφο του.

Η Ελλάδα τώρα, τι έχει να περιμένει από τις τουρκικές εκλογές; Ήταν καλό ή κακό το αποτέλεσμα; Κατά την άποψή μας, το αποτέλεσμα των εκλογών για την Ελλάδα ήταν εξαιρετικό! Δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο! Οι Τούρκοι φίλοι μας θεωρούν πως η ΠΤΗΣΗ είναι ενάντια στον Ερντογάν, καθώς άλλωστε η προπαγάνδα του καθεστώτος στην Άγκυρα είναι του στυλ “όλοι κυνηγούν και ζουλεύουν τον πολυχρονεμένο Σουλτ… εεε… Αφέντ… εεεε… Πρόεδρα”. Συνεπώς, αν η CIA, η ΕΕ, η Interpol, το FBI, η NSA είναι ενάντια στον Σουλτ… εεεε… Ερντογάν, γιατί να μην είναι και το ταπεινό μας περιοδικό;

Λοιπόν, δεν θα το πιστέψετε, αλλά αν μπορούσαμε να ψηφίσουμε στις τουρκικές εκλογές, θα το ρίχναμε δαγκωτό Ερντογάν! Και πιστεύουμε πως καλύτερη λύση για την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει. Πιθανότατα να μην είναι η καλύτερη για την Τουρκία, αλλά αυτό εμάς ποσώς μας ενδιαφέρει. Είμαστε Έλληνες, και θα νοιαστούμε για εμάς, συνεπώς, Ερντογάν φορ πρέζιντεντ! Ξέρουμε πως έχετε μπερδευτεί αλλά εξηγούμαστε!

The National Interest: Ας σταματήσουμε να υποκρινόμαστε πως ΗΠΑ και Τουρκία είναι σύμμαχοι

 1. Πάμε στα εύκολα. Καταρχάς ο Ερντογάν στα χρόνια που είναι πρόεδρος δεν έχει δημιουργήσει μείζον θερμό επεισόδιο. Αν υποθέσουμε πως υπάρχει μια εποχικότητα, περίπου ένας 10ετής κύκλο τουρκικού επεισοδίου στο Αιγαίο, Χόρα, Σισμίκ, Ίμια, ο Ερντογάν επέλεξε να μην κάνει θερμό επεισόδιο στο κλείσιμο του 10ετή κύκλου. Επέλεξε να κάνει κάτι “ψιλά” στον 20ετή κύκλο.Πρώτα βέβαια φρόντισε να ενισχύσει τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εκμεταλλευόμενος της οικονομική κρίση της Ελλάδας, αλλά σε αυτό φταίμε κι εμείς.
 2. Κατά δεύτερον, υπέγραψε μια συμφωνία ανάσχεσης των προσφυγικών ροών το 2015. Φυσικά δεν την τηρεί, αλλά τουλάχιστον αν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ βλέπουν την μη τήρηση, καταλαβαίνουν με τι κουμάσ …εεεε… αναξιόπιστο συνομιλητή έχουν να κάνουν.
 3. Κατά τρίτον, τα πρώτα χρόνια της βασιλ … εεεε… προεδρίας του, βελτιώθηκαν σημαντικά οι διμερείς σχέσεις. Βέβαια τα τουρκικά F-16 πιο πολύ πετούν πάνω από το Αιγαίο παρά πάνω από τουρκικό έδαφος, αλλά δεν μένουμε στις λεπτομέρειες.
 4. Αποφάσισε πως ο Ζωτικός Χώρος της Τουρκίας, τουλάχιστον σε αυτή την φάση είναι προς ανατολάς (νοτιοανατολικά) και φρόντισε να εισβάλει στη Συρία αντί για το Αιγαίο. Φυσικά εκεί τον έπαιρνε, εκεί το έκανε, γιατί το Αιγαίο είναι και κομματάκι δύσκολο.

H Ρωσία μειώνει 10% την τιμή Φυσικού Αερίου για την Τουρκία και δίνει και «ρεγάλο» 1 δις δολάρια!

Πάμε τώρα στα δύσκολα. Ας δούμε τι έκανε για την Τουρκία.

 1. Αγόρασε τους S-400, απομακρύνθηκε από τις ΗΠΑ, φυλάκισε Αμερικανούς πολίτες, και είναι ήδη με το ένα πόδι έξω από το ΝΑΤΟ. Αν συνεχίσει έτσι, όχι μόνο δεν θα πάρει F-35, αλλά θα κοπούν και τα κρίσιμα ανταλλακτικά για τα F-16 που ήδη έχει.
 2. Η αλήθεια είναι πως έριξε πολλά χρήματα στην αμυντική βιομηχανία, αλλά όχι τόσο στους εξοπλισμούς. Υπάρχει η περίφημη “καραμέλα” για όπλα made in Turkey, αλλά αν τα χρήματα που έχουν επενδυθεί στα projects της Τουρκίας είχαν γίνει εξοπλισμοί “αμιγώς”, τότε η Τουρκία θα ήταν σήμερα αστακός. Φήμες πως έδωσε χρήματα σε δικούς τους βιομήχανους και δημιούργησε μια δική του “κάστα” πλουσίων που τον στηρίζουν (με το αζημίωτο) ελέγχονται ως ανακριβείς.
 3. Αγαπήθηκε “έντονα” με την Ρωσία, ενώ έσπαγε -με το αζημείωτο πάντα- το εμπάργκο με το Ιράν. Προφανώς θα το ξανασπάσει, εκνευρίζοντας ΗΠΑ και Ισραήλ.
 4. Έκανε τα πάντα εναντίον του Ισραήλ, εκτός από το να κάνει πόλεμο μαζί του. Προφανώς την έχει δει νέος Σαλαντίν, αλλά ποιοι είμαστε εμείς να του το χαλάσουμε; Φυσικά οι Ισραηλινοί δεν είναι ανόητοι, και η σύμπλευση με την Ελλάδα είναι μόνο η αρχή.
 5. Κατάφερε να χαλάσει πολυετή συμμαχία με την Αίγυπτο. Τα κατάφερε τόσο καλά, που έτσι όπως πάμε, αν οι Αιγύπτιοι είχαν δυο FREMM θα μας έδιναν τη μία.
 6. Εισέβαλλε σε όλους τους γείτονες (Συρία, Ιράκ), αποδεικνύοντας το πόσο εξαιρετικός φιλειρηνιστής είναι σε όλο τον πλανήτη.
 7. Είπε Νεοναζί τους Γερμανούς κι όποιον δεν δέχτηκε να κάνει προεκλογική εκστρατεία για το περσινό δημοψήφισμα στην Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι, απλά τον ανέχονται γιατί σκέφτονται τα δις που έχουν επενδύσει στην Τουρκία, και τα τουρκικά ομόλογα που έχουν αγοράσει οι τράπεζές τους.
 8. Το “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο” είναι πολύ λίγο μπροστά σε αυτά που είπε για ΕΕ και ΝΑΤΟ. Παρά το γεγονός ότι χάρη στην προνομιακή σχέση με την ΕΕ τριπλασία της οικονομία της χώρας του, ενώ χάρη στο ΝΑΤΟ μπορεί να κάνει η Τουρκία ότι “κόλπα” θέλει με τους μη ΝΑΤΟϊκούς γείτονές της.
 9. Χάρη σε ένα πραξικόπημα “οπερέτα” διέλυσε τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Οι καλύτεροι αξιωματικοί είναι στις φυλακές (στην καλύτερη περίπτωση για αυτούς), και φυσικά οι επιδόσεις της Τουρκικής Αεροπορίας και Ναυτικού είναι κάτω του μετρίου. Δεν έχουμε γράψει πολλά, αλλά υποσχόμαστε να επανέλθουμε.

Μήπως το νέο τουρκικό μαχητικό TF-X θα είναι τελικά το … Su-57 «Erdoganski»;

Αν τώρα έβγαινε κάποιος από τους αντιπάλους του, είμαστε σίγουροι πως θα είμασταν καλύτερα; Ο Κιλιντσάρογλου μιλούσε πως θα πάρει πίσω τουρκικά νησιά, η Ακσενέρ πως θα κάνει απόβαση. Δεν θα είμασταν καθόλου σίγουροι πως η Ελλάδα θα περνούσε καιρούς ειρήνης. Ούτε και τώρα θα περάσει, αλλά θα είμαστε καλύτερα και εξηγούμαστε.

Αν δεν ξαναέβγαινε ο Ερντογάν, ο διάδοχός του θα απελευθέρωνε οριζόντια όλους τους φυλακισμένους αξιωματικούς της Αεροπορίας και του Ναυτικού. Αυτό σήμαινε πως η ΤΗΚ θα έβγαινε πλέον πάνοπλη στο Αιγαίο, και το ΤΝ θα είχε πάλι αξιόμαχα πληρώματα. Με τον Ερντογάν η χώρα συνεχίζει να υστερεί σε εκπαιδευμένα στελέχη, ενώ παραμένει διαιρεμένη, με έναν ηγέτη που θέλει να αλλάξει την πορεία της Τουρκίας προς την Δύση.

Αναλυτικά οι εκκαθαρίσεις στις Τουρκικές ΕΔ μέχρι σήμερα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016

Ο διάδοχός του το πρώτο που θα έκανε θα ήταν να τα “βρει” με την Δύση. Αυτό σημαίνει απροβλημάτιστη παράδοση των F-35 κι όχι μόνο. Ο Ερντογάν θα συνεχίσει την αντιδυτική πολιτική του, και μάλλον τα τουρκικά F-35 θα παραμείνουν για πολλά χρόνια στις ΗΠΑ.

Φυσικά θα πλησιάσει ακόμη περισσότερο την Ρωσία, και πιθανότατα θα δούμε παραγγελίες ρωσικών αεροσκαφών λίαν συντόμως (Su-30/35/34), αν και δεν αποκλείεται πως θα προσπαθήσει να δελεάσει τους Ευρωπαίους με αγορά Eurofighter Typhoon (μαζί με μεταχειρισμένα του τύπου). Πάντως με αυτή την πορεία, τα ελληνικά F-16V την επόμενη δεκαετία θα αντιμετωπίσουν ότι μπορεί να πετάει από τα F-16C/D και έναν νέο, πιθανότατα ανατολικό, τύπο.

ΘΕΜΑ: Μήπως το επόμενο μαχητικό της Τουρκίας δεν είναι F-35A/B αλλά Su-35/34;

Τώρα, το θαύμα της τουρκικής οικονομίας λίαν συντόμως θα μετατραπεί σε “κλάμα”. Με πληθωρισμό που πλησιάζει το 20%, και επιτόκιο ομολόγων αναπτυσσόμενης χώρας της Κεντρικης Αφρικής, δεν είναι για πολύ βιώσιμος. Η υψηλή ανάπτυξη οφείλεται στον δανεισμό, και μοιάζει πολύ με την δική μας ανάπτυξη της περασμένης δεκαετίας. Όταν πλέον τα spreads έφτασαν στα ύψη, η φούσκα έσκασε. Τα χαρακτηριστικά της τουρκικής οικονομίας είναι χειρότερα, αν σκάσει δεν θα υπάρξει ΕΕ και εκατοντάδες δις δανείων να την σώσουν.

Η τακτική του Ερντογάν, με το υβρίδιο εξωτερικής πολιτικής ευνομούμενου κράτους και τρομοκρατικής οργάνωσης δεν θα πάει ακόμη πολύ μακρυά. Η παράνομη φυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών θα γυρίσει σε ένα απίστευτο μπούμεράνγκ, όπως συμβαίνει και με τον Πάστορα Μπράνσον κι άλλους Τούρκους με διπλή υπηκοότητα (ΕΕ ή ΗΠΑ). Όλοι έχουν καταλάβει πως έχουν να κάνουν με ένα καθεστώς, που απλά καταφέρνει και το ελέγχει με δημοκρατικές διαδικασίες. Σύντομα όμως δεν θα διαφέρει από τα καθεστώτα τύπου Καντάφι ή Σαντάμ. Και αυτό οι δυτικές δημοκρατίες το βλέπουν. Και δεν είναι μακρυά η στιγμή που θα αντιδράσουν.

Μετά από όλα αυτά, υπάρχει κάποιος που θα επιθυμούσε ήττα Ερντογάν;

Μήπως η επόμενη στρατιωτική απειλή για την ΕΕ δεν είναι η Ρωσία αλλά η Τουρκία;

 


Μοιραστείτε το άρθρο
 • 299
 •  
 •  

newest oldest most voted
Notify of
Στάθης Δ
Guest
Στάθης Δ

Douze Points

Geo
Guest
Geo

Πτήση ομολογώ εχεις πολυ δικιο. Και εγω ελεγα ολη μερα να βγει ο αλλος να δουμε ασπρη μερα, αλλα οχι εισαι σωστη θεωρω.

A Greek from abroad
Guest
A Greek from abroad

“Turkey is a democracy” sorry guys but this must be the joke of the year .
As for Erdogan , unless he does the “kolotoumba” I don’t see him lasting for more than
a year or two . His fate has already been decided in the boardrooms of Washington ,
London and Frankfurt . The Americans don’t need to send the troops . Moodys and
Standard & Poors will bring him down .

Englishbazaar
Guest
Englishbazaar

You are totally wrong dear…you should read more..we hate him but unfortunately without IMF no way to take him down.. it’s a producing country, not like Greece..

A Greek from abroad
Guest
A Greek from abroad

Producing my “dear” means nothing if you have a huge debt and the the Turkish debt is huge .
Lira has lost 20% of its value in a few months and foreign investors will take out their funds
at the first sniff of trouble . Do some reading about Argentina -another “producing” country-
and you ‘ll find out who ‘s right and who’s wrong . When the time comes they ‘ll pull the carpet
under your feet , make no mistake about it . Till then keep dreaming sweet dreams .

Englishbazaar
Guest
Englishbazaar

I don’t care about Turkey at all I only care about Anglo conquest..but you guys couldn’t even see what was coming to hit you in the last decades while scooping our money and don’t hesitate to flaunt around…just please please and please get your heads out of the sand since rest of your bodies shutout in the desert..so stop amusing yourselves by expecting someone else’s misery “which is pathetic anyway” and start working and putting something on the table more than words and complaining since you are the one who has longest holidays in a year..

Nikos
Guest
Nikos

But this is what the article claims. Are you then in agreement?

George K
Guest
George K

Εννοείται οτι στηρίζουμε Έρντο…, άλλωστε το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Μόνοι τους έβαλαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους.
Εδώ τι θα κάνουμε τώρα… που ο Αλέκσης είναι ικανός να του βάλει και πλάτη…

tallyhogr
Guest
tallyhogr

We all love Tayyip and wish he continues his god-given work grin

ΝΚ
Guest
ΝΚ

Ευσεβείς πόθοι για έναν άνθρωπο που άνοιξε τις πύλες και μας ‘εστειλε 1.500.000 άτομα για πλάκα, ενώ ακόμα συνεχίζει .

Βρίσκει και τα κάνει θα μου πείτε.

Dimitris
Member
Dimitris

Το καθεστώς Ερντογάν είχε μια ριζική διαφορά σε σχέση με τους πασάδες της Άγκυρας: Είχε ανάγκη την πολιτική νομιμοποίηση των εκλογών. Δηλαδή χρειάζεται ψήφους. Και στα Βαλκάνια όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό: Ρουσφέτι. Αντίθετα οι Τούρκοι στρατηγοί δεν είχαν ανάγκη πολιτικής νομιμοποίησης. Γι’ αυτό ενήργησαν ως επιχειρηματίες. Έφτιαξαν μια σημαντική βιομηχανική υποδομή, δημιούργησαν αμυντικές βιομηχανίες και προετοίμασαν το έδαφος για τη σημερινή εξαγωγική οικονομία της Τουρκίας. Υπάρχει όμως κάτι που δεν πρέπει να αγνοούμε: Η δύναμη της αδράνειας. Αν και ο Ερντογάν καταβάλλει… φιλότιμες προσπάθειες να διαλύσει τη θετική για την Τουρκία κληρονομιά των κεμαλιστών, η υποδομή και κυρίως τα… Read more »

Παῦλος Πιτσελᾶς
Member
Παῦλος Πιτσελᾶς

Eιμαι εναντια σε θεσεις που μπορουν να ανατραπουν και τις οποιες δεν μπορουμε να ελεγχουμε. Με λιγα λογια , μην το μελετατε, διοτι ενα νεο πραξικοπημα δεν αποκλειεται ποτε, για λογους εθνικου συμφεροντος άλλων χωρων. Σε τετοια περιπτωση, οποιος και να επικρατηση θα φροντισει να εξαγει την κριση. Αλλα περαν αυτων αν ο Ερντογαν κανει γεωτρυση μεσα στην ΑΟΖ που δεν εχουμε (οριοθετησει), ειτε στην περιορισμενη μας υφαλοκρηπιδα, εκ των πραγματων θα εμπλακουμε. Γενικα, το μη χειρων βελτιστων, αλλα ειναι λαθος τροπος αντιμετωπισης του θεματος, αφου το θεμα ειναι η προληψη. Το ιδιο συνεβη και με τα υπολοιπα εθνικα θεματα,… Read more »

Μιχάλης Σκαλιωτης
Guest
Μιχάλης Σκαλιωτης

Ας ελπίσουμε να μην αρχίσει τις κωλοτούμπες γρήγορα μπας και μαζευτούμε λιγο και εμείς εξοπλιστικά. Μια χαρα μας παει ο “διεθνής” του ανατολιτικος ψευτοτσαμπουκας.Ψευτης να βγω παναγια μου και χριστουλη μου.αλλα βλεπω στροφη 180 μοιρών πολυ συντομα.Με τα f-16 τι γινεται ρε παιδια; άσχετο με το άρθρο αλλά ξερουμε τιποτα; εστω διακριτικα ξεκίνησε κανα πρωτότυπο
viper να φτιαχνετε η ακομα σε μακρινες ημερομηνιες και τελικες αποφάσεις βρισκόμαστε; πεθαινω να δω το πρωτο σε πτητικές δοκιμές!!!! Φαντάζομαι όχι μόνο εγώ!

Spyros
Member
Spyros

Μπορεί να γίνει έτσι όπως τα λέτε… ή μπορεί όλη η αντι-αμερικανική ρητορική του Ερντογάν να απέβλεπε απλώς στην εκλογική συσπείρωση (που σαφώς πέτυχε) και την επόμενη μέρα να δούμε μια ωραιότατη κωλοτούμπα, να ξεχαστούν οι S-400, η Συρία, κτλ κτλ και τα F-35 να παραδοθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα…

Οψόμεθα.

dimitrov
Member
dimitrov

Αυτά λέω κι εγώ και με κοροϊδεύουν κάποιοι εξυπνακηδες εδώ μέσα. Ρε Ταγίπ δαγκωτο λέμε.

Stmts
Guest
Stmts

Επισης κανεις δεν θα θελησει να συνεργαστει και να μοιραστει μαζι του τον υποθαλασσιο πλουτο της Αν.Μεσογειου. Μια Ελλαδα που κλεινει τα ανοικτα μετωπα της συντομα θα ειναι ο μοναδικος ισχυρος πολος της περιοχης.Με οτι αυτο σημαινει για τη παραχωρηση στρατιωτικου υλικου ειδικα απο τις ΗΠΑ.

Nikos Paraskevas
Guest
Nikos Paraskevas

Πάντως στην μάχη της Αφρίν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κάθε άλλο παρά διαλυμένες φάνηκαν.

Έτσι τουλάχιστον διαβάζω, κυρίως από αμερικανικές πηγές, πολύ θετικές κριτικές για απόδοση ανω του αναμενομένου.

JohnnyB
Member
JohnnyB

Μόνο που δεν ήταν καν μάχη.
Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των Κουρδικών δυνάμεων δεν προέβαλε καμία σοβαρή αντίσταση και ζει για να συνεχίσει με δόγμα ανορθόδοξου πολέμου το αποδεικνύει.

Scalp_eg
Member
Scalp_eg

Ποιος θα του πουλησει eurofighter με τη σημερινη κατασταση?

tallyhogr
Guest
tallyhogr

Οι Βρεταννοι θα του πουλουσαν και την μανα τους, δεν εχουν ιδιαιτερους ενδοιασμους.

sotbak
Member
sotbak

το μόνο σίγουρο

G-164g ag-cat
Guest
G-164g ag-cat

Δεν κοιτάμε καλύτερα το δικό μας μαντρί που είναι ο περίγελως της υφηλίου;

Chris
Member
Chris

Συμφωνώ με την ανάλυση κυριώς με το ότι αν εκλεγόταν κεμαλικός θα υπήρχε προσπάθεια γρήγορης αποκατάστασης σχέσεων ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ με Τουρκία και φιλικό κτύπημα στην πλάτη για εμάς. Και ο Ερντογάν βέβαια δεν αποτελεί λιγότερο κίνδυνο για μας μιας και η επιθετική πολιτική της Τουρκίας είναι δεδομένη ανεξαρτήτως ηγεσίας. Μην ξεχνάμε ότι το ισλαμικό άνοιγμα της Τουρκίας επιχειρήθηκε από το κεμαλικό καθεστώς για να μπορέσει να επιβιώσει (Τουρκοισλαμική σύνθεση) μέσω της ενσωμάτωσης των Κούρδων στο Τουρκικό έθνος δια του μόνου κοινού πολιτισμικού δεσμού με τους Τούρκους, τη θρησκεία. Άσχετα αν η δυναμική του ισλάμ στην Τουρκία δεν μπόρεσε να διακοπεί τελικά… Read more »

npo
Member
npo

Νομίζω πως η ανάλυση είναι αρκετά ρηχή με βασικό κριτήριο διάφορα σενάρια όπου οι δυτικοί/Αμερικάνοι/Ισραηλινοί κάνουν μουτράκια στον Ερδογάνο κλπ συνεπώς δια αντικαατοπτρισμού ωφελούμαστε εμείς.

Να πω λοιπόν κι εγώ ένα σενάριο.

Όχι μόνο του κάνουν μουτράκια, αλλά προσπαθούν να τον κάμψουν βάζοντας εμάς να κάνουμε πόλεμο τύπου Ιράν-Ιράκ με την Τουρκία μέχρι η Τουρκία κι ο Ερδογάνος να αναστοχαστούν και να ξαναπάν’ με τα νερά τους. Πως σας φαίνεται αυτό το σενάριο?

Epidauriotis
Member
Epidauriotis

Λες ρε ΠΤΗΣΗ ο Αλλάχ να αγαπάει τους Έλληνες; Θα αρχίσουν οι εδώ συνομοσιολόγοι να λένε ότι τελικά η Μουσουλμανική Αδελφότητα δουλεύει μαζί με τους Έψιλον! Πάντως, αν έχεις δίκιο ΠΤΗΣΗ (και θέλω άρθρο-άποψη επ’ αυτού), μετά από 3-4 χρονάκια Νταρθ Βεϊντεργάν (κι αφού πρώτα έχουν σιάξει και όλα τα γκλίτσις) οι Αμερικάνοι θα μας δώσουν F35s και οι Γαλλογερμανοί θα μας μπάσουν στα προγράμματα Leopard 3 και ΝΜΑ κι ας είναι οι τσέπες τρύπιες…

George
Member
George

Κλασική περίπτωση υποτίμησης του αντιπάλου Και απέραντου ευχολογίου! Ο οποίος αντίπαλος θα κάνει όλα όσα θέλουμε και θα αυτοκαταστραφεί Θα πάρει όπλο όχι για να μας ρίξει αλλά για να αυτοκτονήσει! Η υποτίμηση φαίνεται και στη σύγκριση της Τουρκικής Οικονομίας με την δικιά μας. Δεν υπάρχει καμία σχέση και αυτό φαίνεται στις εξαγωγές της 13ης οικονομικής δύναμης του πλανήτη. Όχι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα αλλά και ποια χώρα δεν έχει. Φυσικά η Τουρκία έχει μεγαλύτερα λόγω ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗΣ της οικονομίας της! Και ναι θα περάσει από κρίση αλλά δεν θα αφήσουν να τους τιναχτεί η χώρα στον αέρα. Η Τουρκία έχει… Read more »

Ellinokyprios
Member
Ellinokyprios

Πάντοτε πίστευα αυτό που υποστηρίζετε σ’αυτό το καταπληκτικό σας άρθρο!
Πάντοτε όμως με πολύ επιφύλαξη, γιατί είναι και πολύ απρόβλεπτος ο, ήδη, μπουγιούκ πρόεδρος! Αλλά ίσως ο μόνος μας ‘σύμμαχος!’
Κατά καιρούς μου έλεγαν οτι ο Ερντογάν είναι ένας χαρισματικός ηγέτης, κάτι που ουδέποτε αμφισβήτησα, αλλά απαντούσα οτι και ο Χίτλερ ήταν ένας χαρισματικός ηγέτης! Και για δικά μας παραδείγματα, και ο Μακάριος και ο Ανδρέας Παπανδρέου… Το επιχείρημα μου ήταν οτι δεν έχει τόσο σημασία αν ο ήγέτης είναι χαρισματικός ή στούρνος, αλλά το αποτέλεσμα της διακυβέρνησης του…πιστεύω!

Φίλιππος
Guest

Νομίζω οτι υποτιμάτε την ισχύ του πολιτικο-διπλωματικού οικονομικού συστήματος της Τουρκίας…Ο Ερντογάν τόσα χρόνια αντιμετωπίζει τους ασθενείς εχθρούς του με φυλάκιση και τους ισχυρούς με προνόμια. Ακολουθεί την Ρωσική πεπατημένη που ανέδειξε ο Πούτιν και η πορεία του, δείχνει πως έχει αποτελέσματα. Δε νομίζω πως οι Τούρκοι θα πάρουν κάποια απόφαση που θα βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντά τους – ή πως δεν θα φροντίσουν να αναθεωρήσουν σε τέτοια περίπτωση. Οι επιπτώσεις των πολιτικών που ακολουθούν μόνο πρόσκαιρες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εκτός ίσως απο την περίπτωση κάποιου ανοικτού πολέμου. Επίσης χάνετε ένα σημαντικό σημείο όσον αφορά την συμπεριφορά της Τουρκίας… Read more »

Γιώργος70
Guest
Γιώργος70

Η συμμορία των παρανοικών ισλαμιστών θα προσπαθήσει: – να αποτινάξει το ζυγό του νατο – να γίνουν αδέσμευτοι – να προχωρήσουν στην κατασκευή πυρηνικών όπλων Η στρατηγική της δύσης θα είναι η αύξηση του πολιτικοοικονομικού κόστους της συνεργασίας με την ρωσία σε δυσβάσταχτο ύψος με εργαλείο το εμπάργκο. -τόσο υψηλο ρίσκο ωστε οι μαφιόζοι πουτιν – ερντογαν να μην εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο , -όξυνση-εκμετάλλευση του πολιτισμικού χάσματος ισλαμιστών-φιλοδυτικών κοσμικών -ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος της τουρκικής δημοκρατίας.. Στατιστικά -ιστορικά αυτή η στρατηγική θα ειναι επιτυχής. Αν αποτύχη θα εχουμε πολυ επικίνδυνη κατάσταση για την ελλάδα και οι αναγκαιότητες λειτουργίας… Read more »

Em.Ti
Member
Em.Ti

Στις Τουρκικές εκλογές κέρδισε ο Ερντογάν και το σουλτανάτο του. Τέλος.

Η Ελλάδα κερδίζει μόνο όταν καταφέρνει να εκπληρώνει τους στόχους της.

Κάπου αλλού λέγαμε για την κατσίκα του γείτονα…

Christos1974
Member

Αγαπητή ΠΤΗΣΗ, διαφωνώ σε κάποια συμφωνώ σε άλλα…\ σε κείνο όμως που προσωπική μου εκτίμηση,…μακάρι να βγω λάθος..και επιμένω, είναι ότι ο Πόλεμος θα γίνει με την Τουρκία του Ερντογάν, και θα γίνει όταν ο Έρντο πιστέψει ότι είναι έτοιμος. Όταν τα εξοπλιστικά του προγράμματα θα είναι σε τέτοια φάση ωριμότητας και ολοκλήρωσης, όταν σημαντικό μέρος της τουρκικής κοινωνίας θα έχει μετασχηματιστεί με βάση τα ισλαμικά πρότυπα και η ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα έχει φτάσει σε σημείο που η επιλογή θα είναι για την Ελλάδα…. Συντριβή ή Υποταγή! επίσης, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προς τη… Read more »

Yiannis
Member
Yiannis

‘’Σύντομα όμως δεν θα διαφέρει από τα καθεστώτα τύπου Καντάφι ή Σαντάμ. Και αυτό οι δυτικές δημοκρατίες το βλέπουν. Και δεν είναι μακριά η στιγμή που θα αντιδράσουν. ’’Δηλαδή αγαπητέ συντάκτη οι δυτικές δημοκρατίες καρατόμησαν Σαντάμ και Καντάφι για ανθρωπιστικούς λόγους; Για τη δημοκρατία και την ελευθερία; Όχι για οικονομικούς και πολιτικούς λόγους; Όχι γιατί δεν εξυπηρετούσαν πλέον τα συμφέροντά τους; Δηλαδή όταν οι δυτικές δημοκρατίες υποδέχονταν τον Καντάφι και δόξα και τιμή δεν ήξεραν τι κουμάσι είναι; Πλάκα έχετε… Και εμείς αγαπήσαμε αλλά δεν κάναμε έτσι….

Lesalaut
Member
Lesalaut

Κατ’αρχήν, ιδανική περίπτωση για την Ελλάδα θα ήταν να ερχόταν μια τουρκική ηγεσία που θα την μετέτρεπε σε κάτι παρόμοιο με την Ιαπωνία ή την Κορέα, σε μια οικονομική υπερδύναμη με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, χωρίς όμως αναθεωρητικές βλέψεις. Τέλος πάντων. Όσον αφορά την ανάλυσή σας, θα συμφωνήσω με πολλούς προλαλήσαντες: η Τουρκία μπορεί να κάνει τώρα άνετα μια κωλοτούμπα και να αποσπάσει και ανταλλάγματα γι αυτήν. Και τα ανταλλάγματα αυτά μπορεί να είναι στη Συρία, μπορεί και αλλού. Πριν δύο μήνες βρέθηκα σε μια ομιλία του Πάιατ, όπου ακούσαμε πως συμφέρον την Ελλάδας είναι η παραμονή της Τουρκίας στη Δύση,… Read more »

sotbak
Member
sotbak

μα δικός μας δεν είναι κατά βάθος ακόμη και στο DNA;

Giorgos_T
Member
Giorgos_T

Ταγίπ με χίλια. Δεν το συζητάμε καν. Τέτοια ζημιά στην Τουρκία ούτε η φιλική εταιρία!!

Μια υποσημείωση όμως, ας αφήσουμε εντελώς τα περί νοθείας… Μας συμφέρει απείρως να εμπεδώσουν οι σύμμαχοι και μη, ότι αυτή είναι η Τουρκία, έτσι λειτουργεί, έτσι σκέφτεται και έτσι πορεύεται. Οι υπόνοιες νοθείας, ενισχύουν, την ασύμφορη (και λάθος) για μας άποψη ότι οι Τούρκοι είναι δημοκρατικοί και δυτικοί που απλά έχουν την ατυχία ενός δικτάτορα. Ας το τελειώνουμε αυτό σιγά σιγά, είναι προς όφελός μας.

HELLAS
Guest
HELLAS

Nα μας ζήσει ο πολυχρονεμένος μας πασ.. εννοώ ο αξιότιμος πρόεδρος της τούρκικης δημοκρατίας !

CarlGustav
Member
CarlGustav

Πλέον έχουμε σύμπραξη ισλαμιστών και φασιστών, με εκλογική βούλα. Μιλάμε δηλαδή για ισλαμοφασίστες κανονικούς. Ερντο ριχ’το!

Zipo's
Guest
Zipo's

Το κείμενο μου θύμισε τη νοοτροπία-θεωρία του ’80: όλα καλά, είμαστε ευνοημένοι, τους έχουμε του χεριού μας, όλοι “δουλεύουν” για μας, κλπ, κλπ, κλπ. Ώρα για ύπνο παιδάκια………..καληνύχτα !!!!

Brainp
Member
Brainp

Ας μην υποτιμούμε τον Ερντογαν. Μιλάμε για τον άνθρωπο που πέτυχε το αδύνατο δηλαδή να ξερίζωσει το Κεμάλικο κατεστημένο. Σίγουρα η δεκαεξαετια στην εξουσία τον έχει κάνει αλαζόνα και υπερόπτη αλλά σίγουρα είναι ικανότατος. Επίσης θέλω να τονίσω κάτι που δεν έχει αναφερθεί σε σχεδόν κανένα ελληνικό ΜΜΕ. Το πατριαρχειο και οι κύκλοι γύρω από το πατριαρχειο στηρίζουν εδώ και χρόνια φανατικά τον Ερντογαν. Οι λόγοι προφανείς είναι ο μοναδικός Τούρκος πρόεδρος που έλυσε θέματα του πατριαρχειου που ήταν χρόνια στάσιμα και ξεχασμένα από το τουρκικό κράτος. Γενικά για να κλείσω το σχόλιο μου θεωρώ ότι ο Ερντογαν έχει κάνει… Read more »